Nagellak

Swatch: Catrice – From Dusk To Dawn (Versie 2011 + Vergelijking + Dupe Alert)

Toen ik een paar weken geleden weer even voor het Catrice-schap stond viel mijn oog op een mooi donkerpaars lakje. Ik dacht: “Hé, wat een leuk kleurtje. Zou die nieuw zijn?”. Zoals altijd bekeek ik de naam van het lakje, en zag tot mijn verbazing dat hij From Dusk To Dawn heette. Huh, hoe kan dat nou? From Dusk To Dawn ziet er heel anders uit! Toch is het hem, maar dan in de vernieuwde versie. Ik heb de ‘oude’ en de nieuwe versie van From Dusk To Dawn met elkaar vergeleken en bovendien blijkt de nieuwe versie ook nog eens een dupe van één van mijn favoriete Chanel-lakjes te zijn. Score!

Het is niet de eerste keer dat Catrice een nagellak opeens verandert terwijl hij wel dezelfde naam blijft dragen. Zo zijn in het verleden onder andere Run Forest Run, Just Married en Be My Millionaire opeens enorm veranderd, zonder dat daar door Catrice verdere aandacht aan is besteed. Een beetje opmerkelijk, nietwaar?

Als eerste even een swatch van de nieuwe versie van From Dusk To Dawn. Het is een mooie donkerpaarse lak met prachtige paarse shimmer. Oplettende nagellakliefhebbers hadden waarschijnlijk al meteen door dat het een perfecte dupe is van Chanel Paradoxal en daar kom ik later in dit artikel nog even op terug.

De nagellak lakt fijn en soepel en is keurig gedekt na twee laagjes. Overigens heb ik deze foto’s enkele weken geleden genomen toen mijn nagels wat korter waren (voordat jullie je gaan afvragen wat er met mijn nagels is gebeurd!).

FDTD Nieuw | FDTD Oud | FDTD Nieuw | FDTD Oud

Hierboven heb ik de nieuwe versie van From Dusk To Dawn met de oude versie (zie hier mijn originele swatch) vergeleken. Tja, op deze foto is het wel heel erg duidelijk. Wat een verschil! De twee versies van From Dusk To Dawn zijn totaal niet vergelijkbaar. Ik vind het dan ook wel een beetje opmerkelijk dat Catrice de nieuwe versie onder dezelfde naam verkoopt, want ze hadden er beter een nieuw lakje van kunnen maken. Ook vind ik zonde, want de originele From Dusk to Dawn was zo mooi en uniek! Het is dus wel een beetje jammer, maar aan de andere kant vind ik de nieuwe From Dusk To Dawn ook wel erg mooi.

From Dusk To Dawn | Paradoxal | From Dusk To Dawn | Paradoxal

En dan nu de vergelijking met Chanel Paradoxal! Zoals op de foto’s te zien is zijn ze niet helemaal exact hetzelfde, maar het is wat mij betreft een zeer acceptabele dupe. Paradoxal is nog iets grijzer, maar daar blijft het dan ook bij. Om heel eerlijk te zijn vind ik From Dusk To Dawn zelfs nog iets mooier, want de glitters van Paradoxal zijn in normaal daglicht nauwelijks zichtbaar, terwijl From Dusk To Dawn ze mooier laat uitkomen.

Ik blijf het vreemd vinden dat Catrice sommige lakjes spontaan verandert en het is ook wel jammer dat de oude versie van From Dusk To Dawn uit de collectie is gegaan. Toch is het wel weer leuk dat we er een Chanel-dupe voor in de plaats hebben gekregen, want Paradoxal blijft een prachtige nagellak voor de herfst.

Ik denk dat de originele versie van From Dusk To Dawn inmiddels bijna nergens meer te vinden zal zijn en dat ze inmiddels allemaal zijn vervangen door de nieuwe. Wie weet heb je toch nog geluk en kom je hem nog ergens tegen!

Catrice From Druk To Dawn kost €2,49. Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Wat vreemd :O dat ze dat zomaar doen! maar ondanks dat is het wel een heel mooi lakje!

 2. Wow mooie kleur! Al vind ik de oude versie ook wel erg leuk, is die oude versie nog te koop of niet meer?

  1. Zoals in het artikel is te lezen (laatste alinea), waarschijnlijk niet meer. 🙂

  2. Daaanielle zegt:

   Er is wel een nieuw lakje van Catrice, Grey’s Kelly, die er heel veel op lijkt! Ik heb ze allebei en Grey’s Kelly is net een beetje meer roze dan FDTD, maar alsnog lijken ze heel veel op elkaar. Misschien een tip als je de oude versie zo mooi vindt. 🙂

 3. Kimly zegt:

  Ik vind het ook erg vreemd! Maar moet zeggen dat ik de nieuwere versie mooier vind dan de oude 😉

 4. Hééél mooie kleur !

 5. ik snapte sowieso al niet waarom ze alle kleuren gingen vernieuwen en dan onder dezelfde naam weer uitbrengen… Vind dit wel een heel mooi kleurtje!

 6. Aaah wat mooi! Ik wou eigenlijk een tijdje geen nieuw lakje kopen maar deze kleur is perfect voor de winter!

 7. Ik vind de oude from dusk till dawn veel mooier, echt apart dat ze de lakjes zo maar veranderen

 8. Super mooie kleuren! beetje apart inderdaad dat het onder dezelfde naam is uitgebracht…. jammer

 9. Wauw, hij lijkt echt op Paradoxal! Ik vind de nieuwe From Dusk To Dawn versie trouwens ook veel mooier!

 10. Wat een prachtige kleur, ik vind het zo raar dat ze dezelfde namen gebruiken, heel erg verwarrend. Maar hij lijkt zeker op Paradoxal van Chanel!

