Nagellak

Swatch: Catrice – From Dusk To Dawn (Versie 2011 + Vergelijking + Dupe Alert)

Toen ik een paar weken geleden weer even voor het Catrice-schap stond viel mijn oog op een mooi donkerpaars lakje. Ik dacht: “Hé, wat een leuk kleurtje. Zou die nieuw zijn?”. Zoals altijd bekeek ik de naam van het lakje, en zag tot mijn verbazing dat hij From Dusk To Dawn heette. Huh, hoe kan dat nou? From Dusk To Dawn ziet er heel anders uit! Toch is het hem, maar dan in de vernieuwde versie. Ik heb de ‘oude’ en de nieuwe versie van From Dusk To Dawn met elkaar vergeleken en bovendien blijkt de nieuwe versie ook nog eens een dupe van één van mijn favoriete Chanel-lakjes te zijn. Score!

Het is niet de eerste keer dat Catrice een nagellak opeens verandert terwijl hij wel dezelfde naam blijft dragen. Zo zijn in het verleden onder andere Run Forest Run, Just Married en Be My Millionaire opeens enorm veranderd, zonder dat daar door Catrice verdere aandacht aan is besteed. Een beetje opmerkelijk, nietwaar?

Als eerste even een swatch van de nieuwe versie van From Dusk To Dawn. Het is een mooie donkerpaarse lak met prachtige paarse shimmer. Oplettende nagellakliefhebbers hadden waarschijnlijk al meteen door dat het een perfecte dupe is van Chanel Paradoxal en daar kom ik later in dit artikel nog even op terug.

De nagellak lakt fijn en soepel en is keurig gedekt na twee laagjes. Overigens heb ik deze foto’s enkele weken geleden genomen toen mijn nagels wat korter waren (voordat jullie je gaan afvragen wat er met mijn nagels is gebeurd!).

FDTD Nieuw | FDTD Oud | FDTD Nieuw | FDTD Oud

Hierboven heb ik de nieuwe versie van From Dusk To Dawn met de oude versie (zie hier mijn originele swatch) vergeleken. Tja, op deze foto is het wel heel erg duidelijk. Wat een verschil! De twee versies van From Dusk To Dawn zijn totaal niet vergelijkbaar. Ik vind het dan ook wel een beetje opmerkelijk dat Catrice de nieuwe versie onder dezelfde naam verkoopt, want ze hadden er beter een nieuw lakje van kunnen maken. Ook vind ik zonde, want de originele From Dusk to Dawn was zo mooi en uniek! Het is dus wel een beetje jammer, maar aan de andere kant vind ik de nieuwe From Dusk To Dawn ook wel erg mooi.

From Dusk To Dawn | Paradoxal | From Dusk To Dawn | Paradoxal

En dan nu de vergelijking met Chanel Paradoxal! Zoals op de foto’s te zien is zijn ze niet helemaal exact hetzelfde, maar het is wat mij betreft een zeer acceptabele dupe. Paradoxal is nog iets grijzer, maar daar blijft het dan ook bij. Om heel eerlijk te zijn vind ik From Dusk To Dawn zelfs nog iets mooier, want de glitters van Paradoxal zijn in normaal daglicht nauwelijks zichtbaar, terwijl From Dusk To Dawn ze mooier laat uitkomen.

Ik blijf het vreemd vinden dat Catrice sommige lakjes spontaan verandert en het is ook wel jammer dat de oude versie van From Dusk To Dawn uit de collectie is gegaan. Toch is het wel weer leuk dat we er een Chanel-dupe voor in de plaats hebben gekregen, want Paradoxal blijft een prachtige nagellak voor de herfst.

Ik denk dat de originele versie van From Dusk To Dawn inmiddels bijna nergens meer te vinden zal zijn en dat ze inmiddels allemaal zijn vervangen door de nieuwe. Wie weet heb je toch nog geluk en kom je hem nog ergens tegen!

Catrice From Druk To Dawn kost €2,49. Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat.

40 Comments

 • Reply
  Steffie
  1 november 2011 at 09:23

  Wat vreemd :O dat ze dat zomaar doen! maar ondanks dat is het wel een heel mooi lakje!

 • Reply
  Laura
  1 november 2011 at 09:23

  Wow mooie kleur! Al vind ik de oude versie ook wel erg leuk, is die oude versie nog te koop of niet meer?

