Budget Haar Reviews

Review: Syoss Beauty Elixir Absolute Oil

Januari 2012 is budget-maand op PinkyPolish.nl! Meer weten? Lees dit artikel en houd deze categorie in de gaten.

Ik heb niet zo veel met haarproducten, maar serum is voor mij toch wel onmisbaar. Ik heb inmiddels al redelijk wat haarserums geprobeerd en mijn absolute grote favoriet is het Grapseed Glossing Serum van The Body Shop. Speciaal voor de budgetmaand ben ik de drogisterij ingedoken om een budgetproof serum te vinden. Na wat gesnuffel en gespeur kwam ik het Syoss Beauty Elixir Absolute Oil tegen. Benieuwd wat ik er van vind?

Syoss is een van de goedkopere merken die bij de drogist te vinden is. Ik heb ooit een droogshampoo van Syoss geprobeerd, maar was er niet bepaald van onder de indruk. Ik had ook totaal geen idee wat ik van het Beauty Elixir moest verwachten! Hij deed me wel meteen denken aan een ander fijn haarserum waar ik dol op ben, het Elixir Ultime van Kérastase. Ook aan dat luxeproduct hangt een flink prijskaartje van €31,50 (oef, wat heb ik soms een dure smaak!), dus ik hoopte dat de Syoss-versie een goedkoop alternatief zou kunnen zijn.

Voor 100 mililiter Syoss Beauty Elixir betaal je €8,99. Dat is niet meteen super-budgetvriendelijk als je vergelijkbare producten in het schap in de drogist bekijkt, maar relatief is het toch een van de goedkoopste. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een serum van 25ml van Andrélon al €4,99 en datzelfde geldt voor enkele andere serums, dus in verhouding is het Syoss Beauty Elixir toch vrij goedkoop.

Het serum heet misschien wel Beauty Elixir Absolute Oil, maar laat je niet afschrikken door de naam! Het is namelijk helemaal geen olie, maar een serum op siliconenbasis. Overigens zie ik steeds vaker dat merken hun haarserums aanprijzen als een ‘haarolie’, zoals bijvoorbeeld Moroccan Oil of Shu Uemura Essence Absolue, maar ook dit zijn gewoon haarserums op basis van siliconen. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, want siliconen maken je haar juist hartstikke zacht en glanzend! Naast de siliconen bevat het Syoss Beauty Elixir zonnebloemolie en zelfs wat arganolie.

Je kan het Beauty Elixir volgens Syoss op drie verschillende manieren gebruiken:

 • Op droog haar voordat je het was als extra verzorging
 • Na het wassen op handdoekdroog haar voor extra glans en verzorging zonder het te verzwaren
 • Als finish op droog haar voor glans, structuur en soepelheid

In principe kan je elk serum op deze manier gebruiken en mijn favoriete manier is om het aan te brengen op handdoekdroog haar (voornamelijk op de puntjes!) na het wassen. Heel af en toe gebruik ik een serum ook wel op droog haar (echt een piepklein beetje), maar alleen als m’n punten heel droog of springerig zijn.

En wat vind ik er nou werkelijk van? Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet heel erg weg ben van de geur. Ik kon ‘m eerst niet helemaal plaatsen, maar nadat ik door had dat er onder andere zonnebloemolie in zit viel het kwartje. Ergens doet de geur me ook wel denken aan de geur van babyolie. Dat is voor mij in elk geval wel een klein minpuntje, al weet ik zeker dat genoeg meiden ‘m lekker zullen vinden. Ach, de geur is natuurlijk slechts een bijzaak en ik moet zeggen dat het serum eigenlijk best prima is!

