Nagellak

Swatch: Catrice – Salmon & Garfunkel

Uit de nieuwe collectie van Catrice had ik direct al twee ultieme favorieten, namelijk Birdy Reloaded en Salmon & Garfunkel. Birdy Reloaded heb ik hier al laten zien en is inderdaad één van mijn favoriete lakjes van dit moment. Nu is het tijd om Salmon & Garfunkel eens flink in de spotlight te zetten, want ook deze nagellak is wat mij betreft een echte musthave!

Hoewel de naam Salmon & Garfunkel doet vermoeden dat dit een zalmkleurig lakje is, vind ik deze nagellak toch echt perzik-achtig. Maar ach, de naam is geweldig, dus wat maakt het uit? Salmon & Garfunkel is wat mij betreft dé ideale kleur voor deze zomer. Om heel eerlijk te zijn had ik zelfs een beetje gehoopt dat Chanel June meer zoals deze zou zijn, want die vind ik voor het mooie iets te oranje. Dit past veel beter bij mijn huidskleur en bij de lente. Kortom, Salmon & Garfunkel is prachtig!

Niet alleen de kleur is fantastisch, maar ook de dekking van Salmon & Garfunkel is absoluut dik in orde. In tegenstelling tot veel vergelijkbare tinten heeft dit lakje maar 2 laagjes nodig om perfect en streeploos te dekken. Jippie! Ik moest wederom weer eventjes wennen aan het nieuwe kwastje (daar zal ik in een ander artikel nog wel verder op ingaan), maar eigenlijk lakte hij prima en redelijk soepel.

Ik zei meteen al in mijn shoplog dat Salmon & Garfunkel absoluut niet te vergelijken is met Chanel June, maar ik merkte dat jullie ze toch wel graag naast elkaar wilden zien. Ook waren veel van jullie benieuwd naar het verschil tussen Salmon & Garfunkel en Catrice Apropos Apricot (niet meer verkrijgbaar). Ook bedacht ik me tijdens het swatchen dat Essence Makes Me Weak (niet meer verkrijgbaar en niet op bovenstaande foto) ook wel heel erg in de buurt kwam. Tijd om ze naast elkaar te zien:

Wijsvinger: Catrice Salmon & Garfunkel
Middelvinger: Chanel June
Ringvinger: Catrice Apropos Apricot
Pink: Essence Makes Me Weak

De eerste drie lakjes zijn totaal niet met elkaar te vergelijken, maar zo hebben jullie in elk geval een beetje een idee van hoe ze van elkaar verschillen. Ook zie je zo goed hoe Chanel June en Catrice Apropos Apricot ten opzichte van elkaar zijn! De enige mogelijke dupe van Salmon & Garfunkel in dit rijtje is Essence Makes Me Weak, al lijkt die iets meer roze te zijn. Als je dit lakje al in je stash hebt, dan zal Salmon & Garfunkel weinig meer toevoegen. Makes Me Weak is niet meer verkrijgbaar, dus Salmon & Garfunkel is wel weer een mooi alternatief voor de meiden die ‘m gemist hebben.

Tja, wat kan ik nog meer over dit lakje zeggen? Een prachtige frisse kleur, een fijne nagellak en eigenlijk gewoon een absolute musthave!

Catrice Salmon & Garfunkel kost €2,49. Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

52 reacties

 1. Heel mooi! Ik heb die van essence al, maar misschien ga ik die van catrice toch nog even halen:)

 2. Ohh, ik vind dit zo’n mooi lakje! Helemaal leuk voor de lente en zomer!

 3. Ik heb deze ook! Echt een heel mooi lakje!

 4. Irene zegt:

  Mooi!! Ik ga hem binnenkort toch ook maar halen.