  • Reply
   Charlotte
   1 november 2011 at 09:38

   Zoals in het artikel is te lezen (laatste alinea), waarschijnlijk niet meer. 🙂

  • Reply
   Daaanielle
   1 november 2011 at 12:05

   Er is wel een nieuw lakje van Catrice, Grey’s Kelly, die er heel veel op lijkt! Ik heb ze allebei en Grey’s Kelly is net een beetje meer roze dan FDTD, maar alsnog lijken ze heel veel op elkaar. Misschien een tip als je de oude versie zo mooi vindt. 🙂

 • Reply
  Kimly
  1 november 2011 at 09:56

  Ik vind het ook erg vreemd! Maar moet zeggen dat ik de nieuwere versie mooier vind dan de oude 😉

 • Reply
  ValleyDollEva
  1 november 2011 at 10:05

  Hééél mooie kleur !

 • Reply
  gabriella
  1 november 2011 at 10:14

  ik snapte sowieso al niet waarom ze alle kleuren gingen vernieuwen en dan onder dezelfde naam weer uitbrengen… Vind dit wel een heel mooi kleurtje!

 • Reply
  Nadine Lommen
  1 november 2011 at 10:28

  Aaah wat mooi! Ik wou eigenlijk een tijdje geen nieuw lakje kopen maar deze kleur is perfect voor de winter!

 • Reply
  Tamara
  1 november 2011 at 10:30

  Ik vind de oude from dusk till dawn veel mooier, echt apart dat ze de lakjes zo maar veranderen

 • Reply
  Mo
  1 november 2011 at 11:31

  Super mooie kleuren! beetje apart inderdaad dat het onder dezelfde naam is uitgebracht…. jammer

 • Reply
  LottedeJ
  1 november 2011 at 11:44

  Wauw, hij lijkt echt op Paradoxal! Ik vind de nieuwe From Dusk To Dawn versie trouwens ook veel mooier!

 • Reply
  Danique
  1 november 2011 at 11:46

  Wat een prachtige kleur, ik vind het zo raar dat ze dezelfde namen gebruiken, heel erg verwarrend. Maar hij lijkt zeker op Paradoxal van Chanel!

 • Reply
  charile
  1 november 2011 at 12:50

  Wauw, mooie kleur!
  x

 • Reply
  Brigitta
  1 november 2011 at 13:05

  Mooi kleurtje inderdaad en je ziet geen verschil tussen Catrice en Chanel 😉

 • Reply
  Elsemieke
  1 november 2011 at 13:11

  Dat had ik nou gisteren ook met een oogschaduw van Catrice! Maar dan in die testla. ik zag een mooie rood-paarse oogschaduw, maar toen ik het bijbehorende doosje pakje, bleek die meer een donkere lila te zijn, een veel koelere kleur. echt heel vreemd…

 • Reply
  Yessica
  1 november 2011 at 13:43

  Ze hebben het ook met “140 Let’s Mauve on!” gedaan.
  Totaal anders!
  En dan te bedenken dat ze zoveel lakjes uitbrengen die op anderen lijken 🙁
  250 I Sea You en 590 Jade Is Not My Name zijn ook nagenoeg hetzelfde
  Stom Catrice!

 • Reply
  Mandy
  1 november 2011 at 14:01

  De nieuwe is erg mooi! raar dat ze dezelfde naam houden

 • Reply
  Tahnee
  1 november 2011 at 14:38

  Ooh die donkere versie is echt mooi! Jammer van dezelfde namen.

 • Reply
  Daniëlle
  1 november 2011 at 15:02

  Ik denk dat Rimmel lycra pro 385 Hot list ook wel erg veel op Chanel Paradoxal lijkt! En zijn fijne lakjes natuurlijk! Vind de nieuwe lak van Catrice erg mooi, maar zonde dat ze het onder dezelfde naam houden..

 • Reply
  Nicole
  1 november 2011 at 17:21

  ze zijn bijde niet echt mijn smaak, maar die oude vind ik dan toch net wat mooier. de nieuwe kan ik echt niet mooi vinden eigenlijk. het zal wel aan mij liggen hoor, maa rik heb nooit begrepen waarom iedereen paradoxal zou mooi vind..

 • Reply
  Anne-Floortjee
  1 november 2011 at 19:23

  Ik zie dit heel vaak voorkomen bij Essence & Catrice dat ze hun lakjes veranderen :$
  Mellow Yellow is nu meer een soort frost geworden, jammer..

