Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Sweet Lemon

Ik heb natuurlijk heel wat favorieten bij The Body Shop, maar als ik één geurlijn aan zou moeten wijzen is het toch Sweet Lemon. Dit is misschien een wat minder bekende serie, maar deze producten ruiken zo ontzettend lekker! Hoewel Sweet Lemon al meerdere malen op mijn site genoemd is heb ik er nooit eerder een review over geschreven. Een tijdje geleden maakte ik weer wat nieuwe verpakkingen open, dus het leek me een mooi moment om er meteen een review van te maken!

De reden dat ik zo dol ben op deze producten is vooral de geur. Ik ben normaal echt geen liefhebber van zoete geuren, maar Sweet Lemon is een perfecte combinatie tussen een zoete, frisse en zure geur. Het doet me eigenlijk altijd denken aan citroenzuurtjes! Ik denk ook dat hij zo het beste te omschrijven is. Het is dus niet alleen een geur voor zoetekauwen, maar geschikt voor vrijwel iedereen.

De Sweet Lemon Shower Gel (€6,50 – 250 ml) was het allereerste product dat ik uit deze serie kocht. Ik weet nog heel goed dat we de nieuwe producten binnenkregen en ik was meteen dol op de geur! Inmiddels heb ik liters van deze douchegel opgemaakt en ik vind ‘m nog net zo lekker als toen. Hij schuimt goed, hij droogt niet uit en hij heeft de heerlijke friszoete Sweet Lemon-geur. Heerlijk!

Een ander product dat ik ook al jaren gebruik is de Sweet Lemon Body Scrub (€15,00 – 200ml). Deze scrub is niet heel grof, maar op basis van natuurlijke ingrediënten zoals suiker, zout, citroenrasp en gemalen walnoten. Daarnaast bevat hij veel olie, waardoor hij een zacht verzorgend laagje achterlaat. Ik ben altijd dol op zulke scrubs in de winter, omdat ze nog net even wat meer doen dan ‘gewone’ body scrubs.

Ik gebruik het liefste al mijn lichaamsproducten in dezelfde geurlijn, dus de Sweet Lemon Whip Body Lotion (€10,00 – 250 ml) mag niet ontbreken! Ik heb ook een tijdje de Body Butter gebruikt, maar die ruikt op mijn huid heel erg bloemig. De Body Lotion is daarentegen veel frisser en komt qua geur veel dichter bij de andere Sweet Lemon-producten. Daarnaast heeft de Body Lotion een luchtige structuur die snel intrekt, maar toch heel erg hydraterend is, waardoor ik toch telkens weer de Body Lotion koop.

Overigens gaan alle producten uit de Bath & Body-serie van The Body Shop een nieuwe verpakking krijgen! De Body Butters hebben onlangs al een nieuw jasje gekregen en inmiddels komen ook de vernieuwde douchegels en bodylotions langzaam binnen. Dit is al één van de nieuwe verpakkingen en ik vind ze erg mooi geworden!

Nieuw in het assortiment is de Sweet Lemon Beautifying Oil (€10,00 – 100 ml). Dit is een multi-functonele olie die  je op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt ze op het lichaam gebruiken, als treatment voor je haar of op het gezicht. Hoewel het een ‘droge’ olie is vind ik ‘m voor mijn lichaam iets te vet, maar voor mijn haar en gezicht juist perfect! Ik gebruik hem vaak ‘s nachts in de puntjes van mijn haar en was het ‘s ochtends weer uit. Ook gebruik ik ‘m regelmatig onder mijn nachtcrème en vervolgens ziet m’n huid er ‘s ochtends echt stralender uit. Ik heb deze olie in allerlei verschillende geuren, dus ik zal er op een later moment een uitgebreider artikel aan wijden.

Dit zijn mijn favorieten uit deze serie, maar naast deze producten is er ook nog een Body Butter en een zeepje. Genoeg om uit te kiezen dus! Ik kan jullie dan ook vooral aanraden om deze geur een keer te ruiken in de winkel, want ik vind ‘m echt geweldig. Lekker voor jezelf of juist voor iemand anders voor de feestdagen!

De Sweet Lemon-producten zijn te koop voor €3,50 tot €16,00 en zijn verkrijgbaar bij alle filialen van The Body Shop en bij de Nederlandse webshop van The Body Shop.

