Budget Nagellak

Swatch: Flormar – Black Dot #03

Een tijdje geleden is een nieuw make-upmerk in Nederland neergestreken: Flormar! Dit van oorsprong Turkse merk heeft sinds kort een winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam. Bij binnenkomst deed het me een beetje aan het Italiaanse Kiko denken, maar ik werd eerlijk gezegd niet weggeblazen door de producten. De prijzen liggen laag (yes!), het assortiment is redelijk uitgebreid, maar het is allemaal niet zo spannend in mijn ogen. Uiteraard nam ik een kijkje tussen de nagellakken en daar kwam ik de Black Dot-nagellakken tegen. Hey, die zagen er wel weer leuk uit! Ik nam kleur #03 mee.

Flormar heeft zich duidelijk laten inspireren door de Staccato-collectie van Deborah Lippmann. Gelukkig met een iets vriendelijker prijskaartje, dus dat is mooi meegenomen. De ondertoon van het roze had van mij wel iets warmer gemogen, maar het is alsnog een vrij flatterende kleur. Ook vind ik het leuk dat het niet alleen maar fijne zwarte glitters zijn, maar dat er ook wat grotere tussenzitten. Dat maakt ‘m net even wat interessanter.

De dekking van de lak is keurig: twee laagjes en hij zit er mooi op. Ook lakt het kwastje prima en is het niet lastig de glitters over je nagels te verdelen. Daarnaast droogt hij behoorlijk snel en blijft hij aardig goed zitten. Tja, het is en blijft natuurlijk een beetje een rip-off van Deborah Lippmann (er is bijvoorbeeld ook een lichtblauwe en een mintgroene versie van Flormar te koop), maar dat is voor zo’n budgetvriendelijk prijsje zeker niet verkeerd!

Mijn eerste indruk van Flormar was een beetje matig, omdat ik de producten wat saai en weinig vernieuwend vind. Hebben jullie al musthaves van Flormar ontdekt die ik echt zou moeten proberen?

Flormar Black Dot #03 kost โ‚ฌ3,50 en is verkrijgbaar in de Flormar-winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website van Flormar.

30 Comments

 • Reply
  Laura
  29 december 2013 at 06:01

  Leuk lakje, maar jammer dat ie toch niet super is. Ik ga’m dus niet halen. ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Sofie
  29 december 2013 at 07:28

  Heel mooi!

 • Reply
  PinkFairy
  29 december 2013 at 09:35

  Leuk lakje, maar ik deel je indruk. Ik ben al meerdere keren in die winkel geweest en elke keer kom ik met lege handen terugโ€ฆ ok al hebben ze best veel keuze wat nagellak betreft. Vroeger had ik wel een terracotta blush van Flormar en die was echt mooi, maar uiteindelijk begon ook die te vervelen.

 • Reply
  martina
  29 december 2013 at 10:02

  ik vind het wel een leuk lakje!

 • Reply
  Manon
  29 december 2013 at 10:05

  Opzich wel een leuk lakje.. Maar wat jij al zegt: Flormar is niet echt vernieuwend inderdaad.

 • Reply
  Charile
  29 december 2013 at 10:12

  Ik vind hem heel mooi ๐Ÿ™‚

 • Reply
  femketje
  29 december 2013 at 10:14

  ziet er cute uit ๐Ÿ˜€

 • Reply
  Beau
  29 december 2013 at 10:27

  Ik vind hem echt enorm mooi!

 • Reply
  Beautyjuf
  29 december 2013 at 11:23

  Hebben, hebben, hebben ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Danique
  29 december 2013 at 11:25

  Hij is super cute. Hij lijkt toevallig heel erg op een Yes Love nagellakje die ik laatst probeerde!

 • Reply
  Ellen
  29 december 2013 at 11:53

  Mooi lakje! Jammer genoeg is er geen Flormar in Belgie ๐Ÿ™

 • Reply
  Anne Solveig
  29 december 2013 at 12:01

  Super schattig!

