Reviews

Review: The Body Shop Body Mists

Mijn bijbaantje heeft aardig wat voordelen. Het werk is natuurlijk ontzettend leuk, maar ik weet vaak ook al ver van tevoren welke nieuwe producten er op de planning staan. Zo wist ik al bijna 9 maanden dat er Body Mists van de Bath & Body-geuren uit zouden komen, maar ik moest nog zo lang wachten! Nu is het eindelijk zo ver en liggen de Body Mists in de winkel. Ik was meteen groot fan en heb ze inmiddels in bijna alle geuren in huis. Benieuwd? Lees snel verder!

Een body mist is eigenlijk een wat lichtere vorm van parfum. Ze ruiken vaak wat frisser, zitten in grotere verpakkingen en zijn meestal vrij goedkoop. Doordat het parfum-gehalte lager is dan bij een parfum of eau de toilette, zijn de geuren minder sterk en blijven ze ook wat minder lang hangen. Dit hoeft niet altijd een nadeel te zijn! Veel vrouwen gebruiken liever een body mist, omdat ze parfum bijvoorbeeld veel te sterk vinden. Ook vinden veel dames het prettiger om tijdens de zomermaanden een body mist te gebruiken. Ik heb nooit een hele sterke voorkeur voor een body mist of eau de toilette/parfum, maar deze body mists zijn toch wel erg lekker!

De Body Mists van The Body Shop zijn verkrijgbaar in 8 verschillende geuren. De meeste geuren zijn jullie waarschijnlijk al bekend, want ze zijn namelijk gebaseerd op populaire Body Butter-geuren! Helaas zit mijn favoriet Sweet Lemon er niet tussen (dat is toch bijna niet te geloven?), maar er zit nog genoeg ander lekkers tussen.

De Body Mists zitten in mooie glazen flessen. Ik was echt verbaasd over de verpakking! Normaal zitten de Body Mists van TBS is plastic flesjes, maar deze verpakking geeft het product een veel luxere uitstraling. Overigens zie je die luxe niet op het prijskaartje terug. Voor een fles van 100ml betaal je namelijk maar โ‚ฌ9,00! Dat is echt niet duur voor zo’n product.

Zoals ik al vertelde heb ik aardig wat geuren in huis! De enige geuren die ik nog mis zijn Strawberry en Vanilla, maar verder is mijn collectie compleet en heb ik al mijn favorieten in huis. Laat ik maar met het eerste rijtje beginnen!

Ik ben niet een echte kokos-liefhebber, maar ik weet dat veel vrouwen dol zijn op deze geur. De Coconut Body Mist doet je dan ook meteen aan de zomer denken! Dit is echt kokos, net als bijvoorbeeld de Body Butter. Dit is wel een geur waar ik zin in moet hebben, maar als je dol bent op kokosgeur is dit echt een must.

De Shea-serie is al jaren favoriet van mij, maar ik had eigenlijk geen idee wat ik me bij de Body Mist voor moest stellen! De Shea Body Mist heeft een zachte vrouwelijke geur, maar is toch vrij neutraal. Hij is wat zoet, maar ook weer niet echt en hij is ook weer fris. Volgen jullie het nog? Ik ken eigenlijk niemand die deze geur niet lekker vindt, deze is altijd goed! Je moet ‘m gewoon eventjes ruiken om te begrijpen wat ik bedoel en dan zul je merken dat het echt een fijne geur is. Een aanrader!

Ik baalde een beetje omdat er geen Body Mist van Sweet Lemon is gekomen, maar de Mango Body Mist maakt het allemaal goed! Ik ben normaal vooral dol op frisse geuren, maar deze zoete mango is echt heerlijk. Dit wordt mijn signature scent voor deze zomer. Denk aan zoete en sappige mango’s, en dan aan een body mist. Dat is deze! Als je dol bent op de douchegel, dan zal deze ook perfect zijn.

Moringa is ook altijd groot favoriet bij veel vrouwen, vooral bij mijn zus! Deze is dus ook eigenlijk van haar, maar ik wilde ‘m toch even laten zien. De Moringa Body Mist ruikt vooral heel fris, bloemig en vrouwelijk. Deze geur is zo ontzettend populair! Omdat ik zelf niet zo van de bloemengeuren ben is dit geen favoriet, maar toch draag ik ‘m af en toe met veel plezier.

Helaas zijn twee geuren niet overal te koop. Pink Grapefruit en Satsuma zijn vorig jaar uit het vaste assortiment gehaald. Hierdoor zijn ze niet standaard meer verkrijgbaar bij alle filialen, maar nog wel te koop bij de outlets (Rosada en Roermond) en in de webshop. Ik wilde de geuren zo graag hebben dat ik ze maar heb besteld! Dat is maar goed ook, want ze ruiken wederom heerlijk.

