Nagellak

Swatch: Barry M Instant Nail Effects – Blue Print

Toen ik een tijdje geleden Barry M Instant Nail Effects Pink Fizz kocht heb ik dezelfde crackle ook in een blauwe versie meegenomen. Roze crackles beginnen we steeds meer te zien, maar blauwe varianten blijven in het straatbeeld nog een beetje achter. Geen idee waarom, want ook de blauwe versie van dit lakje is erg leuk!

Ik vond het bij deze kleur best lastig om te kiezen met welke andere lak ik ‘m zou combineren. Ik heb uiteindelijk gekozen voor OPI Jade Is The New Black, een donkergroene kleur. Ik vind ook dat bij Blue Print niet al te afwijkende kleuren het beste staan, anders wordt het contrast te groot (vind ik dan, maar alles kan natuurlijk!). Ik vind deze combinatie echt geweldig! Ik draag blauw en groen vrij weinig, maar op deze manier vind ik het ontzettend leuk.

Ik had er ook even een laagje glanzende topcoat overheen gedaan om te kijken hoe dat zou zijn, maar ik vind het zonder topcoat een mooier effect geven. Mocht je toch een topcoat willen gebruiken zodat je lak beter blijft zitten dan raad ik je aan om over de basiskleur een laagje topcoat aan te brengen en het even goed te laten drogen (anders kan de crackle niet goed openbarsten). Vervolgens breng je de crackle-lak aan en die zal dan gewoon mat opdrogen. Je crackle-laag is dan wel niet beschermd en zal na een paar dagen afslijten, maar de rest van je nagellak zal nauwelijks chippen!

Helaas is Barry M in de Nederlandse winkels vrij moeilijk verkrijgbaar (ik kocht ‘m bij The Darling, een superleuk winkeltje in de Runstraat in Amsterdam), maar gelukkig wel te koop bij de webshop Alice & Jo’s Havesentials. Afhankelijk van waar je hem koopt betaal je voor deze lak ongeveer €5,10.

36 Comments

 • Reply
  Desirée
  24 juli 2011 at 09:22

  “maar blauwe varianten blijven nog een beetje achter” – Vergeet de drie blauwe shatters van OPI niet 😉
  Maar idd mooi kleurtje blauw deze 🙂

  • Reply
   Vera
   24 juli 2011 at 12:22

   in het straatbeeld hè 😉 Ze zegt natuurlijk niet dat ze niet te koop zijn, maar gewoon dat ze die niet zo vaak ziet:)

   Idd erg mooi kleurtje!

   • Reply
    Desirée
    24 juli 2011 at 22:37

    Die zin is veranderd ineens zie ik nu :p
    Voor ik een comment plaatste stond het er nog anders 😉

    • Reply
     Charlotte
     25 juli 2011 at 06:47

     Klopt, ik heb het iets aangepast zodat mijn bedoelingen beter over zouden komen 🙂

     • Reply
      Desirée
      25 juli 2011 at 13:56

      Ja dat dacht ik wel 😉
      Het klopt ook wel.. ik zie trouwens sowieso zelf weinig crackle in het straatbeeld.. Veel van mn vriendinnen hadden er voordat ik het ze liet zien ook nog nooit van gehoord :p

 • Reply
  By Sjanty
  24 juli 2011 at 09:34

  Wow, mooi blauw kleurtje! Ikzelf zou het dan alleen zonder de crackle doen, omdat ik daar niet zo van houd.

 • Reply
  Mandy
  24 juli 2011 at 09:58

  Heel mooi kleurtje voor crack nagellak!

 • Reply
  Beautyandso
  24 juli 2011 at 10:11

  Dat is een mooie kleur! De combinatie met de groene kleur is ook erg mooi! Ziet er goed uit!

 • Reply
  Esmay
  24 juli 2011 at 10:41

  Leuke kleur! Die combi met groen is ook tof 😀

 • Reply
  Aranka
  24 juli 2011 at 11:21

  Leuke kleur zeg! Die combinatie had ik alleen nog zelf bedacht, maar het ziet er wel super gaaf uit!

 • Reply
  Marjolein
  24 juli 2011 at 11:41

  Mooie crackle! Wil ook nog graag gekleurde crackle lakjes hebben. Ik ben alleen niet zo weg van de combinatie met de groene lak.

 • Reply
  Silva
  24 juli 2011 at 12:02

  Wat een superleuk crackle lakje!

 • Reply
  Nina
  24 juli 2011 at 12:48

  Deze heb ik ook, maar nog nooit gedragen omdat ik niet zo goed weet hoe ik ‘m moet combineren..

 • Reply
  Sabine
  24 juli 2011 at 12:49

  Aaah ‘t is een crackle 🙁 jammer want ik had hem als normale lak leuker gevonden denk ik.

