Reviews

Review: The Body Shop Fijian Water Lotus (Eau de Toilette + Body Lotion)

In de zomer is het weer tijd om bijpassende parfums uit de kast te halen. Ik houd sowieso al van frisse geuren, maar vooral in de zomer vind ik het extra heerlijk om lekkere frisse beautyproducten te gebruiken. The Body Shop heeft onlangs een nieuwe geur uitgebracht, namelijk Fijian Water Lotus, als onderdeel van de Voyage Collection (waar ook mijn favoriet Japanese Cherry Blossom in zit!). Denk aan zon, zee, zand en palmbomen. Zijn jullie al in de stemming?

TBS Fijian Water Lotus - 3Laat ik als eerste maar met de Eau de Toilette (€25,00 – 50 ml) beginnen! De geur is wat lastig te omschrijven, maar ik vind hem vrij fris met een scherp randje. Oké, dat maakt het er niet echt duidelijker op, dat weet ik. De topnoten van deze geur zijn mandarijn en litsea (een boom met naar citroen geurende bladeren). De hartnoten bestaan uit waterlotusbloemen en rozen. Als laatste ruik je volgens het persbericht een vleugje zilte zeelucht. Ik ben benieuwd hoe ze dat in een flesje hebben weten te vangen!

Als je de noten van de geur bekijkt is het duidelijk dat het een frisse geur is. Waar het scherpe randje vandaan komt kan ik niet helemaal plaatsen. Wellicht dat het veroorzaakt wordt door de zeegeur die is nagebootst? Daarnaast doet deze geur mij ontzettend veel denken aan de Limited Edition White Musk Breeze die een paar jaar geleden bij The Body Shop te koop was. Als ik de geurnoten vergelijk is de rozengeur de enige overeenkomst en als ik ze elk op een pols spray (ik heb ‘m toevallig nog in mijn stash) merk ik dat White Musk Breeze nog iets bloemiger ruikt, maar ze zitten wel in dezelfde hoek.

Ik heb de Fijian Water Lotus Eau de Toilette en die blijft ongeveer een uur of 4 bij mij hangen, zoals vrijwel alle eau de toilettes doen. Als ik ‘m opbouw met een combinatie van de Body Lotion én de Body Mist kan ik die duur nog wel wat verlengen. Er zijn sowieso nog een Body Mist (€12,00) en een Perfume Oil (€12,00) verkrijgbaar, waarmee je de geur kunt opbouwen. De Body Mist is iets lichter dan de eau de toilette, terwijl de Perfume Oil juist weer een stukje sterker is.

TBS Fijian Water Lotus - 2Ook heb ik nog de Fijian Water Lotus Body Lotion (€12,50 – 250 ml) uitgeprobeerd. Dit is een lichte hydraterende lotion met uiteraard dezelfde geur als de bijpassende Eau de Toilette. Ik vind zulke lotions altijd fijn om in combinatie met de geur te gebruiken, zodat de geur langer blijft hangen. Bovendien is de substantie van deze lotion heerlijk licht, wat hem perfect maakt om tijdens de zomermaanden te gebruiken.

TBS Fijian Water Lotus - 4

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Ceteareth-20 (Emulsifier), Glycerin (Humectant), Parfum/Fragrance (Fragrance), Steareth-2 (Emulsifier), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Bertholletia Excelsa Seed Oil (Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Linalool (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Propylene Glycol (Humectant), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Citronellol (Fragrance Ingredient), Nelumbo Nucifera Flower Extract (Skin Conditioning Agent), Geraniol (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Sodium Benzoate (Preservative), Sorbic Acid (Preservative), Citric Acid (pH Adjuster).

De lotion bevat een flinke hoeveelheid verzorgende ingrediënten die je huid soepel maken, maar er zit wel een grote hoeveelheid parfum in. Dat is ook niet zo gek aangezien dit product ook echt als aanvulling van de eau de toilette is bedoeld, maar als je weet dat je huid er gevoelig voor is kun je deze misschien beter overslaan. Overigens is dit een licht hydraterende lotion die snel intrekt. Hij zorgt ervoor dat de huid verzorgd wordt, maar voor een zeer droge huid is deze bodylotion waarschijnlijk niet voldoende.

