Make-up Reviews

The Body Shop Kerst 2012 (Ogen)

Ik kijk elk jaar reikhalzend uit naar de kerstcollecties van mijn favoriete merken. Ze zijn altijd zo mooi! Uiteraard ben ik vooral heel erg nieuwsgierig naar de producten van The Body Shop, want die maken er elk jaar weer een feestje van. Dit jaar is de collectie wederom prachtig en ik vind dit zelfs de mooiste serie producten tot nu toe. Met name de oogschaduwpaletten hebben mijn hart gestolen, dus die moet ik jullie natuurlijk gewoon laten zien!

De make-up collectie is behoorlijk uitgebreid en bestaat dit jaar uit twee oogschaduwpaletten, vier oogpotloden, vier lipsticks, twee kleuren Sparklers (glittersprays), de nieuwe ‘Dazzling Rocks’ en een mooie nieuwe kwast. De Dazzling Rocks en de bijbehorende kwast houden jullie nog even van mij tegoed, maar in dit artikel begin ik met de oogschaduwpaletten.

De paletten hebben een vergelijkbare vormgeving als vorig jaar, maar zijn wel iets veranderd. Zo bevatten ze geen tint crème-oogschaduw meer, maar zijn alle vakjes gevuld met ‘gewone’ oogschaduw. Ook zit er geen extra potloodje meer bij, maar een extra kwast. Gelukkig is de verpakking niet veranderd, want die vind ik erg fijn! Je vindt in elk doosje dus vier kleuren oogschaduw, een platte oogschaudwkwast en een schuin kwastje. De kwastjes zijn iets kleiner dan normaal, maar doen kwalitatief niet onder voor de reguliere kwasten van TBS! Voor elk palette betaal je €25,00.

Hoewel de palettes eerdere jaren in bruin/goud en zwart/zilver verkrijgbaar waren, heeft TBS er dit jaar voor gekozen om beide paletten in bruintinten uit te voeren. Wel zit er verschil in de ondertoon van de paletten. Dit jaar is er keuze uit het warme Smoky Copper en het koele Smoky Moonstone.

Smoky Copper bestaat uit vier verschillende bruintinten met een warme ondertoon. Als eerste vind je er een mooie highlighter die me sterk aan MAC Nylon doet denken. De bronskleurige tint lijkt juist wat meer bij MAC Expensive Pink in de buurt te komen staat fantastisch bij blauwe ogen. De medium-tint is perfect over het gehele bewegende ooglid en de donkerste kleur is mooi om diepte aan te brengen.

Smoky Moonstone is duidelijk koeler en neigt op sommige punten meer naar grijs. De highlighter is meer zilver en de tweede tint is een koele goudtint. Ik dacht even dat deze kleur in de buurt zou komen van MAC Patina, maar hij blijkt toch een stukje lichter te zijn. De middelste tint is wederom zeer geschikt om over het gehele bewegende ooglid te gebruiken. De donkerste kleur lijkt meer grijs dan bruin, maar dat hangt af van de kleuren waarmee je hem combineert.

Het pigment van de kleuren is prima en ook de substantie is mooi romig. Wel vind ik ze soms wat stroef om uit te werken, maar met een stevige blendingkwast is het goed te doen. Overigens ben ik erg tevreden over de kleurkeuze van de palettes! De kleuren zijn erg flatterend en de combinaties zijn perfect om meerdere complete ooglooks mee te maken. Ik vind het moeilijk om te kiezen, maar ik denk dat Smoky Copper toch mijn favoriet is.

Naast de mooie palettes zijn er ook nog vier bijpassende oogpotloden! Wederom zijn deze in warme en koele ondertonen verkrijgbaar, in een lichte goudtint en een donkere bruintint. De potloden zijn net als alle andere Metallic Eye Definers van TBS zacht en romig, waardoor ze makkelijk aanbrengen. De potloden kosten €8,50 per stuk.

