Make-up Reviews

The Body Shop Kerst 2012 (Ogen)

Ik kijk elk jaar reikhalzend uit naar de kerstcollecties van mijn favoriete merken. Ze zijn altijd zo mooi! Uiteraard ben ik vooral heel erg nieuwsgierig naar de producten van The Body Shop, want die maken er elk jaar weer een feestje van. Dit jaar is de collectie wederom prachtig en ik vind dit zelfs de mooiste serie producten tot nu toe. Met name de oogschaduwpaletten hebben mijn hart gestolen, dus die moet ik jullie natuurlijk gewoon laten zien!

De make-up collectie is behoorlijk uitgebreid en bestaat dit jaar uit twee oogschaduwpaletten, vier oogpotloden, vier lipsticks, twee kleuren Sparklers (glittersprays), de nieuwe ‘Dazzling Rocks’ en een mooie nieuwe kwast. De Dazzling Rocks en de bijbehorende kwast houden jullie nog even van mij tegoed, maar in dit artikel begin ik met de oogschaduwpaletten.

De paletten hebben een vergelijkbare vormgeving als vorig jaar, maar zijn wel iets veranderd. Zo bevatten ze geen tint crème-oogschaduw meer, maar zijn alle vakjes gevuld met ‘gewone’ oogschaduw. Ook zit er geen extra potloodje meer bij, maar een extra kwast. Gelukkig is de verpakking niet veranderd, want die vind ik erg fijn! Je vindt in elk doosje dus vier kleuren oogschaduw, een platte oogschaudwkwast en een schuin kwastje. De kwastjes zijn iets kleiner dan normaal, maar doen kwalitatief niet onder voor de reguliere kwasten van TBS! Voor elk palette betaal je €25,00.

Hoewel de palettes eerdere jaren in bruin/goud en zwart/zilver verkrijgbaar waren, heeft TBS er dit jaar voor gekozen om beide paletten in bruintinten uit te voeren. Wel zit er verschil in de ondertoon van de paletten. Dit jaar is er keuze uit het warme Smoky Copper en het koele Smoky Moonstone.

Smoky Copper bestaat uit vier verschillende bruintinten met een warme ondertoon. Als eerste vind je er een mooie highlighter die me sterk aan MAC Nylon doet denken. De bronskleurige tint lijkt juist wat meer bij MAC Expensive Pink in de buurt te komen staat fantastisch bij blauwe ogen. De medium-tint is perfect over het gehele bewegende ooglid en de donkerste kleur is mooi om diepte aan te brengen.

Smoky Moonstone is duidelijk koeler en neigt op sommige punten meer naar grijs. De highlighter is meer zilver en de tweede tint is een koele goudtint. Ik dacht even dat deze kleur in de buurt zou komen van MAC Patina, maar hij blijkt toch een stukje lichter te zijn. De middelste tint is wederom zeer geschikt om over het gehele bewegende ooglid te gebruiken. De donkerste kleur lijkt meer grijs dan bruin, maar dat hangt af van de kleuren waarmee je hem combineert.

Het pigment van de kleuren is prima en ook de substantie is mooi romig. Wel vind ik ze soms wat stroef om uit te werken, maar met een stevige blendingkwast is het goed te doen. Overigens ben ik erg tevreden over de kleurkeuze van de palettes! De kleuren zijn erg flatterend en de combinaties zijn perfect om meerdere complete ooglooks mee te maken. Ik vind het moeilijk om te kiezen, maar ik denk dat Smoky Copper toch mijn favoriet is.

Naast de mooie palettes zijn er ook nog vier bijpassende oogpotloden! Wederom zijn deze in warme en koele ondertonen verkrijgbaar, in een lichte goudtint en een donkere bruintint. De potloden zijn net als alle andere Metallic Eye Definers van TBS zacht en romig, waardoor ze makkelijk aanbrengen. De potloden kosten €8,50 per stuk.

Copper Brown | Pure Gold | Golden Brown | Monotone

Deze zijn zo mooi! Ik hoorde van een vriendin dat Copper Brown een mooie dupe van MAC Teddy is. Golden Brown lijkt op het eerste oog wat groeniger, maar dat valt op de huid reuze mee.
Hoewel de potloden zelf er behoorlijk anders uitzien maken de lichtste tinten op de huid weinig verschil. Ik gebruik deze zelf het liefste als highlight in mijn binnenste ooghoek of juist onder mijn wenkbrauwen of onderste wimperrand.

De houdbaarheid van de potloden is prima, al zijn ze niet helemaal waterproof. Vaak ga ik er nog even met oogschaduw overheen zodat ik zeker weet dat ze perfect blijven zitten. De donkerste en lichtste kleuren uit de palettes passen perfect bij de oogpotloden.

