Nagellak

Swatch: China Glaze – Metro Pollen-tin (City Flourish)

Als je me wat langer volgt, dan weet je dat ik in de zomer dol ben op gele nagellak. Het begon in de periode van Chanel Mimosa en vooral Catrice Birdy Reloaded was lang groot favoriet. Daarna kwam nog Rimmel Sunny Days en Essence Wanna Be Your Sunshine. En dit jaar was ik al erg goed te spreken over OPI I Just Can’t Cope-a-cabana. Het moge duidelijk zijn: ik houd van gele nagellak. Een tijdje geleden stuitte ik op een interessante gele kleur van China Glaze uit de City Flourish-collectie, Metro Pollen-tin. Deze was weer net even anders dan de andere tinten en leek me perfect voor de zomer!

De kleur is vrij warm en donkerder dan veel gele lakjes, maar hij is nog wel fris en vrolijk. Heel erg leuk! Hij op zichzelf al erg vrolijk, maar zoals jullie in dit artikel al hebben kunnen zien doet hij het ook goed met glitters. Met name verschillende tinten roze zorgen voor mooie combinaties!

Zoals je op deze foto kunt zien is de nagellak bij mijn pink een beetje gebarsten. Ik heb geen idee hoe dat is gekomen, maar het zal waarschijnlijk te maken hebben met de finish van deze lak. Hij is namelijk niet glanzend, maar een beetje mat, waardoor hij een soort leather look krijgt. Dat had van mij dan weer niet gehoeven. Als ik ‘m mat had gewild zou ik er wel een matte topcoat overheen doen. Dit is het nèt niet.

Over de substantie kan ik erg positief zijn! De lak is ietwat aan de stroperige kant (wat waarschijnlijk met de matte finish te maken heeft), maar er is nog wel netjes mee te werken. Bovendien is hij perfect dekkend en is hij na twee laagjes keurig. Houdbaarheid is aardig, maar ik heb hem tot nu toe enkel gedragen over de OPI Glitter Off Base Coat, waardoor ik er niet echt een duidelijk oordeel over kan vellen. Wanneer je ‘m mat houdt en er geen topcoat over aan brengt zal hij wel wat sneller slijten dan wanneer je dat wel doet.

China Glaze is in Nederland wat lastig verkrijgbaar in gewone winkels (al zijn er wel wat afroshops die het verkopen), dus ik bestel het altijd online. Je vindt deze lakken onder andere bij Pretty Polish (een fijne Nederlandse webshop). Ik bestel zelf vaak bij deze verkoper op eBay, daar ben je nog iets goedkoper uit, zeker als je er meerdere bestelt. Afhankelijk van waar je deze nagellak koopt ben je ongeveer €5,00 kwijt.

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. Wauw, heel gaaf kleurtje! Ik heb die van essence die ik ook maar weer eens op moet gaan doen trouwens. Wel jammer van het matte, maar alsnog zou ik hem wel willen bestellen! 😉

 2. Hele toffe kleur, heerlijk voor de lente!

 3. Wat een opvallende kleur! Tof!

 4. Prachtige kleur nagellak en je krijgt er helemaal summer feelings van 😉

 5. lekker kek kleurtje 😀

 6. Wat een mooie kleur. De finish vind ik inderdaad ook een beetje jammer. Ik heb een groene lak uit deze collectie volgens mij, ben benieuwd of die ook zo’n finish heeft. Yellow sub-mandarin (zo heet ie volgens mij) van Catrice vind ik zelf een mooie gelige kleur.

 7. Wat een gaaf kleurtje zeg!

 8. Wauw, wat een super toffe kleur!

 9. Wauw wat een prachtige kleur!

 10. Wat een gave kleur!

 11. Mooi kleurtje! Ik vind de finish juist wel heel mooi!

 12. Wat een prachtig resultaat!

 13. Wauw! Wat een mooie kleur!

 14. Gisteren heb ik een gele cropped top gekocht dus ik ben nog op zoek naar een leuk bijpassend lakje! Zit birdy reloaded nog in het assortiment van Catrice?

 15. Prachtige gele kleur, daar kan ook veel verschil in zitten! Mooi lakje en wat apart dat ie barstte…!

 16. merlin zegt:

  Zucht al, dat stomme nagellak

 17. Mooi kleurtje! Wel gek dat hij barst zeg, heb zoiets nog nooit gezien

 18. Cindy zegt:

  Dankzij jou heb ik nou iets met gele nagellak. Ik heb al een hoop okergeel maar ga nou maar eens voor kuikentjesgeel.

 19. Ik heb de hele City Flourish collectie liggen en ik heb een viertal kleuren al geswatched (deze metro pollen-tin nog niet) maar het barsten is mij bij twee van die kleuren ook al opgevallen.

 20. Wauw, echt heel erg mooi! De dekking ziet er ook goed uit en dat matte effect vindt ik ook leuk.

 21. Wauw, echt een supergaaf kleurtje, heel mooi!

 22. www gaaf kleurtje, lekker zomers. Heel erg mooi:)

 23. Damn! Zo mooi!

 24. Wat een super mooie kleur!!

 25. echt een hele mooie kleur!!

 26. Wat een apart maar mooi kleurtje!

 27. Wauw wat een prachtige kleur! Ik zou de lak zeker vaak op doen!

 28. Mooie kleur! Bijen-geel 😉

 29. Mooi kleurtje. Fijne review Charlotte.

 30. Ik heb hem ook en vind hem fantastisch!

  Dat de lak op je pink gebarsten is zou dit kunnen komen door de peel off base coat? Dat er op 1 of andere manier toch iets van gestoten is en er lucht onder is gekomen. Het is in ieder geval wel apart!

 31. Erg mooi zomers kleurtje! Jij hebt zo’n leuke smaak qua nagellak-kleurtjes!

 32. Zoooo, van een knalkleur gesproken, echt heel tof zeg!

 33. merlin zegt:

  Komt er nog een nieuw artikel of wat?

 34. Deze is zo mooi! <3

 35. merlin zegt:

  Je mag wel stoppen met je blog als je er al 5 dagen niks op hebt geplaatst!

 36. Ik vind dit echt een hele mooie kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.