43 Comments

 • Reply
  femketje
  1 december 2012 at 10:45

  ik vind de scrub echt super fijn 😀

 • Reply
  Brenda Andriese
  1 december 2012 at 10:55

  De body butter van deze lijn vind ik heerlijk voor de zomer. Verzorgend, maar tegelijkertijd o zo fris. De douchegel gebruik ik ‘s ochtends. Een heerlijk frisse geur om mee wakker te worden. Eigenlijk al mijn lichaamsverzorgingsproducten komen van The Body Shop. Heb wel eens uitstapjes gemaakt naar Lush en Rituals, maar TBS is mijn grote liefde wat dat betreft.

  • Reply
   Charlotte
   1 december 2012 at 21:26

   Dat heb ik ook! Ik heb van alles van allerlei merken geprobeerd, maar ik blijf altijd terugkomen naar m’n TBS-butters 😀

 • Reply
  Suzanne
  1 december 2012 at 10:56

  Deze lijn ruikt erg lekker, ik heb de body butter ervan! Zit nog gesealed :$

 • Reply
  Charile
  1 december 2012 at 11:00

  Ik heb de bodybutter en de douchegel! De geur is echt heerlijk 😀

 • Reply
  Emma
  1 december 2012 at 11:01

  Ohh dit lijkt mijn zo’n lekker geur!

 • Reply
  Sharona
  1 december 2012 at 11:04

  Ik vind de scrub van deze lijn echt geweldig, laat inderdaad een heerlijk zacht laagje achter op mijn huid. Als m’n scrub op is (en dat duurt nog wel even aangezien ik flink heb ingeslagen laatst in de uitverkoop en nu weer met de kerstcollecties =D) ga ik zeker weer deze scrub kopen en misschien wel wat meer producten van deze lijn.

 • Reply
  beautybysandra
  1 december 2012 at 11:07

  Lijken me echt heerlijke producten!

 • Reply
  Laura
  1 december 2012 at 11:17

  Hmm, sounds good! Lijken me erg lekkere producten 🙂

 • Reply
  Wojis
  1 december 2012 at 11:17

  Ik heb de Body Butter en die is zo ontzettend lekker en de olie heb ik, ook heel fijn. Ik wil nog de rest, maar dat is voor later… er is zoveel lekkers. Ik denk dat dit ook mijn favoriete geur is bij TBS.

 • Reply
  Claudia
  1 december 2012 at 11:20

  Ik ben ook mega fan van deze lijn, samen met de Mangolijn! Ik heb zo’n gigantische 750mL fles met de douchegel van Sweet Lemon!!! <3

 • Reply
  BeautybySunseeree
  1 december 2012 at 11:27

  Oooeeh de scrub ziet er lekker uit ! 🙂 x

 • Reply
  Jessica
  1 december 2012 at 11:36

  Nu nog een bodymist in deze geur en het is compleet!

  • Reply
   JoycevdB
   1 december 2012 at 13:52

   Ja, dat ben ik met eens!

  • Reply
   Charlotte
   1 december 2012 at 21:24

   Ja he? Die mis ik echt nog!

 • Reply
  Tedje
  1 december 2012 at 11:53

  Ik heb al veel geuren geroken van TBS, maar deze nog niet! Die moet ik ook maar eens gaan ruiken in de winkel 🙂

 • Reply
  Miss Mags
  1 december 2012 at 11:54

  Lijken mij erg fijne producten. Ik hou alleen zelf nooit zo van Citroen geur,

 • Reply
  Esmay
  1 december 2012 at 12:04

  Ohh jaaa! Die geurlijn is echt the yummiest! Maar in de winter vind ik ‘t net wat te fris, dan zoek ik toch iets warmers qua geur. Maar dit blijft zeker een heerlijke lijn <3

 • Reply
  Vera
  1 december 2012 at 12:27

  Ik heb een aantal mini’s en een grote douchegel en bodyscrub van deze geur. Heerlijk! De bodylotion ga ik denk ik ook nog wel een keer halen 🙂

  • Reply
   Charlotte
   1 december 2012 at 21:24

   Ik heb zelfs nog 3 van die grote flessen van 750ml staan 😉 Heerlijk!

 • Reply
  Sacha
  1 december 2012 at 12:45

  Lijken me fijne producten! Zelf heb ik de bodybutter van de sweet lemon lijn, die vind ik ook erg fijn.

