Tips

Tip: 3 bizar handige beautywebsites

Ik ben waarschijnlijk niet de enige die vrijwel al haar informatie rondom beauty(producten) online vindt en er zijn dan ook talloze handige bronnen. Natuurlijk zijn er ontelbaar veel beautyblogs en beautyexperts die online fantastische tips geven, maar sites als MakeUpAlley en Beautypedia zijn ook erg handig als je op zoek bent naar reviews. Pas kwam ik een paar wat minder bekende sites tegen die ik meteen zo handig vond, dat ik ze direct met jullie wilde delen. Wil je meer weten over cosmetische ingrediënten, een wetenschappelijke invalshoek of jouw perfecte kleur foundation vinden? Lees snel verder!

Schermafbeelding 2015-09-04 om 18.49.55CosDNA

Zoals jullie wellicht wel weten let ik heel erg op de ingrediënten van huidverzorging en ben ik altijd op zoek naar milde producten met actieve stoffen. Tijdens mijn deepdive in Aziatische huidverzorging stuitte ik op CosDNA. Laat je niet misleiden door het ietwat gedateerde uiterlijk, want deze site is een ruwe diamant. CosDNA bevat niet alleen talloze ingrediëntenlijsten van beautyproducten, maar je kunt tevens zien of een ingrediënt uit het product acne kan veroorzaken, veilig is en of het bekend staat als een irriterende stof. Bovendien kun je zelf een ingrediëntenlijst copy/paste-en, zodat je een product ook kunt checken als het niet in de database staat. Een andere fantastische functie is het zoeken van producten op ingrediënten. Stel: je wilt een product met niacinamide, hyaluronzuur én vitamine E (tocopherol), maar zònder alcohol denat, dat kun je dat via deze website vinden. Hoe je dat kunt doen kun je hier lezen. Wow! Het enige nadeel is dat er vooral heel veel Aziatische beautyproducten in staan die wij iets minder makkelijk kunnen krijgen, maar gelukkig staat er ook een aanzienlijk aantal Westerse producten in. Hoe dan ook ontzettend handig.

BeautyBrains_header

The Beauty Brains

Ik haal veel informatie rondom ingrediënten en de werking van de huid van zo betrouwbaar mogelijke bronnen, maar vaak mis ik toch de echte wetenschappelijke invalshoek. Hoewel ik dankzij mijn academische achtergrond best een onderzoeksverslag over huidverzorging zou kunnen ontcijferen, ben ik er toch niet zo handig in om het naar begrijpelijke Jip & Janneke-taal vertalen. Tja, scheikunde was nooit mijn sterke punt, haha! Gelukkig bestaan er twee enthousiaste (mannelijke!) wetenschappers die ons daar maar al te graag mee helpen. De heren van The Beauty Brains hebben allebei jaren ervaring in het ontwikkelen en testen van cosmetica en vertellen daarover in hun podcast. Geen slappe marketingpraatjes, maar gewoon echte, op wetenschappelijke bewijzen gefundeerde, feiten. Een extra voordeel is dat ze veel an de informatie uit de podcast ook nog eens verwerken in een blogpost, waardoor je dus makkelijk kunt vinden waar je naar op zoek bent. Een fantastische bron van informatie en ik kan niet wachten totdat ik door alle podcasts heen ben. Ik wil het allemaal weten!

Schermafbeelding 2015-09-04 om 19.33.10

Findation.com

Als het om geschikte make-up uitzoeken draait is de juiste foundationkleur één van de moeilijkste dingen. En wat als je je perfecte kleur hebt gevonden en jouw favoriet uit het assortiment gaat of je hem toch te duur vindt? Findation is hier de perfecte oplossing voor. Op deze site kun je de kleuren van foundations die je hebt (en waarvan je zeker weet dat ze perfect zijn!) invoeren en vervolgens komt er een hele waslijst uit met foundations in dezelfde kleur. Hoe meer kleuren je zelf invoert hoe nauwkeurige de zoekmachine werkt. Hoera! Er staan trouwens niet alleen luxe merken in, maar ook veel drogisterijmerken en ik kwam zelfs Essence en Catrice tegen. Natuurlijk is het handig in de bovengenoemde situaties, maar het is extra handig als je online foundation wilt bestellen die je nog nooit hebt gebruikt of geprobeerd. De kans op een miskoop is dan ineens een heel stuk kleiner!

Oooh, ik houd van dit soort extra handige websites. Hebben jullie nog tips voor vergelijkbare bronnen? Laat het weten in de comments!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Wat een super handige tips!!!

 2. Sarah zegt:

  Wat een handig artikel!!

 3. Joanne zegt:

  CosDNA gebruik ik ook altijd, vooral voor de analyze cosmetics functie (dan copy paste ik de ingrediëntenlijst). Mega handig!!

 4. Lianne zegt:

  Alleen the beauty brains kende ik nog niet, maar het zijn echt zulke goede sites! Stel dat je er meer vind door bijv. de comments kan je dan een update post maken? ^^

 5. Handige tips, ik ga de websites zeker gebruiken! <3

 6. Anne G. zegt:

  beautypedia… gebruik het inmiddels al jaren!

 7. findation gebruik ik ook soms.
  En beautypedia is mijn beautyingredientgoogle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.