Copper Brown | Pure Gold | Golden Brown | Monotone

Deze zijn zo mooi! Ik hoorde van een vriendin dat Copper Brown een mooie dupe van MAC Teddy is. Golden Brown lijkt op het eerste oog wat groeniger, maar dat valt op de huid reuze mee.
Hoewel de potloden zelf er behoorlijk anders uitzien maken de lichtste tinten op de huid weinig verschil. Ik gebruik deze zelf het liefste als highlight in mijn binnenste ooghoek of juist onder mijn wenkbrauwen of onderste wimperrand.

De houdbaarheid van de potloden is prima, al zijn ze niet helemaal waterproof. Vaak ga ik er nog even met oogschaduw overheen zodat ik zeker weet dat ze perfect blijven zitten. De donkerste en lichtste kleuren uit de palettes passen perfect bij de oogpotloden.

Ik zei het al even in de inleiding, maar wat mij betreft is dit de mooiste Kerstcollectie van TBS van de afgelopen jaren. De kleuren zijn mooi, flatterend en vooral ontzettend draagbaar. Ik vind dat erg fijn, want zo kun je de producten ook nog ruim na de feestdagen gebruiken! Bovendien zijn dit kleuren waar iedereen mee uit de voeten zal kunnen. De palettes zijn misschien wat aan de prijs, maar ze zijn absoluut de moeite waard! Ik zal trouwens nog wat looks met deze producten laten zien, aangezien ik ze de komende periode veel zal dragen. Houd de site in de gaten!

De Kerstcollectie van 2012 is zoals altijd slechts tijdelijk verkrijgbaar en is vanaf nu te koop bij alle filialen van The Body Shop.

35 Comments

 • Reply
  Lara
  15 november 2012 at 13:19

  Wauw het zijn echt allemaal super mooie aardkleuren! Ik denk dat ik er ook maar 1 ga halen! Ik vind de prijs wel meevallen want het zijn super mooie paletjes die je echt elke dag kunt gebruiken

  Liefs Lara

 • Reply
  Sofie
  15 november 2012 at 13:25

  Komt er binnenkort ook nog een look met deze producten? Ik ben namelijk wel benieuwd naar ‘Smokey Copper’ 🙂

  • Reply
   Charlotte
   15 november 2012 at 13:25

   Jazeker! Dat ben ik absoluut van plan 😀

 • Reply
  Aranka
  15 november 2012 at 13:30

  Ik vind de kerst make-up collectie van The Body Shop dit jaar echt ontzettend mooi. Had al een look met één van deze palettes gemaakt en vind hem echt geweldig! Goede pigmentatie en werkt erg prettig. Ik denk dat het zeker een palette wordt die ik vaker ga gebruiken. Aan het oogpotlood moet ik nog een beetje wennen want die vind ik best wel hard.

 • Reply
  Sacha
  15 november 2012 at 13:42

  Wat een prachtige producten zeg!

 • Reply
  Roxanne
  15 november 2012 at 13:45

  Wouw prachtig zeg! Die palettejes zijn echt onwijs mooi, en niet een zo heel duur!

 • Reply
  femketje
  15 november 2012 at 13:52

  super mooie palettes ;D

 • Reply
  Nicole
  15 november 2012 at 14:05

  vind het echt hele mooie palettes, maar wel wat te duur voor een palette met “slechts” vier kleurtjes..

 • Reply
  Mademoiselle Sophistiqué
  15 november 2012 at 14:20

  Wauw de oogpotloden zien er echt goed uit!

 • Reply
  Natascha
  15 november 2012 at 14:24

  Ik vind Smoky Moonstone een erg mooi palette en Monotone is een mooi potlood voor op je lower lashline ipv wit. Maar ik zou ze denk ik niet zo snel kopen omdat ik al vergelijkbare kleuren in mijn stash heb.

