Budget Nagellak

Swatch: Catrice – Call Me Princess (Crushed Crystals)

Ik kijk elke keer weer uit naar de assortimentsupdates van Essence en Catrice, maar dit seizoen was ik extra nieuwsgierig. Ik was namelijk razend benieuwd naar de Crushed Crystals-serie van Catrice, en dan met name de roze tint. Het duurde even voordat ik ‘m te pakken had (het schap was telkens leeg, bummer!), maar gisteren heb ik hem gevonden. En hij is mooi! Vandaag dus uitgebreide swatches van Catrice Call Me Princess, inclusief een vergelijking met andere roze lakken met een vergelijkbare finish.

Dit is inmiddels de derde Liquid Sand-achtige lak die ik in een roze tint heb, maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Bovendien zijn ze allemaal net even wat anders! Call Me Princess is een warme roze tint met veel goud en fijne glitters. Hij heeft de typische Liquid Sand-finish, maar is iets minder grof dan bijvoorbeeld Barry M. Wat trouwens we bijzonder is, is dat hij in daglicht vrij mat en redelijk donker lijkt (zoals op deze foto’s), maar ’s avonds met kunstlicht lijkt hij een stuk lichter en extreem glitterig. Hij had van mij nog iets matter gemogen, maar met daglicht vind ik hem absoluut perfect.

Over de dekking en de substantie heb ik niks te klagen, die zijn prima! De lak dekt in twee laagjes perfect, en de substantie is zodanig vloeibaar dat je er makkelijk mee kunt werken. Overigens heeft Catrice de flesjes nog steeds niet veranderd en voelen ze nog altijd behoorlijk gammel aan. Een gemiste kans om dit op te lossen, want dat had bij deze update makkelijk gekund.

Het ligt uiteraard voor de hand om hem te vergelijken met Barry M Princess en China Glaze Wish On A Starfish, aangezien deze kleuren er erg op lijken! Zoals je op de foto kunt zien zijn ze allemaal toch weer net even anders! Op mijn middelvinger en pink draag ik Catrice, op mijn wijsvinger Barry M en op mijn ringvinger zit China Glaze. Barry M is beduidend grover, lichter en een stuk meer goud. China Glaze is daarentegen een stuk fijner van structuur, koeler en lichter.

Wat een geweldige lak is dit toch! Ik vind het vooral ontzettend leuk dat hij gewoon voor een betaalbare prijs bij Kruidvat verkrijgbaar is. Ik heb trouwens meteen twee flesjes ingeslagen, aangezien ik vermoed dat hij behoorlijk hard zal gaan. Bovendien is dit een lak waarvan ik denk dat ik hem wel eens op zou kunnen maken (Barry M Princess is al voor de helft leeg…), dus ik wil absoluut niet zonder zitten, haha! De nieuwe producten van Catrice zijn in principe vanaf deze week te koop bij Kruidvat, al kan het per filiaal verschillen hoe snel het schap aangepast wordt. Gelukkig wordt deze lak onderdeel van het vaste assortiment, dus zal hij voorlopig gewoon verkrijgbaar zijn.

Catrice Call Me Princess kost โ‚ฌ3,39 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

55 reacties

 1. Wauw, wat prachtig! Deze ga ik ook zeker in huis halen! Stiekem vind ik deze van Catrice nog een tikkeltje mooier dan van Barry M en China Glaze. ๐Ÿ˜‰

  1. Sarannee zegt:

   Haha ik ook ๐Ÿ˜‰

 2. Deze lak is echt super!

 3. ik vin dhem echt prachtig! ik hou ook wel van dat sand effect.

 4. Hij is echt prachtig! Ik vind het superleuk dat budgetmerken nu ook met wat specialere lakjes komen. Ik heb ‘m zelf ook al in huis gehaald. Mooie foto’s trouwens!

  1. Ja, dat is inderdaad leuk! Op die manier komen er tenminste wat budgetvriendelijkere lakken en lijken merken wat creatiever te worden. En dan krijg je zulke mooie lakken als deze ๐Ÿ˜‰

 5. Yvette zegt:

  Ik vind persoonlijk die van catrice ook de mooiste van de drie. Dat wordt vanmiddag kijken of hij er nog ligt!

 6. Dit lakje vind ik mooier dan die van China Glaze en Harry M ๐Ÿ˜€

 7. Wauw, hij is echt prachtig!

 8. Prachtig!

 9. Ik vind dit echt een topkleur! Ik ben nooit zo van de Catrice lakken, maar deze durf ik wel aan als ik hoor dat ze in 2 laagjes dekken. Hij glittert ook zo mooi!

