Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Fuji Green Tea

Ik kan echt ontzettend genieten van fijne lichaamsproducten. Af en toe houd ik wel van wat zoete geuren, maar mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar frisse geuren. Daarom was ik ook extra nieuwsgierig toen ik hoorde dat er een lijn met groene thee bij The Body Shop zou komen. Daar hoopte ik al jaren op! Nou, het wachten is beloond, want vanaf deze week ligt de nieuwe Fuji Green Tea-serie bij The Body Shop. Is hij zo lekker als ik hoopte? Ik ga het vertellen!

The Body Shop Fuji Green Tea - 02

Met de nieuwe Fuji Green Tea-serie brengt The Body Shop een body-versie van een Japanse theeceremonie naar de badkamer. Even lekker ontspannen én gebruik maken van de vele voordelen die groene thee voor de huid te bieden heeft! In de Fuji Green Tea-lijn vind je een hele berg producten, waaronder klassiekers als een showergel, bodylotion, bodybutter, een zeepje en een scrub, maar ook iets specialere items zoals een fijne bodymist, een body sorbet én een speciale badthee.

The Body Shop Fuji Green Tea Bath Tea

The Body Shop Fuji Green Tea - 06

Toen ik het blikje van de Fuji Green Tea Bath Tea (€15,00 – 300 gram) zag, dacht ik even dat het gewone thee was om op te drinken. Nee, helemaal mis! Het is een soort badzout gemengd met theeblaadjes die belooft het lichaam goed te reinigen en zelfs de detoxen. Om een extra thee-gevoel te creëren is er ook een speciaal thee-ei verkrijgbaar, de Fuji Green Tea Bath Infuser (€6,00).

The Body Shop Fuji Green Tea - 10

The Body Shop Fuji Green Tea - 11

 

Normaal kan ik badproducten niet zo goed uitproberen omdat ik zelf geen bad heb, maar toevallig ging ik naar m’n ouders toe nadat ik deze producten binnen had gekregen en zij hebben gelukkig wél een bad. Een mooie gelegenheid om de badthee te testen!

Ik had stiekem een beetje verwacht dat het water in een soort thee zou veranderen bij het gebruik van dit product, maar dat viel wel mee. Het zout lost vrijwel direct op en de blaadjes blijven over, maar het water verandert nauwelijks. De heerlijke geur van deze lijn, die het beste te omschrijven valt als fris, thee-achtig met een vleugje citrus is wel duidelijk aanwezig. Overigens is het thee-ei geen echte must, maar het kan wel handig zijn om de theeblaadjes bij elkaar te houden.

The Body Shop Fuji Green Tea Body Scrub

The Body Shop Fuji Green Tea - 03

Nadat je lekker in bad gepoedeld hebt kun je je huid nog een extra oppepper geven met een fijne scrubbeurt. De Fuji Green Tea Body Scrub (€18,00 – 250 ml) is een hele milde scrub met een gel-achtige substantie. Voor de oplettende lezers: deze scrub bevat géén plasticdeeltjes en voor de korreltjes zijn jojoba-esters gebruikt en cellulose-acetaat, een biologisch afbreekbare stof die afkomstig is uit houtpulp. Je kunt dus zonder schuldgevoel scrubben!

The Body Shop Fuji Green Tea - 08

The Body Shop Fuji Green Tea - 07

Door de substantie zou je verwachten dat de scrub gaat schuimen, maar dat doet hij niet. Ik vind persoonlijk de scrub iets te mild voor mijn smaak, maar dat kan voor veel dames juist een voordeel zijn. Ik denk trouwens dat deze vooral voor de zomer heerlijk is na een dagje zon, want daar past de geur en de substantie perfect bij.

The Body Shop Fuji Green Tea Body Butter

The Body Shop Fuji Green Tea - 04

Een lijn van The Body Shop zou niet compleet zijn zonder een Body Butter! De Fuji Green Tea Body Butter (€16,00 – 200 ml) is relatief dun en vloeibaar in vergelijking met de andere Body Butters van The Body Shop. Hij laat zich daardoor makkelijk uitsmeren en trekt vrij snel in, waardoor hij geen plakkerig gevoel achterlaat.

The Body Shop Fuji Green Tea - 09

In tegenstelling tot veel Body Butters van TBS staat sheaboter ietsje lager op de ingrediëntenlijst en bestaat de basis vooral uit glycerine en sojaolie, waardoor hij dus inderdaad wat dunner is. Houd er overigens wel rekening mee dat alle producten uit deze lijn geparfumeerd zijn, mocht je daar problemen mee hebben.

The Body Shop Fuji Green Tea - 12

Door de dunne substantie is dit niet per definitie een Body Butter voor een zeer droge huid, maar meer voor de normale tot droge huid. Wederom lijkt deze me heerlijk verkoelend voor in de zomer, dus ik denk dat vast voor deze een plekje in mijn koffer reserveer. Overigens blijft de geur van deze vrij lang hangen, zodat je er extra lang van kunt genieten!

