Huidverzorging Tips

Sheet Masks – Waarom, hoe en welke?

Ik vertelde al eerder dat ik erg geïnteresseerd was in Koreaanse huidverzorging en er is dan ook een flink pakket onderweg met een aantal interessante Aziatische beautyproducten. Ik kan niet wachten! En als je het over Aziatische huidverzorging hebt, dan heb je het al gauw over Sheet Masks. Geloof me, je kunt niet om die maskers heen! Mijn interesse was gewekt en ik besloot er eens goed in te duiken en er een paar te proberen. Waarom gebruik je zo’n sheet mask? En hoe kun je ze in je routine inpassen? Welke zijn het beste? Ik ga het je vertellen!

Sheet Masks - 2 van 7

Wat zijn sheet masks?

Sheet masks zijn een soort velletjes van papier of katoen die gedrenkt zijn in een vloeistof. In dit vel zijn gaten voor je ogen, neus en mond uitgespaard zodat je ze makkelijk op je gezicht aan kunt brengen. De vloeistof van het masker is niet zomaar een beetje water, maar het is eigenlijk een soort serum bomvol goede stoffen. Deze serums zijn vaak een beetje gel-achtig, maar ze kunnen ook soms een melk-achtige substantie hebben. Sheet masks zitten trouwens vrijwel altijd individueel verpakt (de goede tenminste!) en bevatten vaak ruim 20 ml aan vloeistof (even ter vergelijking: een gemiddeld flesje serum is 30 ml). Oh, en wist je dat ze over het algemeen behoorlijk betaalbaar zijn? Per masker ben je ongeveer €1,00 tot €2,00 kwijt. Als je dat met de prijs van een serum vergelijkt is het een behoorlijk goede deal.

Sheet Masks - 3 van 7

Waarom zijn sheet masks goed?

We kennen natuurlijk allemaal wel de maskers die je uit een pot of tube aanbrengt en vervolgens weer afspoelt. Sheet masks zijn totaal anders! De kracht van deze maskers zit hem vooral in de vloeistof en de manier waarop je ze gebruikt. Doordat de huid door het masker even wordt afgesloten, krijgt het serum de kans om goed in te trekken. Er zijn maskers voor alle soorten mogelijke huidproblemen, van hydraterend en kalmerend tot verhelderend en verstevigend. Je kunt je maskers daardoor ook mixen en matchen afhankelijk van waar je op dat moment behoefte aan hebt, eigenlijk net zoals je de Koreaanse huidverzorgingsroutine helemaal kunt customizen en daarmee specifieke problemen goed aan kunt pakken. Heb je erg last van puistjes? Dan zijn sheet masks misschien iets minder geschikt, maar er bestaan heel veel varianten die kalmerend, ontstekingsremmend, herstellend en exfoliërend werken, dus die kunnen wel heel passend zijn.

Sheet Masks - 5 van 7

Hoe gebruik je een sheet mask?

Je gebruikt een sheet mask eigenlijk op hetzelfde punt dat je een serum zou gebruiken. Dus dat is na het reinigen, na je toner en voor je dag- of nachtcrème. Wat veel dames doen is eerst wat van de overtollige vloeistof uit de verpakking knijpen en dat op de huid aanbrengen, en vervolgens het masker uitvouwen en op de huid aanbrengen. Als je voor het eerst zo’n masker gebruikt is het misschien een beetje lastig, maar het helpt om bij je voorhoofd te beginnen, vervolgens te zorgen dat hij goed bij je ogen past en daarna je mond. Zorg dat hij goed aansluit en druk hem even stevig aan, zodat er geen lucht tussenzit. De meeste Aziatische maskers hebben een vrij goede pasvorm, dus je kunt er makkelijk mee rondlopen en gewoon dingen doen. Vaak staat op sheet masks aangegeven dat je ze ongeveer 15 minuten moet dragen, maar ik draag ze gerust totdat ze helemaal droog zijn, wat ruim een half uur of langer kan duren. Nadat je het masker eraf hebt gehaald kun je de resterende vloeistof inmasseren en vervolgens breng je je nachtcrème (of sleeping pack, zoals in Azië veel gedaan wordt) aan. Veel maskers zijn vrij verzorgend, dus vandaar dat je ze het beste ’s avonds kunt gebruiken, zodat je ’s ochtends wakker wordt met een perfect gehydrateerde en stralende huid. Oh, en is je sheet mask nog een beetje vochtig nadat je hem eraf hebt gehaald? Ik wrijf de laatste restjes nog even over mijn borstkas en armen, dan kunnen die ook nog profiteren van de verzorgende stoffen.

Welke sheet masks zijn het beste?

We hebben in Nederland wel een paar merken die sheet masks verkopen, zoals Action (te droog) en Montagne Jeunesse (muah), maar in Azië is het hele andere koek. Vrijwel elk Aziatisch beautymerk heeft een hele rits van deze maskers in het assortiment en er is voor vrijwel elk huidprobleem wel een masker te vinden. En het beste van alles? Veel Aziatische maskers zitten bomvol goede ingrediënten. Wat dacht je van niacinamide, hyaluronzuur, glycoolzuur, slakkenslijm (ja echt, is goed!) en een berg antioxidanten? Oh yeah! Overigens zijn er wel een paar maskers die behoorlijk veel alcohol bevatten, maar het merendeel is echt fantastisch qua ingrediënten.

