Budget Nagellak

Swatch: Catrice – Mint Me Up

Toen Catrice een paar maanden geleden aankondigde de nagellakken uit het assortiment te halen kreeg ik het eventjes een klein beetje benauwd. Waarom was dat nou weer nodig? Later bleek dat er een hele serie vernieuwde en verbeterde lakjes op de planning stond. Dat verklaarde natuurlijk een hoop, maar ik was niet enthousiast. Inmiddels zijn de nieuwe lakken al een paar weken verkrijgbaar, maar ik heb er al die tijd nog niet over geschreven. Waarom niet? Ik ben geen fan… Toch heb ik een paar leuke kleuren in het nieuwe assortiment gevonden, waarvan ik vandaag Mint Me Up aan jullie laat zien!

Bij het vernieuwen van de nagellakken heeft Catrice onder andere de kleuren, de verpakking en de substantie op de schop genomen. Daarnaast zijn de lakken weer een stukje in prijs omhoog gegaan, waardoor ze nu €2,99 kosten. Da’s weer even wat minder. Ik zei net al even dat ik geen fan ben van de vernieuwde serie en dat vind ik echt ontzettend jammer. De verpakking is anders en de flesjes voelen opeens ontzettend gammel en goedkoop aan. Zonde! Het is zelfs zo erg dat van één van mijn flesjes een deel van de dop is gebroken, waardoor het kwastje loszit. Way to go, Catrice. Daarnaast vind ik de kwaliteit absoluut niet verbeterd, maar zijn veel tinten er juist op achteruit gegaan. Ik zal dat bij de losse kleuren nog specifieker aankaarten, maar van veel lakken vind ik de dekking en de houdbaarheid om te huilen. Een ‘verbeterde’ formule? Absoluut niet.

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel (dat zou de gezelligheid van mijn website niet ten goede komen) en zitten er toch nog enkele lakken tussen waarvan mijn nagellak-liefhebbend-hartje iets sneller van gaat kloppen. Mint Me Up is een vrij donkere mintgroene lak met daarin een combinatie van fijne gouden shimmers en wat grovere bronzen glitters. Echt een bijzondere combinatie, zo’n lakje heb ik volgens mij nog nooit gezien!

Mint Me Up is één van de weinige nieuwe lakken die echt prettig lakt en na twee laagjes een mooi dekkend resultaat geeft. Ik draag niet zo vaak groen, maar deze bijzondere lak vind ik wel heel erg gaaf. Ik denk dat ik deze komende maanden nog heel regelmatig uit de kast ga trekken! We hebben de afgelopen jaren heel wat mintgroene lakjes voorbij zien komen, maar dit is eindelijk een versie die een nieuwe twist aan de overkill aan mintgroen geeft.

Ik vind het ontzettend jammer, maar ik heb dus een beetje gemengde gevoelens bij de nieuwe serie Catrice-lakjes. Er zullen de komende weken nog wel een aantal andere tinten voorbij komen hier op Pinky Polish, maar razend enthousiast ben ik helaas niet. Hoe zit het met jullie?

Catrice Mint Me Up kost €2,99 een maakt deel uit van het vernieuwde vaste assortiment van Catrice. Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

71 Comments

 • Reply
  Amy
  27 maart 2013 at 22:56

  Ik heb nog geen enkel lakje getest, hoor enkel maar horrorverhalen over de nieuwe kwastjes. Denk dat ik ga passen dus, al is dit wel een erg leuk kleurtje! 😀

 • Reply
  Jennifer
  27 maart 2013 at 23:02

  Inderdaad, ik ben ook niet te spreken over de nieuwe catrice nagellakken, maar dit lakje springt er wel echt uit. Hoewel hij alsnog heel erg snel gaat chippen. Gelukkig is het wel gewoon echt een mooie kleur! 🙂

 • Reply
  Lothwen Akira
  27 maart 2013 at 23:19

  Dit kleurtje is inderdaad prachtig, zeg! Heel bijzonder! Deze moet ik binnenkort dan toch maar aanschaffen 😉 Bedankt voor de review! 🙂

 • Reply
  Linda
  27 maart 2013 at 23:20

  Erg jammer van de vernieuwde lakjes! Ik draag nooit groen op mijn nagels, maar dit lakje vind ik toch wel erg mooi. Het is echt zo een speciale kleur groen, de glittertjes hadden er van mij niet in gehoeven, maar het maakt het toch wel weer apart.

