Tips

TIP: 5 Beautyhacks die mijn routine veranderd hebben

Hoewel ik dol op beauty en beautyproducten ben, ben ik altijd op zoek naar trucjes om mijn routine wat makkelijker te maken. Sommige trucjes lossen een lastig probleem op, andere tips helpen weer om producten beter te laten werken. En ja, dat kunnen we natuurlijk allemaal wel gebruiken! Want ik ben vast niet de enige die worstelt met slap haar, onnatuurlijke foundation of het bijtekenen van je wenkbrauwen, toch? Ik ga mijn favoriete beautyhacks met jullie delen!

beautyhacks - 1 van 2

 1. Gebruik droogshampoo en serum ’s avonds

Sinds ik het wassen van m’n haar terugschroefde naar om de dag in plaats van dagelijks, ben ik weer droogshampoo gaan gebruiken. Het probleem met mijn haar is echter dat het vrij dun is en droogshampoo het juist vet en zwaar lijkt te maken. Bovendien zijn de puntjes van mijn haar extra pluizig als ik het een dag niet heb gewassen, maar ik heb de ideale oplossing gevonden. In plaats van ’s ochtends droogshampoo te gebruiken, doe ik het ’s avonds al in mijn haar! Het voorkomt dat de aanzet vet wordt en bovendien geeft het extra volume doordat je ’s nachts natuurlijk wat aan het woelen bent. Ook mijn serum gaat ’s avonds al in de puntjes. Het serum voorkomt dat de punten teveel tegen elkaar gewreven worden, waardoor ze minder snel gaan pluizen. ’s Ochtends haal ik er even een borstel doorheen en verder hoef ik niks aan mijn haar te doen. Hoera!

2. Gebruik een olie onder je foundation

Dit is een tip waar ik telkens weer bij zweer, omdat het zo goed werkt! Ik vertelde het al even in dit artikel, maar het is zo fantastisch dat ik het hier nog even opnieuw wilde delen. In plaats van een gewoon serum gebruik ik vaak ’s ochtends een olie onder mijn dagcrème. Vervolgens dus de gebruikelijke huidverzorging en dan mijn foundation eroverheen. De olie mengt perfect met de foundation, waardoor hij veel mooier op de huid ligt en je echt zo’n flawless effect krijgt. Ik verbaas me altijd over de complimentjes die ik krijg als ik deze tip het toegepast. En nee, de meeste gezichtsoliën maken je huid echt niet extra vet. Mijn favoriet is de Oils of Life Revitalising Facial Oil van The Body Shop, maar er zijn nog veel andere opties verkrijgbaar! Deze tip werkt vooral goed bij de wat dikkere (matte) foundations die er droog uit kunnen zien, maar bij veel crèmefoundations werkt het ook perfect.
beautyhacks - 2 van 2

3. Kam je wenkbrauwen omhoog en omlaag tijdens het bijtekenen

Voor deze tips moet ik de credits absoluut aan Nikki (uit een oude video) geven, want dit is geen eigen verzinsel. Ik zit altijd een beetje te worstelen met het bijtekenen van m’n wenkbrauwen, omdat de haartjes ontzettend licht zijn, waardoor ik de vorm nooit duidelijk kan zien. De truc is om eerst je wenkbrauwen omhoog te borstelen, vervolgens een lijn langs de onderkant van je wenkbrauwen te zetten, waarbij je dus de natuurlijke vorm volgt. Vervolgens kam je de haartjes naar beneden, en doen je aan de bovenkant precies hetzelfde. Daarna kun je de wenkbrauwen invullen en even uitborstelen voor een natuurlijker effect. Voor de lijnen gebruik ik meestal een wat donkerder potlood en vervolgens vul ik ze in met een wenkbrauwpoeder in m’n haarkleur. Perfecte en natuurlijke wenkbrauwen gegarandeerd!

TBS Aloe Deo - 3

4. Gebruik je deodorant ’s avonds

Dit is een tip die ik jaren geleden tegen ben gekomen en het is nog steeds iets wat ik regelmatig doe. Als je ’s avonds deodorant gebruikt schijnt hij namelijk beter te werken dan wanneer je hem ’s ochtends gebruikt! Doordat je zweetklieren ’s morgens actiever zijn dan ’s avonds krijgen deo’s in de ochtend minder goed de kans om zweetklieren af te sluiten en zweet je de deo als het ware weer weg. Ik heb het geluk dat ik vrij weinig zweet, maar ik pas dit trucje vooral in de zomer toe en het lijkt inderdaad goed te werken. Overigens werkt dit enkel met anti-perspirant deodorant, dus deo’s die zweten zouden moeten voorkomen.

