Make-up

TIP: Z Palettes om je make-up collectie te organiseren

Ik ben nu al een flinke tijd bezig om m’n make-upcollectie uit te dunnen en dat is aardig aan het lukken! Zo’n twee jaar geleden had ik 2 Ikea Helmer-ladekastjes vol, terwijl ik nu nog iets meer dan 1 plankje in mijn badkamerkast over heb. Niet slecht! Iets waar ik lang mee zat was mijn verzameling oogschaduwpalettes. Ik wilde er veel namelijk niet weg doen, omdat er net een paar kleuren in zaten die ik graag gebruikte. Helaas namen ze veel ruimte in en bleven er veel kleuren over waar ik niks aan had. Daar is dus een fantastische oplossing voor: Z Palettes!

Z Palettes zijn lege palettes met een magnetische bodem en een doorzichtige deksel. Doordat ze magnetisch zijn, blijven metalen oogschaduwpannetjes vanzelf kleven, dus het is ideaal om losse oogschaduwpannetjes in te bewaren. De Z Palettes zijn gemaakt van stevig karton en zijn vrij licht. Het schijnt dat het karton lang goed blijft, dus ze zouden lang mee moeten gaan. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten (en kleuren!), zodat je bijvoorbeeld voor onderweg een klein paletje kunt samenstellen of als visagist makkelijk veel kleuren in één groot palette kwijt kunt.

Z Palettes - 2 van 6

Ik kende deze palettes al heel lang, maar had er nooit aan gedacht om ze te gebruiken om m’n palettecollectie mee te verkleinen. Vorige week besloot ik het er toch maar op te wagen en bestelde ik er twee bij Boozyshop. Ik heb de Large versie (€19,95), daar zouden zo’n 28 ronde oogschaduws in moeten passen. Ik houd wel van een printje, dus ik nam de zebra- en luipaardversies.

Z Palettes - 1 van 6

Dit zijn de palettes die ik graag opnieuw wil gaan verdelen. Zo heb ik een aantal palettes van Urban Decay van jaren geleden waar net een paar kleuren in zitten die ik nog graag gebruik, maar ook m’n Inglot palettes nemen voor het mooie te veel ruimte in beslag. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld ook nog een geweldig blush palette van Benefit, maar de verpakking is zo onhandig! Daar moet wat aan gedaan worden.

Z Palettes - 3 van 6

Om de pannetjes uit de palettes te slopen kun je verschillende manieren gebruiken. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om de lijm te laten smelten met een föhn, stijltang of in de oven. Bij het Z Palette wordt een kaartje met methodes meegeleverd. Ik heb eigenlijk alles met een mesje gedaan, dat kon ik namelijk precies ertussen zetten en zo de oogschaduws loswrikken.

Ik had overigens nog losse metalen plaatjes/magneetjes meebesteld omdat op de site van Boozyshop stond dat er geen magneten meegeleverd worden en ik dacht die misschien nog nodig te hebben. Maar die zitten er dus gewoon wel bij! Die heb je bij de meeste oogschaduws niet nodig (eigenlijk zit alles in een metalen pan), maar als je bijvoorbeeld een losse oogschaduw van MAC in een Z Palette wil stoppen heb je ze wel weer nodig. De MAC oogschaduws die in losse pannetjes verkocht worden hebben namelijk zelf al een magneetje, wat als tegenpool werkt op de magnetische bodem van het Z-palette. Met de Z-palette magneetjes kun je ze dan wel weer bevestigen. De oogschaduws die je uit palettes haalt kunnen zonder magneetjes meteen in het Z Palette!

Z Palettes - 4 van 6

Et voila! Zoals je ziet zitten niet alle oogschaduws erin, maar heb ik eigenlijk alleen m’n favoriete kleuren gehouden. Daarnaast heb ik nog één Inglot palette overgehouden, waar nog een paar favorieten in zitten. Maar moet je eens nagaan hoeveel ruimte dit scheelt? Van zo’n 10 dikke doosjes naar twee en dan heb ik zelfs nog ruimte over! Ik ga ze denk ik nog wel anders inrichten en misschien ook nog wat mono’s depotten, maar voor nu is dit echt aal een flinke vooruitgang.