 11. Wauw, mooie kleur!
  x

 12. Mooi kleurtje inderdaad en je ziet geen verschil tussen Catrice en Chanel 😉

 13. Elsemieke zegt:

  Dat had ik nou gisteren ook met een oogschaduw van Catrice! Maar dan in die testla. ik zag een mooie rood-paarse oogschaduw, maar toen ik het bijbehorende doosje pakje, bleek die meer een donkere lila te zijn, een veel koelere kleur. echt heel vreemd…

 14. Yessica zegt:

  Ze hebben het ook met “140 Let’s Mauve on!” gedaan.
  Totaal anders!
  En dan te bedenken dat ze zoveel lakjes uitbrengen die op anderen lijken 🙁
  250 I Sea You en 590 Jade Is Not My Name zijn ook nagenoeg hetzelfde
  Stom Catrice!

 15. De nieuwe is erg mooi! raar dat ze dezelfde naam houden

 16. Ooh die donkere versie is echt mooi! Jammer van dezelfde namen.

 17. Daniëlle zegt:

  Ik denk dat Rimmel lycra pro 385 Hot list ook wel erg veel op Chanel Paradoxal lijkt! En zijn fijne lakjes natuurlijk! Vind de nieuwe lak van Catrice erg mooi, maar zonde dat ze het onder dezelfde naam houden..

 18. ze zijn bijde niet echt mijn smaak, maar die oude vind ik dan toch net wat mooier. de nieuwe kan ik echt niet mooi vinden eigenlijk. het zal wel aan mij liggen hoor, maa rik heb nooit begrepen waarom iedereen paradoxal zou mooi vind..

 19. Ik zie dit heel vaak voorkomen bij Essence & Catrice dat ze hun lakjes veranderen :$
  Mellow Yellow is nu meer een soort frost geworden, jammer..

  1. Huh?! Mellow Yellow?! Oh nee, dat is echt één van mijn absolute favorieten! Wat zonde zeg…

 20. oh wat een mooie kleur, en wat een goede dupe

 21. De oude versie vind ik mooier! 🙁

 22. Carlien. zegt:

  Ik vind het ook zo apart dat de naam gewoon ineens een andere kleur is. Ik had precies hetzelfde als jou: pakte die mooie paarse kleur uit het schap en dacht ‘HUHHHH???!!’ Mijn domme ik dacht dat ze misschien het verkeerde etiketje op het flesje hadden geplakt, haha!! Ik heb toevallig de oude versie nu op, is echt heel lang mijn favoriet geweest…ik denk dat ik de nieuwe versie ook nog even ga scoren!

 23. Wo, hij is wel een stuk veranderd zeg!

 24. mooie lakjes hoor… vind ze idd wel veranderd

 25. Wendelien zegt:

  Ik had vorige week ook al ‘meet me at coral island’ per ongeluk opnieuw gekocht, en toen ik hem vergeleek met de oude nagellak van circa een jaar geleden was hij inderdaad ook veranderd! een stuk feller, maar ook een stuk mooier! Vond het inderdaad ook wat raar, bedenk dan een andere naam want dat gaat verwarring tegen

 26. Laatst kocht ik beide versies van deze nagellakjes in de Kruidvat, de medewerkers wisten mij niet te vertellen welke de oude versie is. Maar ik vond beide kleurtjes mooi en heb ze allebei nu in bezit. ^^

 27. LOL Heb net bij Kruidvat zowel oude als nieuwe versie kunnen scoren!!

 28. Bij trekpleister hebben ze die “nieuwe” kleur bij kruidvat nog de “oude” . De “oude” heb ik al maar ik denk dat ik de “nieuwe” ook nog even ga halen. (in Hoogeveen)

 29. Wow! Het is echt een perfecte dupe! Ik ga snel kijken of ze die bij mij in de kruidvat hebben, i hope so!

 30. De oude van From Dusk To Dawn lijkt wel een beetje op Chanel Particuliere!

 31. Ik vindt beide kleurtjes erg mooi!

 32. Vreemd dat twee heel verschillende lakjes dezelfde naam hebben, nogal verwarrend…

 33. Ik heb de oude From Dusk To Dawn, maar nooit gedragen, want ik vind dat geen kleur voor mij. Die nieuwe trok me ook echt nooit aan, maar nu ik ‘m hier zo zie, moet ik die toch echt kopen! 😛

 34. Ik vind de oudere versie een stuk mooier! Jammer dat ie niet meer te koop zal zijn ;(

 35. steef zegt:

  Meteen gescoord gister bij de TP. Maar zag ook dat Lost in Mud veeel lichter is geworden, bijna de kleur van Chinchilly en de oude heet volgens mij Beaves en Mudhead! Snel maar eens kijken bij de Kruidvat!

 36. Dafne zegt:

  Ik heb het oude lakje, maar het nieuwe lakje ziet er ook erg leuk uit! 🙂

 37. SarahV zegt:

  Zou het kunnen dat de oude From Dusk to Dawn nu ineens Grey’s Kelly heet? Die heb ik vandaag gekocht en die doet me daar heel erg aan denken..
  Gaaf dat de nieuwe versie een dupe is voor Paradoxal!! Ik moet zeggen dat ik de Chanel nog net iets “zachter” en mooier vind, maar toch leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.