IMG_1433

5. De pH waarde van huidverzorging is belangrijk

Ik gebruik al jaren producten met alphahydroxyzuur (AHA) en betahydroxyzuur (BHA) om de structuur van mijn huid glad te houden. Mochten deze ingrediënten als abracadabra klinken, neem dan even een kijkje in dit (oude) artikel. Toen ik me in Aziatische huidverzorging ging verdiepen kwam ik meer over reinigers, exfolianten en de zuurtegraad (pH waarde) van de huid te weten. Zo ontdekte ik dat veel reinigers uitdrogend zijn omdat de pH waarde van het product de pH waarde van de huid te veel verstoort, maar ook dat AHA’s/BHA’s de juiste pH waarde moeten hebben om echt als exfoliant te kunnen werken. Ook moet je je huid op de juiste manier voorbereiden voor je een exfoliant gebruikt, zodat ze optimaal hun werk kunnen doen. Nou heb ik totaal geen scheikundige achtergrond, dus ik laat het uitleggen van informatie rondom dit onderwerp graag aan anderen over. Check bijvoorbeeld dit artikel voor meer informatie over de pH waarde van reinigers en neem ook een kijkje in deze post op Reddit voor interessante informatie. Sinds ik dit weet zoek ik sowieso de pH waarde van nieuwe reinigers op voordat ik ze uitprobeer, maar idealiter zou ik zelf teststrips moeten hebben zodat ik het zelf kan checken. Maar dat is voor een ander moment en een ander artikel!

Wat zijn jouw favoriet beautyhacks om te delen? Laat ze achter in de comments!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Handige tips!
  Vooral die van de deodorant!

  Xoxo

 2. goede tip van die deo 🙂 en dat van die olie onder foundation moet ik nog eens proberen!

 3. Handige tips!

 4. Handig om te lezen! Zelf gebruik ik geen droogshampoo, dan ziet mijn haar er nog vetter uit :/

 5. Leuke tips! Die van droogshampoo en olie onder foundation ken ik, deo doe ik altijd in de avond en ochtend!

 6. Wat een handige tips! Ik gebruik ’s avonds ook altijd droogshampoo en deodorant!

 7. Mooie tips, toch weer wat van geleerd. Liefs soraya

 8. Wat een handige tips! Deodorant doe ik eigenlijk altijd voor het slapengaan op en ’s morgens nog eens om extra beschermd te zijn! 🙂

 9. Wat een handige tips. Ik gebruik al jaren deodorant ’s avonds en elke keer weer krijg ik opmerkingen ‘waarom doe je dat, je gaat nu toch slapen’ maar het maakt gewoon zoveel verschil! Ik heb het gevoel dat ik dan in ieder geval niet stinkend wakker wordt en ik die geur heel de dag moet maskeren met een laag deo. Beter voorkomen dan genezen niet waar?

 10. Manwai zegt:

  Na een lange tijd gebruik van de Olaz dag en nachtcreme begin in nu last te krijgen van roodheid.

  Heb jij daar ervaring mee? Het zou ook kunnen dat de ingredienten veranderd zijn ofso. De verpakking van de nachtcreme is iig veranderd.

 11. Wauw! Veel hacks kende ik nog niet, zoals die van deodorant, droogshampoo en de olie. Ga ik eens proberen!

 12. Annemijn zegt:

  Leuke tips! Laat je je haar dan los ’s nachts of doe je het in een staart of dot?

 13. Annick zegt:

  Leuke post Charlotte! Ik ben me ondertussen ook al een tijdje aan het verdiepen in de Aziatische skincare. Ondanks dat ik blij ben met mijn huidige skincare routine ben ik toch wel benieuwd naar een cleanser met een juiste ph waarde. Ik heb alle lijsten van reddit en verschillende blogs doorgespit, echter wordt ik vaak niet echt blij van de ingrediënten van de cleansers die daarin vermeld staan. Ik vroeg me af of jij wellicht aanraders hebt? En weet jij wat de ph waarde van the body shop vit E cleanser is?

 14. Wat een fijn artikel met handige tips. Ik zou denken dat door de olie je foundation wat gaat glijden maar ik ga dit wel even uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.