  1. Deze serie is echt heel anders, niet te vergelijken met de mindere kwaliteit van de gewone lakken van Catrice! Gelukkig maar ๐Ÿ˜‰

 10. Wat is dit een gaaf budget lakje zeg!

 11. Ik heb nu de Crushed crystals Oyster & Champagne over Barry M lychee op mijn nagels, is ook super mooi ๐Ÿ™‚

  1. Ah, die hadden ze niet toen ik ging shoppen! Hopelijk kom ik ‘m snel een keer tegen!

 12. Ik dacht dat ik Wish On A Starfish wou hebben, maar deze van Catrice is eigenlijk nog mooier!

 13. Wat een prachtig mooi roze lakje! Zeker one to have!

 14. Oeh, pretty! Ik vind deze echt mooi ๐Ÿ™‚

 15. Deze moet ik echt hebben, WAUW <3 Ik vind dit lakje echt geweldig! Ik vind m zelfs nog net iets mooier dan die van Barry M en China Glaze

 16. Erg mooi kleurtje! Ik ga deze ook kopen ๐Ÿ™‚

 17. OMG deze MOET ik hebben. Ik ga straks meteen de stad in! Dankjewel Charlotte haha. Ik had nou net een ‘no buy’ omdat ik net een dure camera heb gekocht.. Oh well.

  1. Voor sommige dingen MOET je gewoon een uitzondering maken, haha! Sorry ๐Ÿ˜‰

 18. Wauw, deze is mooi!

 19. Wauw, supermooi! Ook echt iets voor jou, want je houdt toch zo van roze en gouden glitters? :p Echt heel tof! Ik heb nu een nieuwe liquid sand van Essence op mijn nagels, ook roze maar dan met rode glitters… Ook heel mooi!

  1. Ja, die is inderdaad ook mooi! Die heb ik ook al op de foto gezet, die zal binnenkort hier ook wel voorbij komen ๐Ÿ˜‰

 20. Oooh ik vind ‘m echt heel mooi!

 21. Renate zegt:

  Ik heb hem ook, en vind hem echt prachtig! Een van mijn mooiste lakjes uit mijn stash (van 150 lakjes) dus dat zegt genoeg haha.

  Mag ik je trouwens als tip geven: onderaan link je andere lakjes, wat heel fijn is, maar als ik daar op klik dan ga ik ook van deze pagina af. Ik zou het fijner vinden als je de pagina gewoon in een nieuw tablad opent. Oke hopelijk snap je wat ik bedoel, ik kan het niet zo goed uitleggen :”)

 22. Zwijmel <3

 23. Heel mooi! Misschien wel mooier dan de twee andere ๐Ÿ˜‰

 24. Nienke zegt:

  Ik ben ook lid van de club nu, heb m vandaag gekocht. Mijn eerste lakje met deze structuur, vind t erg wennen maar hij is erg mooi, had eerst een nagel geprobeerd en daar zat nog roze op, was ook heel mooi effect

 25. Ik vind de nagellak van Catrice mooier dan de andere twee, heel erg mooi! Ik ga er ook maar eens naar op zoek, maar ik ben bang dat het niet zo makkelijk zal gaan, haha.

 26. Waaaauwie!

  Zijn de Catrice lakjes nu alweer duurder geworden?

  1. Nee, de gewone lakken hebben nog dezelfde prijs, maar deze Crushed Crystals serie is blijkbaar iets duurder!

 27. Oh wauw ik vind deze kleur echt prachtig!

 28. Wauw wat een prachtige lak! Ik vond Barry M & China Glaze al prachtig, maar deze vind ik eigenlijk nog veel mooier! Zo mooi warm roze! <3

 29. Echt een heel mooi lakje! Staat ook op mijn lijstje ๐Ÿ˜‰

 30. Hebben, hebben, hebben..! ๐Ÿ˜‰ Ik vind dit zo’n onwijs mooi lakje! Inmiddels ben ik ‘m op meerdere blogs tegengekomen en ik word alleen maar verliefder, haha!

 31. Mooi kleurtje!

 32. Ik weet niet waarom maar ik vind dit zo een kinderachtig effect hebben, het is allemaal zo snoeperig..

 33. Wat een prachtig lakje!

 34. hij is zo gorgeous ๐Ÿ˜€

 35. Iets te roze voor mij, maar ben erg blij dat budgetmerken steeds meer met texturized lakjes komen!
  Ik volg je nu trouwens ook op Bloglovin!

 36. Ik vind deze Essence erg leuk! Ik twijfel of ik deze of Wish on a starfish ga halen. A girl can never have enough pink polishes ๐Ÿ™‚

 37. Wat een ontzettend leuke blog en wat een prachtige swatches.
  Ik ga je zeker volgen!

 38. Oh my god, wat een prachtige lak. Deze ga ik zeker weten scoren, wat een beauty!
  Misschien dat ik deze zelfs nog mooier vind dan die van Barry M. Dit heeft Catrice goed gedaan! ๐Ÿ˜€

 39. Wat issie leeeuk!

 40. Prachtig kleurtje! Ik heb hem afgelopen week ook gekocht. Gelukkig zien deze swatches er veelbelovend uit!

 41. Leuk dat je ze vergelijkt met elkaar! Stiekem vind ik de Catrice variant nog steeds het mooiste ๐Ÿ™‚

 42. Perfectie!
  Ik ga mijn zoektocht naar deze ook beginnen ๐Ÿ˜‰

 43. Jacqueline zegt:

  Ja, heb hem net te pakken gekregen. I love it.

 44. Wauw! Vandaag gekocht en wat issie mooi! Can’t stop looking at my nails <3

 45. Renee zegt:

  Ik heb dit kleurtje nu op mijn nagels en hij is echt prachtig!

 46. […] – Call Me Princess van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.