Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Vitamin E Moisture Serum

Vanochtend pompte ik het laatste restje uit mijn favoriete serum en ik bedacht me dat het eindelijk tijd werd voor een review. Al in meerdere artikelen heb ik het over het Vitamin E Moisture Serum van The Body Shop gehad, een serum waar ik waarschijnlijk al meer dan 8 flesjes van heb opgemaakt. Yep, dit is mijn Holy Grail-product!

Het TBS Vitamin E Moisture Serum kan je dagelijks zowel ‘s ochtends als ‘s avonds onder je dag- of nachtcrème gebruiken. Dit product heeft als doel het vocht van de huid vast te houden zonder en andere huidverzorgingsproducten hun werk beter te laten doen. Meer over serums kan je lezen in dit artikel.

Ik kocht dit serum toen ik een jaar of 16-17 was op aanraden van een TBS-verkoopster. Mijn huid was helemaal van slag (puistjes, geïrriteerd en velletjes) en dit product zou als aanvulling op een aantal andere huidverzorgingsproducten helpen mijn huid te verbeteren. Nou, dat heeft het gedaan! Al snel trokken de vellen weg, werd mijn huid rustiger en puistjes werden minder. Ik heb de afgelopen jaren flink afgewisseld met huidverzorgingsproducten, maar deze is altijd gebleven.

Het Vitamin E Moisture Serum is een dunne zachte gel. Het serum ruikt heerlijk fris, maar niet te sterk. Wanneer ik ‘m aanbreng (een klein pompje is genoeg voor het hele gezicht) merk ik dat mijn huid het direct opneemt. Mijn huid wordt hier blij van! Na het serum kan ik meteen m’n dagcrème aanbrengen en that’s it. Ik gebruik dit serum overigens alleen ‘s ochtends, want ‘s avonds gebruik ik het Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate.

Het Vitamin E Moisture Serum past perfect bij mijn huid. Mijn huid is vochtarm, hier en daar weer vet en ik krijg vrij makkelijk puistjes. Het lijkt alsof dit serum de boel een beetje in balans brengt. De droge plekken worden gevoed en ik heb het idee dat mijn huid minder vet wordt doordat mijn huid voldoende voorzien wordt van vocht. Ik heb geen last meer van de velletjes en m’n huid ziet er gewoon gezonder uit. Voor mij werkt dit serum niet alleen ontzettend goed, maar ik vind het ook fijn dat hij zuinig in gebruik is! Bij dagelijks gebruik (één keer per dag) gaat de verpakking van 30ml zo’n 3 maanden mee.

De verpakking die ik vanochtend opmaakte. Als hij leeg is is hij ook echt leeg, er blijft niets achter!

Ik gebruik dit product al ontzettend lang dus het is best lastig om hem te reviewen, want ik ben er echt gewend aan geraakt. Ik merk wel dat als ik ‘m niet gebruik mijn huid ‘iets’ mist, dus hij doet mijn huid nog steeds goed. Ik heb de afgelopen jaren flink wat serums uitgetest, maar geen van allen kan tippen aan deze. Ik heb dit serum aan veel vriendinnen aangeraden en allemaal zijn ze tevreden. Dit is echt een topproduct voor meiden met een vochtarme huid die makkelijk puistjes krijgen, meiden met een normale tot droge huid of voor wanneer je even wat extra’s kan gebruiken. Ik kan natuurlijk niet garanderen dat dit voor jou net zo fijn werkt als dat het voor mij doet, maar het is wat mij betreft het proberen waard!

Het Vitamin E Moisture Serum kost €15,00 en is te koop bij The Body Shop.

26 Comments

 • Reply
  Tessa
  1 april 2011 at 16:13

  Hij lijkt me erg prettig!

 • Reply
  Mar
  1 april 2011 at 16:15

  Ik wilde dit serum ook kopen! Maar vind 15,00 toch best wel duur voor iets wat misschien niet goed werkt of overbodig voor mijn huid zou zijn..

 • Reply
  Aranka
  1 april 2011 at 16:16

  Ik heb hem ook omdat ik er zoveel goed over hoorde, en ik ben er echt super blij mee!

 • Reply
  kimetc
  1 april 2011 at 16:20

  Ik heb net als jij een vochtarme huid, en de laatste tijd merk ik dat mijn huid ook nog eens onzuiverder wordt. Misschien toch eens aanschaffen?

 • Reply
  Lois
  1 april 2011 at 16:27

  Oh je hebt me overgehaald, ik MOET hem hebben!

 • Reply
  Irene
  1 april 2011 at 16:46

  wow, als je al meer dan 8 potjes hebt oopgemaakt, heb je meer dan 120 euro erdoorheengewerkt…
  best schokkend als je er zo over nadenkt.
  maarja, wel een goede revieuw!

 • Reply
  nurchamiel
  1 april 2011 at 16:52

  Huh? Is dat nu een ondiepe verpakking?

