Nagellak

Swatch: Barry M Sequin Nail Effects – Pink

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten ben ik dol op glitterlakken. Ik ben een sucker voor gekke glittercombinaties en het is mij eigenlijk nooit opvallend genoeg! Toen ik zag dat Barry M met de Sequin Nail Effects-serie uit zou komen was ik meteen benieuwd Glitters! Of nog beter: multicolor glitters in een dekkende basiskleur! Tijdens mijn vakantie in Schotland kocht ik een paar lakken uit deze serie. Ik was vooral erg benieuwd naar de Sequin Nail Effects in de kleur Pink. Ehm. Tja, laat ik jullie maar vast een voorproefje geven: dit is serieus de slechtste nagellak die ik ooit gebruikt heb… #fail

Laten we nog even positief beginnen met de close-up van het flesje. Dit ziet er toch geweldig uit? Ik kon me het al helemaal voorstellen op mijn nagels en kon niet wachten om ‘m uit te proberen!

Deze nagellak is zo ontzettend raar! Hij lijkt wel een soort identiteitscrisis te hebben. Aan de ene kant wil hij een soort Deborah Lippmann Candy Shop zijn, maar tegelijkertijd wil hij ook met de Liquid Sand-trend van dit moment mee doen. Nou ja, jullie begrijpen wel wat ik bedoel! Er zitten leuke gekleurde glitters in, maar er lijkt ook een soort suiker-achtig iets in te zitten waardoor de nagellak een rare structuur krijgt. Als ik het zo op de foto’s zie lijkt het bijna alsof m’n nagels beschimmeld zijn, hoe raar is dat?

Ik heb op deze foto’s twee laagjes gebruikt, maar ik heb echt moeite moeten doen om ze erop te krijgen. Ik heb nog nooit een nagellak gebruik die zo slecht lakt! Ik durf best te zeggen dat mijn nagellak-skills behoorlijk goed zijn, maar beter kon ik er echt niet van maken. Het is een extreem dikke stroperige substantie die maar gewoon niet netjes te plaatsen is. Wanneer de nagellak droog is, krijg je een extreem bobbelig en onregelmatig oppervlak dat zelfs met een flinke laag topcoat niet te redden is. Wat ik er ook mee probeer, ik kan er echt helemaal niks van maken.

Ik heb de afgelopen jaren véél nagellakken gebruikt (het aantal zal wel richting de 1.000 lopen), maar dit slaat echt alles. Ik wil overigens wel benadrukken dat deze kwaliteit absoluut niet standaard is voor Barry M! Ik vind de Gelly-serie echt geweldig en ook tussen de ‘gewone’ glitterlakken zit veel leuks. Deze Sequin Nail Effects mogen wat mij betreft heel snel met pensioen, zodat ze plaats kunnen maken voor lakjes die wél de moeite waard zijn.

Mocht je na dit verhaal toch nog van plan zijn deze nagellak te kopen, dan is hij verkrijgbaar bij de Nederlandse webshop Alice & Jo voor €5,34.

 

36 Comments

 • Reply
  Martina
  14 augustus 2013 at 06:18

  Way jammer!

 • Reply
  Beautydagboek
  14 augustus 2013 at 06:43

  Balen dat hij zo tegen valt, het zag er veelbelovend uit!

 • Reply
  Dionne
  14 augustus 2013 at 07:57

  Super mooi lakje!

 • Reply
  Yara
  14 augustus 2013 at 08:25

  Wat nou armparty?! Nailparty! Echt ontzettend jammer dat ‘ie zo slecht lakt want anders had ik hem zeker aangeschaft!

 • Reply
  Patricia
  14 augustus 2013 at 08:42

  Hij zag er inderdaad mooi uit in het flesje, jammer dat het een fail is.

 • Reply
  Esmay
  14 augustus 2013 at 08:56

  Mweeeh zo jammer want hij ziet er zo tof uit in ‘t flesje! Helaas 🙁
  En je mag zéker zeggen dat jouw nagellak skills heel goed zijn!

 • Reply
  Daisy
  14 augustus 2013 at 09:03

  Wat ontzettend jammer dat de lak zo slecht is zeg! De combinatie zou juist heel erg leuk moeten zijn. Geen idee wat er met dat lakje aan de hand is. Misschien een verkeerde combinatie?

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  14 augustus 2013 at 09:10

  Hmm, ik vind er niet zoveel aan :s

 • Reply
  Beautyjuf
  14 augustus 2013 at 09:31

  Je mag zeker wel zeggen dat je nagellak skills goed zijn 😉 In het flesje vind ik het mooier dan in real life…Bummer…

 • Reply
  MySimplySpecial
  14 augustus 2013 at 09:33

  Wat jammer dat hij zo tegenvalt!

 • Reply
  Beau
  14 augustus 2013 at 09:38

  Op de een of andere manier ziet hij er toch super uit! Jammer dat hij zo tegenvalt.

 • Reply
  Ashleey
  14 augustus 2013 at 09:45

  Jammer dat hij tegenvalt 🙁

 • Reply
  Tessa
  14 augustus 2013 at 10:23

  Het ziet er niet echt prachtig uit, een beetje rommelig, jammer 🙁
  X

 • Reply
  Mirjam - Jewelyz
  14 augustus 2013 at 10:59

  Dit is erg jammer.. ik denk dat de glitters veel te groot zijn voor een sand lakje.. bij de P2 lakjes zie je dat glitters & sand wel goed samen kunnen namelijk.