 • Reply
  Daphne
  29 december 2013 at 12:44

  Ziet er apart en schattig uit!

 • Reply
  I scream beauty
  29 december 2013 at 12:46

  Dit doet me denken aan die zoete paaseitjes!

  • Reply
   Bianca
   29 december 2013 at 19:47

   Haha, inderdaad ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Monique
  29 december 2013 at 13:07

  Hmm, ik vind hem toch wel tegen vallen.

 • Reply
  Deborah
  29 december 2013 at 13:30

  Leuk lakje! Ik moet maar eens naar Amsterdam gaan! ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Lianne
  29 december 2013 at 14:24

  Persoonlijk zou ik het leuker vinden als die glitterdingen echt een topcoat waren. Vind het zelf een beetje slordig eruit zien als er nagellak over heen zit…

 • Reply
  Elke
  29 december 2013 at 14:40

  Oeh, ik vind hem leuk!

 • Reply
  Floor
  29 december 2013 at 15:08

  Hee,
  Hele mooie kleur en mooie glitters! Vind het een heel leuk nagellakje!

  XX Floor

 • Reply
  Wendy
  29 december 2013 at 15:17

  Ik heb jaren lang MAC concealers gebruikt, maar heb sinds vorige week de nieuwste Flormar concealer ontdekt. Deze is net zo goed als mijn Pro Longwear Concealer van MAC (en veel meer budget)! Hij heet de Flormar Lifting Concealer, dekt prima en ze hebben een mooie lichte niet te roze kleur. Eigenlijk hoeft het nog niet liftend voor mij, maar hij werkt gewoon perfect. Ik heb bovenstaande nagellak trouwens ook, maar dan de groene versie. Erg leuk!

 • Reply
  Wendy
  29 december 2013 at 17:23

  Ziet er wel leuk uit, maar ik zou er niet voor speciaal naar Amsterdam reizen. ๐Ÿ˜‰ Ik hoorde wel dat Flormar een uitgebreid nagellakassortiment heeft, is dat ook niet zo bijzonder?

 • Reply
  Katrien
  29 december 2013 at 17:43

  Ik vind het een mooi lakje!

 • Reply
  Tess Evea
  29 december 2013 at 17:57

  Wat een prachtig kleurtje.

 • Reply
  Josanne
  29 december 2013 at 18:22

  Ze zijn cute!

 • Reply
  Fleur
  29 december 2013 at 20:45

  Oh wat is ie moooi!
  Ik heb hem toevallig afgelopen week ook gekocht, maar nog geen tijd gehadnom hem uit te proberen.
  Vind hem er heel mooi uit zien, ben benieuwd!

 • Reply
  Arletta
  29 december 2013 at 22:14

  heel mooi lakje!
  x

 • Reply
  Melissa
  30 december 2013 at 20:51

  Mooi zeg! Vriendin van mij (die in A’dam op kamers zit) heeft deze ook laatst gekocht in het blauw. Echt heel leuk! Ik heb zelf ook een paar leuke lakjes gescoord daar.

  Trouwens, het is van oorsprong een Italiaans merk! De productie is alleen naar Turkije verhuisd ๐Ÿ™‚ Toen ik het erover had met de verkoopster zei ze duidelijk dat het echt uit Italiรซ komt, en dat mensen vaak denken dat het een Turks merk is, terwijl dit dus niet zo is. Ach ja ๐Ÿ˜‰

  • Reply
   Charlotte
   30 december 2013 at 21:31

   Ja, dat heb ik inderdaad gelezen! Maar ze zijn al snel na de oprichting naar Turkije gegaan en daar is de boel nu ook gevestigd, vandaar dat ik Turkije heb aangehouden ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Saranne
  3 januari 2014 at 13:42

  Ik heb dit nagellakje zelf ook in het mintgroen, die is heel erg mooi!
  Ook is de lipstick van flormar goed, die moet je ‘ns proberen! ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.