Haar Reviews

Review: Tangle Teezer – de beste anti-klit haarborstel!

Ik ben dol op mijn lange haar, maar tegenwoordig lijkt het vaak alsof ik er onmogelijk met m’n haarborstel doorheen kan komen. Hoe langer het wordt, hoe meer het in de knoop lijkt te zitten. Ik heb al een Mason Pearson haarborstel, maar zelfs die kwam er niet echt lekker doorheen. Toen ik een tijdje geleden in Londen was kwam ik de Tangle Teezer tegen, een haarborstel met een gek uiterlijk die speciaal voor klitten is. Ik had er al veel over gehoord en aangezien het nu toch echt lastig begon te worden met mijn haar, besloot ik hem toch maar eens uit te proberen!

Het idee achter de Tangle Teezer is dat hij moeiteloos door je haar zou glijden, waardoor klitten en knopen makkelijk uit elkaar gehaald worden. Op de verpakking staan wat eigenschappen, zoals innovatieve tandjes, ‘memory flex technology‘ (geen idee wat dit moet voorstellen), holle vorm in het midden en een ergonomisch design. Die combinatie zou er dus voor moeten zorgen dat je makkelijk en zonder pijn je haar kunt doorborstelen, zelfs als het flink in de knoop zit. Klink interessant!

De Tangle Teezer is in allerlei verschillende varianten verkrijgbaar. Dit is The Original, de ‘gewone’ versie dus. Er is bijvoorbeeld ook nog een Salon Elite variant, die eigenlijk hetzelfde doet, maar iets groter is. Ook is er nog een pocket-versie voor onderweg te koop. Ik ging voor een kleurencombinatie met roze en paars, maar er zijn ook nog andere tinten verkrijgbaar.

Hoe ziet de Tangle Teezer eruit?

Op deze foto kun je goed zien hoe de ’tandjes’ van de borstel zijn. Lange tandjes worden afgewisseld met korte tandjes en staan keurig op een rij. Dit lijkt inderdaad anders dan andere borstels, waarbij  de verdeling en verspreiding vaak iets anders is.

De Tangle Teezer ligt lekker in de hand! Ik heb ‘m in deze foto in mijn linkerhand (aangezien ik met rechts fotografeer), maar als ik ‘m gebruik doe ik dat eigenlijk altijd met rechts. Hij is dus gezicht voor links- en rechtshandigen.

Mijn ervaring met de Tangle Teezer

Ik heb heel lang gedacht dat de Tangle Teezer overrated en een beetje onzin was. Waarom zou zo’n borstel nou beter werken dan gewone borstels? Maar direct bij het eerste gebruik had ik door dat het inderdaad veel makkelijker ging. Normaal heb ik nooit zin om mijn natte haar te borstelen na het wassen, omdat het zo lastig gaat. Zelfs als ik mijn favoriete shampoo en conditioner èn leave-in conditioner gebruik raakt mijn haar toch nog in de knoop met veel klitten. Met de Tangle Teezer gaat het echt veel makkelijker! Ik hoef niet meer te trekken, het doet minder pijn en mijn haar raakt duidelijk minder snel beschadigd. Kijk, dat zijn nog eens voordelen.

Bij droog haar werkt hij trouwens ook prima en effectief, maar voor mij maakt hij vooral bij nat haar het grootste verschil. En ja, ik weet dat je nat haar eigenlijk niet zou moeten borstelen, maar als ik snel de deur uit moet en mijn haar laat opdrogen aan de lucht, heb ik toch echt geen andere mogelijkheid. Dan is dit ideaal.

Ik was van tevoren behoorlijk sceptisch, maar ik snap nu waarom mensen zo enthousiast zijn over deze haarborstel. De Tangle Teezer is echt perfect als je lastig doorkambaar haar hebt met klitten en knopen. Het maakt zo’n verschil! Ontzettend fijn voor jezelf, maar ook ideaal als je een dochter hebt met lang haar waar je bijna niet doorheen kunt komen. Dit is dé oplossing, ik wil niet anders meer!