The Body Shop Fuji Green Tea Eau de Cologne

The Body Shop Fuji Green Tea - 05

Om het ritueel af te maken kun je nog een vleugje van de Fuji Green Tea Eau de Cologne (€19,00 – 100 ml) over je huid sprayen. Dit is eigenlijk gewoon soort een Body Mist, al heb ik het idee dat hij iets sterker is dan de andere Body Mists van The Body Shop. Ik vind het geweldig dat dit product in deze serie zit, want op die manier kun je de geur mooi in laagjes opbouwen, zodat je hem langer blijft ruiken. Hij is echter niet zo sterk als een eau de toilette, maar hij houdt het ongeveer een uur of 2-3 uit voordat hij echt vervliegt.

The Body Shop Fuji Green Tea - 01

The Body Shop is de laatste tijd écht goed bezig. Wat een heerlijke serie is dit! Ik had eigenlijk een iets zoetere geur verwacht, maar dit is juist een frisse geur die ontzettend veel mensen heerlijk gaan vinden. Ik ben nog niemand tegengekomen die hem niet lekker vond! Doordat hij zo fris en vrij neutraal is, is hij zelfs geschikt voor mannen, zonder overdreven mannelijk te zijn. Snappen jullie hem nog? Ga hem maar gewoon even snuffelen in de winkel, dan weten jullie wel wat ik bedoel. Ik ga in elk geval nog de bijpassende Shower Gel en Body Lotion aanschaffen, want ik wil optimaal kunnen genieten van deze serie. Een absolute aanrader!

The Body Shop Fuji Green Tea – vanaf 5,00
The Body Shop

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Dit klinkt echt heel goed. Ik gebruik altijd de Shea lijn, omdat die lekker neutraal is en ik niet zo van fruitige geuren houd. Maar fris en citrus klinkt heel goed, lijkt me een fijne lijn voor in de zomer. Deze ga ik zeker even proberen in The Body Shop.

 2. Oh hij klinkt heel fijn! Ik heb een tijdje de Vitamine E bodybutter gebruikt maar die is echt te vol voor mijn “normale” huid, ik denk dat ik beter deze luchtige bodybutter eens kan proberen. Ook ben ik benieuwd naar de scrub, ik houd niet van die hele grove scrubs (vind ik zeer doen haha) dus misschien is dit een betere variant voor mij. Ik ga zeker eens kijken binnenkort!

 3. Wat een leuke collectie! Ik ga binnenkort eens snuffelen.

 4. Ah wat een heerlijke collectie. Snel lekker proberen!

 5. Het lijkt me ook een heel erg fijne serie! Ik heb hem helaas nog nergens gespot in België.

 6. Lijkt me een heerlijke lijn!

 7. Erg leuke lijn! Ik ben benieuwd naar de geur.

 8. Ik ben zo benieuwd naar de geur

 9. Ik ben zelf heel erg benieuwd naar Bath Tea, dat lijkt me nog eens leuk!

 10. lijkt me een fijne lijn 😀

 11. Lijkt me een fijne lijn met een heerlijke frisse geur, ik moet nog altijd eens zo’n bodybutter proberen maar vind ze eigenlijk altijd iets te duur

 12. Naar deze lijn kijk ik echt enorm uit, alles ziet er goed uit.

 13. Ik ben zo benieuwd naar de geur van deze lijn geworden! Vooral de body butter lijkt me hemels <3

 14. Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik ben reuze benieuwd!

 15. Oeh hier ben ik benieuwd naar. Ik ben een enorme fan van frisse geuren dus deze lijkt me op het lijf geschreven. Wel jammer dat de scrub wat milder is, anders had ik de ganse lijn aangeschaft 🙂

 16. Ik vind het thee-ei met de badthee zo ontzettend leuk. Jammer dat ik geen bad heb!

 17. Dat ziet er zo mooi uit!
  Ik ben er erg benieuwd naar en zal er zeker even iets van gaan kopen.

 18. Ik kan echt niet wachten op deze lijn, de afgelopen keren dat ik bij TBS kwam waren de producten er nog niet, dus deze week maar weer eens kijken. X

 19. De geur heb ik gisteren geroken en vond ik wel leuk. Ik ben heel benieuwd naar de badthee 🙂

 20. Wat een leuke producten! Ik ga eens langs gaan binnenkort 🙂

 21. Froukje zegt:

  Is dit een limited edition of blijft deze??

  1. Deze blijft 🙂

   1. Froukje zegt:

    Dankjewel voor je antwoord 😀 En fijn dat hij blijft, kan ik eerst wat ander producten opmaken.. heb nu 12 bodybutters van tbs n mijn kast 😎 oeps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.