Lifestyle Samenwerkingen

Tips om te ontspannen tijdens een drukke werkweek

Een tijdje geleden liet ik in een video zien hoe je een heerlijk ontspannende avond voor jezelf kunt creëren en helemaal tot rust kan komen. Hartstikke fijn natuurlijk, maar tijdens de gemiddelde werkweek komt daar natuurlijk niks van terecht. Druk druk druk! Ik herken die drukte ontzettend goed, want sinds het begin van het jaar heb ik een ‘normale’ baan en zien mijn werkdagen er ineens een heel stuk anders uit. Het feit dat ik naast m’n gewone werk ook nog m’n blog probeer bij te houden zorgt ervoor dat ik voor mijn gevoel non-stop aan het werk ben. Na maanden overvolle werkweken gedraaid te hebben heb ik gemerkt dat er een paar trucjes zijn om door de weeks toch wat meer tot rust te komen. Welke tips dat zijn? Ik ga ze delen!

Plan tijd voor jezelf in

Heel standaard, maar daardoor niet minder belangrijk! Bij veel mensen gaan avonden op aan allerlei sociale verplichtingen die ongemerkt nog heel wat energie opzuigen. In mijn geval ligt dat ietsje anders en ben ik veel avonden bezig met mijn blog. Dat betekent dat nadat ik van m’n werk thuiskom meteen al een to-do lijstje klaar heb liggen voor m’n blog en uiteindelijk dus ook nog ’s avonds aan het werk moet. Dat begon me op een gegeven moment op te breken en ik heb nu een strengere scheiding in mijn blog- en privéleven gemaakt. Doordeweeks ‘mag’ ik van mezelf twee avonden aan m’n blog besteden, de rest van het werk doe ik tijdens vrije dagen of in het weekeinde. Voor de sociale tijgers onder ons kan het helpen om minimaal 1 avond per week helemaal voor jezelf te plannen en vrij te houden. Waar heb je nou echt zin in? Sporten? Boek lezen? Of gewoon op de bank hangen? Plan één avond waarop niks hoeft en alles mag.

Fijne outfit

Eerlijk? Als ik thuis kom trek ik het liefste meteen m’n pyjama aan. Ik draag op kantoor meestal blazers en nette schoenen, dus dan is het heerlijk om iets comfortabels aan te trekken. Normaal draag ik het liefste pyjama’s, maar ik heb onlangs onesie’s ontdekt dankzij deze vrolijke variant van Paul Frank. Wat een uitkomst! Oh, en weet je wat extra tof is? M’n iPadhoesje én  het bandje van m’n Apple Watch passen perfect bij dit vrolijke Paul Frank-design Tja, we willen natuurlijk nog wel een beetje stylish blijven met zo’n chill-outfit aan 😉

Kijk eens een film!

Ik ben groot liefhebber van series en kijk ze dan ook de hele dag door. Ik merk alleen dat ik bij series nooit zo goed kan ontspannen, omdat ik gewend ben om altijd 1001 dingen tegelijk te doen. Op avonden dat ik echt tijd voor mezelf neem probeer ik daarom een film te kijken. Op die manier heb ik wat ‘afwisseling’ en het verhaal loopt tevens wat langer door dan slechts 1 aflevering van 45 minuten. Ik kijk die dan ook niet op mijn laptop achter m’n werktafel, maar heel bewust op m’n TV scherm vanaf de bank.

Paul Frank - 1 van 3

Laptop uit

Oh, en die laptop? Die gaat ’s avonds uit! Op m’n laptop ben ik altijd druk aan het multitasken en vlieg ik van het ene tabblad in m’n browser naar de andere. Na een drukke dag pak ik liever m’n iPad, zodat ik iets rustiger aan het surfen ben en me iets beter kan focussen op wat ik doe. Ik zou hem natuurlijk weg kunnen leggen, maar dat is voor een blogger wellicht ietwat teveel gevraagd, haha.

Kook vooruit!

Als ik ’s avonds thuis kom heb ik geen zin om nog veel tijd in koken te steken, dus ik probeer tegenwoordig vooraf te koken. Lukt dat niet? Probeer op z’n minst te plannen wat je gaat eten, dat scheelt veel stress. Daarnaast kan het ook helpen om je maaltijden om te wisselen (afhankelijk van je werk en de kantine). Mijn tactiek is om ’s middags warm te eten en ’s avonds brood met een soepje of omelet. Het scheelt tijd, energie en je hoeft er niet veel bij na te denken!

