Make-up Reviews

Review: The Body Shop All-in-One InstaBlur

Soms duurt het even voordat je producten gaat waarderen. Dat heb ik regelmatig met huidverzorging, maar soms kan het ook gebeuren dat ik make-up na tientallen keren gebruik pas echt goed ga vinden. Zo ging het bij de The Body Shop All-in-One InstaBlur. Eerlijk is eerlijk: ik vond hem in het begin eigenlijk helemaal niks. Maar raad eens? Op dit moment is het één van mijn favoriete producten. Lees verder waarom!

The Body Shop Instablur - 3 van 5

De All-in-One InstaBlur belooft je huid als het ware te perfectioneren en maakt een flink aantal andere beloftes. Zo zou hij ervoor zorgen dat je huid 12 uur lang gematteerd blijft, poriën verkleind worden, onzuiverheden verborgen worden, de teint geëgaliseerd wordt en make-up beter blijft zitten. Oef, dat is een flinke lijst met beloftes! De InstaBlur zit in een handige tube van 25 ml en kost €15,00.

The Body Shop All-in-One InstaBlur ingrediënten

Isododecane (Solvent), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Vinyldimethyl/Trimethylsiloxysilicate Stearyl Dimethicone Crosspolymer (Absorbent/Bulking Agent), Silica (Absorbent), Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer (Viscosity Increasing Agent), Isononyl Isononanoate (Emollient/Skin Conditioner), Polymethyl Methacrylate (Emollient), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Emollient), Ethylene Brassylate (Masking Agent), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Laureth-4 (Emulsifier/Surfactant).

InstaBlur is op basis van siliconen, dus de ingrediëntenlijst is geen verrassing. Het product bevat vooral een hele rits aan gladmakende ingrediënten, maar ook een paar verzorgende ingrediënten (maroelaolie en vitamine E). Er zitten geen parfumstoffen of conserveermiddelen in deze primer, maar als je gevoelig bent voor siliconen kun je deze beter overslaan.

The Body Shop Instablur - 2 van 5

De All-in-One InstaBlur werd zo’n anderhalf jaar geleden geïntroduceerd tijdens de hele blurring hype die toen gaande was. Werkelijk elk merk kwam met een blurring product dat magisch al je rimpels en oneffenheden zou laten verdwijnen. Ik probeerde de InstaBlur toen een paar keer, vond hem vrij matig en hij belandde ergens onderin een la. Totdat ik hem een paar maanden geleden er weer eens bijpakte!

Nu ik lange dagen op kantoor maak merk ik hoe prettig het is dat je make-up de hele dag perfect blijft zitten. ’s Ochtends rond 7.00 gaat het erop en ik wil dat het minstens tot 20.00 ’s avonds er goed uit blijft zien. Helaas bleef ik last houden van een glimmende T-zone en werd mijn make-up later op de dag steeds een beetje cakey, ongeacht welke foundation ik gebruikte. Ik besloot InstaBlur er weer eens bij te pakken en ik gebruikte hem op mijn T-zone onder mijn foundation. Wow, wat een verschil! Mijn make-up bleef perfect zitten en mijn T-zone bleef keurig mat. Ik heb hem met een hele berg verschillende foundations gebruikt en keer op keer blijft hij weer goed presteren. Yes, dit is een fijne! Sinds dat ik hem een paar maanden geleden ‘ontdekte’ heb ik hem vrijwel non-stop gebruikt. Het is eigenlijk ook stom dat ik hem niet even in een favorieten-video gestopt heb, want daar hoort hij absoluut in thuis.

The Body Shop Instablur - 5 van 5

Wat ik ook fijn aan InstaBlur vind is dat hij erg makkelijk te doseren is en dat hij bizar lang meegaat. Je hebt maar een heel klein beetje nodig! Ik heb hem nu ongeveer een maand of 5 in gebruik en hij is nog lang niet op. Het enige waar je even op moet letten is dat hij soms wat onhandig uit de verpakking kan ‘schieten’ als er teveel lucht in de verpakking is gekomen. Voorzichtig knijpen dus.

Overigens ben ik tot nu toe eigenlijk nog helemaal niet op het gladmakende effect ingegaan, omdat ik hem daar eigenlijk niet voor gebruik. Tja, dat doet hij in principe wel en mijn poriën zijn onder make-up minder zichtbaar, dus wat dat betreft werkt hij het prima. Ik heb geprobeerd het effect op foto vast te leggen, maar het was nauwelijks te zien. Ik heb (gelukkig) nog niet voldoende rimpels om het effect daar op te testen, maar ik kan me goed voorstellen dat hij die ook een stukje minder zichtbaar maakt. Oh, en mocht je je afvragen of de siliconen voor extra puistjes zorgen? Nee, bij mij absoluut niet! Dat verschilt natuurlijk een beetje per persoon, maar als je ’s avonds je huid goed reinigt, moet het in principe goed gaan.

The Body Shop Instablur - 4 van 5

Ik was nooit zo onder de indruk van primers, maar van de All-in-One InstaBlur ben ik groot fan! Heb je snel last van een glimmende T-zone of wil je grove poriën wat minder zichtbaar laten lijken? Dan zit je met deze goed!

The Body Shop All-in-One InstaBlur – €15,00 (25 ml)
The Body Shop

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Ik ken dit helemaal niet. Ik gebruik er op dit moment een van elf

 2. Ik ben nu wel erg benieuwd naar deze primer!

 3. Wat tof dat hij zo zuinig in gebruik is

 4. Hmmm, als je huid toch bleef glimmen dan is dit zeker niks voor mij, good to know.

  1. Ik denk dat je dan mijn artikel nog een keertje moet lezen…

 5. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig geworden naar deze primer!

 6. Ik heb idd wel eens een ander blurring product gebruikt, deze nog niet, maar het klinkt goed!

 7. Klinkt goed en ken dit niet.
  Ben er nieuwsgierig naar.

 8. Klinkt als een super goed product! Ik zou het wel eens uit willen proberen!

 9. Zou voor mij een goede zijn voor de zomer want dan glim ik als een discobal, maar in de winter is mijn huid zo droog?. Dan kan ik maar beter geen matterende primer gebruiken! Fijn voor je dat hij goed weerkt 🙂

 10. Klinkt als een fijn product! Ik heb hem meteen op mijn wishlist gegooid! 😀

 11. Ik heb de Instablur ook, maar wanneer ik mijn foundation met een kwast aanbreng schilfert de Instablur er af. Ik heb de combo bij de Bodyshop gekocht van de BBcream en Instablur, en de BBcream krijgt pas kleur wanneer je deze op je gezicht wrijft. Hierbij schilfert de Instablur weer van mijn gezicht af (daarom gebruik ik de combo nooit), doe ik iets verkeerd?

 12. Eline zegt:

  Ik ben al een tijdje de Instablur aan het gebruiken. Ik moet zeggen dat het er echt van af hangt op welke foundation of BB cream ik hem gebruik. Als ik een matterende foundation gebruik, dan zorgt hij er idd voor dat ik nog langer mat ben (ik heb een zeer vette neus, sowieso glimmende t-zone). Vandaag gebruik ik hem in combinatie met de BB cream van Garnier… Na twee uur zat mijn neus al te glimmen als een gek. Dus toch niet zo perfect. Wel merk ik een galiserend effect. Ik gebruik hem liever na het aanbrengen van make-up dan als primer, als primer heeft hij jammer genoeg minder effect.

  Ik denk dat ik gewoon een irritante neus heb! Bij mijn Estée Lauder of L’oréal infalible matte foundation heb ik deze niet of minder nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.