Nagellak Tips

Tips: Glitternagellak verwijderen (snel en makkelijk!)

Zo is glitternagellak verwijderen snel en makkelijk!

Feestdagen = glitternagellak! Althans voor mij dan. Dit jaar had ik weer een leuke op hoor! Helaas zit hij er niet meer mooi op en moet ik hem er toch echt vanaf halen. Maar kleine uitdaging: hoe krijg je die nagellak met glitters nou weer van je nagels af? Nou, eigenlijk heel simpel! Ik deel mijn ultieme tip zodat glitternagellak verwijderen een eitje is.

Glitternagellak verwijderen

Je eerste neiging zal zijn om de nagellak met remover en wettenschijfjes te lijf te gaan, maar je zult merken dat het weinig opschiet. Probleem is namelijk dat nagellak wel oplost door de nagellakremover, maar de glitters zelf niet, waardoor je watje pluist en je nagellak er niet vanaf gaat. Dat kan makkelijker!

Zo is glitternagellak verwijderen snel en makkelijk!

Om glitternagellak snel, schoon en makkelijk te verwijderen heb je 3 dingen nodig, die je waarschijnlijk al in huis hebt:

 • 5 wattenschijfjes
 • Nagellakremover (bij voorkeur mèt aceton)
 • Aluminiumfolie

Knip stroken van de aluminiumfolie en zorg dat je in totaal 10 stukjes folie ter grootte van een luciferdoosje hebt. Knip de wattenschijfjes door de helft, doorweek het halve schijfje goed met nagellakremover en leg ‘m op je nagel.

Zo is glitternagellak verwijderen snel en makkelijk!

Met de tips uit deze tutorial is glitternagellak verwijderen simpel en snel!

Vervolgens wikkel je je vingertop in de aluminiumfolie, met het watje op je nagel. Even aandrukken en vervolgens pak je de rest van je vingers op dezelfde manier in. Even 5 minuten laten zitten, en daarna kun je de folie zo met watje en al van je nagels trekken (tip: duw een beetje op je vingertop zodat je de nagellak wegveegt). Tadaa, weg zijn de glitters! Eventuele restjes verwijder je makkelijk met een extra watje met remover.

Extra tips bij het verwijderen van glitternagellak

Let op: weersta de verleiding om hard te schrobben als de glitternagellak er nog niet helemaal vanaf is. Daarmee kun je namelijk je nagels enorm mee beschadigen. Beter is om het watje en de folie gewoon even langer te laten zitten, zodat de glitters vanzelf loskomen. En probeer glitternagellak al helemaal niet van je nagels los te krabben of eraf te trekken. Dat is de snelste manier om je nagels te beschadigen, geen strak plan.

Een andere oplossing is om volgende keer een Peel Off Basecoat onder je nagels te doen, zoals de Glitter Off Peelable Base Coat van OPI of NYC Strip Me Off Base Coat. Die werken best prima, maar ik heb gemerkt dat ze op de lange termijn je nagels wel beschadigen en minder goed werken als je nagels niet sterk zijn. Enkel tijdens de feestdagen is natuurlijk geen probleem af en toe.

Zo is glitternagellak verwijderen simpel en snel

Glitters, glitters en nog meer glitters!

Zo, met deze truc is glitternagellak verwijderen een eitje! De glitterlak van Kerstmis heb ik nu van m’n nagels gehaald, tijd om er eentje voor Oudejaarsavond te kiezen. Wat wordt jullie nagellak voor de jaarwisseling?

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Meer lezen? Deze artikelen ga je ook leuk vinden!

Splijtende nagels en hoe er vanaf te komen! Eén van de meest bekende nagelproblemen zijn splijtende nagels. Als je last hebt van splijtende nagels komen er 'laagjes' van de toppen van je nagels los. Je kan ze er dus als het ware vanaf pellen en...
Essence Metal Shock Nail Powder – Review Een tijdje geleden ontstond er een hele toffe trend: mirror nails! Als je me langer volgt weet je dat ik dol ben op bijzondere finishes, zoal metallic, glitters en spiegeleffect, dus dit moest ik prob...
♥️ glitters! Essence Holo Rainbow – Hello Holo Glitters, glitters en nog meer glitters! Ik kan er nooit genoeg van krijgen. Toen ik zag dat Essence een serie nieuwe holografische topcoats, Holo Rainbow, uit zou brengen was ik razend benieuwd. Kom ...

2 Comments

 • Reply
  femketje
  27 december 2017 at 18:29

  ik soakte mijn lak er jaren ook zo af toen ik nog geen plastic herbruikbare nailsoakers had 😀

 • Reply
  VWillemse
  28 december 2017 at 01:46

  Goede tips, ik ben nml helaas schuldig aan alle dingen die onder “geen strak plan” vallen :-/

Leave a Reply