 • Reply
  Els
  27 maart 2013 at 23:24

  Wat een mooie kleur! Ik gebruik absoluut niet veel groenige tinten maar wauw… Die moet ik hebben!
  Ik ben zelf ook niet te spreken over de kwaliteit! Bij mij is zelf het glazen flesje langs de bovenkant gebroken terwijl ik er echt voorzichtig mee omga… Gevolg: al mijn nagellakken onder de nagellak (klinkt best grappig maar was het niet :-)) en mijn mooie Chanel-nagellak moeten weggooien… Ik gebruikte de nagellak zelf niet meer maar hield het mooie flesje/ doosje altijd bij (klinkt dan weer stom :-)).

  • Reply
   Lidewij
   28 maart 2013 at 10:47

   Ah, wat zonde! Daar zou ik ook flink van balen! Door dit soort horroverhalen word ik een beetje bang om nieuwe lakjes te kopen, haha 😉 hoewel deze er wel erg mooi uitziet…

 • Reply
  Liesbeth
  27 maart 2013 at 23:29

  Die moet ik hebben! Echt een prachtig zomers kleurtje 🙂

 • Reply
  femketje
  27 maart 2013 at 23:31

  Oh wauw! Erg pretty :3

 • Reply
  Wieteke
  28 maart 2013 at 00:05

  Ik was ook erg teleurgesteld bij het zien van de nieuwe Catrice lakjes, ze zien er totaal niet vernieuwend of spannend uit! Zo jammer:(

 • Reply
  Melanie
  28 maart 2013 at 00:28

  Super jammer dat Catrice de lakjes heeft veranderd. Deze kleur is wel heel erg mooi!

 • Reply
  Anne Solveig
  28 maart 2013 at 00:37

  Wauw, lief kleurtje!

 • Reply
  Edith
  28 maart 2013 at 01:00

  Super mooi lakje!

 • Reply
  Norah
  28 maart 2013 at 01:25

  Hé! Eindelijk nog iemand die dat ook vindt van de flesjes, ik vind die nieuwe doppen echt verschrikkelijk!

 • Reply
  Squeaky
  28 maart 2013 at 06:38

  Ik had dus ook twee lakken waar het dopje gewoon afbrak! Heeel vreemd!

  Wel een mooi kleurtje dit

 • Reply
  Kimberly
  28 maart 2013 at 06:41

  Ik vind het jammer dat de nieuwe lakjes helemaal niet zo’n verbetering zijn. Dit kleurtje vind ik wel heel erg mooi! Ik denk dat ik deze nog wel ga aanschaffen!

 • Reply
  Lifesplash
  28 maart 2013 at 07:08

  Aaaah, dit kleurtje is mooi! Ik ben niet heel erg van de groen tinten, maar hier maak ik een uitzondering voor. Wel jammer van die vernieuwde lakken zeg, ik heb zelf nog niets gekocht, maar ben wel benieuwd..

 • Reply
  Stephanie
  28 maart 2013 at 07:16

  Wauw wat een prachtige kleur! Heel erg leuk voor de lente.

 • Reply
  Ashleey
  28 maart 2013 at 07:23

  Deze is heel apart, maar het kwastje viel iedereen tegen, daarom kocht ik geen nieuwe, maar ik wil het zeker eens proberen!

 • Reply
  Charile
  28 maart 2013 at 07:38

  Wauw, erg mooi zeg 😀

 • Reply
  Beautyjuf
  28 maart 2013 at 07:46

  Jammer dat de kwaliteit van de flesjes achteruit is gegaan, maar de prijs wel omhoog 🙁 Ik vind het trouwens wel een ontzettend mooi kleurtje! Wel tof dat ‘ie in twee laagjes dekt 🙂 Dat is bij Catrice ook wel eens wisselend…

 • Reply
  Sofie
  28 maart 2013 at 07:55

  Wat een lief kleurtje!