Z Palettes - 5 van 6

Bij het loshalen moet je wel heel voorzichtig zijn. Zo kreeg ik de pannetjes niet uit het Pixi Contour Palette niet goed los, want daar ontstonden direct barsten in de poeders. Die heb ik uiteindelijk maar gewoon weggedaan, want die gebruikte ik toch al nauwelijks. Wel heb ik alle blushes netjes uit het Benefit palette gekregen en die samen in één palette gestopt. Dat scheelt al heel veel ruimte en het blikje waar ze eerst in zaten ga ik voor iets anders gebruiken.

Z Palettes - 6 van 6

Ik ben hier zo blij mee, waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Ik overweeg om nu ook de oogschaduws uit m’n 2 MAC palettes in Z Palettes te stoppen, want het bespaart zoveel ruimte en bovendien kun je hiermee in één palette veel meer kleuren kwijt, zodat je meer overzicht hebt. Daarnaast overweeg ik om ook nog een kleintje aan te schaffen, dan kan ik die mooi gebruiken voor op reis en daar bijvoorbeeld ook nog een blush bij stoppen, zodat ik nauwelijks losse producten mee hoef te nemen. Ja, hartstikke handig dus! Zijn jullie ook zo’n fan van dit systeem? Hoe hebben jullie je Z Palette ingericht? Laat het weten in de comments!

Z Palette Large – €19,95
Boozyshop | The Make Up Spot

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Ik heb 2 z-palettes waar bijna al mijn oogschaduws inzitten, op een paar mono’s en back-up kleurtjes na. Het scheelt inderdaad zoveel ruimte! En heb een kleinere variant om mee te nemen voor een weekendje weg oid, dus dan klik ik daar alles in wat ik nodig heb et voila.
  Ik dacht dat je bij mac-palettes de ‘inserts’ eruit kon halen en hem dan vervolgens als z-palette kan gebruiken?

 2. ik moet ook nog steeds eens een paar z palettes scoren voor al mijn mono’s :3

 3. Super handig. Ze zijn alleen wel best duur vind ik.

 4. Zo leuk en handige tips 😉

 5. Varenka W zegt:

  Wat super handig.
  Ik had er wel van gehoord maar was het alweer vergeten.
  Best prijzig dus wacht nog ff tot ik echt ruimte gebrek krijg.

 6. Wauw dit is echt heel handig! Dat Benefit palette blijft prachtig 🙂

 7. Erg handig, kan alleen nooit afscheid nemen van de verpakkingen. Ja zo een spaarder ben ik dan! Maar kwa ruimte zou dit wel ideaal zijn. Liefs soraya

 8. Oh ik zou dat echt zonde vinden van mijn palettes! Dan berg ik ze desnoods op in mijn kledingkast, maar ik zou ze nooit slopen. 😉

 9. Ellen zegt:

  O wat zonde!
  Je hebt alles door elkaar en dan in een palletje wat eruit ziet als een bij elkaar geraapt zooitje. Daar zou ik ongelukkig van worden.
  Bij de high end merken betaal je ook voor doosje/blikje/bakje en die gooi je dan nu weg. Ik vind dat echt zonde.
  En wat je dsn overhoud ook echt niet mooi.
  Ieder zijn ding natuurlijk, maar denk je dat je hier over een oaar maanden niet van gaat balen?

  1. Nee hoor, daar ben ik zeker niet bang voor! Nu gebruik ik de oogschaduws tenminste weer (anders liet ik de palettes vaak links liggen omdat geen enkele voldoende was om een complete ooglook mee te maken) en bovendien nemen ze zo minder ruimte in beslag. Vroeger ging het me bij producten vaak om het mooie jasje, maar tegenwoordig wil ik ze gewoon gebruiken en benutten. Dus voor mij prima zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.