Budget Nagellak

Swatch: Essence – Heart Explosion (Effect Nail Polish)

Toen de nieuwe producten van Essence gelanceerd werden, was ik vooral geïnteresseerd in de Liquid Sand-achtige nagellakken. Er zaten wat leuke dingen tussen, maar uiteindelijk was het allemaal niet zo bijzonder. Naast een aantal nieuwe Colour & Go-lakjes werd er echter ook een serie Effect Nail Polishes gelanceerd met 14 verschillende lakken met elk een interessante finish. Deze serie vind je niet in het gewone schap, maar in het tweede extra schap dat je bij grotere filialen vindt. Daartussen kwam ik Heart Explosion tegen, een rode lak met een ‘Sparking Sugar’ effect. Ben benieuwd!

Dit is een soort Liquid Sand-effect, maar dan anders. Hij is namelijk nog behoorlijk glanzend, iets wat ik nog best jammer vind. Maar ik moet wel toegeven dat het effect leuk is! Het is echt een soort suiker en je ziet de structuur goed. De kleur is daarnaast ook nog eens best leuk, met name door de combinatie van de gouden glitters. Daardoor krijgt Heart Explosion een beetje een vurig effect.

Over de substantie van de lak heb ik niks aan te merken, want hij lakt ontzettend soepel en ‘glijdt’ makkelijk over je nagels heen. Ook is hij totaal niet stroperig, wat het lakken ook weer extra makkelijk maakt. Ik heb op deze foto twee laagjes gebruikt.

Ik ben eigenlijk niet zo’n liefhebber van rode nagellak, maar deze versie vind ik dan wel weer leuk. Ik vond het in eerste instantie jammer dat hij niet wat matter was, maar als ik ‘m zo weer zie is het toch absoluut een leuke lak. Net weer even anders!

Essence Heart Explosion kost €1,99 per stuk en is verkrijgbaar bij de filialen van Kruidvat met een extra tweede Nail Art-schap. Dat zijn meestal extra grote winkels. Ik kocht deze bij Kruidvat aan de Reguliersbreestraat in Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Mariell zegt:

  Inderdaad wel een stuk specialer dan ‘gewone’ rode nagellak, heel apart met het gouden glittertje erdoor! 🙂

 2. Net wat mooier dan een gewone rode kleur!

 3. Ziet er echt super mooi uit!

 4. Oeh, deze ziet er echt pretty uit!

 5. Prachtige lak & kleur!

 6. Wauw, dit lakje vind ik echt prachtig! 🙂

 7. Ik vind het wel een leuk nagellakje! Toch “normaal” door het rode kleurtje maar toch even wat anders door dat effect, ja leuk!

 8. Kirsten zegt:

  Hallo, egt een hele leuke nagellak. Ik wil je even iets zeggen. Omdat gosh uit het assortiment is weggehaalt hebben bijna elke kruidvat een 2de essence vak 🙂

  1. Thanks voor de info. Bij de winkels van Kruidvat waar ik kom is sowieso een tweede schap, vandaar dat ik niet wist. Al betwijfel ik wel of het zo gaat blijven, aangezien ik dodnerdag naar een presentatie ga waar een nieuwe make-upmerk bij Kruidvat wordt gepresenteerd, dus ik vermoed dat dat uiteindelijk in de plaats van Gosh zal komen!

   1. Spannend! Ben heel benieuwd naar het nieuwe merk! 🙂

    1. Christa zegt:

     Oeh, spannend! ik hoop dat het Mua is, vind het een erg leuk merk maar word bij sommige producten tegen gehouden omdat ik het zelf niet kan swatchen (al is dat een stuk beter voor mijn portemonnee:))

 9. Ziet er mooi uit! Zelf ben ik wel een enorme fan van rode nagellak!

 10. Wauw, ik vind dit lakje echt prachtig! De kleur vind ik heel mooi:)

  x

 11. Deze vind ik erg mooi! Ik draag in de lente en zomer niett zo vaak rode nagellak.

 12. wauw deze lak is echt prachtig, ik ga morgen meteen kijken, deze is me helemaal nog niet opgevallen in het schap!

 13. Ik vind hem wel mooi, maar hij redt het niet bij OPI Jinx, waar ik hem toch een klein beetje op vindt lijken. Of klopt dat niet?

  1. Deze is toch wel totaal anders dan OPI Jinx! Miss Sporty Red Fusion is daarentegen een vrijwel exacte duper van Jinx, mocht je nog op zoek zijn 😉

 14. hmm ik ben er niet heel erg fan van. wel fijn dat hij heel goed dekt. maar ik vind hem gewoon niet zo heel erg mooi 😛

 15. Pretty!

 16. De nagellak lijkt me heel fijn!

 17. Hele lieve kleur 🙂

 18. Oeh, wat vind ik deze stiekem mooi!

 19. In het flesje vond ik hem niet mooi genoeg om hem te kopen, maar op de nagels heeft hij me verrast!

 20. Mooi kleurtje!

 21. Ah wauw, deze is echt ontzettend mooi.

 22. Wat een heel mooi lakje!

 23. Wat een gaaf kleurtje!

 24. Ik vind het echt een mooi effect geven.

 25. Wauw, wat een gave kleur & structuur!

 26. oh dit vind ik echt een mooi lakje!! die ga ik zeker ook halen!

 27. oh wauwie 😀 die is gorgeous!

 28. Oh best mooi! Deze rode lak zou ik best dragen denk ik. Maar voor nu laat ik hem toch nog even staan 😉

 29. Hij lijkt mij erg fijn maar ik niet zo’n fan van de kleur. Ik haal altijd Essence en Catrice spullen bij de Reguliersbreestraat kruidvat, het is daar mooi ruim opgezet 🙂

 30. Mooie kleur! Ik ben benieuwd hoe ‘ie eruit zou zien met een matte topcoat erover 🙂

 31. Wat een gaaf lakje! Mooi geswatched ook weer!

 32. Wat een mooie bijzondere nagellak 😀 x

 33. Wow echt een prachtig lakje!
  Super fel kleurtje, love it

  Liefs,
  Karlien

 34. Supergaaf lakje! Iets wat je absoluut niet zo heel erg vaak ziet! Erg mooi.

 35. Wat een prachtig lakje!

 36. Ik vind hem echt niet mooi 🙁 Ofwel netjes rood ofwel liquid sand, maar dit is iets heel geks er tussenin…

 37. Ik vind ’t er echt wel mooi uitzien eigenlijk!

 38. Wat een bijzonder kleurtje! Ik vind ‘m erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.