Make-up Reviews

Review: The Body Shop – Lily Cole Shimmer Cubes

Zoals jullie wel weten heeft The Body Shop een heleboel goede en mooie producten (zie hier mijn filmpje met al mijn favorieten van The Body Shop). Naast fijne lichaams- en huidverzorging is de make-up ook absoluut het proberen waard. Een grote favoriet onder vele beautyliefhebbers zijn al jaren de Shimmer Cubes. Deze palettes met glanzende oogschaduw zijn razend populair vanwege hun mooie intense kleuren en worden regelmatig in nieuwe versies uitgegeven. Een Limited Edition Shimmer Cubes-palette dat nu in de winkel ligt is het palette uit de Lily Cole-collectie. Hij is mooi!

Jullie kennen Lily Cole misschien wel als model en actrice. Aangezien zij zich ook graag inzet voor het mileu en het welzijn van dieren heeft zij haar naam verbonden aan The Body Shop. Zij zal de komende tijd de ambassadrice en het zijn voor de campagnes van The Body Shop. Als start van deze samenwerking stelde Lily Cole een mooie make-upcollectie samen, waar deze Shimmer Cubes deel van uitmaken. Net als alle andere cosmetica van The Body Shop is deze serie producten vrij van luizenschildjes en schelpdieren. Deze ingrediënten worden door veel merken vaak toegevoegd aan make-up voor een mooie glans, maar daar is bij deze producten geen sprake van. Uiteraard zijn de producten ook niet getest op dieren en zijn dus helemaal cruelty free.

Ik ben dol op de Shimmer Cubes van The Body Shop! Ik weet het niet precies, maar volgens mij heb ik inmiddels een stuk of 8-10 van deze palettes. Ze zijn altijd ontzettend mooi van kleur, geven veel pigment af en je kan ze mooi combineren. Daarnaast heeft elke kleur een eigen dekseltje, waardoor je makkelijk zelf een palette samen kunt stellen met de Shimmer Cubes uit je eigen collectie, zodat je voor elke gelegenheid een passend doosje hebt.

Nog een pluspunt van de oogschaduws, ze zijn namelijk helemaal massief! Van onder tot boven is het blokje allemaal oogschaduw. De oogschaduws bevatten 3,5 gram per kleur (even ter vergelijking: een MAC-oogschaduw is 1,5 gram), dus je hebt 14 gram in totaal. De Shimmer Cubes lijken op het eerste oog misschien wat prijzig (€22,00 per palette), maar je krijgt er dus heel wat product voor terug.

De Shimmer Cubes uit de Lily Cole-collectie bestaan uit allerlei paarstinten. Er was al een palette met vergelijkbare kleuren (Bunch of Violets), maar deze is weer net wat anders! Bovendien is deze inmiddels niet meer verkrijgbaar, dus dit is een welkome toevoeging. Ik kan nooit genoeg krijgen van paarse oogschaduw!

Think Pink | Live Lilac | Go Violet | Tint It Pink

Op bovenstaande foto’s heb ik de oogschaduws droog aangebracht zonder een basis of wat dan ook. Dit is gewoon precies zoals de kleuren zijn! Ze zijn ontzettend romig en geven opmerkelijk veel kleur af. Zeker in vergelijking met andere Shimmer Cubes zijn de kleuren uit dit palette nog romiger en intenser dan de anderen! De kwaliteit is dus dik in orde.

Wel zullen de kleuren wat lastig zijn voor sommige dames om te dragen. Zo is Think Pink vrij rood van kleur. Dit zal prachtig staat bij dames met groene ogen, maar je moet wel uitkijken voor het ‘huilogen’-effect. De andere tinten zijn daarentegen een stuk makkelijker. Live Lilac is een veilige lila kleur terwijl je met Go Violet weer wat diepte in je look kunt brengen. Hoewel Tint It Pink niet goed op de swatches zichtbaar is, is het een prachtige highlighter.

Ik vind dit Shimmer Cubes-palette een mooie toevoeging aan mijn collectie, maar ik vind het toch wat lastig om met alleen dit palette een complete look te maken. Ik merk dat ik er vaak toch wat andere oogschaduws bij pak, doordat ik in dit palette een medium-paarse tint mis (iets wat tussen Live Lilac en Go Violet in zit). Gezien mijn oogschaduwcollectie is het geen probleem om er een andere tint bij te pakken, maar het was leuk geweest als hij er in had gezeten.

Zoals ik al zei zijn de Shimmer Cubes op het eerste oog wat prijzig met een prijskaartje van €22,00 per palette, maar je krijgt er een mooi product voor terug. Je krijgt maar liefst 14 gram aan oogschaduws (dat is veel!) die ontzettend romig en gepigmenteerd zijn. Neem dus zeker even een kijkje als je bij The Body Shop bent, want ze zijn het proberen absoluut waard.

De Shimmer Cubes kosten €22,00 en maken deel uit van de tijdelijke Lily Cole-collectie die op dit moment in de winkels ligt. Kijk voor de verkooppunten op de site van The Body Shop of maak gebruik van de Nederlandse Webshop.

Related Post

35 Comments

 • Reply
  Charile
  3 juli 2012 at 08:48

  Wat een mooie oogschaduws!

