Make-up Reviews

Review: Urban Decay – The Dangerous Palette

De afgelopen weken heb ik jullie mijn prachtige Urban Decay-palettes laten zien (kijk hier voor de reviews). Vandaag is het de beurt aan The Dangerous Palette, het laatste palette uit deze serie!

Net als de andere palettes uit deze serie is The Dangerous Palette helemaal in stijl met de naam. De buitenkant van het kartonnen palette is mat zwart met gouden details en aan de binnenkant zijn kleuren zoals goud en oranje gebruikt die helemaal bij het thema passen. Zelf vind ik de vrolijke sfeer van de andere palettes net ietsje leuker, maar ik moet toegeven dat dit palette echt bij de naam “The Dangerous Palette” past.

Haight | Mildew | Virgin | Oil Slick | Rockstar | Gunmetal

Het “Dangerous”-thema komt niet alleen terug in de verpakking van het palette, maar ook de oogschaduws zijn gekozen met dit thema in het achterhoofd. Er zijn dan ook met name donkere kleuren in het palette opgenomen, met hier en daar een afwijkende kleur. Eigenlijk zijn wederom alle oogschaduws zacht, romig en van prima kwaliteit. Prima dus!

Ook in dit palette zitten oogschaduws die al eerder werden uitgebracht. Zowel Virgin als Gunmetal zaten al in het Naked-palette en Rockstar en Haight kwam ik tegen in mijn Book of Shadows Vol. III. Ook zijn veel kleuren los te koop en onderdeel van de vaste collectie van Urban Decay. Helaas zijn Rockstar en Virgin (mijn favoriete highlighter!) alleen in palettes verkrijgbaar.

Zoals we van Urban Decay konden verwachten is er uiteraard ook aan een bijpassende 24/7 Glide-on Eye Pencil en een Eyeshadow Primer Potion gedacht. Voor dit palette werd er gekozen voor een oogpotlood in de kleur Rockstar en een oogschaduwbasis in de versie Greed.

Rockstar | Primer Potion Greed | Mildew over Greed | Mildew zonder Greed

Het oogpotlood heeft nagenoeg dezelfde kleur als de oogschaduw met dezelfde naam. Hij is mooi donkerpaars en zal geweldig staan bij groene ogen. Net als de andere 24/7 Glide-on Eye Pencils blijft dit potlood perfect op zijn plek zitten.

Eรฉn van de redenen dat ik dit palette kocht was omdat ik de Primer Potion in de versie Greed wilde proberen. Ik heb inmiddels de andere varianten getest, maar aangezien ik dol ben op gouden oogschaduw leek Greed mij zeker de moeite waard! Ik heb er nog niet zoveel mee kunnen spelen, maar zoals je op de foto kan zien voegt hij een mooie gouden shimmer toe aan oogschaduws. Ik denk ook dat hij geweldig zal zijn onder Rockstar of een mooie bruintint!

The Dangerous Palette is een geweldig palette voor dames die dol zijn op donkere looks. Om eerlijk te zijn kocht ik dit palette vooral vanwege Virgin en de Primer Potion, maar ik moet zeggen dat ik de kleuren steeds meer ga waarderen! Ik heb er dan ook veel zin in om met deze kleuren te gaan experimenteren, want ik denk dat ik er mooie looks mee zal kunnen maken.

Jullie hebben inmiddels alle palettes uit deze serie voorbij zien komen (zie hier The Feminine Palette en hier The Fun Palette). Bij de comments kreeg ik vaak de vraag of ik er een tutorial mee wilde maken en dat ben ik zeker van plan, maar nu wil ik van jullie graag weten van welk palette jullie een tutorial willen zien. Laat een comment achter met jouw voorkeur en dan maak ik binnenkort een filmpje met het meest populaire palette!

The Dangerous Palette kost โ‚ฌ34,00 en is te koop bij Sephora. De Sephora-filialen in Rotterdam en Den Haag verkopen het volledige Urban Decay-assortiment. De overige filialen hebben alleen de palettes (waaronder deze), maar deze zullen daar slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Wauw, dit is ook al weer zo een prachtig palette!