Paul Frank - 2 van 3

Neem écht pauze overdag

Een slechte gewoonte die er afgelopen maanden bij mij is ingeslopen is dat ik steeds vaker lunch achter m’n bureau ben gaan eten. Slecht! Ik probeer dat nu zo min mogelijk te doen en een paar keer per week tussen de middag even de deur uit te gaan. Op die manier ben ik even in een andere omgeving en heb ik tevens wat extra beweging. Een extra bonus is dat ik aan het einde van de dag wat minder moe lijkt te zijn, dat is mooi meegenomen.

Plan je werkdag slim in

Als laatste kun je proberen om ook te proberen om dingen op je werk te veranderen. Aan sommige dingen kun je natuurlijk helemaal niks doen (deadlines, spoedopdrachten, lastige collega’s of saaie meetings), maar je hebt wèl invloed op de manier waarop je daarmee omgaat. Probeer je dag (waar mogelijk!) zo in te delen dat je je to-do list op je meest productieve moment van de dag aan kunt pakken en probeer ook voldoende tijd te besteden aan dingen die je energie geven. Zo ben ik ’s middags stukken productiever, dus probeer ik meetings of simpele klusjes vooral ’s ochtends in te plannen, zodat ik ’s middags aan projecten kan werken waar ik wat meer mijn hoofd bij moet gebruiken en waar ik enthousiast van word. Uiteindelijk doe ik gewoon precies hetzelfde als anders, maar door mijn dag wat slimmer in te delen voel ik me stukken beter aan het einde van de dag.

Het zijn kleine dingen, maar het helpt zo veel! Hebben jullie nog tips om tijdens een drukke werkweek toch een beetje te ontspannen en je energie slim te verdelen? En wat vinden jullie van mijn toffe Paul Frank onesie? Laat het me weten in de comments!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Paul Frank

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. heerlijke tips!

 2. Oh deze tips kan ik nu heel goed gebruiken. Leuke blog!

 3. heerlijk in de pyjama na een werkdag en dan even comfortabel uitrusten op de bank voordat het weer tijd is voor de blog,herken het helemaal. liefs soraya

 4. Leuke tips en herkenbaar! Hihi ik vind de onesie erg leuk staan bij jou maar ik zie mezelf er niet in 🙂
  Liefs,
  Eva

 5. Wat een leuk artikel, heerlijk! Hele leuke onesie, ben gek op Paul Frank!

 6. Fijne tips! Die kan ik momenteel wel gebruiken haha! Ik moet er ook echt op letten dat ik niet elke avond weer doorga maar ook gewoon eens een avondje niks doe. Best lastig soms!

 7. Fijne tips! Dit helpt me heel erg voor in de drukke periodes!
  Xoxo

 8. Hele handige tips, aangezien ik altijd met van alles en nog wat bezig ben 🙂 x

 9. Wat een fijne en goede tips!

 10. Handige tips!
  Leuke onesie 😉

 11. Heel erg leuke onesie!
  En die tips helpen inderdaad goed: ik gebruik er een aantal zelf ook.

 12. Ik probeer overdag af en toe wat te wandelen

 13. Goeie tips! Het is inderdaad heel goed om tijd voor jezelf te nemen als je een super drukke week hebt. Ik plan altijd standaard 2 avonden in de week vrij, het liefst heb ik er 3. Merk dat ik dat gewoon nodig heb en het is echt heerlijk!

 14. Super Tips. Ik zal mijn vrouw te vertellen – vooral Laptop uit ;-)))

 15. Slim plannen en efficient werken kan echt ZO veel verschil maken! Als ik zie hoe onefficient sommige mensen werken dan begrijp ik wel dat er ‘geen tijd overschiet om te ontspannen’.

 16. Bij mij helpt het vooral om lekker te ontspannen en gewoon even niets te doen. Lekker mijn hersenen uitzetten zeg maar 😉

 17. Leuk artikel met handige tips! 🙂

 18. Hele fijne tips! Ontspanning is inderdaad heel erg belangrijk en iedereen heeft het nodig! 🙂

 19. Fijne tips! Ik loop thuis ook altijd in een huispak, ik heb inmiddels al 4 verschillende huispakken hihi. Die van Paul Frank vind ik ook super leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.