Budget Nagellak

Swatch: Flormar – Black Dot #03

Een tijdje geleden is een nieuw make-upmerk in Nederland neergestreken: Flormar! Dit van oorsprong Turkse merk heeft sinds kort een winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam. Bij binnenkomst deed het me een beetje aan het Italiaanse Kiko denken, maar ik werd eerlijk gezegd niet weggeblazen door de producten. De prijzen liggen laag (yes!), het assortiment is redelijk uitgebreid, maar het is allemaal niet zo spannend in mijn ogen. Uiteraard nam ik een kijkje tussen de nagellakken en daar kwam ik de Black Dot-nagellakken tegen. Hey, die zagen er wel weer leuk uit! Ik nam kleur #03 mee.

Flormar heeft zich duidelijk laten inspireren door de Staccato-collectie van Deborah Lippmann. Gelukkig met een iets vriendelijker prijskaartje, dus dat is mooi meegenomen. De ondertoon van het roze had van mij wel iets warmer gemogen, maar het is alsnog een vrij flatterende kleur. Ook vind ik het leuk dat het niet alleen maar fijne zwarte glitters zijn, maar dat er ook wat grotere tussenzitten. Dat maakt ‘m net even wat interessanter.

De dekking van de lak is keurig: twee laagjes en hij zit er mooi op. Ook lakt het kwastje prima en is het niet lastig de glitters over je nagels te verdelen. Daarnaast droogt hij behoorlijk snel en blijft hij aardig goed zitten. Tja, het is en blijft natuurlijk een beetje een rip-off van Deborah Lippmann (er is bijvoorbeeld ook een lichtblauwe en een mintgroene versie van Flormar te koop), maar dat is voor zo’n budgetvriendelijk prijsje zeker niet verkeerd!

Mijn eerste indruk van Flormar was een beetje matig, omdat ik de producten wat saai en weinig vernieuwend vind. Hebben jullie al musthaves van Flormar ontdekt die ik echt zou moeten proberen?

Flormar Black Dot #03 kost €3,50 en is verkrijgbaar in de Flormar-winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website van Flormar.

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Leuk lakje, maar jammer dat ie toch niet super is. Ik ga’m dus niet halen. 😉

 2. Heel mooi!

 3. Leuk lakje, maar ik deel je indruk. Ik ben al meerdere keren in die winkel geweest en elke keer kom ik met lege handen terug… ok al hebben ze best veel keuze wat nagellak betreft. Vroeger had ik wel een terracotta blush van Flormar en die was echt mooi, maar uiteindelijk begon ook die te vervelen.

 4. ik vind het wel een leuk lakje!

 5. Opzich wel een leuk lakje.. Maar wat jij al zegt: Flormar is niet echt vernieuwend inderdaad.

 6. Ik vind hem heel mooi 🙂

 7. ziet er cute uit 😀

 8. Ik vind hem echt enorm mooi!

 9. Hebben, hebben, hebben 😉

 10. Hij is super cute. Hij lijkt toevallig heel erg op een Yes Love nagellakje die ik laatst probeerde!

 11. Mooi lakje! Jammer genoeg is er geen Flormar in Belgie 🙁

 12. Super schattig!

 13. Ziet er apart en schattig uit!

 14. Dit doet me denken aan die zoete paaseitjes!

  1. Bianca zegt:

   Haha, inderdaad 🙂

 15. Hmm, ik vind hem toch wel tegen vallen.

 16. Leuk lakje! Ik moet maar eens naar Amsterdam gaan! 🙂

 17. Lianne zegt:

  Persoonlijk zou ik het leuker vinden als die glitterdingen echt een topcoat waren. Vind het zelf een beetje slordig eruit zien als er nagellak over heen zit…

 18. Oeh, ik vind hem leuk!

 19. Hee,
  Hele mooie kleur en mooie glitters! Vind het een heel leuk nagellakje!

  XX Floor

 20. Wendy zegt:

  Ik heb jaren lang MAC concealers gebruikt, maar heb sinds vorige week de nieuwste Flormar concealer ontdekt. Deze is net zo goed als mijn Pro Longwear Concealer van MAC (en veel meer budget)! Hij heet de Flormar Lifting Concealer, dekt prima en ze hebben een mooie lichte niet te roze kleur. Eigenlijk hoeft het nog niet liftend voor mij, maar hij werkt gewoon perfect. Ik heb bovenstaande nagellak trouwens ook, maar dan de groene versie. Erg leuk!

 21. Ziet er wel leuk uit, maar ik zou er niet voor speciaal naar Amsterdam reizen. 😉 Ik hoorde wel dat Flormar een uitgebreid nagellakassortiment heeft, is dat ook niet zo bijzonder?

 22. Ik vind het een mooi lakje!

 23. Wat een prachtig kleurtje.

 24. Ze zijn cute!

 25. Oh wat is ie moooi!
  Ik heb hem toevallig afgelopen week ook gekocht, maar nog geen tijd gehadnom hem uit te proberen.
  Vind hem er heel mooi uit zien, ben benieuwd!

 26. heel mooi lakje!
  x

 27. Mooi zeg! Vriendin van mij (die in A’dam op kamers zit) heeft deze ook laatst gekocht in het blauw. Echt heel leuk! Ik heb zelf ook een paar leuke lakjes gescoord daar.

  Trouwens, het is van oorsprong een Italiaans merk! De productie is alleen naar Turkije verhuisd 🙂 Toen ik het erover had met de verkoopster zei ze duidelijk dat het echt uit Italië komt, en dat mensen vaak denken dat het een Turks merk is, terwijl dit dus niet zo is. Ach ja 😉

  1. Ja, dat heb ik inderdaad gelezen! Maar ze zijn al snel na de oprichting naar Turkije gegaan en daar is de boel nu ook gevestigd, vandaar dat ik Turkije heb aangehouden 😉

 28. Saranne zegt:

  Ik heb dit nagellakje zelf ook in het mintgroen, die is heel erg mooi!
  Ook is de lipstick van flormar goed, die moet je ‘ns proberen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.