 5. Jaaa die heb ik! Ik vind hem heel erg mooi en zomers, en hij maakt mijn handen meteen zo bruin-lijkend (terwijl die spierwit zijn, haha)
  x Springvibes

 6. Ik heb hem ook en ben er helemaal gek op 😀
  x

 7. Ik vind het kleurtje echt een schattig perzik tintje! <3

 8. Oh wat een mooie kleur;D

 9. Superleuk kleurtje! Echt leuk voor in de zomer ! Nu draag ik toch nog iets meer donkere kleurtjes (zoals genius in the bottle ;p)
  xoxo WeLoveImperfection

 10. Fijn dat je altijd de lakjes vergelijkt, zo krijg ik echt een goed beeld! Ik dacht namelijk dat hij precies hetzelfde was als apropos apricot, niet dus! 🙂

 11. Eergister stond ik te twijfelen voor het schap… Maar ik heb hem toch maar niet meegenomen (ik ben geld aan het sparen). Nu maak je het me wel heel lastig!

 12. stef zegt:

  heb m ook ergggg pretty is t

 13. Michèle zegt:

  handig artikel 🙂 ik ben persoonlijk wel niet zo’n fan van deze kleuren, ik ben erg bleek en van die lichte kleuren doen mijn handen dan vaak heel “doods” lijken zeg maar.

  1. Dit kleurtje laat je handen juist bruiner lijken! Maar handen zijn echt niet bruin, maar hierdoor gaat het echt bruiner lijken. Dus miss is dit kleurtje juist een aanrader voor jou? Xx

 14. Ik heb deze ook maar ik kan er echt niet mee lakken. Te dik en ik krijg het overal niet helemaal dekkend ;(

  1. Wat jammer! Blijkbaar had ik met de mijne meer geluk… Misschien wat nagellakverdunner toevoegen?

 15. wauw onwijs mooie kleur!

 16. Wat een mooi kleurtje <3

 17. Ingrid zegt:

  Ik zat ook te twijfelen bij het schap. Mijn handen hebben nu de perfecte kleur, maar zomers worden ze altijd heel bruin. Ik ben bang dat het kleurtje dan te licht is.

 18. Lianne zegt:

  Ik zou deze zo graag met de nieuwe flakie van essence willen zien, haha. Lijkt me zo mooi <:')

 19. Niet zo echt mijn kleur eigenlijk om te dragen.

 20. Ik heb hem nog steeds niet, maar wil hem wel héél graag! Ik moet ook eerlijk zeggen, dat ik deze mooier vind als ik het zo op de swatches zie, dan die van Chanel!

 21. Ik heb eindelijk dit mooie lakje kunnen scoren, ik ben ook fan!

 22. Ilse zegt:

  ik heb hem ook, hele mooie kleur!

 23. Leuk dat je hem vergelijkt, hij is idd heel mooi!

 24. Petra zegt:

  Ik heb dit lakje van Catrice dus laatst ook gekocht (gelijk toen ik m zag in je filmpje toen je de nieuwe Catrice producten showde) maar ik ben er zwaar ontevreden mee.. Je moet inderdaad 3 laagjes opbrengen, maar dan gaat ie heel lelijk dik korrelen (en ja ik heb wel genoeg tijd gewacht ertussen..) plus hij chipt heeel snel vond ik. Verbazingwekkend dat jij er wel zo enthousiast over bent.. Vind de kleur wel heeel mooi btw!

  1. Wat wen verschil! Dat klinkt bijna als een totaal ander lakje… Wat vervelend zeg, zonde dat hij zo erg tegenvalt!

 25. Ik vind het een heel leuk kleurtje! Leuk dat je hem hebt vergeleken met de andere lakjes die er een beetje (of toch ook weer niet) op lijken.

 26. Mooie kleur! <3

 27. Prachtig kleurtje!

 28. Makes me weak vind ik eigenlijk wel de mooiste kleur! Jammer dat ie niet meer verkrijgbaar is.
  Salmon klinkt echt vies trouwens haha, weet niet waarom, maar wel een leuk kleurtje!

