Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Honeymania-producten

Ik heb in meerdere video’s al laten vallen dat ik groot fan ben van de nieuwe Honeymania-serie van The Body Shop. Ik ben nog steeds een klein beetje treurig vanwege het verdwijnen van Sweet Lemon (gelukkig heb ik een mega-voorraad die mij door de komende jaren zal slepen), maar Honeymania maakt al heel wat goed. Het is niet een typische honinggeur, maar dat maakt ‘m wat mij betreft alleen maar lekkerder. Sinds ik deze producten in huis heb, heb ik nauwelijks iets anders gebruikt. Ik vind alles heerlijk!

De Honeymania-serie bestaat uit allerlei verschillende producten voor het lichaam, waaronder een Body Butter, Shower Gel en Eau de Toilette. Ik heb bijna de hele collectie in huis (behalve de Bath Melt, wegens het ontbreken van een bad in mijn mini-huisje, haha!). Een leuk detail is dat voor de honing uit deze producten (dat zit er namelijk echt in!) via het Community Fair Trade programma van The Body Shop in Ethiopië geproduceerd wordt door wilde bijen. Bzzzzzz…..

Alle producten hebben dezelfde zoete geur, al verschillen de accenten onderling een beetje. Zo ruikt de Shower Gel juist weer wat zoeter, terwijl de Body Butter weer wat meer bloemige accenten bevat. Ik ben zelf totaal geen liefhebber van mierzoete geuren en vind zelfs honing niet lekker ruiken. Echter, deze serie ruikt wat mij betreft nauwelijks naar honing. Het is eerder een zoete bloemige geur die me ergens ver weg doet denken aan honing, maar die eerder in de hoek van de bloemengeuren zit. Ik heb inmiddels wel gemerkt dat dit een geur is waar je echt van moet houden. Ik raad je dan ook aan om ‘m van tevoren even in de winkel te ruiken voordat je de producten aanschaft!

Aqua/Water/Eau, Theobroma Cacao Seed Butter/Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Palmitate, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Parfum/Fragrance, Bertholletia Excelsa Seed Oil, Dimethicone, Mel/Honey/Miel, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Disodium EDTA, Tocopherol, Geraniol, Sodium Hydroxide, Linalool, Limonene, Citric Acid, CI 15985/Yellow 6, CI 19140/Yellow 5.

De Honeymania Shower Gel (€7,00 – 250 ml) ziet er in de verpakking bijna uit als vloeibare honing. Sterker nog, als je deze in je handen giet denk je zelfs eventjes dat je inderdaad uit een flesje honing staat te schenken. Ik gebruik douchegels altijd met een douchepuff (meer schuim!), maar hij schuimt ook prima wanneer je alleen je handen gebruikt. Hij heeft een sterke geur, waardoor hij na het douchen nog lang blijft hangen in de badkamer. Vind ik zelf geen probleem!

Sodium Palmate, Aqua/Water/Eau, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Sorbitol, Coconut Acid, Parfum/Fragrance, Triethanolamine, Mel/Honey/Miel, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Etidronic Acid, Tetrasodium EDTA, Geraniol, Linalool, Limonene, Denatonium Benzoate, CI 19140/Yellow 5 Lake, CI 15510/Orange 4, CI 77499/Iron Oxides.

Als je liever een blokje zeep onder de douche gebruikt is er de Honeymania Soap (€3,50 – 100 gram). Wow, deze ruikt sterk! Ik had ‘m toevallig in mijn sporttas zitten en ik kon het duidelijk ruiken als ik mijn tas openmaakte. Ik vind zo’n zeepje nooit zo prettig voor onder de douche, maar als handzeep gebruik ik ‘m dan wel weer.

Glycerin, Sodium Chloride, Cetearyl Alcohol, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Cocoyl Isethionate, Zea Mays Starch/Zea Mays (Corn) Starch, Mel/Honey/Miel, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Parfum/Fragrance, Aqua/Water/Eau, Hydrogenated Castor Oil, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Geraniol, Linalool, Limonene, Citric Acid, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 19140/Yellow 5 Lake, CI 77491/Iron Oxides.

De Honeymania Body Scrub (€15,00 – 200 ml) is de mildste scrub uit het gehele assortiment van The Body Shop. Hij bevat maïspoeder, wat het scrubbende effect geeft, en veel bijenwas. De substantie is even wennen, want hij voelt behoorlijk lobbig en plakkerig aan. Wanneer je water toevoegt wordt hij romiger en lijkt het bijna een verzorgende behandeling voor je huid. Ik vind ‘m persoonlijk iets te mild omdat ik liever een stevige scrub heb, maar dat is slechts mijn persoonlijke voorkeur.

Aqua/Water/Eau, Theobroma Cacao Seed Butter/Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Palmitate, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Parfum/Fragrance, Bertholletia Excelsa Seed Oil, Dimethicone, Mel/Honey/Miel, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Disodium EDTA, Tocopherol, Geraniol, Sodium Hydroxide, Linalool, Limonene, Citric Acid, CI 15985/Yellow 6, CI 19140/Yellow 5.

Na het douchen is het tijd om je lichaam lekker te verzorgen met de Honeymania Body Butter (€16,00 – 200 ml). Oooh, deze vind ik zo lekker! Sterker nog, ik heb mijn eerste pot al opgemaakt en heb er twee op voorraad. Yep, zo lekker vind ik ‘m. Hij is vrij dik en romig, maar niet hard zoals sommige Body Butter kunnen zijn. Ik warm ‘m altijd even op tussen m’n handen zodat hij zich wat beter uit laat smeren. Hij is ideaal voor een droge huid en blijft je huid ook echt de hele dag (zelfs 24 uur lang) voeden. Heerlijk!