 • Reply
  Marieke
  28 maart 2013 at 07:56

  Ik heb Earnie & Birdie geprobeerd en het was niet geweldig. Buiten nog dat hij me niet stond. De houdbaarheid was mwah en de formule was pas echt om te janken. Net aan dekkend genoeg maar het voelde zo raar. Niet glad.

 • Reply
  Mirjam - Jewelyz
  28 maart 2013 at 07:58

  Oooh wat een mooi kleurtje! 🙂

 • Reply
  beautybysandra
  28 maart 2013 at 08:12

  Wat een mooi lakje!

 • Reply
  Claudia
  28 maart 2013 at 08:44

  Hij is leuk! ik heb ook reviews gelezen van mensen die zich afvroegen waarom die bruine stukjes (;p) erin zaten, maar ik vind ook dat het het juist bijzonder maakt! Dat gezegd ga ik voor 2.99 voorlopig geen Catrice lakjes halen, ik vond de oude kwastjes al breed voor mijn nagels, maar deze nieuwe schijnen nog breder te zijn.

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  28 maart 2013 at 09:05

  ik ben ook absoluut niet enthousiast. het dopje is echt gammel en ik weet niet waarom, maar hij lakt anders en zeker en vast niet beter…

  dit kleurtje ga ik zeker ook nog halen, staat al op m’n lijstje. maar voor de rest vind ik het jammer dat er zoveel glitter is, en niet meer lakjes zonder 🙂

 • Reply
  Stacey
  28 maart 2013 at 09:30

  Deze kleur heb ik ook, ik vind het niet zo bijzonder. Ik ben ook niet zo enthousiast over de Nieuw Catrice lakken – ze voelen goedkoop aan terwijl ze in prijs gestegen hebben, echt jammer!

 • Reply
  Chantal
  28 maart 2013 at 10:01

  Wat een mooi kleurtje en het probleem met de dop ken ik.

 • Reply
  Lisanne
  28 maart 2013 at 10:16

  Wat een prachtig kleurtje! Die ga ik vanmiddag meteen even halen 🙂

 • Reply
  Elly
  28 maart 2013 at 10:17

  Ik hoor het inderdaad meer, heel jammer want Catrice was toch het beste budgetmerk met grote keuze. Mint me up vind ik wel een prachtig kleurtje, op basis van het flesje had ik m waarschijnlijk overgeslagen maar na het zien van deze swatches ben ik om.

 • Reply
  Sarina
  28 maart 2013 at 10:31

  ik vind de vernieuwde lakjes wel mooi. maar ik vind het wel spijtig omdat het zo lang duurt voor ze droog zijn dat ik altijd wel ergens tegen gebotst ben en het dan niet meer mooi is gelukt :d. ook voor nailart is het daarom niet echt makkelijk in gebruik.

 • Reply
  Mademoiselle Sophistiqué
  28 maart 2013 at 10:37

  supermooi kleurtje, jammer dat de lakjes minder goed van kwaliteit zijn wel..

 • Reply
  Martina
  28 maart 2013 at 10:57

  Mooi!!!

 • Reply
  Charlotte
  28 maart 2013 at 11:08

  Wat een prachtige kleur! Dit is echt een lakje voor mij. Ik heb helaas nog niet de kans gehad om de nieuwe lakjes van Catrice uit te proberen maar iedereen klinkt wel heel erg teleurstellend.

 • Reply
  Suzanne
  28 maart 2013 at 11:09

  Ik koop de laatste tijd sowieso minder nagellak omdat ik er al zo veel heb, maar geen enkel kleurtje uit de nieuwe collectie van Catrice sprak me aan. De nieuwe collectie klonk veelbelovend vanwege het speciale kwastje en nieuwe formule, maar ik hoor alleen maar slechte verhalen!