 • Reply
  Tamara
  24 juli 2011 at 13:06

  Wauw, dit is echt een super mooie kleur! Ik heb eigenlijk alleen een zwarte crackle lak

 • Reply
  Divaofgeneva
  24 juli 2011 at 13:21

  Mooie combinatie! Ik zou niet zo snel blauw en groene lak combineren, maar ik vind het top staan!

 • Reply
  femketje
  24 juli 2011 at 14:00

  gaaf effect en mooie kleur 😀

 • Reply
  Miranda
  24 juli 2011 at 14:11

  Leuk kleurtje als crackling nagellak, hij kraakt ook mooi;D

 • Reply
  Sanja
  24 juli 2011 at 14:14

  Mooi kleurtje! is toch leuker dan gewone zwarte of witte crack nagellak!

 • Reply
  nathalie
  24 juli 2011 at 17:30

  Heel mooie combo! Vind hem ook mooier zonder topcoat over de crackle want het contrast tussen de glazende onderlaag en de matte crackle is zo subtiel, past extra mooi omdat er tussen de groene en blauwe kleur niet zoveel contrast zit. Really nice 🙂 Vind ook dat hij mooi ‘scheurt’.

 • Reply
  charile
  24 juli 2011 at 18:24

  Mooi kleurtje!
  x

 • Reply
  Femke
  24 juli 2011 at 18:29

  Ben nog niet helemaal overtuigd, maar misschien komt het omdat ik de combinatie wat minder vind. De kleur is opzich hartstikke gaaf.

 • Reply
  Louise
  24 juli 2011 at 18:49

  Niet een geweldige combinatie, maar op zich is de blauwe crackle wel erg mooi!

  En je hebt je nagels weer kort, of is dit nog een ‘oude’ swatch…? (:

  • Reply
   Charlotte
   24 juli 2011 at 18:57

   Het is inderdaad een wat oudere foto, maar mijn nagels hebben op dit moment weer een vergelijkbare lengte 🙂

 • Reply
  Lissa
  24 juli 2011 at 20:03

  Heel erg leuke crakle
  Deze kom je niet heel erg vaak tegen!

 • Reply
  Mariel
  24 juli 2011 at 20:49

  Ik heb deze in het rose en wit 🙂 Deze vind ik ook erg mooi!

 • Reply
  Ulrike
  24 juli 2011 at 21:08

  Laatst kocht ik in Kruidvat het Essence lakje ‘Dress for a Moment’ (een milky paars) en ik vind dat deze kleur goed onder dat blauwe crackle lakje zou passen! DfaM is geen superopvallend lakje en is heel zacht van kleur. Misschien is dit een goed lakje als ‘basis’ ?

 • Reply
  carmenkind
  24 juli 2011 at 22:25

  Wat een leuk kleurtje! crackle nagellak is echt zo’n product dat ik leuk vind bij een ander, maar wat gewoon niet bij mij past 🙁

 • Reply
  emma
  25 juli 2011 at 10:31

  ziet er leuk uit
  xEmma

 • Reply
  mariska
  25 juli 2011 at 12:53

  Hallo charlotte, wil je wat meer filmpjes maken want daar ben je goed in. En vaak als ik op de site kom kijken zie ik dat er niets nieuws is geplaats en dat is zonde. Anders is het niet de moeite om op je site te kijken begrijp je ? (ideeen voor filmpjes: roomtour, een dagje op stap met charlotte, wat voor kleding je draagt en hebt, watvoor handtas heb je+ inhoud, make-up tutorials ) Ik begrijp dat je focus nagels is, het is maar een hint.

  • Reply
   Charlotte
   25 juli 2011 at 14:16

   In principe wisselt 'beauty algemeen' en nagels elkaar dagelijks af, dus beide onderwerpen komen aan bod. Ik studeer fulltime, ik werk en heb daarnaast ook een gewoon leven, dus soms komt dat in de knoop met mijn site. Ik heb het gewoon hartstikke druk, ik hoop dat je dat begrijpt. Filmpjes komen ook wel weer, maar wederom als ik er tijd voor heb, ik ben ook maar een mens.

 • Reply
  Soldoutforever
  25 juli 2011 at 16:28

  Echt heel erg leuk! Naar mijn mening leuker dan de roze!

 • Reply
  Nicole
  25 juli 2011 at 17:02

  het crackle lakje vind ik heel mooi, de combinatie iets minder…

 • Reply
  marijke
  25 juli 2011 at 18:54

  waaaw de mooiste crackle nagellak variant die ik tot nu toe gezien heb !!!

 • Reply
  Samira
  25 juli 2011 at 19:17

  Wuaw vet gaaf gedaan! Like it!

 • Reply
  evi
  4 maart 2012 at 10:56

  WOW deze is echt supermooi!! ik heb me ook eentje gekocht maar die werkt precies niet zo goed!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.