Toen de Pink Grapefruit-lijn nog in het assortiment zat was ik nooit zo onder de indruk, maar sinds dat hij niet meer te krijgen is ben ik fan. Niet heel handig, maar gelukkig zijn er nog manieren om deze lijn in huis te halen. De Pink Grapefruit Body Mist is wederom een echte grapefruitgeur. Hij is wel vrij zuur, maar dat vind ik juist wel lekker! Het is een fijne frisse zomergeur die niet al te zoet is.

Ook Satsuma begon ik pas te waarderen toen de lijn al lang en breed uit het assortiment was. Wederom niet handig, maar ik krijg er altijd zo’n ouderwets Body Shop-gevoel bij! Toen ik nog klein was mocht ik af en toe een badparel of een zeepje uitzoeken bij TBS, zonder te weten dat ik daar ooit op deze manier zou belanden. Altijd als ik Satsuma ruik moet ik daar aan denken, want in mijn beleving roken de winkels altijd naar deze geur! De Satsuma Body Mist ruikt naar zoete mandarijntjes. Ook deze is vrij zoet, maar ook weer wat zurig en een echte TBS-klassieker.

Body Mists blijven over het algemeen niet heel lang hangen en ook deze Body Mists zijn na een paar uur bij mij verdwenen. Wel heb ik gemerkt dat wanneer ik ook andere producten uit dezelfde geurlijn gebruik (bijvoorbeeld de douchegel, body scrub en body butter), de geur veel langer aan blijft houden! Doordat je de geur opbouwt in laagjes wordt hij iets sterker en vullen de producten elkaar goed aan.

Tja, ik ben enthousiast! Ik denk dat er voor iedereen wel een geur tussen zit, want ze zijn eigenlijk allemaal wel lekker. Mijn grote favorieten zijn Shea en Mango, dus die moeten jullie eigenlijk wel even ruiken. Bovendien zijn ze erg prettig geprijsd! Jullie hebben dus geen enkel excuus meer om ze niet uit te testen, nietwaar?

De Body Mists kosten โ‚ฌ9,00 en zijn verkrijgbaar bij alle filialen van The Body Shop. De geuren Pink Grapefruit en Satsuma zijn alleen te koop bij de outlets (Rosada en Roermond) en de Nederlandse webshop van The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. Ik vind de prijs prima te doen! Ik ben nu wel benieuwd geworden, dus ga sowieso even kijken als ik langs een bodyshop kom ๐Ÿ™‚

 2. Demi zegt:

  Ik ben er heel erg benieuwd naar geworden! Zou het best wel eens willen proberen, jammer dat sweet lemon er niet is. Die geur is zo lekker:)
  Maar ik ga zeker een keer een bodymist kopen, alleen hebben wij hier geen bodyshop:(
  Hahah

 3. Ik heb de Strawberry en Coconut en vind ze allebei heer-lijk! Zou de Vanille en Mango overigens ook heel graag willen proberen!

 4. Ik ben de mango versie, heerlijk! Mijn moeder heeft grapefruit die ik ook af en toe pak ๐Ÿ˜€ Die is ook echt heerlijk!

 5. Paula zegt:

  Ik heb de Shea, helemaal heerlijk! Elke ochtend gaat hij op en daarna gelijk mn tas is voor verder op de dag. Maar ik gebruik ook de scrub, douchegel, olie/butter ervan. HEERLIJK!!!!!!

 6. Aah ik wil ze zo graag! Ik ben er echt ontzettend benieuwd naar, snel testen ๐Ÿ™‚

 7. Ik heb er zelf ook twee, ze zaten afgelopen week standaard in mijn tas en gingen mee naar het werk. Om de paar uur verfriste ik mezelf even met deze zalige mists!

 8. Jessica zegt:

  Jammer dat er geen van Sweet Lemon gemaakt is (snap eigenlijk echt niet waarom!).
  Zelf heb ik er al een aantal keer aan gesnuffeld, aan de bodymists, maar ze konden me (voorlopig) nog niet overtuigen.
  Ik ben wel benieuwd naar de shea variant.

 9. Het is vreemd dat de satsuma niet in de vaste assortiment hoort, heb namelijk net gezien dat de bodybutter wel tussen de andere bodybutters staat.