 • Reply
  Caro
  15 november 2012 at 14:51

  Ik ga voor smoky moonstone! 🙂

 • Reply
  Esmay
  15 november 2012 at 14:52

  Beide palletjes vind ik erg mooi! Net zoals die oogpotloden, erg prachtig! 😀

 • Reply
  Tedje
  15 november 2012 at 14:54

  Jaa ik vind de palettes zo mooi!

 • Reply
  beautybysandra
  15 november 2012 at 15:10

  Wauw, echt prachtig!

 • Reply
  BeautyByTS
  15 november 2012 at 15:14

  De palettes zien er mooi uit

 • Reply
  Kimberly
  15 november 2012 at 17:11

  Pure Gold is mooi! <3

 • Reply
  Angelique
  15 november 2012 at 18:54

  prachtige palettes, de oogpotloodjes vind ik ook erg mooi:-)

 • Reply
  showmesomestyle
  15 november 2012 at 19:27

  Mooie kerstcollectie!

 • Reply
  Wendy
  15 november 2012 at 19:37

  O, ik wil smoky moonstone 🙂

 • Reply
  Jana
  15 november 2012 at 20:33

  Alles is zo mooi 😀 x

 • Reply
  Marijke
  15 november 2012 at 20:50

  Copper Brown is echt zo’n mooie kleur! Gebruik hem vaak de laatste dagen 🙂

 • Reply
  Wojis
  15 november 2012 at 21:05

  Ze zijn zeker heel erg mooi, potloden zijn ook heel mooi.

 • Reply
  Tess
  15 november 2012 at 21:07

  ik vind de oogschaduw palletjes erg mooi!

 • Reply
  Lisa
  15 november 2012 at 23:27

  Wauw!! Echt prachtige producten! Denk binnenkort maar even kijken voor de Smoky Copper. Wilde altijd al een pallet van The Body Shop, maar twijfelde altijd welke ik zou willen. Smoky Copper is echt iets voor mij 😉
  Ben benieuwd naar een look met dat pallet, ook van de andere trouwens!

 • Reply
  Mirjam
  16 november 2012 at 08:41

  Wauw Smokey Copper spreekt mij erg aan! Wat een mooie en warme kleuren.
  Ben erg benieuwd naar je ooglook hiervan 🙂

 • Reply
  Valery
  16 november 2012 at 13:49

  De kleuren vind ik onwijs mooi, toch laat ik deze palettes aan mij voorbij gaan. Ik heb al vrij veel bruine/nude kleuren, De potloden spreken mij ook erg aan, Copper Brown is onwijs mooi. Binnenkort toch maar even langs de Body Shop dan maar.

 • Reply
  Eva
  16 november 2012 at 18:30

  Prachtige palettes! Ik ga zeker even een kijkje nemen naar de Smoky Copper. Ik ben benieuwd naar je look met dit palette!

 • Reply
  Ingeborg
  16 november 2012 at 20:24

  De oogschaduw palettes zijn prachtig! Precies mijn smaak <3

 • Reply
  Roxanne
  16 november 2012 at 21:04

  Oh man, ik wil zooooo graag het Smokey Copper palette! Zoooo mooi ♥

 • Reply
  Chayennnnnnnnnn
  16 november 2012 at 21:08

  Wat een mooie producten.

 • Reply
  Miss Mags
  17 november 2012 at 09:05

  Wow de paletten zien er mooi uit. Mooi kleuren hebben ze er in verwerkt.

 • Reply
  Nathalie -worldly treasury-
  17 november 2012 at 17:54

  Ik ben ook helemaal weg van de palletjes. Smoky Copper is favoriet.

 • Reply
  Simone
  17 november 2012 at 21:08

  Smoky Moonstone is erg mooi!

 • Reply
  Evelien
  17 november 2012 at 22:32

  Wat een prachtige set, die zou ik wel voor Kerst onder de kerstboom willen vinden, hihi ^^

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.