Budget Nagellak

Swatch: Catrice – Play It Blue + Bring Me Peach (Candy Shock)

Hoewel ik groot fan van Catrice ben heb ik de afgelopen maanden toch niet veel uit de LE-collecties gekocht. Er zat wel af en toe wat leuks tussen, maar alsnog vond ik ze niet heel spectaculair. Toen ik afgelopen week even bij Kruidvat was stond er toevallig een vrijwel vol display met de Candy Shock-collectie. De Nail Sugar Pearls (caviar-balletjes) waren allemaal al uitverkocht, maar de lakjes stonden er nog allemaal. Ik besloot voor twee frisse kleurtjes te gaan, Play It Blue en Bring Me Peach.

Play It Blue is één van de lichtste lichtblauwe lakken die ik ooit heb gezien. Als ik niet beter zou weten zou ik bijna denken dat hij wit is! Het is echt een hele lichte kleur en hoewel ik niet goed weet wat ik ervan moet vinden, vind ik het toch wel wat hebben. Het staat best fris en uniek, en bovendien maakt het m’n handen nog ietsje bruiner. Een echte zomerlak dus! Twee laagjes waren in principe voldoende geweest, maar ik heb er voor de foto’s nog een derde laag overheen gedaan.

Bring Me Peach vind ik geweldig! Ik ben dol op alles wat ook maar enigszins in de buurt van geel of oranje komt, dus deze kan niet ontbreken. Deze tint is vrij zacht van kleur, maar toch erg bijzonder en sprekend. Pretty! Ook voor deze kleur waren twee laagjes eigenlijk wel genoeg, maar heb ik voor het mooiste effect nog een derde laag gebruikt.

Zoals op de foto te zien is hebben beide lakjes een semi-matte finish. Ze zijn niet helemaal mat zoals we dat een paar jaar geleden zagen, maar eerder een beetje leer-achtig. Ik had het niet door toen ik aan het lakken was, dus ik was aardig verrast toen ze zo opdroogden! Je kunt ze uiteraard gewoon mat laten, maar ik vond ze ook wel mooi met een glanzende topcoat eroverheen. Overigens heeft de matte finish als bijkomend voordeel dat de lakjes razendsnel drogen, dus dat is ook meteen mooi meegenomen. Met de kleuren ben je in elk geval vast helemaal klaar voor de zomer, en als we de weerberichten mogen geloven zal het niet lang meer duren!

De lakken uit de Catrice Candy Shock-collectie zijn tijdelijk verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. De nagellakken kosten €2,69.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. ik vindt het blauwe kleur erg apart!

 2. Ik vind de kleuren echt heel mooi 🙂

 3. Wat een leuke kleurtjes!

 4. Prachtige lakjes! Vooral de eerste is heel apart, maar ik heb nog nooit zo’n goed dekkende ‘witte’ lak gezien!

 5. Beide kleuren vind ik erg gaaf, heel apart die eerste vooral!

 6. Esther zegt:

  Enorm mooie swatches.

 7. Oeef die perzik kleurige vind ik echt prachtig!

 8. Hele mooie lakjes! Vooral omdat ze zo mat zijn.

 9. Oh jeetje! Nu heb ik bijna spijt dat ik deze collectie aan mijn neus voorbij heb laten gaan, had niet gedacht dat deze weer zo mooi en ‘anders’ waren dan de standaardcollectie.

 10. Wat een aparte kleuren! Erg verrassend.

 11. Die blauwe vind ik erg mooi! 🙂

 12. De oranje vind ik erg mooi!

 13. Leuke kleurtjes allebei ^^ x

 14. Oh mooi hoor, de eerste is echt speciaal.

 15. Wat een prachtige kleurtjes!

 16. Woaw dat zijn mooie lakjes en zo mat! Zijn er nog veel andere kleuren?

  Trouwens, zo’n mooie swatches. Je hebt je naam dus duidelijk niet voor niks 😉

  Liefs,
  Joliefie

 17. Mooie kleuren hoor, alleen vind ik matte lakjes niet zo mij ding!

 18. Vooral die peach is super gaaf, dat matte effect vind ik super tof.

 19. Milou zegt:

  Super!
  Bij ons waren er nog heel veel Nail Sugar Pearls (Caviar). Zelf heb ik de witte.
  Meteen over de tweede laag nagellak een topcoat (Essence) en pearls erop strooien/duwen.
  Na de eerste avond op elke nagel 4 balletjes ‘opnieuw’ moeten plakken, vervolgens is nog twee dagen blijven zitten. Alleen op de ringvinger geprobeerd. (Ook met dozen uitpakken op het werk enz.)

 20. love die hele collectie 😀 super pretty lakjes!

 21. Verona zegt:

  Was razend enthousiast over die peach kleur, na het lezen van dit artikel, dus vandaag ein-de-lijk de stad ingedoken, jaaaaa bij Gods gratie nog 1 weten te bemachtigen!!!! Thuis meteen ermee aan de slag, maar….. Wat lakt het raaar ik kan er niks mee krijg het geenszins op mijn nagels zoals het er bij jou uitziet jammer 🙁

 22. Bring me peach vind ik echt geweldig!!

 23. Marjolein zegt:

  Wow mooie kleuren!

 24. Goh, wat moet je bij deze kleuren toch netjes kunnen lakken wil het wat zijn..
  Ik hoorde trouwens ook mensen die de dekking erg slecht vonden, gek dat men daar zo wisselend over denkt… (kwaliteitsverschil per flesje?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.