 • Reply
  femketje
  14 augustus 2013 at 11:12

  jammer dat het er zo messy uit ziet, de lak zelf in het potje is wel erg mooi!

 • Reply
  Charile
  14 augustus 2013 at 11:12

  Wat jammer zeg!

 • Reply
  Jana
  14 augustus 2013 at 11:20

  Ah, zo jammer. Als de basis geens structuur zou hebben, zou het zeker weten een heel erg mooie lak zijn. Echt wel een gemiste kans!

 • Reply
  Mo_uniqu
  14 augustus 2013 at 11:22

  Wat een mooie kleur, jammer dat het niet werkt met die grote glitters, anders zou het super leuk zijn 🙂

 • Reply
  Desirée
  14 augustus 2013 at 11:28

  Nee, ik heb nu al een aantal keren swatches van deze lakjes gezien en ik kan er niet wild van worden :p (En dan zijn die van jou nog best netjes 😉 )
  Ik hou het wel bij óf liquid sand óf leuke glitters..

 • Reply
  Chiara
  14 augustus 2013 at 11:43

  Ik vind het erg wel geinig uitzien, al lijkt het me zeer onpraktisch.
  Maar als ik het goed begrijp, is het toch precies de bedoeling dat de lakjes er zo uit zien en een inherent gevolg is dan dat ze wel onmogelijk moeten lakken. En dat is dan wel heel jammer natuurlijk.

 • Reply
  Joyce
  14 augustus 2013 at 12:50

  Oei, wat een tegenvaller, jammer!

 • Reply
  Simone
  14 augustus 2013 at 14:07

  In het flesje ziet deze er echt geweldig uit. Kan je er geen doorzichtige topcoat over doen? Of wordt dat helemaal een drama, haha?

 • Reply
  nabila
  14 augustus 2013 at 14:12

  Ha balen zeg!

 • Reply
  Vera
  14 augustus 2013 at 14:15

  Hij zag er inderdaad in het flesje zooo leuk uit! Jammer hoor. Echt een raar effect geeft ie en inderdaad niet representatief voor Barry M nagellak. Een missertje af en toe moet kunnen toch? 🙂

 • Reply
  Alette
  14 augustus 2013 at 14:21

  Oh bah, na jouw opmerking over beschimmelde nagels krijg ik dat niet meer uit mijn hoofd en kan ik bijna niet meer naar de swatches kijken haha. Iets te levendige fantasie geloof ik.
  Wel super jammer want toen ik het lakje in het potje zat begon mijn glitterhart al sneller te kloppen…

 • Reply
  beautybysandra
  14 augustus 2013 at 15:10

  Echt zonde, ik vind het lakje zoo mooi 🙁

 • Reply
  Nicky
  14 augustus 2013 at 15:33

  Wat een rare nagellak. Het ziet er inderdaad uit alsof je schimmel op je nagels hebt. Ik zag de Barry M Sequin Effect nagellakken een tijdje geleden in de webshop van ALice en Jo en ik ben blij dat ik er geen besteld heb. Echt zonde van de nagellak!

 • Reply
  Natasja
  14 augustus 2013 at 15:40

  Heel erg mooi kleurtje. Echt heel schattig. Wel balen dat het zo tegenviel.

 • Reply
  Joyce
  14 augustus 2013 at 17:27

  ik vind het effect er inderdaad een beetje vreemd uitzien!

 • Reply
  Robin
  14 augustus 2013 at 17:36

  In het potje ziet ‘ie er mooi uit, maar op je nagels … alsof er iets mis is gegaan met het maken van deze lak?! Nee, geen succes dit!

 • Reply
  kimk
  14 augustus 2013 at 17:57

  Pfieuwww ik dacht al dat het aan mij lag! Heb m ook en het zag er zo dramatisch uit! Gelijk eraf gehaald, leek net of ik zand onder mn nagels had!

 • Reply
  Llucinxo
  14 augustus 2013 at 18:20

  Wat een verschrikking. Nee dat wil ik ook niet op mijn nagels hebben. Wat een misser van Barry M. Lijkt mij ook nog eens een volledig drama om het er weer af te krijgen. xxx

 • Reply
  Tirza
  14 augustus 2013 at 18:45

  Haha, identiteitscrisis. Tsja, het idee is leuk! Jammer dat het niet helemaal werkt.

 • Reply
  Kelly
  14 augustus 2013 at 19:57

  Aii, wat een raar kleurtje. Een beetje zo’n effect alsof hij té lang los heeft gestaan en dus veel te dik is.

 • Reply
  Suzanne
  15 augustus 2013 at 13:13

  Wow, als ik jou was zou ik een klacht sturen naar Barry M, dit kan toch niet de bedoeling zijn?!

 • Reply
  Nysl
  26 juli 2014 at 11:58

  Ik zie dat deze nagellak hetzelfde stigma meedraagt als Essie’s Belugaria. Texture en grote hex glitter is een lastige combinatie om goed op te brengen, en vergt eigenlijk ook een hele andere techniek. Ik heb over Belugaria ook nog geen goed woord kunnen vinden, maar ik ben er DOL op!

  Deze lakjes kun je het beste op ‘stippen’ in plaats van strijken. De textuur wordt dan veel gelijkmatiger, en de glitters doen dan ook niet raar meer 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.