Huidverzorging Reviews

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution – Review

Wie van jullie is fan van The Ordinary? Voor een skincarejunkie als ik is dit merk net een snoepwinkel! Ik heb inmiddels aardig wat producten van dit budgetvriendelijke merk in huis en ben ze langzaam stuk voor stuk aan het testen zodat ik mijn ervaringen met jullie kan delen. Vandaag is de beurt aan de The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, een sterke exfoliant die je huid belooft flink te verbeteren. Lees snel verder!

De werking van de The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary belooft dat de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution verstopte poriën aan te pakken, de huid te laten stralen en zelfs fijne lijntjes te verminderen. Op dit moment is mijn huid in goede conditie, maar dit zijn effecten die natuurlijk altijd van harte welkom zijn. Een verpakking van 30 milliliter kost €7,20. Hartstikke betaalbaar dus! Voor de duidelijkheid: dit is geen exfoliant die je dagelijks gebruikt en op de huid laat zitten. De AHA/BHA Peeling Solution is eerder vergelijkbaar met een masker, je gebruikt hem maximaal 2 keer per week.

Dit product is op basis van alphahydroxyzuur en betahydroxyzuur (lees hier meer over deze stoffen), een exfoliant dus. Je kunt de werking vergelijken met een scrub, maar dan zonder korreltjes en veel effectiever. Veel producten bevatten enkel AHA of BHA, maar in deze peeling van The Ordinary vind je ze allebei. Dat is top, want hiermee krijg je the best of both worlds: een sterke exfoliant die zowel op de oppervlakte als diep in de poriën werkt. En ook nog eens in flinke hoeveelheden, aangezien ze allebei tegen de limiet zitten die vrij verkocht mag worden. Als je op zoek bent naar een stevig exfoliërend werkpaard, dan heb je ‘m hier gevonden.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution ingrediënten

Glycolic Acid, Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Water, Sodium Hydroxide, Daucus Carota Sativa Extract, Propanediol, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Potassium Citrate, Lactic Acid, Tartaric Acid, Citric Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Glycerin, Pentylene Glycol, Xanthan gum, Polysorbate 20, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.

Tja, het is The Ordinary, dus we kunnen eigenlijk al meteen concluderen dat de ingrediënten top zijn. Alphahydroxyzuur komt van glycoolzuur, melkzuur, citroenzuur en wijnsteenzuur en het betahydroxyzuur wordt zoals gebruikelijk voorzien door salicylzuur. Opvallend is dat aloë vera in aanzienlijke mate aanwezig is, wat helpt irritatie van de zuren te kalmeren. De peeling bevat geen alchohol en parfum, dus dat is goed nieuws.

Niet schrikken als je de verpakking openmaakt: de vloeistof is bloedrood. Het geeft in elk geval een bijzonder effect op de huid. Het gebruik is simpel: je brengt hem aan op een gereinigde huid en laat hem vervolgens maximaal 10 minuten zitten. Let op: niet langer. Daarna spoel je ‘m af met lauwwarm water en vervolg je je gebruikelijke routine vanaf je toner.

Mijn ervaringen met The Ordinary AHA + BHA Peeling

Als ik The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution ’s avonds heb gebruikt ziet mijn huid er ’s ochtends extra fris en een tikje stralender uit. Geen gigantisch verschil, maar ik heb het idee dat deze peeling gaandeweg wel mijn huid lijkt te verbeteren. Ik gebruik op dit moment geen andere exfolianten, maar deze peeling is voor mij genoeg om mijn huid stralend te houden, puistjes te verminderen en een egale structuur te behouden. Joepie! Als ik m’n huid echt even een oppepper wil geven gebruik ik eerst deze peeling en daarna een extra verzorgend sheet masker. Succes gegarandeerd.

Een kleine kanttekening: let op als je een gevoelige huid hebt. Mijn huid is inmiddels goed gewend aan exfolianten, maar indien dat niet het geval is kan de peeling aardig irriteren. Zo kan een collega van mij hem maximaal 5 minuten op haar huid houden, anders gaat hij enorm prikken. Houd dus goed de reactie van je huid in de gaten en overweeg een minder sterke exfoliant om mee te beginnen voordat je op deze overstapt. Denk eraan om voldoende zonbescherming te gebruiken na dit product, aangezien het je huid iets gevoeliger voor UV-straling maakt.

Ik ben fan! De peeling is hooggedoseerd, effectief, zeer betaalbaar en makkelijk in mijn routine te passen. Hierdoor houd ik ‘ruimte’ over om dagelijks andere actieve ingrediënten zoals retinol en vitamine C te gebruiken, zonder dat ik in de knoop kom met de timing van m’n exfoliant. Enige te benoemen nadeel is dat The Ordinary enkel online verkrijgbaar is, maar een bestelling is zo makkelijk geplaatst dat het eigenlijk te verwaarlozen is. Love it!

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Inhoud: 30 ml
Prijs: €7,20
Waar te koop? The Ordinary

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. I loooooove the ordinary! Alleen deze peeling heb ik nog niet geprobeerd, wellicht schaf ik hem binnenkort aan.

 2. Hier ook een fan van The Ordinary. Niacimide heb ik al 2 flesjes van op en ben nu de Matryxil aan het proberen ook heel fijn. De vitamine C met 30% is fijn maar lastig uit de tube te krijgen en de caffeine solution is ook een topper tegen vochtwallen.

  1. Ah, die Niacinamide ben ik ook aan het proberen! Vitamine C (wel een andere, 23% met HA Spheres) heb ik ook nog liggen, maar daar wacht ik nog heel even mee. Goed om te horen dat je zo enthousiast bent!

 3. het ziet er wel echt uit alsof je een bloody masker op heb gedaan haha XD maar het klinkt super nice!

 4. De kleur ziet er wel een beetje scary uit, maar als het goed werkt, ja waarom niet?!

  1. Haha, precies! Gewoon niet opendoen als de postbode aanbelt, dan is er niks aan de hand.

 5. Oeh, apart gezicht zo wel! Ik ga binnenkort een heleboel aan hun producten bestellen om het merk te proberen. Ik ben reuze benieuwd! Nu pas omdat mijn stash wat uitgedund is laat ik het toe.

  1. Heel verstandig! Met zulke producten word je snel te hebberig, maar je kunt toch niet alles tegelijk gebruiken. Slimme strategie van je 😉

 6. Ben toevallig net twee nieuwe producten van The Ordinary aan het testen om te reviewen op mijn blog. Deze wil ik ook graag nog aanschaffen.

 7. Sila zegt:

  Waar kan ik dit nu online kopen aub ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.