Nagellak

Swatch: Maybelline – Rosy Rosettes (Brocades)

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat steeds meer mainstream drogisterijmerken zich aan spannende lakken gaan wagen. Maybelline heeft voor deze winter de Brocades-lakjes, een serie van vier tinten bomvol interessante glitters en kleurencombinaties. Zo mooi! Ik liet de twee die ik zelf kocht al in deze shoplog zien en vandaag laat ik Rosy Rosettes zien, mijn persoonlijke favoriet!

Rosy Rosettes heeft een warme donkerroze basis met daarin hele fijne gouden glitters, gecombineerd met grove duochrome roze glitters. Zo’n combinatie heb ik nog niet in mijn collectie zitten! Erg uniek, vooral omdat Maybelline normaal vrijwel altijd veilige en standaard kleuren produceert.

Ehm. Wow! Moet ik nog meer zeggen? Wat een fantastische nagellak! Hij zit precies goed tussen rood en roze in, en de gouden glitters zijn ook nog eens heel goed te zien. Vooral voor de feestdagen uiteraard perfect, maar sowieso vind ik ‘m absoluut prachtig. Dit is een echte blikvanger waar je gegarandeerd heel wat complimentjes op zal krijgen!

Omdat er veel verschillende glitters inzitten is het een behoorlijk ‘gevulde’ lak. Ondanks de dikke substantie kun je er keurig netjes mee lakken. Na twee laagjes is hij perfect dekkend en egaal.

Ik had het online al gelezen dus ik was van tevoren gewaarschuwd, maar deze lakken hebben één zeer groot nadeel. Ze blijven voor geen ene meter zitten! Ik dacht dat het wel mee zou vallen, maar na anderhalve dag was hij echt heftig aan het chippen. Hmmm, niet heel handig dus. Het kan wel helpen om ‘m over een andere langhoudende lak aan te brengen (of bijvoorbeeld in combinatie met een Gellak-systeem te gebruiken), dus dat is iets wat ik zelf nog ga proberen. Gelukkig is hij zo ontzettend mooi dat ik het niet heel erg vind, maar aan de andere kant wil ik natuurlijk ook zo lang mogelijk van m’n mooie nageltjes kunnen genieten. Ik ga eens kijken hoe ik dit op kan lossen!

Maybelline Rosy Rosettes kost €3,99 en is verkrijgbaar bij drogisterijen zoals Etos, Kruidvat en DA.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Wauw, zo mooi! Ik wil ze ook, volgens mij loopt er nog een kortingsactie. Wel jammer dat ze niet goed blijven zitten.

 2. deze lakjes vind ik zo tof! ik heb de andere twee kleuren uit deze lijn!

 3. Het is echt een heel mooi lakje, wauw wauw wauw! Ik ben er helemaal verbaas door! Wel heel jammer dat hij al zo snel chipt, ben benieuwd of jij dat minder kan maken!

 4. Wat ontzettend jammer van de houdbaarheid want ik vind het een prachtig lakje!

 5. Wat een pareltje! Heel mooi 🙂

 6. Wat een prachtig lakje! 🙂

 7. Heel erg mooi! Ik ben dol op glitters en deze zou een mooie toevoeging aan mijn collectie zijn 😉

 8. Prachtig lakje!

 9. Mooi. Wat jammer dat hij zo slecht blijft zitten. Dan heb je er dus ook weinig aan eigenlijk.

 10. zo pretty 😀

 11. Ahh, balen dat dit lakje niet zolang blijft zitten 🙁 Ik vind ‘m namelijk heel erg gaaf!!

 12. Super mooi!
  Eefje

 13. Oh, love it!! Alleen zo jammer dat deze niet echt lang blijft zitten!

 14. Echt een prachtig lakje! Love it! 🙂

 15. Deze is gaaf!!

 16. Jammer dat ‘ie niet goed blijft zitten, het lakje is anders wel heel mooi!

 17. Wow wat een prachtig lakje!

 18. Wauw, wat een prachtig lakje, heel erg mooi!

 19. Erg mooie lak!! Wat jammer dat hij zo slecht blijft zitten..

 20. Echt een heel mooi lakje! 🙂

 21. Wauw wat een prachtig nagellakje zeg!
  X

 22. Prachtige nagellak!

 23. De lakjes van deze collectie vind ik echt prachtig! X

 24. Fiona zegt:

  Wat jammer dat hij al best snel chipt, want ik vind hem zelf echt mooi!

 25. Wel mooi, maar vind hem toch iets too much.

 26. Wauw hij is heel mooi, Ik had m al zien staan in het magazijn bij ons maar hij gaat maandag pas de schappen in, dus ik neem m dan zeker mee 🙂

 27. wauw wat een super mooi lakje ♥_♥

 28. Kirsten zegt:

  Probeer de rimmel space nagellakjes eens die zijn superrr! Ze blijven wel 5 dagen zitten zonder te chippen! Die paarse is mijn favoriet! X kirsten

 29. Ik heb 3 van de 4 lakjes deze week ook gekocht (bij de 1+1 gratis Maybelline actie), ik draag momenteel de roze & blauwe op m’n nagels. De roze is echt mijn absolute favoriet, wat een plaatje!

  Ik wil trouwens even een compliment geven, jouw swatchfoto’s zijn altijd de beste die ik tegenkom 🙂

 30. Waaauw wat een waanzinnige kleur! Ontzettend mooi!

 31. Jammer dat hij zo snel chipt 🙁 Komt door die grove glitter, eh 🙁 Mooi is hij wel.

 32. Wohooo, die is moooi!

 33. Laatst heb ik deze nagellak ook gekocht, leek me erg leuk voor de kerst. Ik had niet gelezen dat de nagellak zo snel chipt, dat is wel erg jammer! Hopelijk helpt een goede topcoat een beetje. De foto’s zien er in ieder geval veelbelovend uit.

 34. Marieke zegt:

  Ik heb hetzelfde probleem! Nagellak blijft bij mij normaal wel zo’n 5 dagen zitten, alleen deze had ik aangebracht over een andere lak van catrice (totaal twee dunne laagjes) en na een à twee dagen had ik de eerste chips. Op dag drie pelde ik de nagellak er zo van af, zonde.. 🙁

 35. Hele mooi swatchfoto’s en prachtige nagels! Jammer dat je snel afbrokkelt. Hoop dat een goede top coat de oplossing voor je is!

 36. Mooie nagellak!!
  Doet me denken aan een nagellak van Rimmel, nummer 002, ruby crush.

 37. Wat en prachtig lakje!

 38. Wauw echt ene hele mooie kleur!

 39. Ik vind het een mooi lakje! Helaas, dat hij niet goed blijft zitten.

 40. HEEL MOOI!

 41. Kan je ondanks de glitters deze makkelijk verwijderen?

  1. Nee, het is wel een lak waar je even op moet boenen, want het zijn flinke glitters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.