  1. Het is ook vreemd! En soms krijgen sommige filialen opeens toch weer een pak met iets van Satsuma binnen, maar dat is dan vaak eenmalig. Niet vast dus… Helaas ๐Ÿ™

   1. tessa zegt:

    ja idd, ik woon in utrecht en hier in het filiaal in het centrum hebben ze ook dingen van de satsuma lijn waaronder de bodybutter en volgens mij ook de body mist.. overigens mango is ook mijn standaard luchtje deze zomer , met de doucegel, butter en mist , vind ze super lekker ruiken

 10. Ik ben echt dol op de bodyshop en lees er zo veel goeds over. helaas heb ik nog nooit iets kunnen kopen maar deze body mist die moet ik hebben! ๐Ÿ˜›

  dus binnenkort maar ff lekker shoppen denk ik

 11. Ik wil ze ook ruiken en kopen en gebruiken en lekker ruiken. Dus.
  Hihi! Ze lijken me echt heerlijk ๐Ÿ˜€

 12. Ik heb nog een Vanilla Body Mist met de oude verpakking, maar ik vind hem wel heel fijn!

 13. ze lijken me erg lekker =)

 14. vind ze echt super fijn!
  heb er zelf nu 4 kokos, mango, satsuma & pink grapefruit. de shea geur wil ik ook nog erg graag! (en de sweet lemon, maar helaas :P)

 15. De shea lijkt me heel lekker, toch maar eens langs de body shop om te snuffelen ๐Ÿ˜›

 16. Ik wil deze ook! ๐Ÿ™‚ x

 17. lousaa zegt:

  Eerst maar eens m’n body oils en body butters erdoor jagen…

 18. Denise zegt:

  Ik wil heel graag de Body Mist Cocunut proberen… Lijkt me heerlijk na een dagje strand. Ik koop vaak producten bij TBS want ze testen niet op dieren.

 19. jolien zegt:

  ze zijn heerlijk, ik heb die met aardbei voor mijn verjaardag gekregen, ruikt lekker fris en zoet voor de zomer!

 20. De shea variant lijkt me heerlijk, dat is sowieso mijn favoriete lijn van the Body Shop ๐Ÿ™‚

 21. MiriamH zegt:

  de shea lijn is inderdaad geweldig. Verder zijn de butters en deze bodymists niet aan mij besteed. Ik heb nooit zo goed begrepen waarom iemand naar fruit wil ruiken… niet rottig bedoeld, maar voor mij is het niks! Daarentegen zijn de flessen dan wel weer zo prachtig dat ik ze ter docoratie wel zou willen hebben voor in mijn badkamer, ze hebben een mooie en luxe uitstraling. En ter plekke bedenk ik me dat ik er een aantal haal, mijn dochtertje van 8 vind de mists vast lekker ruiken ๐Ÿ™‚

 22. Ik vind het ook heel raar dat er geen sweet lemon variant is! Heel erg jammer, want die zou ik meteen gaan kopen als hij uit zou komen ๐Ÿ™‚

 23. De Shea versie lijkt me zo lekker!

 24. joline zegt:

  Ik ben nu in Denemarken ๐Ÿ˜› ,daar hebben ze wel satsuma producten. Alleen die beauty olieen zijn al omgerekend 16,80 euro :’).
  De rest is ook zo ongeloofelijk duur.. Dus ik heb alleen de olie gekocht ๐Ÿ˜ฎ

 25. Mooie producten! Ze lijken me allemaal echt heerlijk.

 26. Klinkt leuk! Ik ga er zeker eentje hallen alleen de prijs is een beetje onduidelijk. Hier – en in de cosmogirl – staat dat de body mist 9 euro is maar op de website staat 12 euro, haha
  x

  1. Klopt, ze zijn onlangs in prijs verhoogd (nadat ik het artikel had geschreven en waarschijnlijk ook nadat het in de CosmoGirl heeft gedaan).

 27. ik bedoel haleen ipv hallen :s

 28. zucht, schrijf ik het alwee fout, ik bedoel halen ipv haalen

 29. Ik heb de body mist met White Musk! Heerlijk!
  Eefje

 30. Tessabd zegt:

  Raar dat iedereen dat maar blijft zeggen over pink grapefruit, ik heb dit weekend nog de body spray gekocht in maastricht!

  1. Dat kan kloppen, want hij maakt sinds enkele weken weer deel uit van het vaste assortiment. Ten tijde van deze review was dit niet zo, vandaar dat die informatie correct is.

 31. Leuk! Ik heb de mango body mist, heerlijk. Ik heb er ook een review van geschreven,.
  Xxx
  http://annakabedi.blogspot.nl/2013/09/the-bodyshop-mango-body-mist.html

 32. Kun je zo’n bodymist ook gebruiken als ‘verfrissingsspray’ je hebt ook van die sprays van rituals, maar ikben niet zo weg vandie geuren. En aangezien ik de moringa geur geweldig vind……

  1. Ja hoor, dat kan altijd met een Body Mist ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.