Je vindt in Nederland de Tangle Teezer onder andere bij Douglas en online bij winkels als Haarshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

59 reacties

 1. Ik heb ‘m laatst ook gekocht en ik vind ‘m heel fijn werken! Ik vind het ook fijn dat je de losse haren die in de borstel zitten er ook supermakkelijk uit kan halen!

 2. Ik heb m zelf ook en ben er onwijs tevreden over!

 3. Ikzelf heb er ook 1 en ben er dol op. Beste aankoop ooit!

 4. Ik heb hem ook! Echt een super ding 🙂

 5. Mijn kapper gebruikt deze ook altijd bij mijn haar en hij doet inderdaad wat hij belooft, super borstel!

 6. Ik heb hem ook en ben zeer tevreden. Hij is ook te koop bij heel veel kappers, teminste bij mij in het dorp

 7. Ik heb hem ook, en kan ook niet meer zonder 🙂

 8. Ik ben al heel tevreden over mijn huidige borstel maar gelukkig is het een verbetering voor jou! Vind ‘m er wel heel cute uitzien met roze en paars 🙂

 9. Heb hem ook! Fantastisch borstel. Ik combineer hem met mijn Mason Pearson. Die gebruik ik voor het slapen omdat die ook echt goed voor je haar is. De Tangle Teezer gebruik ik als als mijn haar nat is.

 10. Ik heb ook een tangle teezer maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt verschil merk met een gewone borstel, misschien komt het omdat ik niet echt moeilijk of klitterig haar heb. 🙂

 11. Ik gebruik deze borstel nu ongeveer anderhalf jaar en ik vind ‘em super fijn!

 12. Ik heb er ook een, heel fijn!

 13. Rianne zegt:

  Bij BOQZ in Eindhoven is ie ook te koop!

 14. Sharon zegt:

  Ik gebruik de Tangle Teezer ook zo’n halfjaartje en merk dat mijn haar in de tussentijd veel voller geworden is. Omdat er gewoon minder haren uitgetrokken worden bij het borstelen…. Ik ben onwijs fan!

 15. Beertje2604 zegt:

  Hij is heel fijn, met name voor kleine kindjes! Laatst zelfs een tweede gekocht in Amerika voor 10 dollar! In Nederland kost ie 15 euro. Bij ons is ie in een kappers speciaalzaak te koop. En bij de kruitvat hebben ze de Betty brush maar die is iets minder flexibel

 16. Ik hoor hier zoveel goeds over. Ben er heel benieuwd naar geworden!

 17. Ik moet er nog steeds een kopen hahah!

 18. Deze moet ik ook snel hebben! Ik herken me helemaal in je verhaal. Ik heb ook onhandelbaar haar waar ik amper doorheen kom met de borstel. De Tangle teezer lijkt mij echt ideaal!

 19. Heb de tangle teezer jarenlang met veel liefde gebruikt, top ding! (Ben nu overgestapt op mason pearson)

 20. ik heb hem zelf niet, maar hij lijkt me wel heel erg fijn. mijn kapster vertelde trouwens laatst dat je haar borstelen als het nat is helemaal niet slecht hoeft te zijn. (ik vroeg ernaar omdat kappers altijd haar knippen en dus heel vaak kammen als ze het net hebben gewassen). hun zijden dat als je gewoon je har voorzichtig borstelt en je haar niet eerst met de handdoek droog maakt (dit is veel erger dan kammen) dat er dan niets aan de hand is.

 21. Ik heb hem zelf ook! Ik vind hem ook enorm fijn 🙂

 22. assiepoester zegt:

  Ik heb zelf ook erg lang dik golvend haar en tangle teezer is echt een oplossing voor mij. Ik gebruik het meestal op nat haar met wat serum, waardoor al mijn klitten direct uit zijn. Na fohnen gebruik ik dan meestal een normale borstel, omdat de tangle teezer dan niets doet voor mijn haar.

