Budget Nagellak

Swatch: Catrice – Mint Me Up

Toen Catrice een paar maanden geleden aankondigde de nagellakken uit het assortiment te halen kreeg ik het eventjes een klein beetje benauwd. Waarom was dat nou weer nodig? Later bleek dat er een hele serie vernieuwde en verbeterde lakjes op de planning stond. Dat verklaarde natuurlijk een hoop, maar ik was niet enthousiast. Inmiddels zijn de nieuwe lakken al een paar weken verkrijgbaar, maar ik heb er al die tijd nog niet over geschreven. Waarom niet? Ik ben geen fan… Toch heb ik een paar leuke kleuren in het nieuwe assortiment gevonden, waarvan ik vandaag Mint Me Up aan jullie laat zien!

Bij het vernieuwen van de nagellakken heeft Catrice onder andere de kleuren, de verpakking en de substantie op de schop genomen. Daarnaast zijn de lakken weer een stukje in prijs omhoog gegaan, waardoor ze nu €2,99 kosten. Da’s weer even wat minder. Ik zei net al even dat ik geen fan ben van de vernieuwde serie en dat vind ik echt ontzettend jammer. De verpakking is anders en de flesjes voelen opeens ontzettend gammel en goedkoop aan. Zonde! Het is zelfs zo erg dat van één van mijn flesjes een deel van de dop is gebroken, waardoor het kwastje loszit. Way to go, Catrice. Daarnaast vind ik de kwaliteit absoluut niet verbeterd, maar zijn veel tinten er juist op achteruit gegaan. Ik zal dat bij de losse kleuren nog specifieker aankaarten, maar van veel lakken vind ik de dekking en de houdbaarheid om te huilen. Een ‘verbeterde’ formule? Absoluut niet.

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel (dat zou de gezelligheid van mijn website niet ten goede komen) en zitten er toch nog enkele lakken tussen waarvan mijn nagellak-liefhebbend-hartje iets sneller van gaat kloppen. Mint Me Up is een vrij donkere mintgroene lak met daarin een combinatie van fijne gouden shimmers en wat grovere bronzen glitters. Echt een bijzondere combinatie, zo’n lakje heb ik volgens mij nog nooit gezien!

Mint Me Up is één van de weinige nieuwe lakken die echt prettig lakt en na twee laagjes een mooi dekkend resultaat geeft. Ik draag niet zo vaak groen, maar deze bijzondere lak vind ik wel heel erg gaaf. Ik denk dat ik deze komende maanden nog heel regelmatig uit de kast ga trekken! We hebben de afgelopen jaren heel wat mintgroene lakjes voorbij zien komen, maar dit is eindelijk een versie die een nieuwe twist aan de overkill aan mintgroen geeft.

Ik vind het ontzettend jammer, maar ik heb dus een beetje gemengde gevoelens bij de nieuwe serie Catrice-lakjes. Er zullen de komende weken nog wel een aantal andere tinten voorbij komen hier op Pinky Polish, maar razend enthousiast ben ik helaas niet. Hoe zit het met jullie?

Catrice Mint Me Up kost €2,99 een maakt deel uit van het vernieuwde vaste assortiment van Catrice. Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Dit vind je misschien ook leuk...

71 reacties

 1. Ik heb nog geen enkel lakje getest, hoor enkel maar horrorverhalen over de nieuwe kwastjes. Denk dat ik ga passen dus, al is dit wel een erg leuk kleurtje! 😀

 2. Inderdaad, ik ben ook niet te spreken over de nieuwe catrice nagellakken, maar dit lakje springt er wel echt uit. Hoewel hij alsnog heel erg snel gaat chippen. Gelukkig is het wel gewoon echt een mooie kleur! 🙂

 3. Dit kleurtje is inderdaad prachtig, zeg! Heel bijzonder! Deze moet ik binnenkort dan toch maar aanschaffen 😉 Bedankt voor de review! 🙂

 4. Erg jammer van de vernieuwde lakjes! Ik draag nooit groen op mijn nagels, maar dit lakje vind ik toch wel erg mooi. Het is echt zo een speciale kleur groen, de glittertjes hadden er van mij niet in gehoeven, maar het maakt het toch wel weer apart.