 29. Ik heb hem ook en ik vind hem geweldig!

 30. Oee mooi kleurtje zegg! Lekker friss!! Ze lijken echt niet op elkaar! Maar wel mooie kleurtjes allemaal!!

 31. Heeel erg mooi kleurtje! Ik heb hem zelf in de kleur, maar dan van de vorige van Catrice!

 32. Ik vind deze lak ook zó mooi. Ik heb hem ook zonder enige twijfel of schuldgevoelens meteen in mijn mandje gemikt toen ik hem zag 🙂

 33. Het is echt een prachtige kleur!!! Als ik het kleurtje tegen kom; wil ik hem ook hebben!

 34. Anne zegt:

  Ik heb dit lakje ook gekocht maar ik ben ook ontevreden over de formule. hij dekt bij mij heel slecht en het is dus heel lastig om hem netjes op mijn nagels te krijgen. ook chipt hij heel snel. Het is inderdaad een prachtig lakje maar ik ben er niet tevreden over.

 35. knoopje zegt:

  Hoera, ik zie de lay-out nu ineens weer gewoon! Geen idee waarom trouwens, maar ik ben er wel blij mee 😉

  1. Aaaah, moi zo! Goed om te horen!

 36. Marijne zegt:

  Lijkt Salmon & Garfunkel een beetje op Walk on Air? Ik heb namelijk Walk on Air dus heeft het veel zin om ook nog Salmon & Garfunkel te kopen?

  1. Walk on Air is veel meer roze en heeft shimmer, dus zijn wat mij betreft niet echt vergelijkbaar!

 37. er zijn nieuwe long lasting nagelakjes van rimmel voor 4.99 euro echt moooi!!!!
  mooi swatch charlot..

 38. ik heb em ook en die van essence heb ik zelfs dubbel. Toen die uit het assortiment ging was hij in Duitsland ‘new’ en heb ik hem daar nog eens meegenomen als back up. Had ik toen geweten dat catrice met deze zou komen dan was dat natuurlijk niet nodig geweest. en apropos apricot heb ik ook omdat dat een dupe leek van makes me weak die ik graag nog eens wilde. Haha.
  Maar misschien even in Duitsland (als je daar toevallig wel eens komt) kijken als je essence makes me weak graag wil!

 39. Waauww, ik vind deze echt zó mooi! Ik wou hem laatst kopen, maar heb het toch niet gedaan..(stom momentje van mezelf..;p) Heb er echt spijt van! Volgende keer gewoon meenemen!

 40. wow, echt een prachtig kleurtje

 41. quinty zegt:

  ik heb hem ook die van mij is geweldig

 42. Wat heb jij perfecte nagels!

 43. Demi zegt:

  Prachtig kleurtje! zou hem ook graag een keertje willen kopen.

  wist je dat er van catrice ook een soort special effect topper bestaat?
  ik heb het nog nooit gezien, maar catrice heeft dat blijkbaar ook?

  http://www.catrice.eu/nl/limited-edition/million-styles/detail/product/million-styles-effect-top-coat-01.html

  daar staan de kleuren, echt geweldig! maar ik hoop dat ze het ook in nederland hebben.

 44. Nynke zegt:

  heb je nog leuke tips wat je hier mee kunt doen! ik vind het namelijk een superlakje ik heb hem zelf ook:) laatutweten?

 45. Isabelle zegt:

  Ik heb deze ook, inderdaad een hele mooie kleur.. maar hij lakt verschrikkelijk.. hij is zoo dun lijkt wel water en hij lakt onwijs streperig, dekt pas bij 3 laagjes

  1. Irene zegt:

   Daar heb ik dus ook last van. Bij mij is hij alleen niet dun maar wel streperig. Hij is wel mooi….

 46. Leuk kleurtje. Ik wil die ook kopen maar dat mag niet meer van mijn moeder.
  Zij zegt dat ik al genoeg nagellak heb. In vergleik met de aantal potjes van mijn nichtje heb ik echt heel erg weinig. Ik heb 22 kleuren waarvan de meeste winterkleuren. Zomerkleuren zijn veel en veel mooier. Hebben jullie misschien een paar goede argumenten om mijn moeder over te halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.