 • Reply
  tessy
  28 maart 2013 at 11:29

  Ik heb laatst ook een paar nieuwe lakjes van Catrice aangeschaft. Een van de flesjes ‘draaide’ ik ook kapot, en nu zit het kwastje los… Die kon dus hop, de prullenbak in. Deze kleur heb ik ook gekocht en vond ik wel erg mooi! Maar het kwastje… om te janken gewoon! 🙁

 • Reply
  Nienke
  28 maart 2013 at 12:00

  Super mooie kleur zeg, hier hou ik wel van.
  Snel een keer naar kruidvat om mijn collectie toch weer uit te bereiden

 • Reply
  BeautyByTS
  28 maart 2013 at 12:00

  Mooi lakje!

 • Reply
  Yasmin
  28 maart 2013 at 12:49

  Ik vind de kleur wel heel erg mooi, maar ook ik ben geen grote fan meer van de Catrice lakjes en dat was ik altijd wel.

 • Reply
  Sammy
  28 maart 2013 at 13:16

  wauw wat een mooi lakje!

 • Reply
  Lin
  28 maart 2013 at 13:48

  Mooi kleurtje wel 🙂

 • Reply
  Myrthe
  28 maart 2013 at 14:35

  Mooi lakje! 🙂 Maar idd Catrice is er heel erg op achteruit gegaan! 🙁

 • Reply
  sonja
  28 maart 2013 at 15:11

  Mooi lakje! Je hebt prachtige nagels. Hoe krijg jij het “boogje” bij de nagelriemen zo mooi?

 • Reply
  Amanda
  28 maart 2013 at 15:30

  Wat een geweldig leuk lakje! Deze wil ik nog wel gaan halen!

 • Reply
  Merel
  28 maart 2013 at 15:40

  Ik vind het een bijzonder en pretty kleurtje! Die wil ik zeker weten binnenkort scoren 😀

 • Reply
  steffie
  28 maart 2013 at 15:51

  De volgende keer bij kruidvat beland deze in mijn mandje ^^ <3 it

 • Reply
  Laura
  28 maart 2013 at 15:55

  Vind de nieuwe lakjes ook helemaal niet fijn maar deze kleur is echt prachtig!

 • Reply
  Emma
  28 maart 2013 at 17:36

  Ik kreeg het ook wel even benauwd toen ik hoorde dat alle lakjes eruit gingen en ik niet wist wat er voor terug kwam hoor! Maar nu is iedereen is zó negatief over de nieuwe lakjes.. zelf heb ik ook wel gemengde gevoelens maar wel wat minder negatief dan de rest geloof ik..
  ja, de kleuren zijn niet spannend, maar ik hoop gewoon dat ze in de herfst weer met wat goeie nieuwe kleuren komen, ja de prijs is omhoog gegaan, voor mij geldt: als ze dat binnenkort nog een keer doen is het voor mij niet echt een budget-lakje meer, het houdt me nu al een beetje tegen om er zomaar een mee te nemen, maar! ik heb Lilactric getest en ik vond dat wel echt een aparte kleur en ik vind (als enige op de wereld geloof ik) het kwastje echt zó’n verbetering ten opzichte van de oude… die waren mega dik en ik kreeg daarmee lak nooit netjes dichtbij mijn nagelriemen, dit kwastje daarentegen lakte als een zonnetje! maar goed, ik weet niet of ik dat bij de andere lakken ook vindt. verder wil ik iedereen aanraden om klachten over de slechte doppen naar Catrice te mailen! Ze doen er echt wat mee.

 • Reply
  Mirjam
  28 maart 2013 at 18:42

  Omdat ik slechte dingen over de nieuwe kwastjes had gehoord, had ik nog geen lakje gekocht. Voor mij sprong ook alleen deze eruit.. Toch maar kopen?

 • Reply
  Jana
  28 maart 2013 at 19:30

  Prachtige kleur is dit 🙂 x

 • Reply
  Esmay
  28 maart 2013 at 19:42

  De kleur is wel echt prettttteh! Maar de nieuwe kwaliteit … niemand is er volgens mij so far goed te spreken over.

 • Reply
  Britt
  28 maart 2013 at 20:26

  Ook al ben je er negatief over, ik vind toch dat je dit heel leuk schrijft! Leest lekker weg!

