Lifestyle Reviews

Review: This Works Sleep Plus+ Pillow Spray

In mijn video met mijn favoriete producten van vorige maand zagen jullie al even de This Works Sleep Plus+ Pillow Mist voorbij komen. Dit product kun je op je kussen sprayen en hij zorgt ervoor dat je beter gaat slapen. Dat klinkt veelbelovend en al helemaal met zo’n naam als This Works verwacht je natuurlijk al heel wat. Aangezien ik al jaren last heb van slaapproblemen was ik een perfect proefpersoon om deze spray uit te proberen. Ik ga mijn bevindingen met jullie delen!

This Works Sleep Spray Plus - 4

Het idee achter deze spray is dat hij je helpt om beter te slapen en hij werkt op basis van aromatheraptie. Dit is een sterkere variant van de originele This Works Deep Sleep Pillow Spray, een product dat al een tijdje te koop is. De geur van lavendel, vertiver en kamille is hetzelfde gebleven, maar de concentratie is verhoogd, waardoor hij nog beter zou moeten werken. Er wordt in deze spray een bepaalde technologie gebruikt die ervoor zorgt dat de geur vrijkomt als je ’s nachts beweegt in je slaap. Als je dus onrustig beweegt tijdens het slapen breken speciale bolletjes open met de geur en zou je dus een betere en diepere nachtrust moeten hebben. Ook helpt deze spray dankzij de rustgevende geur om beter in slaap te vallen. De tests van This Works zelf waren in elk geval veelbelovend en 89% van de proefpersonen die medicatie gebruikten tegen slapeloosheid, beveelt deze spray aan in plaats van medicatie. Hmmm… Klinkt interessant.

Overigens is de This Works Sleep Plus+ ietsjes duurder dan de organelle variant. Hij kost namelijk €33,00 voor 75 milliliter. Niet goedkoop, maar voor een goede nachtrust heb je als slechte slaper behoorlijk wat over. Ik in elk geval wel!

This Works Sleep Spray Plus - 2De ingrediënten zijn niet heel erg verrassend voor zo’n product. Als eerste natuurlijk water om de spray vloeibaar te houden en daarna een flinke hoeveelheid parfum. Niet zo verrassend natuurlijk, aangezien dat nodig is voor het effect. Ook zijn er nog wat ‘gommen’ gebruikt (Xanthan gum en Acacia senegal gum). Deze zijn gebruikt om de speciale bolletjes te maken, waardoor de geur geleidelijk vrijkomt bij het bewegen.

Toen ik deze spray net ging gebruiken, merkte ik dat ik wat puistjes op mijn wangen kreeg. Ik weet niet zeker of het met dit product te maken heeft, maar het zou door de hoeveelheid parfum kunnen komen. Je huid komt er immers mee in contact. Ik los dat nu op door de spray voornamelijk op de randen van mijn kussen te sprayen (in plaats van over mijn hele kussen) en dat lijkt het probleem op te lossen. Houd daar dus even rekening mee als je een gevoelige huid hebt.

This Works Sleep Spray Plus - 3

Je kunt deze spray gebruiken om in slaap te vallen en hem voor het slapen op je kussen sprayen, maar omdat dat bij mij niet het probleem is, doe ik het anders. Ik word namelijk meerdere malen per week tussen 02.00 en 04.00 wakker, waarna ik niet meer in slaap kan komen. Zo vervelend! Wat ik nu doe is dat als ik wakker word, ik meteen deze spray op mijn kussen spray en ik val verassend genoeg een heel stuk sneller in slaap. Het lost nog steeds niet al mijn slaapproblemen op en er zijn echt nog nachten waarbij ik gewoon niet meer slaap, maar het lijkt er vooralsnog op dat het toch een bepaald positief effect heeft. De afgelopen maanden is dit een gigantisch slopend probleem voor mij geweest, dus jullie kunnen je wel voorstellen dat ik enthousiast ben!

This Works Sleep Spray Plus - 1

Bij de video waarin ik deze noemde kwam een reactie met de suggestie dat de Sleep Plus+ Pillow Spray misschien enkel een placebo-effect heeft. Dat is natuurlijk moeilijk voor mij om te bepalen, maar ik denk persoonlijk dat aromatherapie sowieso voor veel mensen effectief zou kunnen zijn. Mocht het toch een placebo zijn, vind ik het ook prima. Bovendien zorgt het gebruik van zo’n spray voor een bepaalde associatie voor je lichaam. De geur van de spray gaat dan gelijk staan aan ‘slapen’, waarbij je je lichaam wellicht op een bepaalde manier traint. Of en hoe het werkt is voor mij echter een bijzaak: ik slaap er beter door en dat is voor mij ruim voldoende.

