Nagellak

Swatch: MNY – 549 (en Chanel Paradoxal vergelijking)

Ik vertelde het jullie al eventjes bij het laten zien van een ander mooi MNY-lakje, want we hebben weer een Chanel-dupe te pakken. Al snel na de presentatie van het nieuwe budget-merk MNY werd bekend dat er een mogelijke Chanel Paradoxal-dupe tussen zat. Dit was natuurlijk wel te verwachten, want inmiddels wordt elk succesvol Chanel-lakje nagemaakt. Paradoxal is een vrij lastige kleur om te kopiëren, maar wat mij betreft is MNY redelijk goed geslaagd.

Op de foto hierboven zien jullie MNY 549 in zijn eentje. Toen ik ‘m aan het swatchen was wist ik eigenlijk meteen dat dit een mooie dupe zou zijn. Op deze foto draag ik twee laagjes, maar voor een mooier dekkend effect was een derde laag beter geweest. De formule is vrij waterig, dus wees voorzichtig met lakken, want de lak stroomt al snel alle kanten op. Ik heb de houdbaarheid nog niet lang uit kunnen testen, maar ik heb ‘m nu een dag op zonder base- of topcoat en hij zit er nog keurig op. Vaak gaan lakjes dan toch snel chippen, dus dit is wat mij betreft een goed teken.

De grote vraag is natuurlijk: hoe goed lijkt MNY 249 op Chanel Paradoxal? Ik kan jullie zeggen dat hij er heel goed op lijkt. Vooral in het daglicht zijn ze absoluut niet van elkaar te onderscheiden:

Wijsvinger en ringvinger: Chanel Paradoxal
Middelvinger en Pink: MNY 549

De kwaliteit van de foto is niet optimaal, maar ik zie het verschil totaal niet. Terwijl ik dit artikel schrijf heb ik beide lakjes nog op mijn nagels zitten en nog steeds kan ik ze niet van elkaar onderscheiden.

Ook heb ik een foto met flits gemaakt:

Tja, nu valt het verschil niet meer te ontkennen. MNY 549 is een vrij simpel cream-lakje, terwijl Paradoxal veel complexer is en dat uit zich in de paarse shimmer. Dat is echt typisch Chanel en dat maakt hun lakjes ook extra bijzonder, maar in gewoon licht is die shimmer nauwelijks zichtbaar en lijken het exacte kopieën van elkaar.

Het is nagenoeg onmogelijk om een goede dupe van zo’n bijzondere nagellak te produceren, maar wat mij betreft is MNY goed geslaagd. In normaal daglicht is het verschil tussen beide lakken met het blote oog nauwelijks te zien. Het verschil uit zich pas in fel zonlicht of wanneer er gebruik wordt gemaakt van een flits, maar over het algemeen zal je er weinig van merken. Voor €2,49 is dit een prima dupe van Chanel Paradoxal!

MNY is vanaf deze week te koop bij alle filialen van Etos.

Wat vinden jullie van deze twee lakjes?

25 Comments

 • Reply
  Sharon
  20 oktober 2010 at 19:51

  Lijkt er echt op inderdaad! 🙂 Alleen die shimmer dan niet.

 • Reply
  Mirte
  20 oktober 2010 at 19:57

  Hm, ik vind Paradoxal wel echt mooier, die shimmer maakt het juist speciaal.
  Barry M schijnt een dupe mét shimmer te hebben: Dusky Mauve

  • Reply
   Sanne
   21 oktober 2010 at 15:20

   Ja inderdaad. Ik heb er al veel over gelezen, heb hem ook besteld haha.

  • Reply
   laar101
   24 oktober 2010 at 13:40

   Ja die heb ik, die is gewoon PRECIES hetzelfde als Paradoxal.

 • Reply
  Eline
  20 oktober 2010 at 20:00

  jammer dat er in de MNY geen shimmer zit, dan was het een goede dupe geweest!

