Nagellak

Swatch: Chanel – Delight (Summertime de Chanel)

Normaal houd ik de lanceringsdata van Chanel-collecties wel in de gaten, maar de zomercollectie Summertime de Chanel was me even helemaal ontgaan. Per toeval liep ik er donderdag tegenaan bij de parfumerie, wat een verrassing! Ik had wel al promofoto’s gezien, maar de collectie zag er niet meteen heel spannend uit. De enige nagellak die me interessant leek was Delight, een gouden tint. Toen ik hem in het display zag staan vond ik hem toch wel erg leuk, dus die moest natuurlijk mee naar huis!

Chanel Delight is een zandkleurige goudtint met een frost finish. Ik ben dol op dit soort lakjes! Hij ziet er ook erg zomers uit, het doet me wel een beetje denken aan zandkorrels. Het is een vrij warme tint die het vooral goed zal doen bij warmere huidtypes, maar aangezien hij ook wat zilver lijkt te hebben kan hij bij koele tinten ook mooi staan.

Net als veel lakjes met een vergelijkbare finish dekt Delight prima. Na twee laagjes is hij perfect en ook de substantie is prima. Niks op aan te merken dus!

Toen ik Chanel Delight swatchte had ik een gevoel van “Hè? Zo’n lakje heb ik volgens mij eerder gezien!”. De nagellakken waar ik meteen aan moest denken waren OPI Designer… De Better en Orly Rage.

Wijsvinger: Chanel Delight | Middelvinger: OPI Designer… De Better | Ringvinger: Chanel Delight |Pink: Orly Rage

Op bovenstaande foto heb ik ze eventjes vergeleken, maar ze komen niet eens bij elkaar in de buurt! OPI Designer… De Better lijkt bijna een zilveren versie van Chanel Delight te zijn, maar is dus wel heel anders. Orly Rage is veel meer roze, dus die komt er ook niet bij in de buurt.

Het bleef maar aan me knagen, welke lak heb ik dan in mijn hoofd? Ik besloot Catrice Goldfinger en MAC Soiree er maar eens bij te pakken, zouden deze er op lijken?

Wijsvinger: Chanel Delight | Middelvinger: Catrice Goldfinger | Ringvinger: Chanel Delight |Pink: MAC Soiree

Eehm, nee. Dit lijkt er ook niet op! Golfinger is een stuk geler, terwijl MAC Soiree, net als Orly Rage veel meer roze is. Conclusie: ik heb helemaal geen dupe in mijn stash! Dat is tegenwoordig best bijzonder, leuk om weer eens een uniek lakje te ontdekken.

Delight is wat mij betreft een prachtige nagellak, maar die heeft natuurlijk ook een flink prijskaartje. €22,50 welteverstaan. Nee, niet budget, maar wel prachtig!

Chanel Delight maakt deel uit van de tijdelijke Summertime de Chanel-collectie die nu in de winkel ligt en kost €22,50. Deze nagellak is tijdelijk verkrijgbaar (en Limited Editions gaan vaak erg hard!), dus wacht niet te lang!

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. Ik vind hem wel mooi en dat terwijl ik meestal niet zo ben van de glans lakjes!

  1. Ik vind die eerst dupe foto trouwens wel leuk, ook al zijn het niet dezelfde kleurtjes dat maakt het juist een leuke speelse manicure

 2. Wat een enorm mooie kleur!

 3. Wat grappig dat kleuren in herinnering op elkaar lijken, maar in het echt weer niet. Fijne review, thanks!

 4. Wat een prachtig lakje! Geeft een luxe gevoel!

 5. Wat een prachtige kleur! Jammer dat Chanel zo duur is..

 6. Michèle zegt:

  heel leuk lakje 🙂 verwijdert hij ook makkelijk of is het zo’n typisch glitterlakje?

  1. Nee, veel makkelijker. Foil lakjes verwijderen minder makkelijk dan een cream-lakje, maar het is prima te doen.

 7. Wat een prachtig lakje! Alleen wel een beetje duur 🙁

 8. Wauuw, prachtig kleurtje.

 9. Wow, erg mooi kleurtje!!

 10. Hij ’s prettty! Leuk ook dat ‘ie écht anders is dan andere nagellakjes 😀

 11. Wat een mooie kleur ;D

 12. Heel mooi! Maar te duur voor mij haha

 13. Volgens mij lijkt hij ook heel erg op KOH Fire 🙂

 14. Mooie kleur ! Staat wel chique zo !

 15. Jessica zegt:

  Misschien bedoel je 860 Browno Mars van Catrice?
  Zo op de foto vind ik hem daarop lijken, die is ook wat bruiner ipv goud

 16. Wat een mooi kleurtje!

 17. mooi en staat je ook erg leuk

 18. Jamie zegt:

  Wauw, wat een mooie kleur! Hij deed me meteen denken aan browno
  Mars van catrice, maar die is een stuk bruiner van kleur denk ik!