 • Reply
  Lieke
  1 december 2012 at 13:45

  Lijken me erg lekkere producten 🙂

 • Reply
  Lin
  1 december 2012 at 13:49

  Waarom kende ik deze lijn nog niet? Ik HOUD van citroen!
  Ik ga hier heel snel eens voor kijken 🙂

 • Reply
  Marii
  1 december 2012 at 16:04

  Ik vind de bodyshop ook super 🙂 die olie ben ik echt benieuwd naar 😀

 • Reply
  Amanda
  1 december 2012 at 17:10

  Deze douchegel is echt mijn favoriet. Ik kan hem iedereen aanraden! Heb nog een paar flessen staan. Oepss… haha. Als citroenzuurtjes kun je hem inderdaad het beste omschrijven!

 • Reply
  Céline
  1 december 2012 at 17:16

  Het geeft altijd zo’n luxe gevoel om dezelfde geur in meerdere producten te gebruiken 🙂

 • Reply
  saana
  1 december 2012 at 17:58

  lijken me hele fijne producten!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  1 december 2012 at 19:22

  Klinkt heeeeerlijk 🙂

 • Reply
  MySuperSweetLife
  1 december 2012 at 19:30

  Deze lijn is zo lekker! Op de kokos na is dit mijn favoriet!
  Liefs

 • Reply
  Jana
  1 december 2012 at 21:03

  Lijkt me een heerlijke lijn 😀

 • Reply
  yasmin
  1 december 2012 at 21:18

  Deze lijn lijkt mij ook heel erg fijn.

 • Reply
  Evelien
  1 december 2012 at 21:42

  Hmmm, TBS heeft altijd zulke fijne producten! Ik houd alleen niet van citroen geur..

 • Reply
  Esther - Mango Sorbetto
  1 december 2012 at 23:21

  Lijkt me een fijne lijn! Ik ben gek op citroen 🙂

 • Reply
  Elisa
  2 december 2012 at 02:50

  ziet er fijn uit 😀

 • Reply
  Silke
  2 december 2012 at 13:31

  Hier ga ik volgende keer eens naar kijken. 🙂 Hoewel ik mezelf plechtig had beloofd om eerst al mijn andere bodybutters op te gebruiken.

 • Reply
  Esther
  2 december 2012 at 15:06

  Hoe jij het vertelt, wil ik het meteen hebben.
  Binnenkort even de scrub en de douchegel halen.

 • Reply
  Linda
  3 december 2012 at 07:27

  De beautyfying oil vond ik juist fijn voor het lichaam en verschrikkelijk uitdrogend voor m’n haar… Los van het vetlaagje in m’n haar hield ik er touw aan over. Zelfs met m’n tigi en bumble&bumble. Het spul voorkomt nu wel m’n droogtejeuk 🙂 grappig hoe verschillend het bij diverde mensen uitpakt!

  • Reply
   Charlotte
   4 december 2012 at 06:53

   Wat een verschil inderdaad! Ach, zo heeft iedereen zijn voorkeuren 😉

 • Reply
  Anne
  3 december 2012 at 14:34

  Is ook mijn favoriet!
  Vooral de scrub. dat olie laagje is zo heerlijk, je voelt dat hij iets doet!

 • Reply
  Maaike Honestbeauty (@TheHonestbeauty)
  5 december 2012 at 22:25

  Grappig hoe smaken verschillen, ik vind de geur net verschrikkelijk. Doet me denken aan m’n kuisproducten en dat wil ik nu niet op m’n huid qua geur. Maar ik weet dat ik hierin redelijk alleen sta hoor ^^

 • Reply
  Chinouk
  15 december 2012 at 20:38

  Leuk dat je een favoriete geur hebt van TBS! Mijn favoriete lijn is toch wel de White Musk, ohh zó heerlijk. Ik heb er eigenlijk alleen maar de showergel van (ik combineer die met de bodylotion van Sabon) maar ik wil graag de parfumolie nog en een EDT of bodyspray. Al zou ik de showergel niet snel opnieuw aanschaffen, je ruikt er vrij weinig van onder de douche. Ik gebruik wel dagelijks de Vitamine E spray om m’n make-up te setten. Nouja.. eigenlijk vooral om m’n gezicht minder te laten trekken door de lagen poeder, vind dat zo’n vervelend gevoel, maar doordat er glycerine en rozenwater in zit, hydrateerd ie erg goed!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.