  • Reply
   Charlotte
   1 april 2011 at 17:11

   Nee, het product wordt door het pompje als het ware omhoog geduwd, en de verpakkign die ik open heb gemaakt is het lege flesje dat ik heb opgemaakt. De verpakking die op de andere foto’s is te zien is vol en had ik al als back-up op voorraad.

   • Reply
    nurchamiel
    1 april 2011 at 17:15

    Aha. Dank je. TIs logisch, maar kwam er niet op.

 • Reply
  Charlotte
  1 april 2011 at 17:17

  €120,- binnen 6 jaar voor een product dat ik keer op keer heb opgemaakt vind ik eigenlijk enorm meevallen… Ach, het ligt gewoon aan wat je er voor over hebt 🙂

 • Reply
  rianne
  1 april 2011 at 17:31

  oh hier ben ik wel benieuwd naar! gebruik wel andere producten uit de vitamine E lijn, maar heb nog steeds wel wat droge plekjes. Denk dat ik hier maar eens naar ga kijken!

 • Reply
  Ivy
  1 april 2011 at 17:47

  Ik heb dit dankzij jou al ontdekt (via een vorig artikel) en ben sindsdien grote fan. Bedankt!

 • Reply
  BudgetBeautyNL
  1 april 2011 at 19:11

  Het lijkt me een erg fijn product! En als het echt goed werkt is €15 natuurlijk niks in vergelijking met al het geld wat je blijft uitgeven aan producten die niet werken.. Goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens, dus je moet gewoon goed nadenken wat het waard is 😉

 • Reply
  supketchup
  1 april 2011 at 19:46

  Lijkt me een erg fijn product, ik ga er zeker eens naar kijken 🙂 Vind die crème van deze lijn ook wel fijn!

 • Reply
  Lisa
  1 april 2011 at 20:11

  Ik heb hier nog een tester van liggen, die ga ik morgenochtend meteen proberen (al zal een testertje niet veel verschil maken), dit product klinkt echt fijn!

 • Reply
  Silva
  1 april 2011 at 20:32

  Het lijke me wel wat om eens te proberen, maar ik weet niet of mijn huid het nou echt nodig heeft…

 • Reply
  Marieke
  2 april 2011 at 15:40

  Ik ben er wel benieuwd naar, aangezien jouw huid wel op die van mij lijkt (ook vochtarm, vette t-zone maar weinig puistjes) Alleen ik heb in de winter een tester van de dagcrème geprobeerd en daar sloeg mijn huid helemaal op tilt. Puistuitbraken op mijn kin, niet normaal. Dus ik ben een beetje huiverig wat betreft de vitamine E lijn..

 • Reply
  Marijke
  2 april 2011 at 20:08

  Klinkt erg goed!

 • Reply
  Monica
  3 april 2011 at 11:28

  Ga eerst een testertje halen..ik heb ook een vochtarme huid met gerstekorrels maar ook weer met puistjes rondom kaak en kin..

 • Reply
  Moniek
  3 april 2011 at 12:35

  Ik heb deze ook gehad maar hij is nu op, erg fijn vond ik 'm! Omdat ik hem een beetje duur vond heb ik een serum van de Hema gekocht, maar die lijkt totaal niet op dit serum. Dat was meer gewoon een dagcreme in een zelfde pompflesje. Als deze op is koop ik die van TBS wel weer opnieuw 🙂

 • Reply
  jennifer
  3 april 2011 at 12:52

  is hij ook geschikt voor normaal/droge huid?
  ik heb gelukkig bijna nooit las van puistjes!
  BTW:

  ik heb weer een leuke site gevonden. ik blijf deze site zeker bezoeken!:D ga zo door!:D

  • Reply
   Charlotte
   3 april 2011 at 18:50

   Yep, daar is hij zeker geschikt voor. Dank je!

 • Reply
  beautyandso
  3 april 2011 at 14:35

  Na jouw artikel hierover ben ik nieuwsgierig geworden, als ik bij The Body Shop ben ga ik er ook 1 kopen om te proberen.

 • Reply
  Christianne
  16 april 2011 at 20:50

  ik heb vandaag een testertje meegekregen van een verkoopster, ze gaan echt super goed om met klanten, het is echt niet zo dat ze je van alles proberen te verkopen! ze heeft dit serum in een sample-dingetje gedaan, en ook iets van de mattifying day cream, aangezien ik ook een vochtarme, vette huid heb. Ben benieuwd of het werkt!

 • Reply
  Britt
  29 april 2011 at 16:24

  Raak er dan toch erg geïrriteerd van als mij bij de bodyshop de seaweed lijn wordt aangeraden, die tot nu toe nog niks heeft geholpen terwijl ik precies hetzelfde als jij heb.

 • Reply
  Monique
  4 mei 2011 at 13:13

  Ik heb 'm vandaag gekocht. Ik heb een vochtarme huid, met regelmatig wat onzuiverheden op de kin. Ik hoop dat dit me gaat helpen. Ik heb er ook de Vitamin E facewash bij gekocht. Ben benieuwd!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.