Huidverzorging Tips

Tip: Reisformaten om producten uit te proberen

In deze periode van het jaar zie je dat veel winkels hun assortiment afstemmen op de zomerperiode. In de drogisterijen worden de schappen met zonnebrandproducten flink uitgebreid, zodat er voldoende ruimte is om het zomerassortiment aan te bieden. Nog een productgroep waarvan je in de zomer meer kunt vinden is reisformaten. Niet alleen saaie producten als shampoo en douchegel, maar ook bij de parfumerie en andere beautywinkels zijn deze mini’s in de zomer ruim verkrijgbaar. En deze kleintjes zijn niet alleen makkelijk om mee te nemen, maar namelijk ook om producten extra goed uit te proberen. Ik geef een paar tips!

Reisformaten om uit te proberen - 1 van 4

Ik vind het altijd leuk om nieuwe dagcrèmes uit te proberen, maar ik durf het niet altijd aan om direct een grote pot te kopen. Tja, en dan kun je wel zo’n klein proefje proberen, maar daar kun je vaak niet lang genoeg mee doen om te kunnen zeggen of een product bij je huid past. Daarom ben ik zo blij met extra kleine potjes dagcrème! Zowel Clinique als Philosophy brachten een 30 ml formaat uit bij de lancering van hun nieuwe crèmes (Hope in a Jar Renewed en Dramatically Different Moisturizing Cream). Joepie!

Ook Origins heeft speciaal voor de zomer een kleine 30 ml versie van de GinZing Moisturizer en Clinique heeft bovendien regelmatig setjes met mini’s van verschillende producten. Ik heb op die manier al heel wat fijne favorieten ontdekt waarvan ik later alsnog een full-size heb gekocht. Oh, en het beste van alles? De 30 ml formaatjes kosten vaak niet meer dan €10,- of €15,-. Dat is geen slechte deal voor een parfumeriecrème! Overigens kwam ik gisteren bij Etos een setje met 3 mini’s (waaronder deze exfoliant!) van Olaz Regenerist tegen voor €10,-, ook zeker de moeite waard om te proberen.

Extra tip (thanks Iffy!): bij MAC zijn reisverpakkingen te koop van onder andere Strobe Cream, Fix+, hun fijne Cleanse Off Oil en veel andere skincareproducten. Die kosten maar €10,- per stuk voor 30 ml en zijn in verhouding zelfs goedkoper dan de full-size varianten! Je kunt ze hier in de webshop vinden.

Reisformaten om uit te proberen - 2 van 4

Dagcrèmes koop ik graag in reisformaat om gewoon uit te proberen als ik niet op reis ben, maar kleine reinigers gaan wel altijd mee op vakantie. Het flesje Philosophy Purity Made Simple van 30 ml heb ik tijden geleden een keer bij een aankoop gekregen en vul ik elke trip weer bij. Maar hij is ook te koop in een verpakking van 90 ml, ideaal voor als je wat langer op reis bent! Ook erg handig is deze kleine Bioderma Créaline H2O, die ik een keer in Frankrijk kocht. Nog een favoriet voor onderweg is de Clinique All About Eyes, een fijne oogcrème die vaak in probeersetjes van Clinique zit. Ik koop zulke setjes vaak bij de DA in de Leidsestraat in Amsterdam, maar er zullen vast andere parfumerieën zijn waar ze die sets elk jaar rond de zomer weer hebben.Reisformaten om uit te proberen - 3 van 4

Ik ben vast niet de enige die vaak haar lichaamsproducten afwisselt. Ik vind het gewoon leuk om verschillende geuren af te wissen en dan is zo’n grote pot of tube vaak veel te veel. Rituals heeft eigenlijk altijd wel mini’s los te koop (en in setjes), waarvan ik vooral de kleine Showergels en Body Creams heel erg handig vind. The Body Shop heeft tegenwoordig altijd wel mini’s van hun Shower Gels, Body Scrubs en Body Butters, zodat je makkelijk kunt switchen en verschillende geuren uit kunt proberen. Rond de zomerperiode zijn er vaak ook mini’s van andere lijnen te koop, maar dat is een beetje geluk hebben.

Reisformaten om uit te proberen - 4 van 4

Kortom: reisverpakkingen zijn niet alleen handig voor onderweg, maar ook om producten uit te proberen. Maak er dus gebruik van in deze periode, want vaak zijn veel mini’s enkel in de zomer te koop. Hebben jullie op deze manier nog fantastische ontdekkingen gedaan? Laat het weten bij de comments!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Wat handig en het bespaard ruimte in je toilettas.

 2. Je hebt helemaal gelijk 🙂

 3. Wat een goede tip inderdaad, zelf koop ik eigenlijk geen reisverpakkingen omdat de fullsize producten vaak in verhouding een stuk goedkoper zijn, maar om producten uit te proberen is het wel een goede!

 4. Slim, en ook goed dat (de wat duurdere) producenten daar op inspringen! Zo heb ik laatst twee flesjes ogx shampoo en cremespoeling gekocht als mini a 3 euro per stuk. Op die manier kon ik het product eerst uitproberen voordat ik flessen van 11 euro per stuk moest kopen. Overigens heb ik ze gerievewed, waren ze een groot succes en heb ik gisteren toevallig de grote verpakkingen gehaald! 😉

 5. Ik vind reisproducten altijd zo irritant, geen idee waarom. Ze zijn idd wel erg handig.

 6. Annelien zegt:

  Reisproducten vond ik altijd erg leuk en aantrekkelijk, evenals (gratis) samples. Gevolg: een bakje vol met samples en reisproducten die ik sowieso niet op tijd op ga krijgen haha. Dus die geef ik nu regelmatig mee als ‘goodies’ bij een cadeautje.

 7. Ik zag het laatst ook op de site van Douglas. Als je twee reisverpakkingen van de Origins creme koop heb je meer product dan in 1 fullsize zit en betaal je veel minder. Echt ideaal.

  1. Wow, dat wist ik niet. Dat is inderdaad wel een hele goede deal ja! 😀

 8. Ik koop meestal de reisverpakking van de body butters van the body shop, dan kan ik even kijken of ik de geur lekker blijf vinden!

 9. Soms zijn reisverpakkingen zelfs voordeliger om te halen, de MAC Strobe cream in travel size bevat 30ml en kost maar €10 terwijl de grote verpakking 50 ml bevat en €33 kost.

  XO

  1. Goede tip! Die travel sizes van MAC wilde ik er nog bij zetten toen ik dit artikel ging schrijven, ik was het helemaal vergeten!

 10. Ik vind van die mini’s ook heel handig om uit te proberen op reis en daarna een fullsize te kopen!

 11. Graag gedaan meis! XO

 12. Absoluut! Zelf ben ik ook fan van alles in reisformaat. Gewoon super handig!

 13. Inderdaad superhandig, die mini’s!

 14. Mini’s vind ik ook leuk voor uit te proberen 🙂 & gemakkelijk voor mee te nemen op reis!
  X

 15. Vind zo’n mini’s echt geweldig om verschillende redenen! Leuk om te proberen, handig voor op reis, handig om de potjes later te bewaren,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.