This Works Sleep Spray Plus - 5

Of deze spray effect zal hebben zal per persoon verschillen. Bij mij had de originele versie eigenlijk geen effect, maar merkte ik wel degelijk verschil toen ik de sterkere Sleep Plus+ Pillow Spray ging gebruiken. Het is waarschijnlijk de moeite waard als je moeilijk in slaap kunt komen, licht slaapt of ’s nachts wakker wordt zoals ik. Slapeloosheid is gewoon een ontzettend vervelend probleem dat heel erg complex is en allerlei aspecten van je leven beïnvloedt. Alle beetjes hulp zijn dan welkom en wellicht helpt het!

Verkrijgbaarheid
De This Works Sleep Plus+ Pillow Spray kost €33,00 en is verkrijgbaar in de winkel en de webshop van Cosmania.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Wat fijn dat ie goed werkt! Klinkt in ieder geval erg goed. Wel vind ik hem iets te duur om op je kussen te sprayen.

  1. Is dat niet de hele intentie van een “Pillow spray”?

   Ik ben heel benieuwd ernaar. Ik ga eerdaags eens zo’n proefsetje bestellen om te zien of het voor mij ook werkt.

 2. Hmmm het idee is echt wel interessant! Benieuwd of ’t ook echt zou werken voor mij.

 3. Hij lijkt mij erg fijn! Ik heb hier nog een flesje pillow mist van TBS, hij werkt ook erg fijn 🙂

 4. Ik heb het ‘origineel’. Ik spray hem nooit op mijn kussen maar op de bovenkant van mijn dekbedhoes, dan krijg je ook steeds een vleugje als je je omdraait. Werkt prima voor mij! Wellicht een idee als je wat uitslag blijft houden op je gezicht?

  1. Dat is ook een goede tip ja! Voor mij werkt het op de randen sprayen perfect nu, maar wellicht dat jouw tip voor anderen nog handig is 😀

 5. Klinkt wel erg goed!

 6. Wel fijn dat die goed werkt, ik vind hem alleen best duur!

 7. Wat goed dat het werkt! Fijne review

  Xo

 8. Leuk dat deze wel effect heeft bij jou

 9. hmmz, dit is denk ik wel het proberen waard!

 10. Lijkt me een heel erg fijn product!

 11. Fijn dat het goed werkt! Ik lees ’s avonds een boek voor het slapengaan en daarna val ik altijd wel goed in slaap. Voor mij dus niet maar ik kan me voorstellen dat het voor andere helpt!
  xxx

 12. Natuurlijk werk het, het heet niet voor niets ’this works’ ;). Klinkt erg fijn. Ik heb een goedkopere versie van de tuinen en die is ook heerlijk. L’Occitane heeft nu ook iets dergelijks in haar assortiment trouwens.

 13. Merel Catharine zegt:

  Op Asos hebben ze deze producten ook. Daar zijn ze volgens mij iets goedkoper en betaal je geen verzendkosten!

 14. Charlotte zegt:

  Wat fijn dat het je enigszins helpt!

  Ik herken het probleem van slapeloosheid. Het sloopt je!

  Ben er zelfs voor naar een ware slaapcursus geweest. Daar heb ik geleerde dat het voor mij helpt, omdat ik een enorme controlfreak ben, ja zelfs ’s nachts, om mijn wekker om te draaien zodra ik ga slapen. Zo kan ik ’s nachts niet meer zien hoe laat het is. Eerst dacht ik dat ik dat vervelend zou vinden, maar het is juist heel fijn!

  Ik controleer voor ik ga slapen eerst goed of mijn wekker (alarm) op de goede tijd staat ingesteld en dan draai ik ‘m om. Pas de volgende morgen als mijn wekker gaat weet ik weer hoe laat het is.

  Als jij ook een controlfreak bent, kan ik je dit van harte aanbevelen. Het heeft mij echt geholpen. Als ik ’s nachts wakker word, zie ik niet hoe laat het is, heb ik dus minder gedachten en val ik sneller weer in slaap!
  Hoop dat je hiet wat aan hebt. Het is heel simpel, maar sindsdien slaap ik echt veel beter. ik doe dit nu al ruim 2 jaar!
  Liefs, Charlotte

  1. Hi, bedankt voor je tip! Fijn dat jij er mee geholpen bent, dat scheelt natuurlijk al flink 😀 Ik heb zelf (onder andere om die reden) geen wekker in mijn slaapkamer, ik gebruik de wekker van m’n telefoon (die uiteraard op vliegtuigmodus staat om niet gestoord te worden). Dus voor mij is het niet aan de orde, maar wellicht dat het voor andere mensen helpt!

 15. Sinds kort heb ik een Lavendel room spray van de Action en die spuit ik op mijn dekbed direct waar ik onder lig aan het begin en mijn kussen. Merk dat dit bij mij wel helpt! En die spray is ook nog eens heel goedkoop..
  Ik slaap altijd heel erg licht en met dit gaat het zeker beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.