 2. wauw ๐Ÿ˜€ wat een kleuren!

 3. Ooh mooie verpakking weer! Pigmentatie is ook prima zo te zien. ๐Ÿ™‚

 4. Jasmijn zegt:

  The Feminine Palette ๐Ÿ™‚ , die vind ik echt super mooi

 5. Wat een prachtig palette!

 6. Echt mooi kleuren!
  Ik vind de prijs alleen een beetje duur.

 7. Alleen de verpakking is al mooi! Maar de kleuren ook zeker. ๐Ÿ˜€
  Helaas voor mij te prijzig.

 8. Haight vind ik echt een prachtig kleurtje!

 9. Een erg mooi palette!

 10. Tine zegt:

  Mooi! Ik zou het liefst een tutorial van the dangerous palette zien ^^

 11. Mooi paletje zeg. ๐Ÿ™‚

 12. Mendy zegt:

  Ja tutorials van jou wil ik zeker wel vaker!! Je bent altijd zo mooi opgemaakt. Ik heb afgelopen zaterdag je smokey eyes gedaan en hij stond supermooi!
  Als ik zou mogen kiezen; feminine palette en anders fun palette.

 13. is mildew een beetje hetzelfde als Humid van mac?

 14. Mirjam zegt:

  Ik zou wel een tutorial willen zien van dit Dangerous palette, die lijkt mij het mooist van de drie!

 15. Myrthe zegt:

  mooi palette! ik ik vind volijke kleuren ietsje mooier, de pigmentatie is wel erg goed zo te zien maar daar is die prijs zeker ook voor ๐Ÿ™

 16. Lovethatmakeup zegt:

  Wauw de swatches zijn echt pretty ๐Ÿ™‚

 17. MiriamH zegt:

  Omdat het Dangerous palette niet echt standaard is, lijkt het mij geweldig hiervan een tutorial te zien!

 18. die palettes van UD blijven gewoon prachtig om naar te kijken!

 19. Ik vind dit het leukste palette! ๐Ÿ™‚ Erg mooi, die donkere kleuren, ze zijn ook niet zo standaard als de andere donkere kleuren oogschaduw die ik al heb. Zou je een keer een smokeyeyes-look willen maken met dit palette? ๐Ÿ™‚

 20. Echt een super mooi palette!

 21. Wat is Haight een prachtige kleur <3

 22. Ik kan er niks anders over zeggen dan WOW!

  x

 23. Caro zegt:

  Ik vind deze te donker, maar van the Feminine Palette zou ik heel graag
  een tutorial willen zien, echt prachtige kleuren zitten daarin.
  Ook wou ik nog even zeggen dat ik vind dat je het heel erg goed doet, duidelijke
  en eerlijke reviews en ook hele mooie professionele foto's. Ook heb je een prettige stem hebt om naar te luisteren, ook niet onbelangrijk.

 24. Niya zegt:

  Mooi palette, ik vind vooral Mildew mooi!

  Verder wilde ik even zeggen dat ik je site pas kortgeleden ontdekt heb maar helemaal fan bent! Je schrijft veel over mijn favoriete beautyonderwerp (skincare) en je komt heel down-to-earth over! Succes verder nog met je site ๐Ÿ™‚

 25. Wauw wat een prachtig palette, echt super!! Ik zou heel graag een look willen zien met het Feminine palette!

 26. beautyandso zegt:

  Heel mooi! Hebben, hebben, hebben hihi ๐Ÿ™‚

 27. Ivy zegt:

  Prachtige pigmentatie! Urban Decay moet dringend ook eens naar België komen :).

 28. Urban Decay palettes zijn altijd zo mooi!

 29. Mooie pigmentatie, im in love ๐Ÿ™‚ en gaaf palette!!

 30. Oh wat super mooi! I love it!

 31. Erg mooi palette weer! ๐Ÿ˜€

 32. Cari zegt:

  Ik zou heel erg graag een tutorial willen zien met het Dangerous Palette

 33. Wat een prachtig palette! <3

 34. That is something I have to do more research into, appreciate the publish.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.