Huidverzorging

Review: The Body Shop Body Sorbets (Moringa + Mango)

TBS Body Sorbet - 1

Ik vertel regelmatig dat ik voor mijn lichaam vrijwel niks anders dan de producten van The Body Shop gebruik. Tja, er gaat gewoon echt niks boven hun Body Butters, Body Lotions of de fijne Beautifying Oils. Sinds kort is het assortiment uitgebreid met een nieuw  lichaamsproduct, namelijk de Body Sorbets. Dit zijn een soort lotions met een frisse gelstructuur die heerlijk verkoelend zijn voor de aanstaande zomermaanden. Ik probeerde ze natuurlijk uit!

TBS Body Sorbet - 4

De Body Sorbets beloven de huid te verfrissen, te verzachten en te verzorgen. Ze zijn verkrijgbaar in vijf verschillende geuren: Strawberry, Satsuma, Pink Grapefruit, Mango en Moringa. Deze geuren zitten al in het huidige assortiment en passen perfect bij de andere lichaamsproducten. Mango en Pink Grapefruit zijn mijn persoonlijke favorieten uit deze selectie. Een tube van 200 ml kost €11,00.

TBS Body Sorbet - 5

De producten hebben een wat gekke structuur. Het is een soort gel, maar dan wat dikker en stugger. Bij het uitsmeren merk je ook dat het ‘anders dan anders’ aanvoelt. Het is absoluut niet onprettig, maar wel even wennen. Wat me trouwens al bij het eerste gebruik opviel is dat ze inderdaad lekker verkoelend zijn. Daarom denk ik dat dit echt een perfect product voor de zomer is! Bovendien kun je ze natuurlijk ook in de koelkast bewaren, waardoor ze nog extra verkoelend zijn. Ook trekken ze vlot in, zodat je je kleren weer snel aan kunt trekken.

Qua verzorging kun je deze Body Sorbets niet echt vergelijken met zeer hydraterende producten als Body Butters of Body Lotions. Ze zijn wel verzorgend, maar als je echt last hebt van een droge huid is dit wellicht niet het meest geschikte product. Ik vind de Body Sorbets vooral lekker voor wat verkoeling, verfrissing en een lekkere geur.

Ik heb hieronder de ingrediëntenlijsten van de producten opgenomen, zodat je die kunt bekijken als je bepaalde ingrediënten zou willen vermijden. Houd er wel rekening mee dat ze vrij veel parfum bevatten en dat ze daardoor, ondanks de verkoelende werking, wellicht niet heel geschikt zijn als je last hebt van een gevoelige, geïrriteerde of verbrande huid. Overigens gaven ze wel verlichting toen ik onlangs door stress last had van veel jeuk, dus daar kunnen ze wel fijn voor werken.

TBS Body Sorbet - 2

Moringa is één van de best verkopende geurlijnen hier in Nederland. Vrijwel iedereen die ‘m ruikt vindt het een prettige geur en het is de ideale geurlijn om cadeau te geven als je niet weet waar iemand van houdt. Het is een zachte bloemige geur die vooral heel vrouwelijk ruikt. Ik moet eerlijk zeggen dat het niet mijn favoriet is (mijn zus is er trouwens wel dol op, die gebruikt niks anders!), maar in de Body Sorbet vind ik de geur eigenlijk nog best lekker! Hij ruikt wat frisser dan bijvoorbeeld de Body Butter van deze geur, maar het is nog steeds duidelijk Moringa.

Aqua/Water (Solvent/Diluent), PEG-8 (Humectant), Glycerin (Humectant), Butylene Glycol (Humectant), Isododecane (Solvent), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Sodium Acrylates Crosspolymer-2 (Absorbent), Phenoxyethanol (Preservative), Hydrogenated Tetradecenyl/Methylpentadecene (Solvent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Mel/Honey (Natural Additive), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Moringa Oleifera Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Emollient), Carbomer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Benzophenone-3 (Ultraviolet Light Absorber), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Linalool (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Silica (Absorbent), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Tocopherol (Antioxidant), CI 19140/Yellow 5 (Colorant).

