Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Aloe Anti-Perspirant Deodorant

Over sommige producten wordt niet zoveel geschreven op beautyblogs. Zo zijn veel oogschaduws, foundations en nagellakken reuze interessant, maar worden vaak ‘saaie’ producten als deodorant, douchegel en scheerschuim overgeslagen. Om eerlijk te zijn doe ik dat vaak ook, guilty as charged. Toch ga ik het vandaag over zo’n saai product hebben, want ik heb toch een fijne deodorant gevonden! Lees verder om te horen waarom ik de Aloe Anti-Perspirant Deodorant van The Body Shop zo geweldig vind.

TBS Aloe Deo - 1

Deodorant is zo’n standaard product dat je elke dag gebruikt en vaak nauwelijks over nadenkt. Net als tandpasta eigenlijk, net zo’n normaal product. Echter word je toch ineens kieskeuriger in zulke dingen als je huidproblemen hebt. Ik heb weleens eerder in video’s verteld dat ik problemen had met deodorant. Ik heb namelijk de pech dat ik heel makkelijk ingegroeide haartjes bij mijn oksels krijg die vervolgens ook nog eens vaak gaan ontsteken. Het ziet er niet alleen vrij oncharmant uit, mar het is ook nog eens heel pijnlijk. Ik merkte dat sommige deodorants het probleem verergerden, terwijl anderen er nauwelijks invloed op leken te hebben.

Toen ik een keer in de winkel aan het werk was bedacht ik me dat ik misschien de Aloe Anti-Perspirant Deodorant van The Body Shop zou moeten proberen. Hij komt uit de lijn voor de gevoelige huid en is bovendien razend populair. Gek genoeg was dit een van de weinige producten van The Body Shop die ik geen enkele keer had getest, dus het was de hoogste tijd. Deze deodorant zit in een roller van 50 ml en kost €7,50.

TBS Aloe Deo - 2

Ingrediënten
Aqua (water), Aloe barbadensis (aloë-veragel), Aluminum Chlorohydrate, Steareth-2, Glycerin (glycerine), Steareth-21, C12-15 Alkyl Benzoate, Isodecyl Neopentanoate, Octyldodecanol, Sorbitol, Glyceryl Stearate, Panthenol, Bisabolol.

De ingrediënten zijn vrij simpel. Opvallend is de grote hoeveelheid aloë vera-gel, die namelijk extra verkoelend en kalmerend op de huid werkt. Daarnaast zit er geen parfum in deze deodorant, ook wel zo prettig met een gevoelige huid. Overigens zit hier wel aluminium in, al heb ik daar persoonlijk geen problemen mee. Verder bevat deze deodorant nog wat hydraterende ingrediënten en stoffen die de huid verzachten.

TBS Aloe Deo - 3

Ik heb deze deodorant nu een maand in gebruik en ik ben echt gigantisch enthousiast. Ik vond het altijd een beetje een ‘saai’ product omdat hij helemaal geurloos is en verder geen bijzondere eigenschappen heeft, maar hij is juist geweldig voor mijn huid. Normaal zou mijn huid anderhalve week na het epileren vol zitten met rode pijnlijke bultjes, maar dat heb ik nu nauwelijks. Ik moet  het natuurlijk wel goed in de gaten houden, maar het is veel minder vurig en mijn huid is een stuk rustiger. Hij prikt ook niet tijdens het aanbrengen en hij laat geen witte vlekken achter op mijn kleding. Overigens is dit een anti-perspirant deodorant, wat betekend dat hij zweten vermindert. Nou zweet ik sowieso al niet overmatig, maar ik heb inderdaad wel het idee dat hij zweet en de bijbehorende geur een stuk vermindert.

Een deodorant is misschien een beetje een saai product om een review over te schrijven, maar voor mij is de Aloe Anti-Perspirant Deodorant een echte uitkomst. Als je een lastige en gevoelige huid hebt is dit absoluut eentje om te proberen, aangezien de kans groot is dat hij zo min mogelijk irriteert. Een aanrader!


 

Verkrijgbaarheid
De Aloe Ant-Perspirant Deodorant kost €7,50 en is verkrijgbaar bij de winkels en de webshop van The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Goed om te horen dat het super voor je werkt :). Ik vind een deo zonder geurtje ook een beetje saai. Omdat ik niet elke dag parfum draag vind ik een geurtje wel lekker.

 2. Hier had ik nog niet van gehoord; lijkt me een fijne deo!

 3. Ik gebruik al wel de toner en lipbalsem uit de Aloe Vera lijn, maar de deo was mij eerlijk gezegd niet opgevallen. Zelf heb ik ook redelijk gevoelige oksels met name na het scheren, daar lijkt deze me met zoveel Aloe Vera echt geschikt voor. Volgende keer als ik in The Body Shop, maar even een kijkje nemen.