 • Reply
  marjolein
  28 maart 2013 at 20:46

  Wat heb jij toch ontzettend mooie nagels!
  En wat lak je ze mooi, hoe doe je dat?
  Xx

 • Reply
  Kiss & Make-up
  28 maart 2013 at 22:17

  Oh moooi zeg! Vooral die glitter erin maakt het lekker speciaal.

 • Reply
  Paulina
  29 maart 2013 at 00:03

  Really Cute <3

 • Reply
  Tedje
  29 maart 2013 at 10:28

  Oeef mooi kleurtje!

 • Reply
  Malikaaa
  29 maart 2013 at 14:31

  Toevallig heb ik deze gister gehaald bij Kruidvat en heb hem gelijk opgedaan vandaag..Hij lakte wel oke en de kleur is ook wel ok..Hij is soms wel een beetje vaal van kleur lijkt! De gouden shimmer maakt hem wel weer heel apart 🙂

 • Reply
  Nienke
  30 maart 2013 at 15:29

  Wou dit super kleurtje vandaag kopen maar hier is die nog niet te bekennen 🙁

 • Reply
  Marlyssa
  30 maart 2013 at 18:19

  Zeker een mooi lakje!

 • Reply
  Ilse
  31 maart 2013 at 13:19

  Dit lakje vind ik wel mooi. 🙂

 • Reply
  Danielle
  31 maart 2013 at 14:49

  Wat een leuk kleurtje. Wat apart met die stipjes erdoorheen. Wel heel mooi!

 • Reply
  Marieke
  1 april 2013 at 17:08

  Algemeen vraagje, hoe weet je of je lemony flutter van lust nog goed is? Ik heb m al anderhalf jaar in gebruik, hij is nog lang niet op en ruikt nog prima, is misschien ietsje lichter van kleur geworden.. Je hoort altijd dat mensen ze weg doen en nieuwe halen maar wanneer moet dat?

  • Reply
   Charlotte
   2 april 2013 at 09:03

   Zo te horen is die van jou nog helemaal goed! Als Lemony Flutter niet meer goed is ruikt hij ontzettend muf (heb ik al een paar keer gehad), dus voorlopig kun je die van jou gewoon blijven gebruiken 🙂

 • Reply
  Alette
  3 april 2013 at 16:38

  De nieuwe doppen vind ik inderdaad ook niet zo fijn, voelen wat gammel aan. Maar de lakjes daar ben ik nog steeds tevreden over (gelukkig!)
  Ik vind het een mooi kleurtje, maar nog meer dan dat vind ik dat je prachtige foto’s hebt gemaakt!! Petje af

 • Reply
  Floor Daasvand
  3 april 2013 at 17:18

  Waauw apart kleurtje maar wel heel mooi! ;D

 • Reply
  Maureen
  3 april 2013 at 21:27

  Ik heb nog geen lakjes van Catrice, dus ook niet van de nieuwe collectie. Ik hoor over de nieuwe collectie niet de allerbeste reacties, maar ik vind deze kleur wel erg leuk!

 • Reply
  Nieke
  4 april 2013 at 14:48

  Naar aanleiding van je review en mooie foto’s dit lakje gekocht. Bedankt!

 • Reply
  xx_Patries_xx
  7 april 2013 at 10:27

  helemaal mee eens hoor het nieuwe catrice is niet echt een verbetering.. maar dit lakje is wel erg mooi, zelf heb ik nr. 28 You better think pink en die dekt ook mooi na 2 laagjes vind ik

 • Reply
  Nienke
  10 april 2013 at 16:11

  Van de week dit mooie kleurtje gekocht, net mijn nagels er mee gelakt maar wat is dit een slechte kwaliteit zeg. Het smeert helemaal niet fijn, dekt niet goed en ik heb t idee dat je echt een dikke laag moet gebruiken om het egaal te krijgen 😐
  Zonde van zo’n leuke kleur

 • Reply
  Renée
  24 april 2013 at 13:44

  Ik vind de kleurtjes wel ok, maar de kwaliteit van de flesjes is ronduit k*t.. Ik doe altijd voorzichtig met mijn nagellak en ik draaide al gelijk een dop stuk 🙁

 • Reply
  Viënna
  26 juni 2013 at 02:52

  Wow super mooie kleur!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.