TBS Body Sorbet - 3

Mango is sowieso altijd een van mijn favoriete geuren bij The Body Shop, dus ik ben blij dat hij ook in deze Body Sorbet is uitgebracht. Dit is Mango zoals ik ‘m het liefste heb: zoet en sappig. Sommige producten uit de serie kunnen wat bloemig ruiken op mijn huid, maar deze is echt lekker fruitig en zoet. Deze ga ik deze zomer nog heel vaak dragen!

Aqua/Water (Solvent/Diluent), PEG-8 (Humectant), Glycerin (Humectant), Butylene Glycol (Humectant), Isododecane (Solvent), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Sodium Acrylates Crosspolymer-2 (Absorbent), Phenoxyethanol (Preservative), Hydrogenated Tetradecenyl/Methylpentadecene (Solvent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Mel/Honey (Natural Additive), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Mangifera Indica Seed Oil/Mangifera Indica (Mango) Seed Oil (Emollient), Carbomer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Benzophenone-3 (Ultraviolet Light Absorber), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Limonene (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Silica (Absorbent), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Citronellol (Fragrance Ingredient), Benzyl Alcohol (Preservative), Citric Acid (pH Adjuster), CI 15985/Yellow 6 (Colorant).

TBS Body Sorbet - 1

Ik wist al een tijdje dat deze producten eraan zaten te komen, maar ik had geen idee wat ik me erbij moest voorstellen. Zou het lekker zijn? Ik ben gelukkig erg positief! Ze zullen niet mijn vertrouwde Body Butters gaan vervangen, maar ik vermoed dat ik er deze zomer nog veel plezier van ga hebben. Ik denk dat ik de geur Pink Grapefruit nog aan mijn collectie toe ga voegen, want die mag in de zomerse maanden natuurlijk niet ontbreken!

De Body Sorbets kosten €11,00 en zijn verkrijgbaar bij alle winkels en de webshop van The Body Shop.

35 Comments

 • Reply
  Michaela
  18 mei 2014 at 06:55

  Lijken me echt fijne producten! Ideaal voor in de zomer 🙂

 • Reply
  Isabeau
  18 mei 2014 at 07:34

  Wat een leuke producten !

 • Reply
  chucky1012
  18 mei 2014 at 07:46

  Het ziet er heel leuk uit en het klinkt fijn 😉

  Mooie dag Xoxo

 • Reply
  PinkFairy
  18 mei 2014 at 08:50

  Hmmmm wel een leuk product, maar ik ben toch iets meer van de verzorging.

 • Reply
  Sofie
  18 mei 2014 at 08:55

  Dit lijken me heerlijke producten! Vooral Moringa spreekt me aan.

 • Reply
  Ayla
  18 mei 2014 at 09:00

  lijkt me heel fijn, ik ben benieuwd! x

 • Reply
  Svenja
  18 mei 2014 at 09:24

  Ik kan niet wachten hier ook iets van te kopen en het te proberen <3

 • Reply
  Beau
  18 mei 2014 at 09:45

  Ze zien er goed uit!

 • Reply
  Beautyjuf
  18 mei 2014 at 09:47

  Ik zal denk ik even moeten wennen aan de structuur, maar ze lijken me heel fijn! Heerlijk dat ze verkoelend werken, met name na een lange zomerse dag 🙂 Voor de winter zou ik deze niet voedend genoeg zijn voor mijn huidje, jammer.

 • Reply
  Dagmar
  18 mei 2014 at 09:52

  Wauw wat een fijne review! Ik heb de mango versie in huis gehaald, de geur kon ik niet weerstaan 🙂 Mooie foto’s en fijn beschreven!

 • Reply
  Ceetje
  18 mei 2014 at 09:55

  Lijkt me echt heerlijk om na een warme strand dag op je lijf te smeren.