 • Reply
  Aranka
  20 oktober 2010 at 20:14

  Hij lijkt er echt heel erg op. Maar ik ben toch echt wel meer fan van Paradoxal. Ik draag hem altijd met veel plezier 🙂

 • Reply
  Lois
  20 oktober 2010 at 20:19

  Paradoxal is denk ik onmogelijk om echt na temaken, vooral die shimer, die is zo bijzonder.
  Hou echt van dat Chanel lakje, heb hem nu al 1 weekje op en i love the colour!
  deze is trouwens wel goed 'nagedaan' ondanks dat er geen shimer in zit! & natuurlijk niet zo veel geld ivm de chanel

 • Reply
  Marikee
  20 oktober 2010 at 21:52

  Ik bezit beiden, maar Paradoxal blijf ik toch net iets mooier vinden! Die shimmer doet het 'em gewoon! 🙂

 • Reply
  Lisa
  20 oktober 2010 at 23:25

  Mooi 🙂

 • Reply
  Arzu
  21 oktober 2010 at 00:11

  ik vind t lakje van mny veel mooier! maar dat komt omdat ik gek ben nagellak met creme finish!!

 • Reply
  Lisanne
  21 oktober 2010 at 01:17

  leuk, mooie bijna-dupe! Ik heb nog met deze lak in mijn handen gestaan maar (nog) niet meegenomen. Komt nog wel als ik jouw swatches zo zie 😉

 • Reply
  Yvette
  21 oktober 2010 at 09:32

  Mooie kleur inderdaad! Maar Dusky Mauve van Barry M is vrijwel niet meer van Paradoxal te onderscheiden.. Dan zou ik voor die gaan, want de shimmer maakt het juist een bijzonder lakje.

 • Reply
  Kayla
  21 oktober 2010 at 09:40

  Ik heb hem ook gekocht maar nog niet opgedaan. Als ik jouw swatch zo zie moet ik dat maar snel gaan doen! Mooi!

 • Reply
  Teddy
  21 oktober 2010 at 10:22

  Met flits zie je duidelijk verschil. Maar zonder…. dan zijn ze identiek. En laat het nou zo zijn dat ik niet de hele dag met een fotocamera boven mijn nagels loop dus haha deze ga ik halen 🙂

 • Reply
  Antonet
  21 oktober 2010 at 14:01

  Mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar de Chanel. Ik vind hem heel mooi en heb zelf er ook 4 andere van. Uberhaupt koop ik eigenlijk alleen maar 'duurdere' lakjes.

 • Reply
  supketchup
  21 oktober 2010 at 19:25

  Jammer dat die shimmer er niet in zit, juist daarom vind ik Paradoxal zo mooi!

 • Reply
  Dorien
  21 oktober 2010 at 19:32

  Mooie kleur ! Ik vind hem eigenlijk mooier dan Chanel, net omdat die shimmer er NIET opzit, daar houd ik namelijk niet zo van 🙂 …

 • Reply
  PinkFairy
  21 oktober 2010 at 20:04

  Alleen die glitters… maar eigenlijk is dit de perfecte dupe 😀

 • Reply
  sanne
  24 oktober 2010 at 18:04

  haha ik had er wat over gelezen. En toen stond ik in de winkel en dacht ik: hmm volgens mij moet dit m zijn, maar hij lijkt zo bruin. Net even gekeken, heb idd zelfde kleur als jij gekocht maar viel me erg tegen. :p

 • Reply
  dandelion
  28 oktober 2010 at 12:54

  Ik heb hem net gekocht! Natuurlijk is die van Chanel mooier maar deze doet het ook prima.

 • Reply
  Lola
  30 oktober 2010 at 10:41

  Dit vind ik geen dupe. Ik vind paradoxal juist zo mooi door de shimmer.
  Zonder shimmer is het gewoon,.. Ja. taupe/bruin.
  Dat hebben wel meer collecties:(

 • Reply
  Suzanne
  16 november 2010 at 14:17

  Is OPI’s ‘the color to watch’ niet een dupe van Paradoxal? Zag ik laatst staan in de DA in de Leidsestraat…

 • Reply
  laura
  22 november 2010 at 17:44

  ik vind m erg bruin uitvallen op mn nagel, geen paars te bekennnen. erg jammer

 • Reply
  Cindy's Personal Blog » Blog Archive » NOTW 019
  9 december 2010 at 16:31

  […] lak schijnt ook een dupe te zijn van een chanel lakje, en heb even op google gezocht. Ik kwam op pinkypolish.nl de beste review tegen, met super mooie […]

 • Reply
  jennifer
  29 oktober 2011 at 23:41

  rimmel hotlist is ook dupe van chanel paradoxel

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.