  Ik heb de mijne gewoon gekocht in een haarshop, welke ook prof shampoo etc verkoopt.

 23. Ik zeg al zoo lang dat ik er een wil, nu ga ik hem ook maar eens gewoon aanschaffen hoor!

 24. Bodine zegt:

  Ik heb de salon elite ( ik weet niet precies hoe je het schrijft ) bij de kapsalon gehaald misschien hebben ze Ze ook bij jou kapsalon

 25. MiriamH zegt:

  Is ook te koop bij boozyshop.nl en bij de kapper. Hebben ze em daar niet willen ze hem vast voor je bestellen!

 26. Ik vind ‘m zeker niet overrated! Ik kan de mijne niet meer missen 🙂

 27. Dewi zegt:

  Ik heb deze borstel ook. Hoewel mijn haar maar net over mijn schouders valt, is het wel zeer dik en ik ben echt blij dat ik ‘m toch gekocht heb. Borstelen gaat er gewoon veel fijner mee. Ik heb ‘m overigens in london gekocht, daar was hij rond te 11 pond meen ik.

 28. Ik heb ze volgens mij wel eens gezien in kapperszaken, daar zou je kunnen kijken 🙂

 29. Francis zegt:

  Ik gebruik de tangle teezer al een jaartje voor mijn dochter! Ik ben fan en raad iedere meiden mama deze borstel aan! Gegarandeerd succes!! Ik raad hem iedereen aan!

 30. Ik heb nog vrij korte haren (tot op de schouders) en al ontzettend veel last van klitten. Welke producten ik ook gebruik…Misschien moet ik toch eens zo’n Tangle Teezer aanschaffen. Ik hoor/lees er veel positieve verhalen over.

 31. Bianca zegt:

  Ik heb deze ook, heel fijn aangezien ik dik, droog krullend haar (vol klitten) heb. Met een anti-klit spray, borstel ik door mijn haren heen.

 32. Ik heb er al zoveel over gehoord en enkel positieve zaken.
  Nu zolang ik hem zelf niet heb uitgeprobeerd, blijf ik wel wat twijfelen, al ben ik er vrij zeker van dat ie z’n werk echt wel goed doet.
  Het is gewoon zo raar dat zo redelijk normaal borsteltje zoveel goeds kan doen 😉

  Liefs,
  Karlien

 33. Jolijn zegt:

  :Leuk artikel! Ik erger me alleen dood aan al die reclame van marktplaats, beleggen en andere dingen…

 34. Ik wil deze zo graag!

 35. Ik heb hem zelf ook en vind hem erg fijn wanneer mijn haar stijl is. Voor mijn krullen is hij echter niet grof genoeg.

 36. deze lijkt me echt heel erg fijn

 37. ik moet die zelf ook maar eens proberen :3

 38. Lijkt mij zo fijne borstel 😀 x

 39. Geweldig, kan niet meer zonder de TT!

 40. Ik vind ‘m zelf echt ontzettend fijn.

 41. Ahh ik wil al zo lang een Tangle Teezer! Mooie nagellak heb je op bij deze foto’s trouwens (as always;)

  x

 42. Alexandra zegt:

  Mijn haar is altijd behoorlijk statisch. Werkt deze borstel daar ook voor, of word je haar daar juist statisch van? Of heb je een andere tip tegen statisch haar? Alvast bedankt!!!

  1. Lian zegt:

   Ik heb inderdaad ook veel last van statisch haar de laatste tijd! Maar dat heb ik met de tangle teezer helaas nog steeds. Tips zijn idd welkom! 😉

 43. Leuk artikel! Ik dacht eerst ook van ‘huh hoe kan dat nou goed helpen tegen klitten?’, maar ik heb hem een tijdje terug eens gebruikt (mijn zusje heeft hem) en ik merkte toch wel duidelijk verschil. Ik gebruik nu zelf al jaren een haarborstel die ik eens in een kapperspeciaalzaak heb gekocht, lijkt wel een beetje op de Mason Pearson.