Ik zei het al even in de inleiding, maar wat mij betreft is dit de mooiste Kerstcollectie van TBS van de afgelopen jaren. De kleuren zijn mooi, flatterend en vooral ontzettend draagbaar. Ik vind dat erg fijn, want zo kun je de producten ook nog ruim na de feestdagen gebruiken! Bovendien zijn dit kleuren waar iedereen mee uit de voeten zal kunnen. De palettes zijn misschien wat aan de prijs, maar ze zijn absoluut de moeite waard! Ik zal trouwens nog wat looks met deze producten laten zien, aangezien ik ze de komende periode veel zal dragen. Houd de site in de gaten!

De Kerstcollectie van 2012 is zoals altijd slechts tijdelijk verkrijgbaar en is vanaf nu te koop bij alle filialen van The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Wauw het zijn echt allemaal super mooie aardkleuren! Ik denk dat ik er ook maar 1 ga halen! Ik vind de prijs wel meevallen want het zijn super mooie paletjes die je echt elke dag kunt gebruiken

  Liefs Lara

 2. Komt er binnenkort ook nog een look met deze producten? Ik ben namelijk wel benieuwd naar ‘Smokey Copper’ 🙂

  1. Jazeker! Dat ben ik absoluut van plan 😀

 3. Ik vind de kerst make-up collectie van The Body Shop dit jaar echt ontzettend mooi. Had al een look met één van deze palettes gemaakt en vind hem echt geweldig! Goede pigmentatie en werkt erg prettig. Ik denk dat het zeker een palette wordt die ik vaker ga gebruiken. Aan het oogpotlood moet ik nog een beetje wennen want die vind ik best wel hard.

 4. Wat een prachtige producten zeg!

 5. Wouw prachtig zeg! Die palettejes zijn echt onwijs mooi, en niet een zo heel duur!

 6. super mooie palettes ;D

 7. vind het echt hele mooie palettes, maar wel wat te duur voor een palette met “slechts” vier kleurtjes..

 8. Wauw de oogpotloden zien er echt goed uit!

 9. Ik vind Smoky Moonstone een erg mooi palette en Monotone is een mooi potlood voor op je lower lashline ipv wit. Maar ik zou ze denk ik niet zo snel kopen omdat ik al vergelijkbare kleuren in mijn stash heb.

 10. Ik ga voor smoky moonstone! 🙂

 11. Beide palletjes vind ik erg mooi! Net zoals die oogpotloden, erg prachtig! 😀

 12. Jaa ik vind de palettes zo mooi!

 13. Wauw, echt prachtig!

 14. De palettes zien er mooi uit

 15. Pure Gold is mooi! <3

 16. prachtige palettes, de oogpotloodjes vind ik ook erg mooi:-)

 17. Mooie kerstcollectie!

 18. Wendy zegt:

  O, ik wil smoky moonstone 🙂

 19. Alles is zo mooi 😀 x

 20. Copper Brown is echt zo’n mooie kleur! Gebruik hem vaak de laatste dagen 🙂

 21. Ze zijn zeker heel erg mooi, potloden zijn ook heel mooi.

 22. ik vind de oogschaduw palletjes erg mooi!

 23. Wauw!! Echt prachtige producten! Denk binnenkort maar even kijken voor de Smoky Copper. Wilde altijd al een pallet van The Body Shop, maar twijfelde altijd welke ik zou willen. Smoky Copper is echt iets voor mij 😉
  Ben benieuwd naar een look met dat pallet, ook van de andere trouwens!

 24. Wauw Smokey Copper spreekt mij erg aan! Wat een mooie en warme kleuren.
  Ben erg benieuwd naar je ooglook hiervan 🙂

 25. De kleuren vind ik onwijs mooi, toch laat ik deze palettes aan mij voorbij gaan. Ik heb al vrij veel bruine/nude kleuren, De potloden spreken mij ook erg aan, Copper Brown is onwijs mooi. Binnenkort toch maar even langs de Body Shop dan maar.

 26. Prachtige palettes! Ik ga zeker even een kijkje nemen naar de Smoky Copper. Ik ben benieuwd naar je look met dit palette!

 27. De oogschaduw palettes zijn prachtig! Precies mijn smaak <3

 28. Oh man, ik wil zooooo graag het Smokey Copper palette! Zoooo mooi ♥

 29. Wat een mooie producten.

 30. Wow de paletten zien er mooi uit. Mooi kleuren hebben ze er in verwerkt.

 31. Ik ben ook helemaal weg van de palletjes. Smoky Copper is favoriet.

 32. Smoky Moonstone is erg mooi!

 33. Wat een prachtige set, die zou ik wel voor Kerst onder de kerstboom willen vinden, hihi ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.