Ik heb vrij fijn haar en wanneer ik verkeerde producten gebruik kan het snel vet worden. Dat gebeurde in eerste instantie ook toen ik het Syoss Beauty Elixir begon te gebruiken, maar ik kwam er achter dat ik gewoon te veel gebruikte. Ik ben gewend om van het Grapeseed Glossing Serum lekker veel te gebruiken, maar bij Syoss heb ik gemerkt dat minder echt beter is. De substantie is ook vrij dik, dus daar zal het wel mee te maken kunnen hebben. Een hoeveelheid van een muntje van 20 cent is meer dan genoeg en als ik die hoeveelheid gebruik voelt m’n haar gewoon goed zacht aan, zijn de puntjes niet pluizig en heeft het ook een mooie glans. Prima dus!

Ik had het niet verwacht, maar ik ben eigenlijk best tevreden over het Syoss Beauty Elixir! Ik zal echt niet zeggen dat hij m’n geliefde Grapeseed Glossing Serum of Elixir Ultime zal kunnen vervangen (daar had hij toch echt lekkerder voor moeten ruiken…), maar ik zal ‘m zeker blijven gebruiken, gewoon omdat ik ‘m echt fijn vind. Hij maakt m’n haar mooi glanzend, verzorgt de puntjes goed en zorgt er bovendien voor dat ik geen last heb van pluis. De prijs lijkt misschien op het eerste gezicht wat aan de hoge kant, maar is wat mij betreft zeker reëel. Een fijn product!

Syoss Beauty Elixir Absolute Oil kost €8,99 en is verkrijgbaar bij alle drogisterijen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Oeh ziet er goed uit!

 2. Ik zou toch eerder voor het Kérastase serum gaan, heb het echt niet op met Syoss, maar lijkt me op zich een fijne budget versie.

  1. Thuy-Van zegt:

   Ik heb precies hetzelfde! Heb alleen negatieve ervaringen met Syoss. Vooral shampoo en conditioner hebben mij voor een goed juikende hoofdhuid gezorgd.
   Ik heb nu een goede serum van Redken maar hiervoor gebruikte ik ook een goede budget serum. Namelijk de Hegron haarserum van de Action. Is maar 3€ en ruikt lekker!(perzik!) Misschien ook een tip voor de mensen die de geur van Syoss verschrikkelijk vinden.

   1. Dat probleem heb ik ook bij de shampoo van Syoss, echt vervelend! Plus dan zijn het nog megagrote verpakkingen waar je dus eigenlijk niet meer mee bent. Ik gebruik momenteel ook het serum van de Action en ben er best tevreden over, het ruikt inderdaad heerlijk 😉

 3. Deze lijkt me erg fijn!

 4. Ellen zegt:

  Ik gebruik het serum van de action. Ook veel siliconen en werkt superfijn. En pluspuntje dat hij naar perziksnoepjes ruikt! Kost 2,69 voor 75 mL, dus zeker het proberen waard!

  1. Brenda zegt:

   Met dat serum heb ik inderdaad ook hele goede ervaringen!!

   Ik ben allergisch voor perzik, maar ik houd wel van de geur. Ik was dus eerst wel een beetje bang dat mijn huid raar zou reageren, maar dat was ook niet het geval.

 5. Ziet er goed uit, maar helaas kan mijn haar geen siliconen verdragen.

 6. Het klinkt als een fijn product! Fijn om te weten dat ook budgetmerken met goede haarproducten komen.

 7. Marieke zegt:

  Ik zweer echt bij het haarserum van de action, zo fijn en hij ruikt naar Haribo perziksnoepjes! <3

 8. Ik gebruik altijd een serum van de Action. Kost geen drol, maar werkt super fijn! Mijn favoriet met uitstek!! 🙂

 9. welk is het best geschikt voor dun haar, die van the body shop of deze van syoss? Ik ben op zoek naar een nieuw (lichter) serum 😛

  1. Ik denk die van The Body Shop, als is Syoss ook geschikt, zeker wanneer je slechts een klein beetje gebruikt 🙂

 10. Isabelle zegt:

  Kan je een serum ook bij heel kort haar gebruiken?
  Ik heb kort haar en smeer veel gel, wax en haar spray in kan je dan wel een serum gebruiken of wordt je haar daar nog vetter van?
  misschien is die van de action in eerste instantie het proberen waard.

