Nagellak

Swatches: Polish Alcoholic – Intergalactic Dust, Baby’s Breath + Cum Non Tum Age

Vorige week liet ik jullie de geweldige glitterlakken van Let It Glitter zien en in vertelde dat Indie-nagellak in Nederland nog vrij onbekend was. Echter blijkt ons kikkerlandje nog meer interessante kleinschalige nagellakmerken te hebben, zoals Polish Alcoholic. Vandaag laat ik drie lakken zien, namelijk Intergalacic Dust (holo-liefhebbers opgelet!), Baby’s Breath en Cum Non Tum Age.

Ik dacht eerst even dat Intergalactic Dust een dekkende holografische lak was, maar je kunt ‘m het beste gebruiken als topcoat in combinatie met een andere kleur. Zo kun je eigenlijk elke willekeurige nagellak een holografisch effect geven!

Op deze foto’s heb ik Intergalactic Dust aangebracht over een zwarte nagellak. In gewoon daglicht lijkt hij misschien niet zo bijzonder (al vangt hij dan ook licht op waardoor hij gaat schitteren), maar hij komt vooral tot leven in de zon. Mooi effect!

Baby’s Breath was mij meteen al opgevallen op de website en vond ik direct al superleuk. Tja, ik en glitters…. Ik hoef het al niet meer te zeggen, toch? Baby’s Breath heeft een prachtige tint groen met daarin groene glittertjes,

Ik vind dit altijd een hele mooie tint en de glitters maken het nog net even wat specialer! De lak is wel wat stroef en aan de dikke kant, maar er valt nog redelijk goed mee te werken. Op deze foto heb ik twee laagjes gebruikt.

Als laatste heb ik nog Cum Non Tum Age om aan jullie te laten zien. Ik begreep eerst niet waar de naam vandaan kwam, maar naar even Googlen kwam ik erachter dat het een Latijns spreekwoord is dat vertaald kan worden naar ‘Zo niet dan toch’. Tja, Latijn was nooit mijn sterke punt toen ik nog op de middelbare school zat, haha! Alle lakken uit de collectie waar deze tint uit afkomstig is dragen name van spreekwoorden uit het Latijn.

Cum Non Tum Age is absoluut uniek en anders dan ik ooit gezien heb. De lak heeft een ietwat frosty blauwe basis met daarin fijne koperen glitters, afgewisseld met grove gouden glitters. Ik had het persoonlijk mooier gevonden als de basis niet zo metallic was geweest, maar juist een mooie creamy finish had gehad, maar dat is slechts mijn eigen voorkeur.

Dit is slechts een kleine selectie uit het assortiment van Polish Alcoholic, maar voor de rest kunnen jullie terecht op de Polish Alcoholic Etsy-shop en zelfs bij Pretty Polish. De lakken kosten €8,50 per stuk.

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Wat een leuke lakjes! Baby’s Breathe vind ik heel tof, maar de holo natuurlijk ook. Al vind ik die in gewoon daglicht dan weer minder 🙁

 2. Wauw! Vooral de eerste lak is heel bijzonder.

 3. Oh wauw, wat een mooie glitters! Ik had nog niet eerder van het ‘indie’ principe gehoord, maar ik vind ze in ieder geval erg mooi 🙂

 4. Het zijn prachtige lakjes! Het eerste lakje is dan toch wel mijn favoriet.

 5. wauw prachtig die holo glitter!

 6. Wauw, prachtige lakjes!

 7. Wat een gave lakjes! En jou swatches zijn altijd zo perfect, heel mooi! 🙂

 8. Astrid zegt:

  Intergalactic dust en baby’s breath vind ik hele mooie kleurtjes. Cum non tum age vind ik ni zo mooi.

 9. Thanks Charlotte voor de fantastische swatches! 😀

 10. Ik vind ze allemaal mooi behalve de laatste 🙂

 11. Wauw, die eerste is heel mooi!

 12. Mooie lakjes 😀

 13. WOOOW dat eerste lakje is echt ZO mooi! Wauw <3

 14. Woow, het eerste lakje is echt ontzettend mooi!

 15. Die laatste vind ik niet zo bijzonder, maar die eerste twee daar in tegen wel. Wauw, die vind ik echt mooi 🙂

 16. Mooie lakjes!

 17. wauw! echt super mooi!

 18. wauw de eerste!

 19. Wauw! Stuk voor stuk echt prachtige lakjes!
  x

 20. Wauw ik vind vooral Intergalactic Dust erg mooi.

 21. Mooie kleuren vooral die foto van de nagellak over een zwarte nagellak heen is prachtig!

 22. Thanks voor je tip omtrent Intergalactic Dust. Het ziet er prachtig uit!

 23. Oee wauw, wat een prachtige lakjes! Ik vind vooral die eerste erg leuk, helemaal winterproof

 24. I love the green polish, it reminds me of ice cream 🙂

 25. Intergalactic Dust en Baby’s Breath vind ik het leukst!

 26. Wauw prachtige kleuren vooral de groene:)

 27. Ik ben de glitterlakjes nog steeds niet beu, so bring it on! 🙂 Mooi mooi allemaal.

 28. Mooie kleuren!

 29. I’m in love! Mooie kleuren 🙂

 30. Wauw, die eerste is mooi!

 31. Wow mooie lakjes 😀 x

 32. Wauw! Ik vind ze alle drie ontzettend mooi!

 33. Pretty!

 34. Ik vind dit zulke leuke lakken!

 35. Heel gaaf!

  XO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.