Budget Nagellak

Swatch: Essence – Me & My Lover (Sparkle Sand Effect)

Nadat OPI en andere merken met onder andere Liquid Sand-lakjes kwamen, was het uiteraard een kwestie van tijd voordat Essence er ook wat mee ging doen. Ik ben dol op deze bijzondere lakken (vooral OPI Jinx en OPI Honey Rider zijn favoriet), dus ik was erg nieuwsgierig naar de Essence Sparkle Sand Effects. De nieuwe kleur Me & My Lover is één van de nieuwe lakken met deze bijzondere structuur!

In het vernieuwde assortiment zitten een stuk of 3-4 kleuren die het Sparkle Sand Effect geven. Deze speciale glitterlakken voelen alsof ze een soort zandlaagje hebben en hebben meestal een matte finish. De kleur Me & My Lover vond ik geweldig in het flesje, vooral vanwege de prachtige glitters. Tja, dat was te verwachten (gotta love some glitter!).

Hij ziet er in het flesje heel spectaculair uit maar op de nagels vind ik ‘m een heel stuk minder interessant. Hij wordt niet echt mat, maar blijft nog lichtjes glanzen, iets wat ik zelf een beetje jammer vind. Daarnaast blijft er weinig meer van de gouden glitters over, terwijl dat juist zo mooi was! Ik had ‘m gewoon liever iets matter met meer glitter gezien. Het zand-effect is wel goed zichtbaar, al vond ik wel dat sommige nagels gladder aanvoelden dan anderen, alsof het ‘zand’ niet helemaal gelijkmatig in de lak was verdeeld.

De substantie is wat lobbig, maar dat is vrijwel onvermijdelijk met dit type lak. Qua dekking heb ik niks te klagen, want hij is na twee laagjes perfect dekkend. Liquid Sand-achtige lakken laten zich meestal makkelijker verwijderen dan ‘echte’ glitterlakken. Gelukkig gaat ook Me & My Lover redelijk makkelijk van je nagels af, zeker wanneer je een remover met aceton gebruikt.

Er zijn nog een paar andere Sparkle Sand Effect-lakjes die ik nog wel wil proberen, maar Me & My Lover geeft me een beetje een ‘muah’-gevoel. Wat vinden jullie ervan?

Essence Me & My Lover kost €1,69 en maakt deel uit van het vernieuwde vaste assortiment van Essence dat vanaf nu verkrijgbaar is. Essence is te koop bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. ik heb ‘m vorige week gekocht en de hele week gedragen, vind ‘m zo gorgeous!

 2. Ah, jammer dat ‘ie een beetje tegenvalt. Ben benieuwd naar de andere kleurtjes!

 3. Renée zegt:

  Ik vond ‘m juist wel erg leuk! Hij is wel minder mat dan de OPI’s inderdaad, waardoor bij OPI de glitters wat meer opvallen. Maar voor dat geld vind ik het echt heel erg leuk.

 4. Ik vind het een geweldig lakje! Vanmiddag tijdens mijn pauze ren ik gelijk even de Kruidvat in :)!

 5. Heel mooie lak! 😀

 6. Deze is ook mooi! Ik heb de beige variant:)

 7. Cheryl zegt:

  Mooi! Ik ga vanmiddag meteen naar de Kruidvat 🙂

 8. wendy zegt:

  Ik heb de donker grijze variant 156 here’s my number, deze is echt prachtig. Wel goed mat, glitters goed zichtbaar en hij dekt perfect.

 9. Pretty 🙂

 10. Ik heb hem ook en kan niet wachten om hem te dragen! Ben benieuwd wat ik er van vind door de wisselende meningen!

 11. Mooie kleur is dat!

 12. Ik vind hem erg mooi, maar met de gouden shimmer erin was het inderdaad nog mooier geweest!

 13. ik vind het superleuk dat essence ook met zulke lakjes komt!

 14. De kleur vind ik best gaaf!

 15. Ik heb het lakje ook gekocht. Ik zag juist heel veel glitters terug.
  Ik vind het echt een super mooi lakje.

  Ik heb gehoord dat de licht roze van deze wat tegenvalt, maar de grijze wel weer mooi is. Heb het echter alleen maar op foto’s gezien.

 16. Ik blijf het leuk vinden! Deze vind ik ook mwaoh, maar ik ga wel even kijken naar meerdere kleuren hiervan!

 17. Prachtig kleurtje!

 18. Hij is heel mooi! Chipt helaas heel snel…

 19. joanne zegt:

  Ik vind hem wel mooi! Ik vind het juist wel leuk dat hij wat minder mat is. Alleen wel jammer dat de glitters niet goed uitkomen inderdaad. Hij kan zeker niet op tegen jinx (mijn nieuwe favoriet dankzij jou <3)

 20. Die ziet er mooi uit!

 21. Ik heb het alleen nog maar geswatcht op een nagelwiel, maar daar vond ik hem wel mooi op! Misschien omdat dit voor mij mijn eerste liquid sand is?

 22. Hmm, op de swatch vind ik hem best meevallen. Maar ik geloof je als je zegt dat hij niet super is :’) Voilà, weer €1.69 uitgespaard haha XD

 23. Goh, als ik de foto’s bekijk vind ik deze er wel echt heel mooi uit zien hoor!
  Misschien zijn smaken nog altijd verschillend, en anders maak je gewoon te mooie foto’s 😉 (dat laatste sowieso)

 24. Ik vind het er eigenlijk wel mooi uit zien:D

 25. ziet er heel goed uit

 26. Sofie zegt:

  Voor nog geen twee euro heel erg leuk. Maar ik spaar liever door en ga voor OPI.

 27. Draag niet vaak rood maar vind deze prachtig!

 28. Ik wil hem nog wel proberen 🙂

 29. Dit lakje heb ik vandaag ook gekocht en kan niet wachten om hem op te doen!

 30. Hmm..Ik ben niet overtuigd 🙂 x

 31. Oeh, die is mooi zeg!

 32. Heel mooi!

 33. Lovely kleurtje 🙂 Ik ben alleen niet zo’n fan van het zand-effect…

 34. Ik vind hem er wel leuk uitzien! Alleen jammer dat hij jou een meh gevoel geeft

 35. wauw mooi kleurtje!

 36. Mooi lakje!

 37. Hmm vind de basiskleur wel leuk, maar idd niet heel spectaculair

 38. Ik zat op budgetvriendelijke sand polishes te wachten, joepie! Ik weet welke kopen nu 🙂

 39. Leukieee <3

 40. Hmm, het ziet er leuk uit. Maar ik vind de Barry M die ik heb beter.
  En die van P2 wint het voor mijn gevoel ook.

 41. Fiona zegt:

  Ik vind hem zelf niet zo mooi uitzien, ik heb zelf de sand style lakjes van P2 gekocht, deze vind ik veel mooier!

 42. Vandaag ook gekocht! Love it! (:

 43. Wauw wat een mooi effect;)

 44. Het is een beetje een ‘ruw’ lakje lijkt het wel, maar ik vind de kleur op de nagels niet tegenvallen. =)

 45. Ik wilde dus ook heel graag deze hebben maar het was r niet meer. Toen heb ik de lichte en donkergrijze wel meegenomen 🙂

 46. Ik heb de here’s my number lak van deze lijn. Deze is donkergrijs met mooie glitters die je wel goed kan zien en deze wordt wel echt goed mat 🙂 Love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.