 11. Irene zegt:

  Ik ben snel allergisch voor haarserum maar die van de Action (die naar perzik ruikt) is echt helemaal super, zeker als je ook nog twee dochters hebt met superdik en lang haar die graag het serum van hun moeder gebruiken. Ik ben al een voorraad aan het aanleggen omdat fijne producten bij de Action vaak uit het assortiment verdwijnen.

 12. ik ben niet zo`n fan van syoss helaas

 13. xAmber zegt:

  ik heb die ook! hij maakt mijn krullen echt geweldig mooi!

 14. Tinneke zegt:

  Leuk artikel en goed gereviewd!
  Als mijn huidige serum is haal ik misschien deze wel! 🙂

 15. Ik heb deze ook en ik vind hem heel erg fijn!

 16. Ik heb heel dik kroeshaar en heb laatst bij een 2+2 gratis actie wat Syoss dingetjes gekocht waaronder deze. Ik moet zeggen dat ik ‘m wel prettig vind. M’n haar voelt wat prettiger aan en ik vind het ontzettend lekker ruiken! Ik gebruik ‘m iedere dag en ben er erg blij mee 🙂

 17. patricia zegt:

  als je een kruidvat kaart hebt met 300 punten dan kun je de olie gratis krijgen.

 18. Xadike007@hotmail.com zegt:

  Hey Charlotte,

  ik heb je site net ontdekt en vind hem G E W E L D I G !!!
  Ik ga je zeker blijven volgen.
  Blijf doen wat je doet, en blijf doen wat je zelf wilt doen – je doet het goed !!!

  xxx

  P.S. de HEMAnagellakjes zijn ook leuke budgetproof lakjes !
  Niet erg uniek qua kleur maar best goede kwaliteit !
  (ze hebben ook verzorgingslijnen, die heb’k nog wel niet getest)

 19. Bedank voor de tips

 20. Ik ben ook absoluut geen fan van de geur van dit product. Verder doet het voor mij wel wat het moet doen. Mijn haar ziet er stukken beter uit met dit spul 🙂

 21. Canss zegt:

  Kerastase vind ik ook het beste! ik koop de meeste spullen van kerastase op http://www.johnbeerens.com.

 22. Kaatje zegt:

  Vandaag voor het eerst gebruikt en ik ben erg enthousiast. Ik heb het voor het wassen op droog haar gebruikt en na het wassen op handdoekdroog haar. Mijn haar was door de kou echt touw geworden en het voelt en ziet er nu een stuk beter uit.

 23. Renate zegt:

  PAS OP! Met serums op basis van siliconen. Het tast de structuur van je haar aan. Ik heb van mezelf heel veel en hele mooie krullen. Met de kerst wilde ik een keer glad haar en heb ik de stijltang van mijn zus geleend. Zij gebruikt ‘m elke dag en ze krijgt bij de minste vocht in de lucht haar krullen weer terug. Het is nu mei, vanaf december dus! heb ik al stijl haar en ik krijg mijn krullen nu alleen in de uitgroei terug! Gelukkig ben ik al een eindje, maar ik heb nog steeds stijle plukken.

  De kapper wist niet wat ze zag. Het serum wat ik had gebruikt was van Loreal, op basis van siliconen en speciaal geschikt voor gebruik met de stijltang. Dat heeft mijn hele haarstructuur aangetast. Het maakt je haar idd lekker glad, maar dat het je haar beschadigt lijkt me toch niet de bedoeling!

  De kapper vertelde dat alle haarschubbetjes van m’n haar af zijn, dat het de structuur van mijn haar volledig verknald heeft en ik zit dus nu met stijle plukken in een anders zo kroezige krul!

  Dat wilde ik alleen maar even meegeven. Het beste is dus om echt te zoeken naar producten die natuurlijke olieen gebruiken ipv siliconen.

 24. eline zegt:

  ik vind em echt super lekker ruiken!<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.