Naast de Body Lotion is er ook nog een bijpassende Shower Gel (€10,00) en een Body Butter (€18,00) die je kunt gebruiken om de geur te versterken. Persoonlijk ben ik vooral fan van de Body Lotion uit deze serie, maar de Body Butter kan fijn zijn als je iets meer verzorging wilt hebben.

TBS Fijian Water Lotus - 1Ik ben fan van deze nieuwe geur! Ik houd sowieso al van frissere geuren, maar dit is toch wel een bijzondere unieke geur. Zoals ik al even zei is hij moeilijk te omschrijven. Het is absoluut geen zoete of bloemige geur, maar een neutrale frisse geur die een scherp randje heeft en daardoor ietsjes zwaarder wordt. Het idee van een paradijsje met zon, zee, zand en palmbomen is niet eens zo ver gezocht! Neem vooral even een kijkje in de winkel om te ontdekken of het een geur voor jou is, dat is de beste manier om er achter te komen.

De producten uit de Fijian Water Lotus-serie zijn verkrijgbaar vanaf €10,00 en te koop bij alle filialen van The Body Shop.

Related Post

16 Comments

 • Reply
  Manon
  18 juli 2014 at 19:16

  Klinkt goed

 • Reply
  Ceetje
  18 juli 2014 at 19:17

  Zoals je de geur omschrijft van deze lijn wil ik echt naar TBS rennen 🙂

 • Reply
  Vanessa
  18 juli 2014 at 19:27

  Klinkt fijn. Ik ben nu wel benieuwd naar de geur. Mooie verpakkingen!

 • Reply
  Jaimy en Laura
  18 juli 2014 at 19:28

  Lijkt me een heerlijke geur!! Gauw maar weer eens langs de Body Shop dus!

 • Reply
  chucky1012
  18 juli 2014 at 20:07

  Klinkt goed 😉
  Ik was er heel benieuwd naar omdat het pas nieuw is 😉

 • Reply
  Svenja
  18 juli 2014 at 21:18

  Ik heb deze van de week geroken in de winkel! Echt een heerlijke zomerse geur <3

 • Reply
  Eilish
  18 juli 2014 at 21:48

  Oeh klinkt wel lekker!

 • Reply
  Marjolein
  18 juli 2014 at 22:27

  Wil je nog eens een nails of the mont doen ik hou van zo’n artikels en ik hou van je nagel swatches artikels

 • Reply
  Jente-Nudelipsticks
  18 juli 2014 at 22:56

  Ziet er fijn uit!

 • Reply
  Janneke | Beautyroad
  19 juli 2014 at 01:41

  Dit lijken me erg fijne producten!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  19 juli 2014 at 11:17

  Het flesje alleen al ziet er echt heerlijk verfrissend en verkwikkend uit 🙂

 • Reply
  Bianca
  19 juli 2014 at 13:25

  Toen ik deze geur voor het eerst rook, was ik verkocht. De geur doet me denken aan tropische eilanden, ideaal voor de zomer. Ik kocht eerst de bodymist, om vervolgens ook de douchegel en bodylotion te kopen. Yes, I’m hooked!

 • Reply
  Sharona
  19 juli 2014 at 17:45

  Ik heb deze laatst in de winkel geroken en had er veel van verwacht, maar voor mij is het niks. Hij is idd fris maar het doet mij teveel aan luchtverfrisser denken.. Niet erg want ik ben groot fan van de japanese cherry blossom en de vanille-lijn! Ik denk dat deze geur een doelgroep aanspreekt die voorheen bij TBS niet echt terecht kon.

 • Reply
  Celia
  19 juli 2014 at 20:56

  Deze geur lijkt me best lekker. Ben benieuwd!

 • Reply
  Kimberly
  21 juli 2014 at 19:26

  Telkens ruik ik ‘m als ik in de winkel kom, wat een heerlijke geur is dit zeg!!

 • Reply
  Roxanne
  26 juli 2014 at 17:25

  Ik snuffelde er van de week aan toen ik langs TBS kwam, hij ruikt echt heerlijk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.