Nagellak

Swatch: Barry M Instant Nail Effects – Blue Print

Toen ik een tijdje geleden Barry M Instant Nail Effects Pink Fizz kocht heb ik dezelfde crackle ook in een blauwe versie meegenomen. Roze crackles beginnen we steeds meer te zien, maar blauwe varianten blijven in het straatbeeld nog een beetje achter. Geen idee waarom, want ook de blauwe versie van dit lakje is erg leuk!

Ik vond het bij deze kleur best lastig om te kiezen met welke andere lak ik ‘m zou combineren. Ik heb uiteindelijk gekozen voor OPI Jade Is The New Black, een donkergroene kleur. Ik vind ook dat bij Blue Print niet al te afwijkende kleuren het beste staan, anders wordt het contrast te groot (vind ik dan, maar alles kan natuurlijk!). Ik vind deze combinatie echt geweldig! Ik draag blauw en groen vrij weinig, maar op deze manier vind ik het ontzettend leuk.

Ik had er ook even een laagje glanzende topcoat overheen gedaan om te kijken hoe dat zou zijn, maar ik vind het zonder topcoat een mooier effect geven. Mocht je toch een topcoat willen gebruiken zodat je lak beter blijft zitten dan raad ik je aan om over de basiskleur een laagje topcoat aan te brengen en het even goed te laten drogen (anders kan de crackle niet goed openbarsten). Vervolgens breng je de crackle-lak aan en die zal dan gewoon mat opdrogen. Je crackle-laag is dan wel niet beschermd en zal na een paar dagen afslijten, maar de rest van je nagellak zal nauwelijks chippen!

Helaas is Barry M in de Nederlandse winkels vrij moeilijk verkrijgbaar (ik kocht ‘m bij The Darling, een superleuk winkeltje in de Runstraat in Amsterdam), maar gelukkig wel te koop bij de webshop Alice & Jo’s Havesentials. Afhankelijk van waar je hem koopt betaal je voor deze lak ongeveer €5,10.

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. Desirée zegt:

  “maar blauwe varianten blijven nog een beetje achter” – Vergeet de drie blauwe shatters van OPI niet 😉
  Maar idd mooi kleurtje blauw deze 🙂

  1. Vera zegt:

   in het straatbeeld hè 😉 Ze zegt natuurlijk niet dat ze niet te koop zijn, maar gewoon dat ze die niet zo vaak ziet:)

   Idd erg mooi kleurtje!

   1. Desirée zegt:

    Die zin is veranderd ineens zie ik nu :p
    Voor ik een comment plaatste stond het er nog anders 😉

    1. Klopt, ik heb het iets aangepast zodat mijn bedoelingen beter over zouden komen 🙂

     1. Desirée zegt:

      Ja dat dacht ik wel 😉
      Het klopt ook wel.. ik zie trouwens sowieso zelf weinig crackle in het straatbeeld.. Veel van mn vriendinnen hadden er voordat ik het ze liet zien ook nog nooit van gehoord :p

 2. Wow, mooi blauw kleurtje! Ikzelf zou het dan alleen zonder de crackle doen, omdat ik daar niet zo van houd.

 3. Heel mooi kleurtje voor crack nagellak!

 4. Dat is een mooie kleur! De combinatie met de groene kleur is ook erg mooi! Ziet er goed uit!

 5. Leuke kleur! Die combi met groen is ook tof 😀

 6. Leuke kleur zeg! Die combinatie had ik alleen nog zelf bedacht, maar het ziet er wel super gaaf uit!

 7. Mooie crackle! Wil ook nog graag gekleurde crackle lakjes hebben. Ik ben alleen niet zo weg van de combinatie met de groene lak.

 8. Wat een superleuk crackle lakje!

 9. Deze heb ik ook, maar nog nooit gedragen omdat ik niet zo goed weet hoe ik ‘m moet combineren..

 10. Aaah ’t is een crackle 🙁 jammer want ik had hem als normale lak leuker gevonden denk ik.

 11. Wauw, dit is echt een super mooie kleur! Ik heb eigenlijk alleen een zwarte crackle lak

 12. Mooie combinatie! Ik zou niet zo snel blauw en groene lak combineren, maar ik vind het top staan!

 13. gaaf effect en mooie kleur 😀

 14. Leuk kleurtje als crackling nagellak, hij kraakt ook mooi;D

 15. Mooi kleurtje! is toch leuker dan gewone zwarte of witte crack nagellak!

 16. nathalie zegt:

  Heel mooie combo! Vind hem ook mooier zonder topcoat over de crackle want het contrast tussen de glazende onderlaag en de matte crackle is zo subtiel, past extra mooi omdat er tussen de groene en blauwe kleur niet zoveel contrast zit. Really nice 🙂 Vind ook dat hij mooi ‘scheurt’.

 17. Mooi kleurtje!
  x

 18. Ben nog niet helemaal overtuigd, maar misschien komt het omdat ik de combinatie wat minder vind. De kleur is opzich hartstikke gaaf.

 19. Louise zegt:

  Niet een geweldige combinatie, maar op zich is de blauwe crackle wel erg mooi!

  En je hebt je nagels weer kort, of is dit nog een ‘oude’ swatch…? (:

  1. Het is inderdaad een wat oudere foto, maar mijn nagels hebben op dit moment weer een vergelijkbare lengte 🙂

 20. Heel erg leuke crakle
  Deze kom je niet heel erg vaak tegen!

 21. Ik heb deze in het rose en wit 🙂 Deze vind ik ook erg mooi!

 22. Ulrike zegt:

  Laatst kocht ik in Kruidvat het Essence lakje ‘Dress for a Moment’ (een milky paars) en ik vind dat deze kleur goed onder dat blauwe crackle lakje zou passen! DfaM is geen superopvallend lakje en is heel zacht van kleur. Misschien is dit een goed lakje als ‘basis’ ?

 23. Wat een leuk kleurtje! crackle nagellak is echt zo’n product dat ik leuk vind bij een ander, maar wat gewoon niet bij mij past 🙁

 24. ziet er leuk uit
  xEmma

 25. mariska zegt:

  Hallo charlotte, wil je wat meer filmpjes maken want daar ben je goed in. En vaak als ik op de site kom kijken zie ik dat er niets nieuws is geplaats en dat is zonde. Anders is het niet de moeite om op je site te kijken begrijp je ? (ideeen voor filmpjes: roomtour, een dagje op stap met charlotte, wat voor kleding je draagt en hebt, watvoor handtas heb je+ inhoud, make-up tutorials ) Ik begrijp dat je focus nagels is, het is maar een hint.

  1. In principe wisselt 'beauty algemeen' en nagels elkaar dagelijks af, dus beide onderwerpen komen aan bod. Ik studeer fulltime, ik werk en heb daarnaast ook een gewoon leven, dus soms komt dat in de knoop met mijn site. Ik heb het gewoon hartstikke druk, ik hoop dat je dat begrijpt. Filmpjes komen ook wel weer, maar wederom als ik er tijd voor heb, ik ben ook maar een mens.

 26. Soldoutforever zegt:

  Echt heel erg leuk! Naar mijn mening leuker dan de roze!

 27. het crackle lakje vind ik heel mooi, de combinatie iets minder…

 28. waaaw de mooiste crackle nagellak variant die ik tot nu toe gezien heb !!!

 29. Wuaw vet gaaf gedaan! Like it!

 30. evi zegt:

  WOW deze is echt supermooi!! ik heb me ook eentje gekocht maar die werkt precies niet zo goed!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.