 4. Wat ontzettend leuk om eens een review te lezen over een deodorant van The Body Shop. Fijn dat deze zo zacht is voor de huid. Ik ben een vrij overmatige ‘zweter’. Ik ben nu eigenlijk wel heel nieuwsgierig of deze deodorant daartegen beschermt.

 5. Dit zal ik zeker gaan kopen!
  Want het zweet loopt vaak zo van me af alsof het wasmachine in doen en wassen.
  Nu maar hopen dat bovengenoemd product daartegen werkt.
  Ben van plan het te gaan kopen.

 6. Klinkt heel fijn, misschien dat ik binnenkort maar eens ga kijken bij de body shop

 7. Toen ik bij The Body Shop werkte had ik ook altijd een Aloe Vera-deodorant. Die was wel geparfumeerd maar de samenstelling was nagenoeg hetzelfde. Ik vind het juist fijn dat er aluminium in zit. Want dat is zo’n beetje het enige dat echt werkt tegen overmatig zweten op die plek. Veel gewone deo’s maskeren zweetluchtjes alleen maar.

 8. Jij epileert je oksels??? Iiiieeeekkkk

 9. Leuk dat je ook eens een keer over deodorant schrijft! Ik heb gisteren Dove Beauty Finish gekocht. Ben ik ook heel tevreden over!

 10. Doet het trouwens niet ongelooflijk pijn om je oksels te epileren? Autsj!!

  1. Haha, het is de eerste paar keer even doorbijten (en ietwat bloederig, yikes…), maar inmiddels voel ik het nauwelijks meer!

 11. Klinkt wel heel fijn!

 12. Oooh, dit klinkt goed! Ik heb me net de face wash uit deze lijn aangeschaft. Misschien moet ik de deo ook maar proberen.

 13. Ik vind deodorant helemaal geen saai product… Oké, het is misschien niet even flitsend als make-up ofzo, maar wel erg belangrijk! 🙂
  Fijn dat je er zo enthousiast over bent, nu ben ik ook benieuwd!

 14. Ik vind het altijd juist leuk om een review van een deodorant te lezen omdat ik altijd op zoek ben naar een betere haha ik heb zelf wel gemerkt dat de sticks voor mij op dit moment het beste werken.

 15. Dit klinkt heel erg goed! Ik wist niet eens dat ze bij The Body Shop deo hadden. Weer wat geleerd!
  xxx

 16. Je hebt me overtuigd, ik wil deze zeker proberen!

 17. Ah fijn om te horen dat ‘ie zo fijn werkt voor je! Ik heb jarenlang de deodorant sticks van Dove gebruikt, maar opeens ‘werkten’ deze niet meer zo goed voor mij. Nu ben ik overgestapt op de deodorant van Clarins voor in de zomer en Dove original roller voor de rest van het jaar, die vind ik erg fijn! Sticks blijven op dit moment mijn huid irriteren en uitdrogen helaas 🙁

 18. Annabel zegt:

  Hoi Charlotte, bedankt voor de goede review! Dit kwam precies op het goede moment: mijn zus vertelde me vandaag dat ze last had van haar oksels. Ik suggereerde dat het misschien door te strakke kleding kwam, maar het kan, zoals jij hier vertelt, natuurlijk ook van de deodorant komen!
  Verder ziet dit product er heel goed uit, zal hem zeker eens gaan bekijken!

  1. Oh, dan zou het inderdaad kunnen helpen! Ik hoop dat het voor haar gaat werken 😀

 19. Klinkt erg goed! De Body Shop is eigenlijk altijd wel goed.

 20. Mooi artikel 😉

 21. Marleen zegt:

  Lijkt me een fijne deodorant. Wat is er mis met aluminium in deodorant? En ik dacht altijd dat een anti transpirant het beste werkt tegen zweten, heb ik dat mis?

 22. Aileen zegt:

  Fijn artikel!
  ik heb zelf ook erg last van ingegroeide haartjes die gaan ontsteken. Bij mij is het ook altijd zoeken naar een deo. Ik gebruikte altijd de neutral spuitbus, maar die is uit het assortiment. Wat doe jij eigenlijk allemaal nog meer tegen de ingegroeide haartjes bij je oksel? ik ben erg benieuwd en tips zijn welkom:)

  liefs

 23. Nathalie zegt:

  Tof dat je ook over onder andere deodorant reviews schrijft. Laat de reviews over ‘saaie’ dingen dus maar komen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.