 5. Els zegt:

  Wat een mooie kleur! Ik gebruik absoluut niet veel groenige tinten maar wauw… Die moet ik hebben!
  Ik ben zelf ook niet te spreken over de kwaliteit! Bij mij is zelf het glazen flesje langs de bovenkant gebroken terwijl ik er echt voorzichtig mee omga… Gevolg: al mijn nagellakken onder de nagellak (klinkt best grappig maar was het niet :-)) en mijn mooie Chanel-nagellak moeten weggooien… Ik gebruikte de nagellak zelf niet meer maar hield het mooie flesje/ doosje altijd bij (klinkt dan weer stom :-)).

  1. Ah, wat zonde! Daar zou ik ook flink van balen! Door dit soort horroverhalen word ik een beetje bang om nieuwe lakjes te kopen, haha 😉 hoewel deze er wel erg mooi uitziet…

 6. Die moet ik hebben! Echt een prachtig zomers kleurtje 🙂

 7. Oh wauw! Erg pretty :3

 8. Ik was ook erg teleurgesteld bij het zien van de nieuwe Catrice lakjes, ze zien er totaal niet vernieuwend of spannend uit! Zo jammer:(

 9. Super jammer dat Catrice de lakjes heeft veranderd. Deze kleur is wel heel erg mooi!

 10. Wauw, lief kleurtje!

 11. Super mooi lakje!

 12. Norah zegt:

  Hé! Eindelijk nog iemand die dat ook vindt van de flesjes, ik vind die nieuwe doppen echt verschrikkelijk!

 13. Ik had dus ook twee lakken waar het dopje gewoon afbrak! Heeel vreemd!

  Wel een mooi kleurtje dit

 14. Ik vind het jammer dat de nieuwe lakjes helemaal niet zo’n verbetering zijn. Dit kleurtje vind ik wel heel erg mooi! Ik denk dat ik deze nog wel ga aanschaffen!

 15. Aaaah, dit kleurtje is mooi! Ik ben niet heel erg van de groen tinten, maar hier maak ik een uitzondering voor. Wel jammer van die vernieuwde lakken zeg, ik heb zelf nog niets gekocht, maar ben wel benieuwd..

 16. Wauw wat een prachtige kleur! Heel erg leuk voor de lente.

 17. Deze is heel apart, maar het kwastje viel iedereen tegen, daarom kocht ik geen nieuwe, maar ik wil het zeker eens proberen!

 18. Wauw, erg mooi zeg 😀

 19. Jammer dat de kwaliteit van de flesjes achteruit is gegaan, maar de prijs wel omhoog 🙁 Ik vind het trouwens wel een ontzettend mooi kleurtje! Wel tof dat ‘ie in twee laagjes dekt 🙂 Dat is bij Catrice ook wel eens wisselend…

 20. Wat een lief kleurtje!

 21. Marieke zegt:

  Ik heb Earnie & Birdie geprobeerd en het was niet geweldig. Buiten nog dat hij me niet stond. De houdbaarheid was mwah en de formule was pas echt om te janken. Net aan dekkend genoeg maar het voelde zo raar. Niet glad.

 22. Oooh wat een mooi kleurtje! 🙂

 23. Wat een mooi lakje!

 24. Claudia zegt:

  Hij is leuk! ik heb ook reviews gelezen van mensen die zich afvroegen waarom die bruine stukjes (;p) erin zaten, maar ik vind ook dat het het juist bijzonder maakt! Dat gezegd ga ik voor 2.99 voorlopig geen Catrice lakjes halen, ik vond de oude kwastjes al breed voor mijn nagels, maar deze nieuwe schijnen nog breder te zijn.

 25. ik ben ook absoluut niet enthousiast. het dopje is echt gammel en ik weet niet waarom, maar hij lakt anders en zeker en vast niet beter…

  dit kleurtje ga ik zeker ook nog halen, staat al op m’n lijstje. maar voor de rest vind ik het jammer dat er zoveel glitter is, en niet meer lakjes zonder 🙂

 26. Deze kleur heb ik ook, ik vind het niet zo bijzonder. Ik ben ook niet zo enthousiast over de Nieuw Catrice lakken – ze voelen goedkoop aan terwijl ze in prijs gestegen hebben, echt jammer!

