Budget Nagellak

Swatch: Catrice – Earnie & Birdy

Zodra de eerste zonnestralen van de lente tevoorschijn komen kan ik niet wachten om mijn favoriete gele nagellakken uit de kast te halen. Ik ben dol op gele nagellak! Catrice Birdy Reloaded! was een grote favoriet van mij, maar heeft één van de assortimentsupdates niet overleefd. Snik. Toch is Catrice nog niet helemaal klaar met geel en zit er ook in het nieuwe vaste assortiment een geel lakje met de toepasselijke verwijzende naam Earnie & Birdy. Zou deze het gat van Birdy Reloaded! op kunnen vullen?

Ik zei in een eerder artikel dat ik niet zo’n fan ben van de vernieuwde Catrice-lakjes, maar ik moet toegeven dat Catrice wel creatief bezig is geweest met de finishes van de nieuwe lakken. Bijna alle nieuwe lakjes hebben niet zomaar een simpele crème-look, maar bevatten allemaal wel een bijzondere shimmer die de lak wat meer diepte geeft. Earnie & Birdy bevat naast de voorspelbare gouden glitter ook een blauwe shimmer. Dat maakt ‘m net weer even anders!

Ik vind de tint van Earnie & Birdy erg mooi en warm. Daardoor past hij goed bij mijn huidskleur, maar het is niet per definitie een tint die veel meiden kunnen dragen. Als je een wat warmere ondertoon in je huid hebt kan het heel mooi zijn, maar er zijn ook heel veel huidskleuren waarbij deze tint niet werkt. Even goed kijken dus! Ik ben echt dol op deze kleur in de zomer, het geeft me direct een zomers gevoel.

Qua substantie vind ik ‘m geen grote ramp, maar ik vond Catrice Birdy Reloaded beter dekken. Toch kwam ik met twee laagjes wel toe bij Earnie & Birdy, dus dat is nog steeds netjes. Hij dekt alleen gewoon net even wat minder. De houdbaarheid is niet heel erg goed en dat geldt helaas voor meer nieuwe Catrice-lakken die ik heb geprobeerd. Na 2-3 dagen gaat hij flink chippen, terwijl ik dat met de oude serie niet had. Jammer!

Op deze foto draag ik op mijn wijs- en ringvinger Catrice Birdy Reloaded en op mijn middelvinger en pink Catrice Earnie & Birdy. Ik had het eerst niet verwacht, maar ze lijken gigantisch veel op elkaar! Earnie & Birdy is net een beetje warmer en ietwat donkerder, maar verder is het verschil erg klein. Gelukkig maar, want zo te zien hoef ik Catrice Birdy Reloaded dus niet echt te missen.

Ik ben blij dat Catrice in het vernieuwde assortiment weer een gele lak heeft opgenomen! Hij is iets anders en iets minder dekkend dan mijn oude favoriet Birdy Reloaded, maar het is in elk geval een redelijke vervanger. Ik ben nog steeds niet helemaal weg van de formule en kwaliteit van de nieuwe Catrice-lakken, maar dit is wel één van de lakjes die ik erg leuk vind.

Catrice Earnie & Birdy kost €2,99 en maakt deel uit van het vernieuwde vaste assortiment. Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Dit vind je misschien ook leuk...

48 reacties

 1. heel mooi <3

 2. Heel mooi kleurtje!

 3. Mooie zomerse tint!

 4. Wat een lekker vrolijk kleurtje, heeft toch wel wat!

 5. Jammer dat de kwaliteit wat minder is, de kleur is wel heel erg leuk voor in de zomer!

 6. Jammer dat de vernieuwde catrice lakjes van mindere kwaliteit zijn, maar verder is het wel fijn dat ze een look-a-like hebben gemaakt van oude kleurtjes 🙂

 7. Wel een leuk kleurtje, maar ik vind Birdy Reloaded wel echt mooier. Zo jammer van die nieuwe formules, ze dekken niet goed, blijven niet zo lang zitten, de verpakking is zelfs minder fijn! Ik ga heel zuinig doen op mijn gele lakjes, zodat ik deze niet hoef te kopen 😉

 8. Leuk kleurtje!

  Jammer dat je de glittertjes niet zo duidelijk ziet op je nagels. Had ik wel leuk gevonden!