 • Reply
  datzitwelsnor
  3 juli 2012 at 09:11

  Mooi. Zit er veel verschil in vergeleken met de Duo Chalks van Catrice?
  (behalve de prijs)
  Liefs, Renate

  • Reply
   Charlotte
   3 juli 2012 at 20:43

   Betere pigmentatie en natuurlijk hele andere kleuren

   • Reply
    Janniek
    3 juli 2012 at 21:23

    Pigmentatie vind ik nog wel mee vallen hoor.. Ik heb die van Catrice en ik vind de pigmentatie super 🙂

 • Reply
  Desirée
  3 juli 2012 at 09:18

  Oehhh ik vind ze erg mooi!

 • Reply
  MySuperSweetLife
  3 juli 2012 at 09:22

  Ik vind ze ook erg mooi maar de prijs houd me tegen!
  Liefs

 • Reply
  Uniflame
  3 juli 2012 at 09:40

  Ik heb hem ook, maar nog niet getest! Ik heb groene ogen dus ik zal toch eens zeer binnenkort deze gaan gebruiken. Ik ben nu nog aan het experimenteren met een Sleek palette, haha.

 • Reply
  BeautybySunseeree
  3 juli 2012 at 09:50

  Wat een leuk artikel 😀 Mooie oogschaduwkleuren en wat grappig dat het echt blokjes zijn.
  Ik heb zelf geen make up van de body shop maar ga zeker ff in de winkel kijken xXx

 • Reply
  Miranda
  3 juli 2012 at 10:12

  Wat een prachtige kleuren;D

 • Reply
  Tedje
  3 juli 2012 at 10:44

  Prachtige kleuren, ben benieuwd naar een look!

 • Reply
  Lien
  3 juli 2012 at 11:01

  Mooie kleuren! Ben benieuwd hoe ze er gecombineerd met elkaar uitzien.

 • Reply
  Tugce
  3 juli 2012 at 11:20

  Ik zag ze laatst ook liggen, neem ze binnenkort wel mee denk ik!

 • Reply
  ValleyDoll
  3 juli 2012 at 11:33

  Het zijn niet zo mijn kleuren maar kan me inbeelden dat ze jou fantastisch zullen staan.

 • Reply
  Amy
  3 juli 2012 at 11:35

  Wauw, ze zien er echt mooi uit!

 • Reply
  Esmay
  3 juli 2012 at 12:33

  Wat een prachtige oogschaduws zijn dit zeg! Mooie kleuren ook 😀

 • Reply
  beautybysandra
  3 juli 2012 at 12:50

  ze zijn echt heel erg mooi!

 • Reply
  Nannick
  3 juli 2012 at 13:33

  Mooie kleuren zeg!

 • Reply
  The Beauty Gem
  3 juli 2012 at 14:30

  Wat zijn ze mooi! Fijn dat het zo veel oogschaduw is voor die prijs 🙂

 • Reply
  Charlie
  3 juli 2012 at 14:50

  Nou, precies wat je zegt over er een ander kleur bij pakken.
  Het lukt mij ook niet enkel dit doosje te gebruiken, al zit hij wel in mn daily bakje.
  Ik vind de paarse tint uit het Catrice chalk-setje grijs/paars er mooi bij staan.

  • Reply
   Charlotte
   3 juli 2012 at 20:42

   Goed om te weten, ik ga eens kijken wat ik van die combinatie vind!

 • Reply
  Marjolein
  3 juli 2012 at 14:54

  Erg mooie oogschaduws en ook erg goed gepigmenteerd!

 • Reply
  Lisa
  3 juli 2012 at 16:16

  Wauw, echt super mooie kleuren! Jammer dat het zo duur is 🙁

 • Reply
  AnnaSophia
  3 juli 2012 at 18:08

  Ik ben geen fan van de shimmer cubes. Te veel shimmer. Maar nu ik de kleurtjes zie: waauw!

 • Reply
  jana
  3 juli 2012 at 20:34

  Mooie kleurtjes 😀 x

 • Reply
  Janniek
  3 juli 2012 at 21:24

  Erg mooi! liefs!

 • Reply
  Joyce
  4 juli 2012 at 11:06

  Wat een prachtige pigmentatie! Die shimmer cubes zijn echt fijn hé, mooie kleurtjes ook!! 🙂

 • Reply
  Laura
  4 juli 2012 at 22:59

  Deze heb ik ook en ik ben er heel erg blij mee. Het zijn kleuren die ik nog nauwelijks had, maar die wel fijn combineren bij mijn lichte huid en blauwe ogen. Ik vond trouwens de hele Lily Cole collectie erg leuk en ik heb dan ook nog de Pearl Radiance Primer en een Lip&Cheek dome gekocht.

 • Reply
  Juudith
  5 juli 2012 at 13:40

  oee mooie kleurtjes zegg!! me likes!

 • Reply
  xElegance
  5 juli 2012 at 21:56

  Zien er erg mooi uit zeg!

 • Reply
  Andréa
  11 juli 2012 at 22:10

  Ik krijg meteen weer zin om mijn shimmer cubes weer uit de kast te halen!

 • Reply
  Cynthia
  12 juli 2012 at 18:32

  Beautiful<33
  Hele mooie kleuren.

 • Reply
  Nicole
  16 juli 2012 at 13:10

  heb hem ook gekocht, ben er echt heel blij mee 🙂

 • Reply
  Anne
  4 september 2012 at 11:24

  Welke raad je aan bij licht blauwe ogen? 🙂

 • Reply
  LadyLaura06
  7 oktober 2012 at 16:01

  Ze lijken erg op nummer 7 van de shimmer cubes…is het dezelfde of zie ik dat verkeerd?

  • Reply
   Charlotte
   7 oktober 2012 at 18:42

   Klopt, maar ze zijn wel iets anders 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.