Huidverzorging Reviews

Review: Vernieuwde Dove douchecrèmes

Sinds een tijdje ben ik groot fan van de doucheproducten van Dove. Vooral de Caring Protection douchecrème is groot favoriet en toen ik onlangs bij het event van Unilever ontdekte dat de huidige doucheproducten verbeterd zijn én er een paar nieuwe varianten uitkomen, werd ik heel erg nieuwsgierig. De afgelopen week heb ik er uitgebreid mee kunnen douchen en vandaag deel ik mijn bevindingen met jullie!

Dove douchegels - 6

De bestaande douchegels van Dove hebben een upgrade gekregen en de substantie is iets aangepast, waardoor ze nog iets milder zijn en de huid soepel achterlaten na een douchebeurt. Je herkent de vernieuwde substanties aan bovenstaande sticker, die ik overigens al op veel verpakkingen in de drogist heb gespot.

Dove douchegels - 4

Ik heb het idee dat de Deeply Nourishing Body Wash al in het assortiment van Dove zat, maar ik had hem nog niet eerder geprobeerd. Echter is dit direct al een enorme favoriet van mij. Wat is deze lekker!

Dove douchegels - 5

Hij heeft een heerlijke frisse geur die verrassend luxe ruikt. Hij is ietwat friszoet, maar dan op een hele subtiele manier. De substantie is vrij romig en vloeibaar tegelijk. Daarnaast schuimt hij goed, maar je kunt duidelijk aan je huid voelen dat hij niet heel erg uitdrogend is. Ik vind de combinatie van de geur, de substantie en het effect op mijn huid zo prettig dat dit echt mijn favoriet is.

Dove douchegels - 7

Nieuw in de Go Fresh-serie is de Revitalizing Body Wash met de geur van mandarijn en tiarebloem. Zoals de naam al doet vermoeden is deze variant wat sterker geparfumeerd en is vooral de bloemengeur erg aanwezig. De mandarijn is er ook nog wel in terug te vinden, maar dan heel subtiel.

Dove douchegels - 8

Qua substantie is deze totaal anders en duidelijk minder verzorgend voor de huid. De gel is minder romig en dunner, maar zoals te verwachten schuimt hij wel stevig. Echter vind ik deze te uitdrogend voor mijn huid, omdat mijn huid een beetje stug en droog aanvoelt als ik deze heb afgespoeld. Dit is zo’n douchegel die je vooral gebruikt vanwege de geur en ik denk dat het wel een fijne zou kunnen zijn voor het voorjaar.

Dove douchegels - 2

 

De laatste nieuwe lancering van Dove is de Gentle Exfoliating Nourishing Body Wash. Dit is de eerste douchegel van Dove waar ook nog een scrubkorreltje inzit. Deze ruikt iets scherper en meer ’typisch Dove’ dan de Deeply Nourishing Body Wash, maar is nog steeds vrij neutraal en fris.

Dove douchegels - 3

Het idee van deze douchegel is dat de korreltjes een scrubbend effect hebben, maar ze zijn zo mild dat je er nauwelijks iets van voelt. Ik merk dan ook niet dan mijn huid veel gladder aanvoelt na het gebruik van deze douchegel. Hij zit qua substantie en hydratatie een beetje tussen de eerste twee in, maar dan dus met minuscule scrubdeeltjes. Prima voor dagelijks gebruik, maar als je een stevige scrubbeurt wil kun je beter een echte bodyscrub gebruiken.

Dove douchegels - 1

De Deeply Nourishing Body Wash krijgt in elk geval een vast plekje in mijn douche, want die vind ik zo ontzettend lekker! Aan de ene kant is hij lekker basic en zonder veel poespas, maar dan wel met een lekkere geur en een fijne werking op de huid. Heerlijk! Over de andere twee ben ik wel iets minder enthousiast, maar ook die zijn zeker niet verkeerd. De vernieuwde douchegels én de nieuwe toevoegingen zijn absoluut de moeite waard om even te bekijken!

Dove douchecrèmes – €3,59 (250 ml)
Kruidvat | Etos | DA

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

  1. Dove is echt heerlijk qua geur, het stelt me nooit teleur! De Deeply Nourishing klinkt lekker, zeker met mijn droge huid kan ik dat wel gebruiken :). Ook klinkt de scrub douchegel fijn om je huid mee te scrubben, toch wel lekker om zo de zomer in te gaan!

  2. Ze zijn heerlijk!

  3. De Deeply Nourishing Body Wash klinkt goed! Meestal ben ik heel tevreden over de producten van Dove.

  4. Wanneer ik naar het ingrediëntenlijstje kijk, vind ik dat Dove niet helemaal eerlijk is richting de consument wat betreft hun beloftes. De geuren lijken me in ieder geval erg heerlijk! Al blijf ik voorlopig bij mijn heerlijke geuren van The Body Shop 🙂

  5. Die Go Fresh variant lijkt me wel lekker, ik ben wel fan van die geurlijn. Maar wel jammer dat die toch wat minder voedend is!

  6. Klinkt erg fijn. De geuren lijken me heerlijk!

  7. Dat klinkt heel goed.
    Van de week even gaan kopen want ik ben er zo benieuwd naar.

  8. Dit lijken mij heerlijke producten zeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.