 9. Jammer dat de nieuwe lakken zo tegenvallen! Vind dit kleurtje wel erg pretty!

 10. Mooi lakje! Eens wat anders dan de standaardkleuren!

 11. Jammer dat de kwalteit van Catrice erop achteruit is gegaan 🙁 Ik heb het al op meerdere blogs gelezen. Dit weerhoudt mij ervan op nieuwe lakjes van Catrice te kopen…Maar, ik vind dit wel een onwijs vrolijke kleur geel:-)

 12. Wat een mooi kleurtje, zou het zelf alleen niet zo snel dragen

 13. Birdy Reloaded vind ik net iets mooier!

 14. Geel staat mij niet zo mooi, maar jou overduidelijk wel! Leuk!

 15. Birdy reloaded dekt wel beter!

 16. wat een vrolijk kleurtje! en je nagels zijn echt prachtig!

 17. Leuk kleurtje! Geel staat mij niet zo mooi maar bij jou staat het super mooi <3

 18. Ziet er mooi uit hoor! Nu staat geel mij echt totaal niet (Birdy reloaded staat ook echt heel raar bij mij) maar jou staat het echt prachtig. 🙂 En ik lees inderdaad ook dat meer mensen vinden dat de kwaliteit van de Catrice lakjes achteruit is gegaan. Als ik eerlijk ben, merk ik daar zelf niks van. Ik vind de nieuwe lakjes nog steeds heel fijn

 19. wat een heerlijk lentekleurtje!

 20. Heel mooi kleurtje! Lekker zomers.

 21. Vind dat geel toch wel een heel leuke kleur voor op de nagels!

 22. Ik vind het best een schattig lakje!

 23. Oeh, wauw. Mooie kleur

 24. Mooi kleurtje!
  Eefje

 25. Nabila zegt:

  Heerlijk kleurtje.

 26. Jammer dat de kwaliteit iets minder is, de kleur vind ik echt geweldig!!

 27. Wat een mooi kleurtje. Ik denk dat ik hem ook nog wel ga halen!

 28. Heel mooi lakje! Alleen vind ik de vernieuwde lijn van Catrice echt geen verbetering 🙁

 29. Jammer dat ie alsnog een beetje tegenvalt, maar hij is inderdaad wel leuk!

 30. Leuk kleurtje! Mooi om te dragen als je iets bruiner bent 🙂

 31. Hij is inderdaad wel even net weer anders, maar geen toevoeging aan mijn stash waard. Ik vind de voorgaande edities toch even fijner en mooier.

 32. Fijn dat je ‘m samen hebt geswatcht met Birdy Reloaded, want die heb ik zelf al. Thanks dus 😉

 33. Spijtig dat hij zo slecht dekt.

 34. Mooi! 🙂

 35. Mooi kleurtje! Ik vind het zo jammer dat de nieuwe lakjes niet zo geweldig van kwaliteit zijn 🙁

 36. Mooi lakje 🙂 x

 37. Ik heb nog geen catrice lakjes, maar ik wel er wel graag een paar. Ik ben niet zo van het geel, dus deze gaat het niet worden. Verder wel een mooi lakje!

 38. Ik krijg gelijk weer zin om Catrice Birdy Reloaded op mijn nagels te smeren! Ik ben gek op geel en ik vind het wel fijn dat als het weer lekkerder weer is, dat niemand zo gek op kijkt als je met gele nagels loopt! Ik vind de Catrice lakken niet fijn geworden. Ik vind de kwastjes te breed en ik vind dat de lakjes slecht dekken en slecht drogen. Helaas en ik ben een groot Catrice nagellakfan! Heel erg jammer van Catrice.

 39. ziet er mooi uit! (:
  je lakt je nagels echt zo prachtig, heel erg netjes en mooi afgerond aan je nagelriem! ongelooflijk 😀

 40. Ik vind dit echt een leuk zomers kleurtje dat ik zeker in mijn stash wil hebbe! 🙂
  Mooie swatches trouwens!

 41. Het is inderdaad een mooie kleur, al vind ik dat deze echt te slecht dekt. Zeker bij mijn nagels, bij die van jou valt het nog mee vind ik!

  Liefs

 42. Mooi kleurtje!

 43. Heel leuk kleurtje, zo vrolijk!

 44. Mooi kleurtje zeg! Erg leuk ook dat ie juist een beetje warm van tint is.

 45. Mooi vrolijk kleurtje !

 46. Ik heb zelf laatst in de sale Birdy Reloaded gekocht, en het is inderdaad een leuk kleurtje! En met deze zie je bijna geen verschil joh!

  Xx Alex

 47. Ik hou van gele nagellak! Dit is ook weer een mooie!

 48. Lianne zegt:

  Wauw super mooi lakje! Echt een zomer kleutje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.