Make-up Reviews

Review: The Body Shop Golden Nudes Colour Crush Eyeshadows

Zoals jullie wellicht wel aan mijn tutorials gemerkt hebben ben ik dol op de oogschaduws van The Body Shop. Ik draag ze niet alleen vanwege mijn werk, maar het zijn echt de oogschaduws die ik dagelijks weer keer op keer gebruik. Er komen deze maanden heel wat nieuwe producten van The Body Shop aan en één van de eerste nieuwe introducties is de Golden Nudes-serie van de fijne Colour Crush Eyeshadows. Ik ga jullie vandaag de kleuren Gold Rosemance, Coco Deluxe en Champagne Kiss laten zien!

IMG_0045

Ik ben dol op de Colour Crush oogschaduws van The Body Shop, omdat ze goed gepigmenteerd zijn, de substantie prettig is en ze mooie kleuren hebben. Bovendien zijn ze best goed betaalbaar, namelijk €10,00 voor een losse oogschaduw van 1,5 gram. Even in vergelijking: voor een MAC oogschaduw van het zelfde gewicht betaal je €17,00.

In totaal zijn er 34 verschillende kleuren Colour Crush Eyeshadow, variërend van felle tinten, matte kleuren, glanzende kleuren en neutrale tinten. Mijn persoonlijke favorieten zijn trouwens Caramel Flirt en Melt My Heart, twee kleuren die ik in dit artikel al even liet zien. Er zijn in totaal vier nieuwe tinten bijgekomen, waarvan ik er drie heb. De vierde tint is een bronskleurige tint met een zeer warme ondertoon.

IMG_0018Gold Rosemance | Coco Deluxe | Champagne Kiss

De nieuwe tinten die in het assortiment zijn opgenomen zijn onderdeel van de Golden Nudes-serie en zijn, zoals de naam al doet vermoeden, een aantal neutrale oogschaduws met goudkleurige ondertonen. Exactly my cup of tea!

IMG_0037

Gold Rosemance | Coco Deluxe | Champagne Kiss

Ook deze kleuren zijn goed gepigmenteerd! Zoals je op deze foto kunt zien vallen de lichte kleuren wat minder goed op, maar dat komt gewoon doordat ze zo licht zijn, niet vanwege een eventueel gebrek aan kleur.

Gold Rosemance is een warme lichtroze tint die perfect gebruikt kan worden als highlighter. Ik gebruik ‘m zelf in het binnenste ooghoekje, net onder mijn wenkbrauw en zelfs op mijn jukbeendren. De tint van deze oogschaduw is perfect voor dit doel, want het staat namelijk net wat minder hard dan een glanzende witte oogschaduw of een lichte goudtint. Perfect!
Coco Deluxe is een diepe donkerbruine tint met een ietwat warme ondertoon. Ik had eigenlijk verwacht dat deze wat glanzender zou zijn, maar hij neigt naar een semi-matte finish. Daardoor vind ik ‘m niet zo geschikt om over het gehele ooglid te dragen, maar als accentkleur op de buitenste helft van het ooglid is hij wel heel mooi.
Champangne Kiss is een lichte goudttint met een vrij koele ondertoon. Hij heeft een beetje grijs of taupe in zich en is bovendien semi-mat. Dat is best bijzonder! Ik kan me niet echt een vergelijkbare kleur herinneren, al komt hij wel in de buurt bij Catrice Oh, It’s Toffeeful!, maar dan iets minder warm. Deze doet het goed over het bewegende ooglid, maar hij heeft nog wel wat extra kleur in de buitenste ooghoek en arcadeboog nodig om de look af te maken.

Gold Rosemance en Coco Deluxe hebben allebei dezelfde romige structuur waar ik altijd zo dol op ben. Champagne Kiss is iets korreliger en droger, maar brengt nog steeds makkelijk aan. Ik gebruik oogschaduws altijd over een oogschaduwbasis (deze Maybelline Color Tattoo of MAC Paint Pot) en dan blijven ook deze met gemak de hele dag op hun plek zonder te vervagen of in de arcadeboog te kruipen.

IMG_0026

De nieuwe kleuren zijn een leuke toevoeging aan het assortiment! Het is niet zo dat mijn favorieten Caramel Flirt en Melt My Heart ineens vervangen zullen worden, maar het zijn zeker kleuren die ik regelmatig zal gebruiken. Ik zal binnenkort de kleuren in een ooglook of een tutorial voorbij laten komen, dan kunnen jullie zien hoe je ze op een mooie manier in een look kunt verwerken!

De Colour Crush Eyeshadows kosten €10,00 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de winkels en de webshop van The Body Shop.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Leuk! Wij zijn benieuwd naar je looks

 2. Het ziet er allemaal zo goed uit! Ben heel benieuwt naar de looks die je ermee gaat maken 😉

 3. Mariska zegt:

  Mooi! Zijn deze oogschaduws hypoallergeen?

 4. De kleuren zijn goed gepigmenteerd! Ik heb nog nooit make-up van The Bodyshop geprobeerd, op de een of andere manier spreken de verpakkingen me niet zo aan, maar de kwaliteit ziet er super uit :). Ik vind Gold Rosemance prachtig!

 5. Ze zien er echt goed uit qua pigmentatie! 🙂 Ik heb zelf nog nooit make-up gekocht van TBS.

 6. Oh, heel mooie kleurtjes!

 7. Leuk! Ik wist niet dat de oogschaduw van de bodyshop zo gepigmenteerd is. Ik heb je artikelen over de andere kleuren ook gelezen en ben wel benieuwd geraakt! 🙂

 8. Wauw, hele mooie kleurtjes. Gold Rosemance is mijn favoriet <3

 9. Wat leuk dat je er binnenkort een ooglook mee gaat maken. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar Ik vind de kleuren erg mooi.

 10. mooie kleurtjes! En de pigment zit ook zeker goed
  benieuwd naar de looks!

  Liefs
  Karlien

 11. Wat een mooie oogpalettes!

 12. Mooie kleuren, ben benieuwd naar je looks

 13. Mooie kleurtjes, zulke kleuren zou ik nog wel wat meer willen hebben die zijn gewoon altijd fijn!

 14. Mooie kleuren, ook mooi in harmonie met elkaar!

 15. Hele mooie tinten, ik ben dol op dit soort kleurtjes. Ik heb er zelf ook echt teveel, haha. Ik ben benieuwd naar een look hiermee!

 16. Dat ziet er goed uit en een goed pigment ook!
  Liefs

 17. Ik ben al zo lang benieuwd naar de oogschaduw van the body shop, ik denk dat ik toch maar eens ga koekeloeren in een winkel!

 18. Mooie draagbare kleurtjes.
  Liefs, xxx

 19. Ziet er goed uit! Ben benieuwd naar de looks 🙂

 20. Marike zegt:

  Lijkt champagne kiss niet erg op mac patina? Op de foto lijkt het wel zo!

 21. Prachtige kleurtjes!

 22. Prachtige kleuren!

 23. Mooie kleurtjes! Ik ben ook groot gebruiker van neutrale tinten 😉 Deze zien er heel goed uit!

 24. ze zijn super pretty 😀

 25. Wat een mooie kleurtjes!

 26. Wat een mooie oogschaduws! Coco Deluxe is bij deze aan mijn verlanglijstje toegevoegd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.