Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Vitamin E Serum-in-Oil

Mijn favoriete gezichtsverzorging van The Body Shop komt uit de Vitamin E-serie. Deze gebruik ik al bijna 10 jaar, moet je nagaan! Onlangs werd er een nieuw product aan de lijn toegevoegd, dus ik kon uiteraard niet wachten om ‘m uit te proberen. Het nieuwe Vitamin E Overnight Serum-In-Oil is een olie die je ’s nachts onder je nachtcrème kunt gebruiken voor een extra boost. Dit is echt een nieuw type product bij The Body Shop en dat moest ik natuurlijk uitproberen!

Het idee achter het Vitamin E Serum-In-Oil is dat het een soort ‘8 uur slaap in een flesje’-effect heeft. Dat klinkt misschien wat gek, maar het zorgt er dus voor dat je huid er ’s ochtends volledig uitgerust en stralend uitziet, zoals je ook zou hebben als je een nacht goed hebt geslapen. Hij zorgt dus voor een frisse, stralende, egale en gehydrateerde huid. Dat zijn heel wat beloftes! Dit product vervangt trouwens de oude Vitamin E Facial Oil die al in het assortiment zat. Ook is dit echt een heel ander product dan het Vitamin E Moisture Serum waar ik ook zo dol op ben.

Deze olie is op verschillende manieren te gebruiken: elke avond als serum onder je nachtcrème, gemengd met je nachtcrème, aanbrengen op droge plekjes wanneer het nodig is of af en toe als een extra boost over je gehele gezicht gebruiken. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan de eerste optie, aangezien dat de manier is waarom ik zulke serums/oliën het liefste gebruik.

Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Parfum/Fragrance, Tocopheryl Acetate, Benzyl Benzoate, Geraniol, Linalool, Limonene, Citronellol, Benzyl Salicylate, Eugenol, Citral, Anisyl Alcohol, Citric Acid.

De ingrediënten zien er in mijn ogen absoluut niet verkeerd uit! Het is echt een olie en dat is ook aan de ingrediëntenlijst terug te zien. Als eerste bevat het Capric Triglyceride, een verzorgend ingrediënt afkomstig uit kokosolie en glycerine. Vervolgens vinden we Dicaprylyl Carbonate, een verzachtend ingrediënt dat ervoor zorgt dat de substantie beter uitsmeert en de andere ingrediënten beter in de huid dringen. Vervolgens wordt het allemaal wat herkenbaarder, met tarwekiemolie (heeft een hoog gehalte vitamine E), amandelolie, zonnebloemolie, sesamolie, jojobaolie, maroelaolie en sojaolie. Daarna nog wat parfum, een antioxidant (Tocopheryl Acetate) en nog een aantal andere ingrediënten waarvan ik de werking niet zo gespecificeerd ken. Ik ben in elk geval niet ontevreden.

Het is een dunne olie en je haalt hem uit het glazen flesje met het pipetje. Laat je niet afschrikken door het feit dat het een olie is, want het is echt niet vet! Hij is vrij luchtig van structuur en trekt snel in. Met mijn ietwat droge huid moet ik er wel absoluut een nachtcrème overheen gebruiken, maar als je een hele vette huid hebt kun je eventueel zonder.

Ik was altijd al groot fan van de Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate, een vergelijkbaar product, maar de dure prijs (€39,00) knaagde wel een beetje. Ik hoopte dan ook dat het Vitamin E Overnight Serum-In-Oil een goed goedkoper alternatief zou zijn! Ik kan al meteen zeggen dat ik echt heel erg enthousiast ben. Ik ben fan! Als ik deze onder mijn nachtcrème gebruik, word ik de volgende ochtend wakker met een hele egale en stralende huid. Daardoor kan ik altijd merken of een product echt wat voor mijn huid doet. Ik heb ‘m in combinatie met allerlei verschillende crèmes gebruikt (ook crèmes waarvan ik weet dat ze niet zoveel voor mijn huid doen behalve hydrateren) en elke keer opnieuw had ik dat effect. Yep, dit serum doet wat hij belooft!

Ik wissel regelmatig van producten en gebruik allerlei verschillende merken, maar dit is een voorbeeld van de gemiddelde avondroutine die ik gebruik, toevallig in dit geval allemaal van The Body Shop. Eerst verwijder ik mijn make-up met de Camomile Silky Cleansing Oil, vervolgens gebruik ik de Vitamin E Gentle Facial Wash, daarna de Aloe Calming Toner, het Vitamin E Overnight Serum-In-Oil en als laatste de Vitamin E Intense Moisture Cream. Allemaal producten waar ik al lange tijd heel tevreden over ben. Oh my, wat ben ik toch dol op The Body Shop, haha!