 19. Hele mooie kleur! Alleen vind het alijd zo duur en heb het er niet voor over 🙂 maar je hebt idd goede lakjes die er op lijken.

 20. Prachtig lakje! Leuk dat je ze hebt vergeleken met andere lakjes!

 21. echt een heel erg mooi kleurtje! staat mooi bij bijna alles! 🙂

 22. wauw echt prachtig!

 23. mooie dupes!
  xoxo

 24. om eerlijk te zien valt hij me toch wat tegen.. (al is dat natuurlijk alleen maar goed voor mijn portemonnee :P)

 25. nawi zegt:

  Heb deze ook gekocht vind hem echt super mooi kijk er de hele dag na. Dit is voor mij de goudbruine versie van graphite een van mijn favorite lakjes van Chanel. Heb de Island ook meegenomen vond het ook zo’n mooie aparte kleur. Bedankt voor je post vond het leuk om te lezen. Heb je nog iets gekocht van de zomercollectie?

 26. Marissa zegt:

  Ik heb er een van de H&M van 1,5 jaar volgens mij de kerstcollectie (tenminste rond die tijd) en die lijkt hier echt op! Het is echt een heel mooi lakje!

 27. Fietsband zegt:

  <3_<3 lovelovove it. Maar heb er geen geld voor 🙁
  xxx

 28. Prachtig lakje 🙂 x

 29. Prachtig kleurtje! Ik heb hem gister nog zien liggen in de Ici paris!

 30. wat dacht je van catrice browno mars!!???

  1. Nope, is totaal anders.

 31. wauw prachtig lakje!

 32. Gabriëlla zegt:

  Ik ben zelf meer van de creamy lakjes. Ik moest trouwens meteen aan Orly – Luxe denken toen ik deze zag. 🙂

 33. Mooi en apart kleurtje! Erg gaaf!

 34. Wat een prachtig lakje! =) Heeft hij niet ook veel weg van ‘Sand Dune’ van Chanel?

  1. Je bedoelt zeker Ciaté? Geen idee, die heb ik niet 🙂

 35. Janneke zegt:

  Welke er ook wel een beetje bij in de buurt komt is 66 Shiny Godness. Goud met een wat zwart/groenige toon. Hmm, klinkt ugly, maar ik kan het niet goed omschrijven.

  1. Janneke zegt:

   Van Essence vergat ik erbij te zetten.

  2. Hmmm, die is echt veel bruiner, niet echt te vergelijken helaas!

   1. Janneke zegt:

    OK kan. Ik zag net je tweet. Heb het gevoel dat het hierover ging. Vind dat eigenlijk erg jammer. Het is met de beste bedoelingen natuurlijk. En ik ben niet zo’n expert als jij 🙁

 36. Janneke zegt:

  Ik heb er echt wel een rotgevoel van. Bah.
  Motiveert niet echt om nog eens te reageren 🙁

  1. Sorry, dat was echt totaal niet mijn bedoeling! Ik had dat inderdaad niet zo moeten zeggen, dat had ik gewoon niet moeten doen. Het was zeker niet direct op jouw gericht, maar meer op alle comments die ik vaker krijg bij sommige nagellakken…. Ik vind het echt vervelend dat je er zo’n gevoel bij hebt. Nogmaals, dat was echt totaal niet mijn bedoeling!

   1. Janneke zegt:

    Bedankt voor je reactie. 🙂
    Ik snapte het gewoon echt even niet. Jij hebt er natuurlijk veel meer kijken op. Naar mijn idee leek het erg op elkaar, voor jou ligt dat misschien mijlenver uit elkaar. Maar ik zit er al niet meer mee hoor.

 37. Oee wat een mooi kleurtje zegg!

 38. Ka-An zegt:

  Ik vind nummertje 82 Rich & Pretty van Essence er wel een beetje op lijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.