 44. Dit is eigenlijk precies wat ik nodig heb! Ik heb ontzettend dun haar wat soms gewoonweg niet te temmen is. Als ik er met een borstel doorheen probeer te komen dan zit er meer haar op de borstel dan op mijn hoofd. Als ik mijn haar droog föhn of aan de lucht laat drogen dan is er helemaal geen doorkomen meer aan. Ik ben dus aangewezen op anti-klit sprays die mijn haar erg zwaar maken en de badkamervloer omtoveren tot een glijbaan.
  Ik ga deze borstel aanschaffen in de hoop dat hij mijn bosje stro kan temmen.

 45. Ik heb al zoveel goeds gehoord over deze Tangle Teezer. Ik ben heel erg benieuwd naar het product 🙂

 46. het werkt idd super tegen knopen! wat niet wegneemt dat de tangle teezers overpriced zijn :p heb zowel deze als die van de primark al geprobeerd en werken beiden even goed

 47. Ik hoor hier zoveel goeds over dat ik hem nu ook wil! haha

 48. Hier in huis kunnen we niet meer zonder! Na veel zoeken op internet had ik er 2 besteld bij hairaction.nl daar waren ze het goedkoopst en helemaal wanneer je er 2 besteld! (Mss idee om samen met vriendin oid aan te schaffen!) 😉

 49. Debbie zegt:

  Je kunt hem bij Ami kappers kopen, als je niet online wilt.

 50. Hij is geweldig, kan niet meer zonder.

 51. Tamara zegt:

  Tip: bij de winkel ‘shopinbox’ in Rotterdam (Karel Doormanstraat) verkopen ze Tangle Teezers en ook Sleek make-up en EOS lip balms en nog veel meer! http://www.shopinbox.nl

 52. Valerie zegt:

  Ik heb hem bij mijn kapster gekocht maar ik heb laatst ze ook zien liggen in Sluis. Ik woon in België en Sluis is nl niet zo ver voor mij dan 🙂 Ik heb daar de versie gekocht dat je makkelijk kan meenemen

 53. Ook ik heb hem, ben er erg blij mee. Ik kom een stuk makkelijker door mijn haar zonder dat ik het gevoel heb het kapot te maken.

 54. Ik ga hem van de zomer kopen in New York!

 55. Lian zegt:

  Ik heb hem pasgeleden gekocht bij mijn kapper. Ik heb ook veel last van klitten en toen gebruikte mijn kapper de tangle teezer inderdaad ook op mijn natte haar; dan merk je echt wel verschil! 🙂
  Dus ik heb m meteen gekocht. Trouwens ook top dat de prijs niet zo hoog is!

 56. Lor zegt:

  Ik heb de Salon elite versie, ik ben er tsja… zo en zo over, Op nat haar, dat werkt niet bij mijn haar-type, rood, fijn en stijl. Nog een nadeel,… hij valt iedere dag wel uit mijn handen, zo hard dat mijn cavia’s ervan in shock schieten 😀 en ik zelf ook, vloekend raap ik dat ding dan weer op en ga weer borstelen. Hij ontklit idd op droog haar, maar het word er ook statische van, wat mij betreft vind ik mijn grove kam fijner dan de hele overprized tangle teezer. Sorry geen positieve input van mijn kant.

 57. Sarah zegt:

  Heel fijn!
  Maar ik wil weten als je monsters heb wat kan je dan het beste doen?
  Want ik heb super veel monsters!
  Kan je mij helpen?
  A.U.B!!!!!
  HELP ME!!!

 58. Ik zit er over te denken om er een aan te schaffen… Mijn borstel met natuurlijke haren trekt mijn haren kapot, maar ik heb zeker een borstel tijdens het testen van de water only methode. Het ziet er eerlijk gezegd best ruw uit! Maar ik ga maar eens bij de Douglas kijken of het wat is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.