Ik vind het echt heel erg leuk dat deze zo goed voor mijn huid werkt. Tja, de Vitamin E-serie past gewoon heel goed bij mijn huid. Het Vitamin E Overnight Serum-In-Oil krijgt in elk geval een vast plaatsje in mijn routine. Het is echt een aanrader als je een product zoekt wat nog net wat meer doet voor je huid dan puur hydrateren en als je een wat vermoeide, droge of doffe huid hebt. Bovendien is het een perfect goedkoper alternatief voor het Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate! Met een prijskaartje van €19,00 is deze van The Body Shop niet zozeer heel erg budgetproof, maar absoluut goed geprijsd voor zo’n fijn product.

Het Vitamin E Overnight Serum-In-Oil kost €19,00 voor een flesje van 28 ml en is verkrijgbaar bij de winkels en webshop van The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Klinkt goed en dit zou ik zelf ook wel kunnen gebruiken! Ik heb niets van The Body Shop, maar misschien komt daar binnenkort verandering in! 😉

 2. Ben ik heel erg benieuwd naar. Smeer nu Vitamine E ampullen. Ook heel fijn maar zo’n flesje scheelt weer wat gedoe 😉

 3. Hij klinkt erg fijn!

 4. Hij klinkt enorm fijn!

 5. Ik heb deze ook en ik ben er echt dol op! Ik kan niet meer zonder dit serum!

 6. Jessica zegt:

  Waarom nou toch altijd die parfum? Mijn huid kan daar niet tegen. Ik snap niet waarom TBS er toch altijd weer parfum bijdoet. Gelukkig verdraagt jouw gezichtshuid het wel! 🙂

 7. Ziet er goed uit! Ik ben wel altijd een beetje huiverig om olie-achtige dingen op mijn gezicht te gebruiken. Maar deze klinkt goed.

 8. Oh, klinkt echt heel goed 😉

 9. wauw klinkt echt heel erg fijn! deze ga ik misschien wel eens proberen!

 10. Klinkt fijn!

 11. Sanne zegt:

  Dure prijs is een contaminatie.

 12. klinkt super nice 😀

 13. Dat ga ik binnenkort eens proberen ^^ Moet binnenkort ook ’t normale serum opnieuw halen dus deze kan er wel bij

 14. Ik gebruik het advanced night repair serum van estée lauder 🙂

 15. Deze klinkt prima, maar of ik hem zelf wil hebben, meh voor nu niet.

 16. Mijn moeder heeft deze ook gekocht en ze was er na een dag al helemaal gek op!

 17. Ik vind hem ook echt héél erg fijn!

 18. just discovered your blog! Would love to read it ( i undertsand ok dutch) but if you could put a translate button on your site, that would be awesome.
  I am french, live in Amsterdam and write a natural beauty blog 🙂
  http://www.mademoisellenature.blogspot.com

  xx

 19. Klinkt als een heel goed product!
  Ik heb net een nieuwe serum aangekocht om te testen, dus ik ga hem niet direct kopen 🙂

  Liefs,
  Karlien

 20. Klinkt super!

 21. Bianca zegt:

  Gauw eens halen 🙂

 22. Nu zet je me aan tot kopen ! Moet ik volgende keer toch eens bekijken wanneer ik bij TBS ben 😀

 23. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een serum nodig heb, zowel voor mijn gezicht als voor mijn haar! Toch wil ik er wel graag aan beginnen! Ik vind de prijzen altijd zo overdreven! Ik ben eigenlijk wel steeds nieuwsgieriger naar de vitamine E lijn!

 24. Klinkt goed, deze ga ik zeker eens bekijken de volgende keer dat ik in de winkel sta!

 25. Cindy zegt:

  Ik heb deze nu 2 dagen en merk nog niet echt verschil. Ik vroeg me af hoeveel je gebruikt, want misschien gebruik ik niet genoeg. Alvast bedankt.

  1. Gewoon genoeg om je hele gezicht mee in te smeren, niet bijzonder veel of weinig dus.

 26. Waar kan ik het bestellen of in ,n winkel het is meschien wel ,n domen vraag maar ik kan het rode niet lezen kan iemand daar mee helpen bv dank Coby.

  1. Winkels en webshop van The Body Shop, dat staat er onder 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.