 • Reply
  Natascha
  18 mei 2014 at 10:19

  Wat een mooie foto’s weer. Deze producten lijken me perfect tijdens de vakantie.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  18 mei 2014 at 10:23

  Heb ze gisteren geprobeerd bij TBS, en ik vond de geur en de textuur echt super. Mijn broer dat zelfs dat ‘t om op te eten was, haha.

 • Reply
  Isabella
  18 mei 2014 at 10:30

  Dit lijken me zulke fijne producten!
  🙂

  x

 • Reply
  Monique
  18 mei 2014 at 10:33

  Ik wil deze echt een keer gaan proberen. Ze lijken mij super fijn.

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  18 mei 2014 at 10:36

  Lijken mij hele leuke, verfrissende producten.
  Ik zou mijn body butter/lotion ook niet laten staan, maar ik denk wel dat het extreem handig is als je op reis gaat naar ergens warm en je wilt niet kleven 😉

  Liefs,
  Karlien

 • Reply
  Marjolein
  18 mei 2014 at 10:47

  Ze lijken me echt heerlijk voor in de zomer!

 • Reply
  Miranda
  18 mei 2014 at 11:08

  Ik ben hier wel erg benieuwd naar. Het ziet er uit als fijne producten:)

 • Reply
  Dionne
  18 mei 2014 at 11:45

  Ze lijken mij heel fijn!

 • Reply
  Amelie
  18 mei 2014 at 11:47

  Ze lijken me echt heerlijk!! Mango is ook mijn favoriete geur!

 • Reply
  femketje
  18 mei 2014 at 12:01

  ze lijken me best fijn 😀

 • Reply
  Janneke | Beautyroad
  18 mei 2014 at 13:11

  Het lijken me erg fijne producten!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  18 mei 2014 at 15:54

  Ik heb er al zoveel goeds over gehoord!

 • Reply
  Robin
  18 mei 2014 at 15:58

  Dit lijkt me zo lekker in de zomer, aangezien ik het hele jaar door verzorging nodig heb. Ik ga de pink grapefruit halen, aangezien ik de XXL douchegel daarvan al heb.

  • Reply
   Robin
   18 mei 2014 at 15:59

   Ik bedoel dat ik het hele jaar wel iets van verzorging nodig heb, maar bodybutters dan meestal toch net té voedend zijn en ik bodylotions niet prettig vind.

 • Reply
  Manon
  18 mei 2014 at 16:56

  Deze lijken me erg lekker !!

 • Reply
  cecil
  18 mei 2014 at 17:16

  hee ik vind ze zo fijn bijna net zo fijn als de body butter. Een tip kun je dat stukje over mij op je blog veranderen want het is al heel oud er staat iets bij dat je klaar bent met studeren in 2013

 • Reply
  cecil
  18 mei 2014 at 17:16

  <a

  • Reply
   cecil
   18 mei 2014 at 17:17

   dat was niet de bedoeling srry

 • Reply
  Jana
  18 mei 2014 at 19:44

  Lijkt me heel verfrissend voor de zomer 😀 x

 • Reply
  pamela
  18 mei 2014 at 20:18

  het lijken mij echt super producten voor de zomer!!

 • Reply
  Marloes
  18 mei 2014 at 21:34

  Ik vind ze ook zo ontzettend lekker. Pink Grapefruit is mijn favoriet!

 • Reply
  Daisy
  19 mei 2014 at 11:09

  Ik heb ze zelf ook en heb ze al uitgebreid getest. En ik moet zeggen, zelfs met mijn zeer droge huid voeden ze nog goed. Ik vind ze gewoon geweldig !

 • Reply
  Michelle Kaiser
  24 mei 2014 at 18:43

  Deze gels heb ik al vaker voorbij zien komen op blogs en ja ik wordt hier bij het idee al heel blij van. Gewoon omdat het zo goed klinkt

 • Reply
  Isabel
  28 mei 2014 at 17:27

  Ik had een vraagje ,
  Werk jij misschien bij de bodyshop in Amsterdam?
  Ik zag iemand die heel erg op jou leek.
  Ik lees je blog nog niet zo heel lang en ben helaas nog niet achter dit antwoord

  Liefs

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.