 27. Wat een mooi kleurtje en het probleem met de dop ken ik.

 28. Wat een prachtig kleurtje! Die ga ik vanmiddag meteen even halen 🙂

 29. Ik hoor het inderdaad meer, heel jammer want Catrice was toch het beste budgetmerk met grote keuze. Mint me up vind ik wel een prachtig kleurtje, op basis van het flesje had ik m waarschijnlijk overgeslagen maar na het zien van deze swatches ben ik om.

 30. Sarina zegt:

  ik vind de vernieuwde lakjes wel mooi. maar ik vind het wel spijtig omdat het zo lang duurt voor ze droog zijn dat ik altijd wel ergens tegen gebotst ben en het dan niet meer mooi is gelukt :d. ook voor nailart is het daarom niet echt makkelijk in gebruik.

 31. supermooi kleurtje, jammer dat de lakjes minder goed van kwaliteit zijn wel..

 32. Mooi!!!

 33. Wat een prachtige kleur! Dit is echt een lakje voor mij. Ik heb helaas nog niet de kans gehad om de nieuwe lakjes van Catrice uit te proberen maar iedereen klinkt wel heel erg teleurstellend.

 34. Suzanne zegt:

  Ik koop de laatste tijd sowieso minder nagellak omdat ik er al zo veel heb, maar geen enkel kleurtje uit de nieuwe collectie van Catrice sprak me aan. De nieuwe collectie klonk veelbelovend vanwege het speciale kwastje en nieuwe formule, maar ik hoor alleen maar slechte verhalen!

 35. tessy zegt:

  Ik heb laatst ook een paar nieuwe lakjes van Catrice aangeschaft. Een van de flesjes ‘draaide’ ik ook kapot, en nu zit het kwastje los… Die kon dus hop, de prullenbak in. Deze kleur heb ik ook gekocht en vond ik wel erg mooi! Maar het kwastje… om te janken gewoon! 🙁

 36. Nienke zegt:

  Super mooie kleur zeg, hier hou ik wel van.
  Snel een keer naar kruidvat om mijn collectie toch weer uit te bereiden

 37. Mooi lakje!

 38. Ik vind de kleur wel heel erg mooi, maar ook ik ben geen grote fan meer van de Catrice lakjes en dat was ik altijd wel.

 39. wauw wat een mooi lakje!

 40. Mooi kleurtje wel 🙂

 41. Mooi lakje! 🙂 Maar idd Catrice is er heel erg op achteruit gegaan! 🙁

 42. sonja zegt:

  Mooi lakje! Je hebt prachtige nagels. Hoe krijg jij het “boogje” bij de nagelriemen zo mooi?

 43. Wat een geweldig leuk lakje! Deze wil ik nog wel gaan halen!

 44. Ik vind het een bijzonder en pretty kleurtje! Die wil ik zeker weten binnenkort scoren 😀

 45. De volgende keer bij kruidvat beland deze in mijn mandje ^^ <3 it

 46. Vind de nieuwe lakjes ook helemaal niet fijn maar deze kleur is echt prachtig!

 47. Emma zegt:

  Ik kreeg het ook wel even benauwd toen ik hoorde dat alle lakjes eruit gingen en ik niet wist wat er voor terug kwam hoor! Maar nu is iedereen is zó negatief over de nieuwe lakjes.. zelf heb ik ook wel gemengde gevoelens maar wel wat minder negatief dan de rest geloof ik..
  ja, de kleuren zijn niet spannend, maar ik hoop gewoon dat ze in de herfst weer met wat goeie nieuwe kleuren komen, ja de prijs is omhoog gegaan, voor mij geldt: als ze dat binnenkort nog een keer doen is het voor mij niet echt een budget-lakje meer, het houdt me nu al een beetje tegen om er zomaar een mee te nemen, maar! ik heb Lilactric getest en ik vond dat wel echt een aparte kleur en ik vind (als enige op de wereld geloof ik) het kwastje echt zó’n verbetering ten opzichte van de oude… die waren mega dik en ik kreeg daarmee lak nooit netjes dichtbij mijn nagelriemen, dit kwastje daarentegen lakte als een zonnetje! maar goed, ik weet niet of ik dat bij de andere lakken ook vindt. verder wil ik iedereen aanraden om klachten over de slechte doppen naar Catrice te mailen! Ze doen er echt wat mee.

