Reviews

Review: The Body Shop – Honey Bronze Shimmering Dry Oil

Ik ben dol op de producten van The Body Shop en ik kijk dan ook elk seizoen weer uit naar de nieuwe collectie die uitgebracht gaat worden. Deze zomer heeft The Body Shop een complet bronzing-collectie voor ons in petto met de naam Honey Bronze! Om eerlijk te zijn was ik nooit zo van de bronzers, maar sinds een paar maanden heb ik mijn TBS Baked-To-Last Bronzer in de kleur Warm Glow opnieuw ontdekt en hij is nu een vast onderdeel in mijn dagelijkse routine. Bronzers heb ik op dit moment wel eventjes genoeg, maar een interessant product uit de Honey Bronze-collectie is de Shimmering Dry Oil, een bijzondere olie voor het lichaam. Benieuwd? Lees snel verder!

Zoals de naam van deze collectie al doet vermoeden zit er in elk product honing verwerkt. Dit ingrediënt is (net als de bijenwas die in alle producten zit) is afkomstig het Community Trade-project van The Body Shop (lees hier meer over Community Trade). Het honing-thema loopt overigens echt als een rode draad door de collectie heen! Zo is er in de bronzers een honinggraat-patroon gedrukt en is dit thema ook in het lettertype op de producten terug te vinden.

De Shimmering Dry Oil is een erg bijzonder product, want het is namelijk een ‘droge’ olie met fijne glittertjes. Deze lichaamsolie geeft je geen diepbruine huid, maar geeft je huid een mooie gezonde gloed die je er gewoon weer af kan wassen. Leuk voor een avondje uit of een dagje strand! Let op, want deze olie is specifiek voor het lichaam en kan beter niet op je gezicht gebruikt worden.

De olie zit in een vrij zware fles van 100ml. Ik had verwacht dat hij vrij moeilijk te doseren zou zijn, maar in de opening is een soort ‘stop’-systeem ingebouwd waardoor de olie er in kleine beetjes uit komt. Om eerlijk te zijn vind ik dat er soms zelfs een beetje te weinig uit komt, maar liever dat dan dat er veels te veel uit gutst.

Zoals je op de foto kan zien geeft de Shimmering Dry Oil een mooie gouden glans aan mijn huid. Het effect is subtiel, maar wel ontzettend mooi. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik vooral fan ben van deze olie vanwege de geur! De geur is namelijk extreem bloemig (volgens mij is het Tiare tahiti) en vooral ontzettend zomers. Het is wel een geur waar je van moet houden, maar ik vind het heerlijk. Bovendien blijft de geur vrij lang hangen, dus je kan er de hele dag van genieten. Zomer in een flesje!

Ik had niet gedacht dat ik de Honey Bronze Shimmering Dry Oil zo leuk zou vinden, maar ik ben fan. Dit is echt zo’n product dat ik de hele zomer zal gebruiken. Zoals ik al vertelde ben ik niet echt van de bronzers, maar dit is een leuk en fijn product. Ik wordt er helemaal vrolijk van en het geeft me een instant-zomergevoel! Heerlijk toch?

De Honey Bronze Shimmering Dry Oil kost €25,00 en is vanaf nu verkrijgbaar bij alle filialen van The Body Shop. Op dit moment is er een leuke aanbieding, want bij aankoop van 2 of meer makeup-producten (inclusief kwasten!) krijg je 25% korting!

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Wat ziet dat er mooi subtiel uit! Ik wil het ook graag hebben alleen gisteren lag het nog niet in de winkels hier.

 2. Ik weet dat MAC een poos geleden ook zo’n body oil had in een LE collectie. ziet er mooi uit op je arm!

 3. Zag hier gister ook al een review over, ziet er erg mooi uit! Vind het zelf helaas iets te prijzig, anders had ik hem zeker willen kopen!

 4. Wat een ontzettend mooi effect, je hebt me overtuigd. Deze gaat op mijn wishlist

 5. jaa dit is zeker wat voor mij, ziet er erg mooi uit!

 6. Dit lijkt me een geweldig product!

 7. Nynke zegt:

  Ziet er leuk uit!
  Alleen de prijs houd me stiekem toch een beetje tegen..

 8. Florie zegt:

  Heel mooi! alleen zou ik er zelf geen 25 euro voor over hebben..

 9. Wow, deze olie geeft echt een mooie glans! Is de moeite waard om eens bij the Body Shop langs te gaan.

 10. ziet er goed ut 😀

 11. Wat een prachtige olie, deze wil ik wel!

 12. Ik ben zelf erg benieuwd naar deze collectie en nu ik deze review lees, wordt ik al enthousiast! Het ziet er echt super mooi uit.

 13. Dit ziet er echt fantastisch uit!

 14. Wauw ,dat ziet er echt super mooi uit!

 15. Heel mooi product ik heb de bronzer en die ook erg mooi!

 16. Wauw, wist niet dat deze zo mooi zou zijn!
  Ziet er erg mooi uit, als ie geblend is 🙂

 17. Woow, wat een mooi effect!! Vind het wel beetje aan de dure kant… Maar ik ga toch eens een kijkje nemen bij TBS 😉

 18. Ik heb hem vandaag zien liggen en stond heel lang te twijfelen, wel of niet kopen? Uiteindelijk niet gedaan haha. Toch vind ik het wel echt een heel mooi product!

 19. Ik vind het er ontzettend mooi uit zien!

 20. wauw, dat is echt heel mooi voor op je benen!

 21. Dat lijkt me echt een super product

 22. Dit is echt prachtig !!

 23. Dit ziet er echt prachtiige uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.