Huidverzorging Reviews

Review: Vaseline Aloe Soothe Handcrème

In mijn tas zitten vrijwel standaard een tube nagelriemcrème en een tube handcrème. Onmisbaar! Echter was ik hem een paar weken geleden en kocht ik even snel een handcrème bij de drogist. Het werd uiteindelijk de Vaseline Aloe Fresh Soothe Handcrème. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik was aangenaam verrast! Ik ga jullie vertellen wat ik zo fijn aan deze handcrème vind.

Vaseline Aloe Soothe Handcreme - 1

De Vaseline Aloe Soothe Handcrème belooft de droge huid te herstellen en te kalmeren, maar heeft daarnaast een lichte substantie, waardoor hij niet heel vet is. Overigens bevat deze handcrème SPF 15! Ik moet eerlijk bekennen nooit een handcrème met SPF echt prettig te hebben gevonden, dus ik was benieuwd of deze me beter zou bevallen.

Vaseline Aloe Soothe Handcreme - 2Qua ingrediënten is de handcrème niet heel spannend, maar zeker ook niet verkeerd! De lijst begint met water en een paar zonbeschermende ingrediënten, die gevolgd worden door een hele rits hydraterende stoffen. Hoewel deze crème uit de Aloe-lijn komt, staat er pas halverwege de lijst wat aloë vera-poeder. Overigens is het wel opmerkelijk dat er geen vaseline of minerale olie in deze handcrème zit! Onderaan de lijst staat trouwens nog wel wat parfum, maar de hoeveelheid daarvan zal niet heel groot zijn.

Vaseline Aloe Soothe Handcreme - 4De substantie is verrassend licht en smeert makkelijk uit. Wat ik zelf vooral prettig vind is dat hij snel intrekt. Dat maakt hem ideaal voor onderweg of tijdens het werk. Je voelt trouwens wel dat er SPF in deze handcrème zit (dat maakt een crème vaak wat dikker en je voelt het aan het laagje dat hij achterlaat), maar dat vind ik niet echt storend. Ik denk juist dat deze perfect is om in de zomer te gebruiken! De geur is trouwens exact hetzelfde als die van de Aloe Spray & Go Bodylotion (heerlijk fris!), dus als je daar van houdt zit je met deze goed.

De Aloe Soothe Handcrème belooft geschikt te zijn voor hele droge handen, maar daar ben ik het niet mee eens. Door de handzeep op mijn werk drogen mijn handen heel erg uit en moet ik blijven smeren, maar dan is deze niet voldoende om de extreem droge huid rondom mijn knokkels tegen te gaan. Hij is echter wel ideaal als lichte handcrème voor even tussendoor en dat is dan ook waar ik hem voor gebruik. Even snel smeren en je handen hebben weer even een frisse hydratatieboost, zonder dat je met plakkerige handen achterblijft.

Vaseline Aloe Soothe Handcreme - 3

 

Ik had het niet verwacht, maar ik ben erg enthousiast over de Vaseline Aloe Soothe Handcrème. Niet zozeer omdat hij zijn belofte voor de droge huid nakomt, maar wel als een fijne lichte handcrème die snel intrekt én je handen beschermt met SPF 15. Oh, en daarnaast is hij met een prijskaartje van €3,09 ook nog eens goed betaalbaar. Niet verkeerd!

Vaseline Intensive Care Aloe Soothe Handcrème – €3,09 (75 ml)
Kruidvat | Etos | DA

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Die klinkt echt fijn voor in de zomer! Vaseline zit meestal vol minerale olie dus dit is wel echt een leuke verassing 🙂

 2. Oh, sounds good!

 3. Kim zegt:

  Van de Vaseline handcreme heb ik er een uit een witte tube die heel fijn werkt! Omdat ik ook zeer droge handen heb is die fijn. Want hij voelt heerlijk en trekt ook snel in. Misschien is dat een optie naast deze handcreme?

  Trouwens, wat voor tube met nagelriemcreme heb je altijd wel? Daar ben ik wel benieuwd naar 🙂

  1. Ik heb er altijd een van L’Occitane, maar die is helaas uit het assortiment gehaald. Gelukkig heb ik er nog een stuk of 5 in voorraad 😉

 4. Ik heb een roze variant van de Vaseline handcrème, die is ook super luchtig! Ik gebruik niet zovaak handcrème en ook niet onderweg, maar een tubetje in huis hebben is altijd handig!

 5. Het snel intrekken vind ik wel echt heel positief! Klinkt goed 🙂

 6. Dat klinkt goed! En helemaal niet duur.

 7. klinkt super nice 😀

 8. Ik vind vooral de SPF een goede toevoeging! Je handen verraden vaak je leeftijd doordat ze altijd zijn blootgesteld aan zon! Fijn dat er dus ook handcremes zijn met SPF

 9. Het klinkt als een heerlijke handcreme! Ik ga ‘m onthouden.

 10. Klinkt echt heel erg goed! Het lijkt me zo een fijne creme, en spf in je handcreme is altijd een grote plus! Lekker budget ook.

 11. Het lijkt me een erg fijn product. Ik gebruik momenteel een heerlijke body cream van Orofluido. Dit is niet persé voor je handen, maar trekt ook lekker snel in, ruikt heerlijk en het belangrijkste: het zorgt voor heerlijke zachte handjes.

 12. Het lijkt mij een fijne handcrème. Ik kende dit product van Vaseline nog niet

 13. Ik ben er hier naar op zoek geweest, maar ik vind Vaseline hier precies niet 🙁

 14. Wat fijn dat deze handcrème zo snel intrekt! Ideaal voor overdag op mijn werk. De geur lijkt me heerlijk. Dankjewel voor je fijne review!

 15. Klinkt als een fijne handcrème! Heb eerder al een keer de body lotion uit de aloë lijn gehad en die geur was ook heerlijk.

 16. Klinkt fijn voor de zomer als je niet hele droge handen hebt, voor mijn winterhanden heb ik helaas sterker spul nodig.

 17. Ik heb lang staan twijfelen welke handcrème ik zou kopen, maar ben uiteindelijk voor een Nivea product gegaan. Wat vreemd dat je de SPF gewaar wordt! Ik gebruik dagcrème met SPF 15, maar merk geen verschil met een product zonder zonnebescherming. Leuke review!

 18. Dat klinkt goed!
  Ben er nu zelf zo benieuwd naar.

 19. Klinkt goed, deze ga ik zeker eens proberen

 20. Hij klinkt goed! Ben al een groot fan van Vaseline dus ga deze zeker eens proberen.

 21. Klinkt goed! Maar ik heb momenteel te veel crèmes die ik eerst moet opmaken.

 22. Fijne review! Ga hem zeker eens proberen

  XO

 23. Wauw dit had ik ook niet verwacht. Voor ik je artikel las dacht ik ‘jeuj weer een product vol chemische troep’ maar ik heb me vergist. De bestanddelen bleken beter dan verwacht en er zit zelfs een SPF in. Ja dit product ga ik zeker en vast proberen 🙂

 24. Joanne zegt:

  Deze heb ik ook altijd! Is ook mijn favoriet. Precies wat je zegt, verzorgt goed, trekt snel in, ruikt lekker en is betaalbaar. Maar ik ben vooral ook fan van de SPF! Naast je gezicht zie je heel snel aan je handen wanneer je ouder begint te worden en je handen komen ook net als je gezicht vaker in de zon, dus waarom die niet ook goed beschermen tegen de zon en zo rimpelvorming voorkomen? Ik ben erg blij dat er zo’n betaalbare, goede en makkelijk verkrijgbare handcreme met SPF op de markt is nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.