  • Reply
   Charlotte
   1 november 2011 at 19:59

   Huh?! Mellow Yellow?! Oh nee, dat is echt één van mijn absolute favorieten! Wat zonde zeg…

 • Reply
  Miranda
  1 november 2011 at 20:15

  oh wat een mooie kleur, en wat een goede dupe

 • Reply
  Maya
  1 november 2011 at 23:34

  De oude versie vind ik mooier! 🙁

 • Reply
  Carlien.
  2 november 2011 at 00:25

  Ik vind het ook zo apart dat de naam gewoon ineens een andere kleur is. Ik had precies hetzelfde als jou: pakte die mooie paarse kleur uit het schap en dacht ‘HUHHHH???!!’ Mijn domme ik dacht dat ze misschien het verkeerde etiketje op het flesje hadden geplakt, haha!! Ik heb toevallig de oude versie nu op, is echt heel lang mijn favoriet geweest…ik denk dat ik de nieuwe versie ook nog even ga scoren!

 • Reply
  Esmay
  2 november 2011 at 07:05

  Wo, hij is wel een stuk veranderd zeg!

 • Reply
  xx_Patries_xx
  2 november 2011 at 07:12

  mooie lakjes hoor… vind ze idd wel veranderd

 • Reply
  Wendelien
  2 november 2011 at 09:55

  Ik had vorige week ook al ‘meet me at coral island’ per ongeluk opnieuw gekocht, en toen ik hem vergeleek met de oude nagellak van circa een jaar geleden was hij inderdaad ook veranderd! een stuk feller, maar ook een stuk mooier! Vond het inderdaad ook wat raar, bedenk dan een andere naam want dat gaat verwarring tegen

 • Reply
  Francisca
  2 november 2011 at 10:44

  Laatst kocht ik beide versies van deze nagellakjes in de Kruidvat, de medewerkers wisten mij niet te vertellen welke de oude versie is. Maar ik vond beide kleurtjes mooi en heb ze allebei nu in bezit. ^^

 • Reply
  Eef
  2 november 2011 at 13:19

  LOL Heb net bij Kruidvat zowel oude als nieuwe versie kunnen scoren!!

 • Reply
  Julia...
  2 november 2011 at 21:32

  Bij trekpleister hebben ze die “nieuwe” kleur bij kruidvat nog de “oude” . De “oude” heb ik al maar ik denk dat ik de “nieuwe” ook nog even ga halen. (in Hoogeveen)

 • Reply
  Roos
  3 november 2011 at 13:58

  Wow! Het is echt een perfecte dupe! Ik ga snel kijken of ze die bij mij in de kruidvat hebben, i hope so!

 • Reply
  Jasmijn
  3 november 2011 at 16:04

  De oude van From Dusk To Dawn lijkt wel een beetje op Chanel Particuliere!

 • Reply
  Mariel
  4 november 2011 at 17:18

  Ik vindt beide kleurtjes erg mooi!

 • Reply
  Chantal
  4 november 2011 at 19:37

  Vreemd dat twee heel verschillende lakjes dezelfde naam hebben, nogal verwarrend…

 • Reply
  LimitedAddictionNails
  5 november 2011 at 02:53

  Ik heb de oude From Dusk To Dawn, maar nooit gedragen, want ik vind dat geen kleur voor mij. Die nieuwe trok me ook echt nooit aan, maar nu ik ‘m hier zo zie, moet ik die toch echt kopen! 😛

 • Reply
  Nannick
  6 november 2011 at 09:11

  Ik vind de oudere versie een stuk mooier! Jammer dat ie niet meer te koop zal zijn ;(

 • Reply
  steef
  9 november 2011 at 09:41

  Meteen gescoord gister bij de TP. Maar zag ook dat Lost in Mud veeel lichter is geworden, bijna de kleur van Chinchilly en de oude heet volgens mij Beaves en Mudhead! Snel maar eens kijken bij de Kruidvat!

 • Reply
  Dafne
  13 november 2011 at 21:11

  Ik heb het oude lakje, maar het nieuwe lakje ziet er ook erg leuk uit! 🙂

 • Reply
  SarahV
  20 januari 2012 at 02:03

  Zou het kunnen dat de oude From Dusk to Dawn nu ineens Grey’s Kelly heet? Die heb ik vandaag gekocht en die doet me daar heel erg aan denken..
  Gaaf dat de nieuwe versie een dupe is voor Paradoxal!! Ik moet zeggen dat ik de Chanel nog net iets “zachter” en mooier vind, maar toch leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.