Vitis Vinifera Seed Oil/Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Ricinus Communis Seed Oil/Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Hydrogenated Castor Oil, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Parfum/Fragrance, Synthetic Wax, Tocopheryl Acetate, Ammonium Glycyrrhizate, Mel/Honey/Miel, Tocopherol, Limonene, Benzyl Benzoate, Linalool, Geraniol, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77492/Iron Oxides, CI 19140/Yellow 5 Lake, CI 77491/Iron Oxides.

Bij zo’n food based-geurlijn kan een lippenbalsem natuurlijk niet ontbreken, dus er is ook nog een Honeymania Lip Balm (€5,00 – 10 ml). In de lippenbalsems van The Body Shop zit nooit minerale olie/vaseline, maar juist veel natuurlijke oliën en boters. De Honeymania Lip Balm is vrij stroef van structuur, waardoor hij lang je lippen blijft voeden en goed blijft zitten. Hoewel hij wel een sterke honinggeur heeft, smaakt hij gewoon neutraal.

Als laatste is er nog de Honeymania Eau de Toilette (€14,00 – 30 ml). Een tijdje geleden heeft The Body Shop bijpassende eau de toilettes bij de lichaamslijnen uitgebracht. Perfect, want zo kun je de geur van je andere producten ‘stapelen’, waardoor de geur nog langer blijft hangen. Ik combineer de Honeymania Eau de Toilette altijd als ik de andere producten heb gebruikt en merk regelmatig dat mensen de geur gedurende de dag opvangen.

Het lekker vinden van een geur is natuurlijk ontzettend persoonlijk, maar als je zoete bloemige geuren lekker vindt, dan is de kans groot dat Honeymania in de smaak zal vallen. Ik vind ‘m in elk geval heerlijk, en mijn persoonlijke favorieten zijn de Shower Gel, Body Butter en Eau de Toilette. De Honeymania-serie is verkrijgbaar bij alle filialen van The Body Shop, dus neem zeker even een kijkje als je in de buurt bent!

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. het klinkt allemaal super lekker 😀 ben benieuwd naar de geur!

 2. Ik zag deze producten staan, maar ik vond sommige dingen toch wat te prijzig, misschien kwam dat omdat ik al zoveel uitgegeven had haha. Volgende keer ga ik iets meenemen.

 3. Mooie producten!

 4. Dit lijkt me een hele fijne lijn!

 5. Dit lijkt me zo’n heerlijke lijn!

 6. Het lijkt mij zo heerlijk <3

 7. Ik vind de geur van honing echt niet lekker haha. Dus dit is denk ik niks voor mij 🙂

 8. Ze lijken me heerlijk, vooral de geur. Perfect voor de herfst. x

 9. lijken mij heerlijk!

 10. heb van de week even naar deze lijn geroken en de geur is echt niets voor mij, scheelt wel weer geld haha

 11. De lipbalsem lijkt mij wel wat, binnenkort maar even naar TBS!

 12. Mooie producten en oehhhh de bodyscrub zet ik denk ik wel op mijn verlanglijstje ☺

  groetjes Corine
  http://www.spontaanspreken.nl

 13. Yvonne zegt:

  Boven de foto van de showergel staan wat typfoutjes…

  “Ik raar je dan ok aan”

  verder een hartstikke leuk artikel!!

  ga zo door!!! graag ook lekker veel artikelen over The Body Shop spulletjes, want die zijn zoooo heerlijk!!!

  misschien weer een up date filmpje over je favorieten van The Body Shop of een what’s in your bag filmpje

  je bent ook altijd zo super enthousiast in je filmpjes! zo leuk!

 14. Ik ben zelf vooral fan van de scrub uit de lijn!

 15. Ik heb toevallig vandaag deze producten online besteld! Ben zo benieuwd!

 16. Die scrub lijkt me zoooo lekker!

 17. De geur lijkt me heerlijk 🙂

 18. Lijken me heerlijke producten!

 19. De geur lijkt me heerlijk! 🙂 Ik vind alleen de eau de toilette ’too much’…

 20. klinkt geweldig!

 21. Lijken me fijne producten. Ik ben vooral benieuwd naar de lip balm!

 22. Ik ben al een tijdje zo ontzettend benieuwd naar deze lijn en geur.

 23. Deze geur vind ik echt goddelijk! <3 Ik heb zelf nog niks gekocht, maar denk dat ik binnenkort voor de Bodybutter of Eau de toilette ga!

 24. Cindy zegt:

  Ik vind het nog steeds stom dat ze een honeymania lijn hebben uitgebracht die niet naar honing ruikt. Als je een echte honing liefhebber bent, dan is dit een behoorlijke teleurstelling.

 25. Het lijkt me een heerlijke lijn!!

 26. Ik was eerst niet zo enthousiast toen ik hoorde dat deze lijn er kwam, honing leek me niet zo lekker geen idee waarom haha. Maar ik heb toch geroken in de winkel en ik ben helemaal om hoor! Nog niks gekocht maar ga ik zeker nog wel doen! 🙂

 27. Dit zijn echt heerlijke producten van de TBS.
  liefs, xxx

 28. Bianca zegt:

  Mis nog steeds sweet lemon……

 29. Ineke zegt:

  Jaaa, de bodybutter is echt zo lekker, heerlijke geur en textuur. Ben nu ook benieuwd naar de lippenbalsem, maar eigenlijk wil ik gewoon alles van deze lijn hebben..

 30. Hoi,
  Ik heb die bath Melt wel ondanks dat ik geen bad heb.
  Deze ruikt intenser als de douchegel. Ik gebruik het houten schepje van Sabon om er wat zeep uit tescheppen en het dan op mijn puff tedoen,zo gebruik ik hem onder de douche!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.