Make-up Reviews

Review: Yves Rocher Zéro Défaut Flawless Skin Foundation

Mijn absolute musthave op het gebied van make-up is foundation. Ik kan gewoon niet zonder en gebruik het elke dag! Voor mijn huid is het altijd een uitdaging om een geschikte kleur te vinden, omdat de meeste producten te donker zijn. Daarom ben ik altijd extra geïnteresseerd als er een lijn uitgebracht wordt met extra veel tinten. Zou er iets voor mij tussen zitten? De nieuwe Yves Rocher Zéro Défaut Flawless Skin Foundation is verkrijgbaar in maar liefst 16 kleuren, ingedeeld in verschillende kleurfamilies. En laat er nou precies een tint voor mij tussen zitten!

Yves Rocher Zero Defaut Foundation - 3 van 9

De Yves Rocher Zéro Défaut Flawless Skin Foundation belooft een perfecte, natuurlijke en flawless finish. Het product zou perfect in de huid geblend kunnen worden en de foundation belooft 14 uur te blijven zitten. De foundation kost €18,90 voor 30 milliliter, maar er zijn zo vaak aanbiedingen bij Yves Rocher dat je hem vaak (zoals nu) voor de helft van de prijs kunt krijgen. Ik heb trouwens de kleur 050 Rosé.

Yves Rocher Zero Defaut Foundation - 2 van 9Qua ingrediënten is er niet heel veel bijzonders op te merken, al is het nog wel de moeite waard om te benoemen dat de foundation geen parabenen bevat. Daarnaast bevat deze foundation ook geen SPF, dus je hoeft niet bang te zijn voor een witte waas op foto’s. Hij bevat overigens wel parfum, iets wat ik al vermoedde door de weeïge zoete geur. Persoonlijk ben ik geen fan van de geur, maar gelukkig vervliegt die redelijk snel na het aanbrengen. Een ander opmerkelijk ingrediënt is de flinke hoeveelheid talk. Dit ingrediënt zal gebruikt worden om de huid mat te houden, maar sommige mensen kunnen er wellicht niet altijd even goed tegen.

Yves Rocher Zero Defaut Foundation - 6 van 9

De substantie van de foundation is redelijk dik, maar is iets dunner dan bijvoorbeeld MAC Studio Fix Fluid. Ik heb een beetje met de applicatie van deze foundation zitten rommelen, want dat is van grote invloed op de finish van de foundation. Een vochtige Beautyblender(-dupe) heeft mijn voorkeur, maar dan moet ik hem wel eerst slordig met mijn vingers op mijn huid aanbrengen, anders zuigt de spons te veel op. De Real Techniques Buffing Brush werkt ook nog wel aardig, maar deze geeft een wat meer cakey effect. Als ik hem even in de huid laat ‘werken’ smelt hij wat meer samen met mijn huid.

Yves Rocher Zero Defaut Foundation - 7 van 9

Yves Rocher Zero Defaut Foundation - 8 van 9De huid van mijn gezicht kan behoorlijk rood zijn, maar dat verschilt van dag to dag. Zoals je kunt zien matcht de foundation perfect met mijn huid, vooral als je naar mijn borstkas kijkt. De dekking is redelijk medium en ik heb echt nog wat concealer en poeder nodig om een perfecte finish te gebruiken. Dit is dus een foundation die vooral geschikt is als je geen hele zware dekking nodig hebt. Persoonlijk vind ik hem iets te glanzend en moet ik hem absoluut afpoederen. Dit is trouwens de lichtste tint uit de serie voor de roze ondertoon, maar hij is alsnog vrij geel. Voor mijn ietwat rode huid is dat perfect, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Yves Rocher Zero Defaut Foundation - 5 van 9Qua houdbaarheid vind ik hem prima, maar niet uitzonderlijk. Hij houdt het geen 14 uur bij mij uit, maar een volledige werkdag is prima. Overigens helpt het wel als ik hem met een Beautyblender heb aangebracht, want hij lijkt dan langer mooi te blijven zitten. Al met al zou ik hem aanraden voor de normale of de ietwat droge huid, maar voor een vette huid vind ik hem wat te zwaar.

Yves Rocher Zero Defaut Foundation - 1 van 9

Hoewel dit voor mij geen Holy Grail foundation is, vind ik hem absoluut niet slecht. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan iets meer dekking en een iets mattere finish, maar ik kan me voorstellen dat de finish voor veel dames juist mooi natuurlijk kan zijn. Een pluspunt is dat hij in een goede lichte tint verkrijgbaar is en dat er ook nog een paar vrij donkere tinten van verkrijgbaar zijn. Het is dus zeker een foundation om te bekijken als je moeite hebt met het vinden van een geschikte kleur!

Yves Rocher Zéro Défaut Fond de Teint Perfect Skin – €18,90 (30 ml)
Yves Rocher

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Helaas valt de kleur tegen.
  De inhoud van het product in de fles is veel.

 2. Een prachtige flacon! Jammer dat hij niet geschikt is voor een vette huid, maar als ik het zo lees kan ik hem met mijn zeer droge huid ook niet hebben. Ik denk dat hij daar toch iets te mat voor zal zijn. Wel een hele fijne review waar ik wat aan heb!

 3. Ik heb deze zelf ook en ik ben er erg tevreden over!

 4. Niet slecht, al zou ik ook liever een wat mattere variant willen hebben.

 5. Wat fijn dat ‘ie licht genoeg is. Ik vind het effect echt enorm mooi op jouw huid. Ik houd zelf ook wel van een wat mattere finish aangezien mijn huid nogal vet is, maar ik vind het zeker een mooie foundation!

 6. De voor -en na is toch wel heel indrukwekkend. Ik hou zelf nu ook wel meer van mat hoor.

 7. TingTing zegt:

  Deze foundation toevallig vorige week gekocht via hun site, omdat het een perfecte match was voor mijn huid! Net nu de beautyblender besteld (stond sowieso nog op mijn wish list), dus hopelijk dat het dan wel net iets mooier aanbrengt. Misschien dat ik het ga mixen met een meer vloeibare foundation.

 8. Jammer! Ik was in het begin erg nieuwsgierig maar de grote hoeveelheid talk en parfum schrikken me toch een beetje af.

 9. Ik vrees ervoor dat hij iets te geel zal zijn voor mij. Ik heb nogtands altijd wel goede dingen over dit product dus ik denk dat hij over het algemeen wel goed scoort.

 10. Toch vind ik hem wel erg mooi hoor, op je huid! Ik ben zelf niet zo enorme fan van Yves Rocher, hun producten werkte niet altijd fijn voor mijn (gevoelige) huid, al zijn dat meer de skincare producten. Ik heb vroeger weleens een zéér dekkende foundation van ze gehad in een pot! Ik gebruik nu graag bareMinerals poederfoundation, MAC Face and Body of Guerlain Babyglow 🙂

 11. Ik vind de flacon heel stijlvol! Waarschijnlijk geen foundation voor mij helaas.
  x

 12. faiza zegt:

  I personally have it, have an oily skin but it blends perfectly well onto my skin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.