Make-up Reviews

Review: The Body Shop 4-Step Smoky Eyes – Golden Brown

Eén van de redenen dat ik zo dol ben op de winterse maanden zijn de prachtige kerstcollecties die elk jaar weer uitkomen. Ik heb inmiddels al weer redelijk wat van deze kerstcadeautjes voor mezelf gekocht en één daarvan is het 4-Step Smoky Eyes-palette van The Body Shop in de kleur Golden Brown. Elk jaar kijk ik weer uit naar de kerstcollectie van The Body Shop, want ze maken er keer op keer wat leuks van. De tinten uit dit palette zijn mijn favoriete kleuren, dus ik moest en zou deze hebben!

De palettes van deze kerstcollectie zijn verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk Silver Black en Golden Brown. Om eerlijk te zijn vond ik Silver Black niet zo spannend, dus heb ik het maar bij Golden Brown gelaten. Overigens zijn de palettes van dit jaar iets in prijs verhoogd ten opzichte van vorig jaar. Ze kosten namelijk nu €27,00 per stuk, terwijl het prijskaartje vorig jaar nog €24,00 was. Gelukkig zijn ze kwalitatief wel flink vooruit gegaan!

De palettes hebben in elk geval een veel mooiere verpakking gekregen! Eerdere jaren zaten ze nog in een kartonnen verpakking, maar dit jaar hebben ze een stevige kunststof behuizing gekregen. Ze zijn ook qua opzat volledig identiek aan de palettes uit de Brush With Fashion-collectie die eerder dit jaar uitkwam. Een goede ontwikkeling wat mij betreft, want die was kwalitatief ook dik in orde.

Ook heeft The Body Shop het palette deze keer voorzien van stap-voor-stap-instructies voor Smoky Eyes. Handig voor de dames die het niet weten en voor de feestdagen eens willen uitpakken met make-up, maar voor mij voegt het eerlijk gezegd niet zoveel toe. De tips zijn wat achterhaald (waarom zou je de lichte oogschaduw als basis gebruiken en niet gewoon oogschaduwbasis?) en de instructies staan op het kartonnen doosje waar het palette inzit als je het koopt. De meesten zullen dat waarschijnlijk gewoon weggooien, dus ze hadden het beter achter op het doosje kunnen drukken.

Maar goed, genoeg daarover! Laten we eens even kijken naar het palette, want die is werkelijk prachtig:

De bovenste twee kleuren en de donkerbruine tint linksonderin zijn oogschaduws en de lichte kleur in de onderste rechterhoek is een crème highlighter.

Warm White Base | Dark Brown Shadow | Chocolate Brown Shadow | Golden Highlighter

Ik moet eerlijk zeggen dat de kleuren hier niet geweldig uit de verf komen (het huidige weer is niet bepaald bevorderlijk voor mooie swatch-foto’s), maar ik kan jullie zeggen dat ze in werkelijkheid hartstikke mooi zijn! Mijn grote favoriet is Dark Brown Shadow, deze gebruik ik graag over mijn gehele ooglid. Het is hier niet helemaal te zien, maar hij heeft een mooie koperen ondertoon die geweldig staat bij blauwe ogen. Chocolate Brown Shadow is een fijne matte donkerbruine tint die ik graag gebruik om accenten een schaduwen aan te brengen. Als laatste kan de highlighter Warm White Base natuurlijk niet ontbreken. Ik vind ‘m voor het mooie wat aan de grove kant, maar op de huid geeft hij een mooie glans. Precies de juiste kleuren om een complete ooglook mee te maken! Binnenkort zal ik een LOTD laten zien met dit palette.

Net als vorig jaar zit er weer een crème highlighter in het palette. Om heel eerlijk te zijn weet ik nooit zo goed wat ik hiermee aan moet. Ik heb geprobeerd om Golden Highlighter als basis te gebruiken, maar daar is hij weer te droog voor. The Body Shop adviseert om ‘m op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek te gebruiken, maar ik ben er nog niet helemaal uit.

