Nagellak

Swatch: Essie – Peach Side Babe (Summer 2015)

Koraalroze is één van mijn favoriete nagellakkleuren en er zijn dan ook een paar tinten en deze sfeer die ik minimaal één keer per week draag. Tja, ik ben er gewoon dol op! Toen ik zag dat er in de Essie zomercollectie van 2015 een mooie perzikroze tint zat werd ik nieuwsgierig. Die moest ik natuurlijk proberen! Kijk mee om te zien of Essie Peach Side Babe zo mooi is als ik hoopte.

Essie Peach Side Babe 003

Essie Peach Side Babe 001

De eerste keer dat ik Peach Side Babe droeg vond ik hem een beetje saai. Wellicht dat het door het licht kwam, maar hij leek heel erg oranje en een beetje dof. Absoluut niet lelijk, maar ik vond hem gewoon een beetje saai ogen. Toen ik hem op de foto had gezet om hier op mijn site te laten zien heb ik hem meteen een paar dagen laten zitten. Toen vond ik hem een stuk leuker!

Echt perzikkleurig zou ik hem zeker niet noemen, het is eerder een koraalroze tint. Je zou hem bovendien makkelijk verwarren met mijn favoriet Essie Tart Deco, maar ze zijn toch echt verschillend (later in dit artikel daar meer over). Maar is dit de mooiste koraalroze tint? Nee, hij is gewoon wel aardig.

Essie Peach Side Babe 002

Qua substantie en houdbaarheid is deze kleur precies zoals ik van Essie gewend ben. Hij lakt vrij soepel én blijft heel goed zitten (ongeveer een dag of 4-5). Helaas is de dekking toch ietwat matig. In principe zijn twee laagjes voldoende, maar dan moet je wel netjes lakken, want anders krijg je kale plekjes. Op deze foto’s heb ik trouwens topcoat gebruikt, maar van zichzelf is hij ook al behoorlijk glanzend.

Essie Peach Side Babe - 2 van 2

Links zie je Peach Side Babe en rechts is Tart Deco. Op het eerste oog lijken ze heel erg op elkaar, maar Tart Deco is een stukje donkerder. Ik hoopte altijd dat ik een iets lichtere versie van Tart Deco zou kunnen vinden (wat Peach Side Babe eigenlijk is), maar Peach Side Babe mist een beetje het mooie stoffige wat Tart Deco heeft. Mocht je Tart Deco al in je collectie hebben dan zal Peach Side Babe niet voldoende toevoegen, maar als je groot liefhebber van zulke kleuren bent kan het een leuke aanvulling zijn.

Essie Peach Side Babe (Limited Edition) – €9,99 (15 ml)
Etos | DA

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Ze lijken hard op elkaar, maar zijn toch net iets verschillend! Mooie lakjes 🙂

 2. Mooie kleuren maar jammer dat ze niet goed dekkend zijn.

 3. Tart deco ken ik wel, maar deze is ook wel mooi! Deze tinten blijven leuk 🙂

 4. Ik vind het hele mooie kleurtjes! Lekker zomers! <3

 5. Wat een lieve kleurtjes!

 6. Dit is denk ik mijn favoriete tint nagellak die er bestaat 🙂

 7. Wat een perfect kleurtje voor deze zomer, heerlijk!

 8. Wat een prachtige kleur

 9. Ziet eruit als een mooi lakje! Ik snap wel wat je bedoelt met dat ie een beetje saai is.

 10. Wat een mooi lakje en een mooie kleur ook!

 11. Handig die vergelijking met tart deco. Weet ik gelijk dat ik peach side niet hoef te hebben.

 12. Wat een heerlijk zomers kleurtje, ik vind ‘m echt mooi!

 13. Ik vind het een schattig lakje, leuk kleurtje. Jammer dat hij in het echt tegenvalt. Zonde.

 14. Ik vind het wel een mooi kleurtje!

 15. Linda zegt:

  Teleurstellend van diedekking. En jammer dat de kleur tegenvalt

 16. Ik vind de kleur juist wel erg leuk! Lekker zomers en als je bruin bent is het denk ik helemaal een vrolijke tint. Ik ga er zeker eens naar kijken in de winkel, ook naar Tart Deco!

 17. Prachtig!

 18. Ik heb de Peach Side Babe ook! Ik vind het wel een mooie kleur , zacht voor de zomer maar geen topper

 19. Wat een supermooie kleuren, ik ben verliefd denk ik!

 20. Ik heb Tart Deco al en die draag ik al eigenlijk best weinig. Het zijn wel echt Pinky Polish kleurtjes!

 21. Dit was dus het kleurtje dat je droeg naar het Taylor Swift concert.
  Ik dacht gelijk dat het tart deco was en de vergelijking laat inderdaad wel zien dat ze erg op
  elkaar lijken. Ik draag zelf tart deco helemaal niet zo vaak maar het was echt een kleurtje voor jou 🙂

  1. Yes, dat klopt! Goed onthouden 😀

 22. Mooie lieve kleurtjes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.