 48. Mirjam zegt:

  Omdat ik slechte dingen over de nieuwe kwastjes had gehoord, had ik nog geen lakje gekocht. Voor mij sprong ook alleen deze eruit.. Toch maar kopen?

 49. Prachtige kleur is dit 🙂 x

 50. De kleur is wel echt prettttteh! Maar de nieuwe kwaliteit … niemand is er volgens mij so far goed te spreken over.

 51. Ook al ben je er negatief over, ik vind toch dat je dit heel leuk schrijft! Leest lekker weg!

 52. marjolein zegt:

  Wat heb jij toch ontzettend mooie nagels!
  En wat lak je ze mooi, hoe doe je dat?
  Xx

 53. Oh moooi zeg! Vooral die glitter erin maakt het lekker speciaal.

 54. Really Cute <3

 55. Oeef mooi kleurtje!

 56. Malikaaa zegt:

  Toevallig heb ik deze gister gehaald bij Kruidvat en heb hem gelijk opgedaan vandaag..Hij lakte wel oke en de kleur is ook wel ok..Hij is soms wel een beetje vaal van kleur lijkt! De gouden shimmer maakt hem wel weer heel apart 🙂

 57. Nienke zegt:

  Wou dit super kleurtje vandaag kopen maar hier is die nog niet te bekennen 🙁

 58. Zeker een mooi lakje!

 59. Dit lakje vind ik wel mooi. 🙂

 60. Wat een leuk kleurtje. Wat apart met die stipjes erdoorheen. Wel heel mooi!

 61. Marieke zegt:

  Algemeen vraagje, hoe weet je of je lemony flutter van lust nog goed is? Ik heb m al anderhalf jaar in gebruik, hij is nog lang niet op en ruikt nog prima, is misschien ietsje lichter van kleur geworden.. Je hoort altijd dat mensen ze weg doen en nieuwe halen maar wanneer moet dat?

  1. Zo te horen is die van jou nog helemaal goed! Als Lemony Flutter niet meer goed is ruikt hij ontzettend muf (heb ik al een paar keer gehad), dus voorlopig kun je die van jou gewoon blijven gebruiken 🙂

 62. De nieuwe doppen vind ik inderdaad ook niet zo fijn, voelen wat gammel aan. Maar de lakjes daar ben ik nog steeds tevreden over (gelukkig!)
  Ik vind het een mooi kleurtje, maar nog meer dan dat vind ik dat je prachtige foto’s hebt gemaakt!! Petje af

 63. Waauw apart kleurtje maar wel heel mooi! ;D

 64. Ik heb nog geen lakjes van Catrice, dus ook niet van de nieuwe collectie. Ik hoor over de nieuwe collectie niet de allerbeste reacties, maar ik vind deze kleur wel erg leuk!

 65. Nieke zegt:

  Naar aanleiding van je review en mooie foto’s dit lakje gekocht. Bedankt!

 66. helemaal mee eens hoor het nieuwe catrice is niet echt een verbetering.. maar dit lakje is wel erg mooi, zelf heb ik nr. 28 You better think pink en die dekt ook mooi na 2 laagjes vind ik

 67. Nienke zegt:

  Van de week dit mooie kleurtje gekocht, net mijn nagels er mee gelakt maar wat is dit een slechte kwaliteit zeg. Het smeert helemaal niet fijn, dekt niet goed en ik heb t idee dat je echt een dikke laag moet gebruiken om het egaal te krijgen 😐
  Zonde van zo’n leuke kleur

 68. Renée zegt:

  Ik vind de kleurtjes wel ok, maar de kwaliteit van de flesjes is ronduit k*t.. Ik doe altijd voorzichtig met mijn nagellak en ik draaide al gelijk een dop stuk 🙁

 69. Wow super mooie kleur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.