 Als laatste vind je in het palette nog een kwasjte en een oogpotlood. Ik ben echt fan van de kwastjes uit deze palettes! Het is een miniatuur-versie van de platte oogschaduwkwasten van TBS en is kwalitatief opmerkelijk goed. Een complete ooglook zal je er niet mee kunnen maken, maar je kunt er zeker mee uit de voeten. Het oogpotlood is een mini-versie van de Eye Definer in de kleur Rich Brown. Ik het het potlood niet meer op de foto gezet, maar het is exact dezelfde eyeliner die eerder in het Boho Beauty-palette uit de Brush With Fashion-collectie zat.

Sommigen zullen de kleuren uit het 4-Step Smoky Eyes Palette: Golden Brown misschien wat saai vinden, maar ik vind het juist ideaal. Dit zijn namelijk mijn favoriete kleuren om dagelijks te dragen en ik weet zeker dat veel meiden datzelfde zullen vinden! Ik vind de prijs (€27,00) wel wat aan de hoge kant, zeker in vergelijking met voorgaande jaren, maar gezien de goede kwaliteit en de toegevoegde extra’s (oogpotlood en kwastje) vind het absoluut geen probleem. Gewoon een fijn palette met fijne kleuren die eigenlijk iedereen goed zullen staan!

4-Step Smoky Eyes Palette: Golden Brown kost €27,00 en is tijdelijk verkrijgbaar bij alle winkels van The Body Shop. Ook is dit palette verkrijgbaar bij de Nederlandse Webshop van The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Erg mooi pallet.
  Het word eens tijd dat ik bij de bodyshop inkopen ga doen!

  Zou je mogelijk eens een look kunnen doen met dit pallet?

  1. Ik had het al in het artikel gezet, dat ga ik binnenkort zeker doen!

 2. Erg mooi, wel vrij standaard kleuren vind ik :)O

 3. me_norma zegt:

  misschien niet helemaal de bedoeling maar heb de achterkant opgeslagen die kleuren heb ik nog wel in een palet zitten ga t zeker proberen

 4. hier kan je heel veel kanten mee uit, hele mooi oogschaduw kleuren. Het lijken mij ook echt fijne oogschaduws, en ik ben benieuwd naar de look:D

 5. Wauw, super mooi!

 6. Mooie basic kleuren. Echt ideaal voor elke dag.

 7. Prachtige kleuren! Ik hoop dat hij in Den Bosch ook al in de winkel ligt!

 8. super mooi product zeg! ben benieuwd naar de look!

 9. Super mooi palette alleen wel wat basiskleuren die je ook los kan kopen voor mInder geld.

 10. Oeeh deze wil ik ook!

 11. Joanne zegt:

  Heel mooi palet. Het zijn ook mijn favoriete kleuren. Daarom heb ik alleen al tig van dat soort kleuren, dus dit palet is een beetje overbodig voor mij. Maar als ik nog niet zo veel van dit soort kleuren had, had ik ‘m zeker gehaald!

 12. Het palette vind ik prachtig! Wel vrij standaard, maar als je nog niet zoveel oogschaduw hebt is dat natuurlijk niet erg. Ik ben benieuwd naar de look!

 13. Wauw, pretty palette!

 14. Ik vind het palette wel mooie, maar té standaard kleuren bevatten en ik vind de prijs erg hoog voor vier oogschaduws. Voor maar een paar euro meer kan je bijvoorbeeld een leuk palette kopen van Too Faced, die veel meer kleuren bevat.

 15. Mooi palette, alleen inderdaad wel prijzig 🙁

 16. Mooie kleuren ! Ik heb al heel wat bruintinten dus deze ga ik skippen. Wel jammer dat ze iets duurder zijn geworden toch.

 17. Cindy zegt:

  Het ziet er wel goed uit maar ik heb genoeg van dat soort kleurtjes.

 18. het is best een mooi palette, maar ik vind het echt geen 27 euro waard…

 19. Prachtige bruine kleuren

 20. wow dat ziet er erg mooi uit

 21. Een beetje een late comment, maar ik heb net eentje in de solden gescoord voor 15 euro! Big big love for TBS <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.