THE BODY SHOP-3

Toen ik mijn eerste sheet masks ging bestellen had ik geen idee welke ik moest kiezen. Er was zo veel keus! Na me uitgebreid ingelezen te hebben ben ik bij een paar merken terecht gekomen. Als eerste My Beauty Diary. Dit merk kwam ik keer op keer weer tegen als het om de allerbeste sheet masks ging. Vooral de Bird’s Nest en Black Pearl maskers zouden fantastisch moeten zijn, maar eigenlijk zijn ze allemaal wel goed. Ik heb 3 doosjes besteld bij YesStyle voor ongeveer €13,00 per stuk (er zitten 10 maskers in) en ik kan niet wachten totdat ze eindelijk binnenkomen. Ze zijn trouwens ook te koop bij Sasa, maar kijk uit met eBay, want er zijn veel neppe maskers van dit merk in omloop. Ook het Benton Snail Bee High Content Sheet Mask schijnt een holy grail voor velen te zijn. Deze is op dit moment ook onderweg naar mij (via RoseRoseShop), dus ik kan er later meer over zeggen. Nog een betaalbare optie is Tony Moly, daarvan schijnen de I’m Real Sheet Masks erg goed te zijn. Ook deze kun je op verschillende plekken online vinden en schijnen de moeite waard te zijn. Deze heb ik nog niet besteld, maar gaan waarschijnlijk met mijn volgende bestelling mee.

Sheet Masks - 7 van 7

Omdat ik zo ongeduldig werd ben ik vorige week naar Conceptual Styles in Rotterdam gegaan en heb ik daar een paar sheet masks van Etude House gekocht (daar €2,49 per stuk, online veel goedkoper). Ik besloot gewoon een paar verschillende mee te nemen en ik was vooral onder de indruk van het Honey Sheet Mask. Wow, de vloeistof van het masker was echt extreem hydraterend en mijn huid zag er de volgende ochtend zo goed uit! Ik kocht ook nog het Vita Complex Sheet Mask, wat één van de beste sheet masks van Etude House schijnt te zijn (mét veel niacinamide). Je kunt trouwens ook nog bij BB Cream Shop terecht, al zijn de prijzen daar ook aan de hoge kant en het assortiment is beperkt, maar dan heb je je bestelling wel een stuk sneller in huis dan wanneer je het uit Azië bestelt.

Sinds ik me in Aziatische huidverzorging heb verdiept is er een wereld voor me opengegaan. Wat is het allemaal interessant! Ik wist eerst niet zo goed waar ik moest beginnen, maar ik denk dat ik inmiddels een aardige selectie heb gemaakt. Ik kan niet wachten totdat mijn bestellingen binnenkomen en laat jullie uiteraard weten wat ik van de producten vind. Hopelijk kunnen jullie met bovenstaande informatie en tips van aan de slag en als jullie nog must-have sheet masks-tips hebben, laat het weten in de comments!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Wat een leuk artikel met uitgebreide info! Ik ben heel benieuwd naar je bestelling en hoe het je bevalt, dat ga ik zeker volgen 🙂

 2. Ik hou ook meer van de Aziatische sheet masks

 3. Leuk artikel! Ik ben benieuwd hoe je bestellingen je bevallen!

 4. Ik heb dr wel eens getest, ik vond ze erg fijn! En daarnaast ooj makkelijker dan een smeerbaar maskertje.

 5. Ik dacht altijd ‘dat zal wel niets zijn, dat ga ik niet op mijn gezicht doen’ maar daar denk ik nu anders over 😉

 6. Haha echt leuk dat je into the asian skincare bent!
  Ik heb zelf nog een wishlist gemaakt voor als ik terug naar Hongkong ga:
  Biore UV Aqua rich waterly essence sunscreen SPF50+ PA++++ (Japan staat zowieso op nr. 1 op het gebied van sunscreen)
  Cleanser van Hada Labo AHA/BHA
  Nature Republic aloe vera soothing and moisterizer gel
  Cotton pads in heel veel layers en nog meer!

  Too much!!

  1. PS: Als je echt geinteresseerd bent. Zoek op youtube: Korean Skincare Routine Steps | Detailed 10 Step SkinCare Guide | Wengie | Beauty Point 😉

 7. Anouk zegt:

  Toen ik je laatst schreef dat ik er ook naar op zoek was ben ik ook bij bb cream shop terecht gekomen. Nog niks besteld overigens

 8. Dankjewel voor je zéér uitgebreide & informatieve blogpost. Al jarenlang ligt er een sheet mask in mijn ladekast. Ik vind het een vreemd ‘ding’ en weet niet goed hoe ik het moet aanbrengen. Via internet kan ik me er natuurlijk in verdiepen, maar daar neem ik de moeite niet voor. Ik denk dat ik me er binnenkort maar eens aan ga wagen 😉

 9. hoi, ik wil ze wel proberen. hoe doe je dat met bestellen, met betalen in US dollars. ik heb dat nog nooit gedaan.

 10. Ik heb dat dus nog nooit geprobeerd, bedankt om te delen!

 11. Binnenkort ga ik voor ’t eerst een sheet mask proberen, ben benieuwd… 🙂

 12. Linda zegt:

  hoi,

  Leuk artikel ik ben benieuwd naar de resultaten. Ik zelf ben fan van het merk emborian
  Geweldige face crème met spf 47 aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.