Nagellak

Swatch: Chanel – May

Na de swatch van Chanel June kon Chanel May natuurlijk moeilijk uitblijven. Dus bij deze een vrolijk lakje om het druilerige weer van vandaag een beetje op te vrolijken!

Het had trouwens weinig gescheeld of ik had Chanel May niet eens gekocht. Ik had ‘m al gereserveerd bij de parfumerie, maar ik bedacht me later dat ik Chanel Morning Rose en Chanel Mistral al heb en dat May weinig toe zou voegen. Bovendien draag ik nauwelijks roze! Je zou het misschien niet van me verwachten, maar in werkelijkheid draag ik maar een paar keer per jaar roze nagellak. Maar aan de andere kant, het is wel Chanel. En ik spaar Chanel-lakjes, dus May kon eigenlijk toch niet ontbreken.

Chanel May is net als de andere lakjes uit deze collectie een cream-lakje zonder enige vorm van glitter of shimmer. Eigenlijk best jammer, want ik vind dat juist zo mooi aan Morning Rose en Mistral. May is vrij fel en heeft een koele ondertoon en is daardoor toch een beetje anders dan de andere Chanel-lakjes die ik al heb.

Dit lakje is overigens prima dekkend. Je hebt twee laagjes nodig en dan is hij eigenlijk perfect. Over de houdbaarheid kan ik nog niks zeggen (ik heb ze alleen even geswatched), maar ik heb begrepen dat ze relatief goed blijven zitten.

Ik weet niet wat het is, maar bij deze collectie heb ik een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant hebben de lakjes een hoog ‘hebben!’-gehalte, vooral omdat de kleuren zo mooi en vrolijk zijn. Aan de andere kant zijn ze ook niet zo heel erg uniek en weet ik zeker dat je voor zowel June als May dupes kunt vinden. Een dupe voor May weet ik even niet zo snel uit m’n hoofd, maar ik heb bijvoorbeeld een H&M Hello Kitty-lakje dat hier wel heel erg op lijkt. Zo moeten er vast nog wel meer zijn!

Voor zover ik weet zijn de lakjes uit deze collectie geen Limited Edition en zullen ze worden toegevoegd aan het vaste assortiment van Chanel. Toch hoor ik hier en daar wel tegenstrijdige berichten en zou juist June als enige Limited Edition zijn, en worden de andere twee (April en May) inderdaad opgenomen in de vaste collectie. Vooralsnog ga ik er vanuit dat ze alledrie gewoon zullen blijven!

Chanel May kost €22,00 en is verkrijgbaar bij de parfumerie.

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. heel mooi kleurtje!

 2. Yvonne zegt:

  Super leuk! Ik zou graag een dupe zien, want ik zou dit lakje erg graag willen, maar ik heb er geen 22 euro voor over 😉

  1. Marieke zegt:

   Ik heb precies hetzelfde. Supermooi en het trekt me omdat ik in Mei ben geboren 😛 Maar 22 euro.. nee dankje.

 3. omg ik vind ze beide echt prachtig! nu ik ze beide gezien heb ik wil ze ook alle twee 😀

 4. heel mooi kleurtje hoor, maar ook voor deze zou ik geen 22,- over hebben..

 5. Hele mooie kleur, maar idd zoals je zegt, het is volgens mij ook te vinden in een lagere prijsklasse :).

 6. Mooie kleur! Maar iets te duur vind ik ^^

 7. Ik vind ‘m echt niet bijzonder genoeg voor 22 euro… Maar als je ze spaart, begrijp ik het wel. Hihi, daar maak ik me ook wel eens schuldig aan.

 8. Hmm, ik heb al heel wat Chanel lakjes in bezit maar deze trekken me totaal niet. Ik vind ze niet ‘Chanel bijzonder’ waardig. Dus deze laat ik lekker staan 🙂

 9. Deze vind ik erg mooi. Maar aangezien hij in het vaste assortiment komt wacht ik nog even en geef ik liever mijn geld uit aan de LE glosses.

 10. Oh so pretty! (L)

 11. Hele mooie nagellak. Maar ik heb toch geen 22 euro over voor een lakje… Opzoek naar een dupe dus.. 😉

 12. Erg mooi kleurtje!

 13. Jaaa, mooi is deze! Maar het geld heb ik er niet voor over, omdat het (zoals je zelf al zegt) niet écht een uniek kleurtje is.

 14. Heel erg mooie kleur!

 15. Prachtig fleurig kleurtje 😀

 16. Hoe lak jij je nagels zo prachtig?

 17. Prachtig roze kleurtje!

 18. ookal zo’n mooie kleur! Vond de andere wel wat mooier, deze is wat meer standaard.

 19. Daaanielle zegt:

  Ik ben ook helemaal weg van de nieuwe lakjes. Ben zelf van plan om April te kopen. 🙂

  Volgens mij lijkt May trouwens heel erg op OPI Shorts Story. Die van OPI lijkt me alleen net iets paarser nog dan May, maar alsnog vind ik ze behoorlijk close!

 20. tof, maar ik ben het met je eens… mooi kleurtje, maar hetzelfde als bij june geldt

 21. Ik vind het net iets te standaard om zomaar € 22 voor te betalen eigenlijk…

 22. Elsemiek zegt:

  “Passionate Pink” van Revlon lijkt een aardige dupe te zijn…

  http://1.bp.blogspot.com/-87o0qX0A8Lg/TvqMc9nsJWI/AAAAAAAADUs/7Hyg59rC8Kg/s1600/Passionate+Pink1.jpg

 23. Hele mooie roze kleur <3 🙂

 24. silvie zegt:

  een chanel lakje in een budget maand whaha 😛

 25. Chantal zegt:

  Ik denk dat je voor May een goede dupe zou kunnen vinden in het Gosh assortiment. Ik weet niet of hij nog steeds te koop is, maar ik heb bijvoorbeeld bubblegum en ik denk dat ie daar wel dicht bij in de buurt komt. Mooi is ie wel!

 26. Keshia zegt:

  Heeeeel mooi.. alleen nog aan het wachten tot ze verkrijgbaar zijn ergens in België..

 27. Mooie lakjes en mooie foto’s!!
  Ik zelf vind april de mooiste kleur, een warm rode kleur. Meer een warm rose rood. Beetje vage omschrijving 🙂 Heb je al iets over dupes gehoord want 22 euro is mij niet echt te doen…
  Groetjes Julia…

 28. AshLey zegt:

  Love love love this color !

 29. Kan je misschien een x een tutorial doen over hoe jij je nagellak opdoet? Het is zo strak en egaal en glad! Geen streepje te zien, het lijken wel gelnagels vind ik! (Dat bedoel ik dus als een compliment :)) Doei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.