Huidverzorging Reviews

Review: Vaseline Repairing Body Serum – Advanced Relief

Ik had al jaren niks meer van Vaseline gebruikt totdat ik de fijne Spray & Go Bodylotions ontdekte. Vooral in de zomer zijn deze altijd weer favoriet! Toch ben ik soms op zoek naar wat extra verzorging, en hoewel de Advanced Repair Spray Moisturizer erg fijn is, is het soms niet genoeg. Daar heeft Vaseline nu een oplossing voor, namelijk de nieuwe Vaseline Repairing Body Serums. Een serum voor je lichaam? Ik was benieuwd!

Vaseline Intensive Care Reparing Serum - 2 van 5

De Vaseline Intensive Care Repairing Serums zijn blijkbaar al een tijdje te koop in het buitenland en nu dus ook in Nederland. Door het gebruik van de term ‘serum’ moet ik eigenlijk denken aan een product wat je naast je gewone verzorging gebruikt, maar eigenlijk is het gewoon een bodylotion. Of nou ja, zoals Vaseline zegt is het een soort combinatie tussen een bodylotion en een serum. Ach, ook goed natuurlijk!

Vaseline belooft dat de Body Serums je huid intensief hydrateren en je huid helpen te herstellen. Er zijn drie versies beschikbaar, namelijk Advanced Relief (deze heb ik), Deep Repair en Radiance Restore. De tubes bevatten 200 ml en kosten €9,99 per stuk.

Vaseline Intensive Care Reparing Serum - 1 van 5

Bij Vaseline zou je verwachten dat het ingrediënt vaseline helemaal bovenaan staat, maar het staat ongeveer na 1/3e van de ingrediëntenlijst. Onder veel beautyliefhebbers heerst een soort ‘angst’ voor vaseline/petrolatum/minerale olie (verwijzen allemaal naar hetzelfde), zeker als het om huidverzorging gaat. Ik had dat ook altijd een beetje, maar ik merk steeds vaker dat het niet altijd verkeerd hoeft te zijn. Zeker niet in huidverzorging! Vaak helpt vaseline om de andere verzorgende ingrediënten als het ware in te sluiten, zodat die nog beter hun werk kunnen doen. Qua ingrediënten is dit Body Serum op zich niet zo spannend, al is het wellicht wel de moeite waard om nog even te vermelden dat er parfum inzit en parabenen.

Vaseline Intensive Care Reparing Serum - 5 van 5

De substantie van het Deep Repair Body Serum is eigenlijk precies zoals ik had verwacht. Het is is een vrij dikke crème die absoluut steviger is dan een gewone bodylotion, maar tegelijkertijd heel zacht aanvoelt. Op de huid geeft dit product een soort zacht gevoel zoals je ook wel met een primer of bij sommige serums hebt. Ik vind dat persoonlijk wel prettig, zeker op mijn ietwat droge benen. Een fijn voordeel? De crème trekt snel in en laat geen vettig laagje achter.

Qua hydratatie vind ik het Advanced Relief Body Serum net een stapje verder dan de Vaseline Advanced Repair Spray Moisturizer, maar dan weer minder vet dan een gemiddelde bodybutter. Dat vind ik eigenlijk wel fijn, want het komt regelmatig voor dat ik iets zoek wat snel intrekt, maar tegelijkertijd intensief hydrateert. Dat doet dit Body Serum zeker!

Vaseline Intensive Care Reparing Serum - 4 van 5

Wat me tijdens het eerste gebruik direct opviel is dat Vaseline behoorlijk zijn best heeft gedaan op de geur. Het is niet direct mijn favoriete geur, maar het is duidelijk een wat luxere warme geur die heel veel dames zal aanspreken. In het persbericht zag ik dat ze voor de Body Serums met parfumexpert Ann Gottlieb hebben gewerkt, een expert die ook geuren voor modehuizen ontwikkeld heeft. Dat is duidelijk te merken en verklaart een hoop! In de Advanced Relief versie zitten onder andere geurnoten als roos, jasmijn, vanille, patchoeli, sandelhout, jasmijn en citrus.  Ik ben erg benieuwd naar de geuren van de andere varianten, want de geurnoten daarvan klinken ook erg goed.

Ik ben enthousiast! Dit Body Serum is een fijn alternatief voor wanneer ik net iets meer hydratatie wil dan van de spraybodylotions, maar geen zin heb in een te vette substantie. Dit is een perfecte middenweg die mijn huid ook nog eens heerlijk zacht aan laat voelen. Ik denk dat ik bij een volgende aanbieding bij de drogist ook de gele versie (Deep Repair) meeneem, want daar ben ik nu ook wel heel benieuwd naar geworden. Yes, dit is een aanrader!

Vaseline Body Serum Advanced Relief – €9,99 (200 ml)
Kruidvat | Etos | DA

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Dat klinkt allemaal super goed! Ik ga hem zeker een keer proberen, ik ben heel nieuwsgierig ook naar de geur!

  2. Klinkt heel fijn! Ik vond de cacao producten van Vaseline altijd wel erg lekker, maar nu al jaren niet meer gebruikt. Ik gebruik nu al heel erg lang de Johnson’s Babylotion, echt een favoriet. Ruikt ook superlekker! Maar misschien is het leuk voor de afwisseling om eens zo’n bodyserum te proberen ^^

  3. Ik ben benieuwd geworden. Ik gebruik altijd de Advanced Repair maar die vind ik erg vettig blijven. Al werkt ‘ie wel erg goed. Misschien dat ik deze eens ga proberen! Ik ga ‘m in ieder geval even ruiken, want ik ben nu wel benieuwd naar de geur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.