Shoppen! Tips

Tips: Slim shoppen en besparen op je beauty-producten!

Ik koop misschien vrij veel beauty-producten, maar het is niet zo dat ik er klakkeloos veel geld voor uit wil geven. Vooral als het om drogisterij-producten gaat kan ik behoorlijk kritisch zijn, aangezien je zo makkelijk op deze producten kan besparen! Zo betaal ik nooit de volle prijs voor mascara en koop ik alleen shampoo of conditioner wanneer ze in de aanbieding zijn. Waarom zou ik meer betalen dan nodig is? En het is helemaal niet moeilijk, het enige wat je nodig hebt is wat geduld en een slimme strategie!

Het begint allemaal bij het in de gaten houden van aanbiedingen. Ik krijg geen folders in de brievenbus, maar op zondag of maandag zetten winkels zoals Etos en Kruidvat de folders met de aanbiedingen van de komende week op hun websites. De aanbiedingen van Etos lopen meestal twee weken door en gaan op maandagen in, terwijl de aanbiedingen van Kruidvat pas op dinsdagen ingaan en meestal één week geldig zijn. Etos, Kruidvat en Trekpleister zijn de winkels met de beste en meeste aanbiedingen, maar vergeet ook winkels als The Body Shop en ICI Paris XL niet. Zij wisselen minder vaak van kortingen (zo’n 1-2 keer per maand), maar hebben over het algemeen altijd wel enkele aanbiedingen lopen.

Ga samen shoppen! Aanbiedingen als ‘1+1 gratis’ of zelfs ‘2+2 gratis’ zijn misschien niet ideaal als je slechts één product nodig hebt, maar dit zijn perfecte aanbiedingen om bijvoorbeeld met je moeder of je vriendin te delen! Zo betalen jullie allebei slechts de halve prijs van het product en heb je toch precies wat je nodig hebt. Dit is vooral handig om te doen bij producten als mascara of zonnebrand.

Ook kan je slim inspelen op de manier waarop kassa’s kortingen verwerken. Bij de meeste winkels (waaronder Etos en Kruidvat) wordt een aanbieding zoals ‘2e product gratis’ als 50% korting op het totaalbedrag in de kassa verwerkt. Datzelfde geldt voor ‘2e product halve prijs’ (25% korting op het totaalbedrag). Ik wilde ontzettend graag het Olaz Vernieuwend Elixer proberen, maar ik vond het prijskaartje (€32,99) een beetje aan de hoge kant. Gelukkig waren de Olaz-producten 1+1 gratis, dus ik nam er een gezichtsscrub van €7,- bij. Uiteindelijk betaalde ik maar €20,- voor deze twee producten. Goede deal, nietwaar?

Wees kritisch tegenover kortingen. Zo wilde ik erg graag de nieuwe Matterende Zonnefluïde SPF30 van Biodermal proberen, maar ik wist zeker dat ik ‘m tegen een fijne korting zou kunnen kopen. Twee weken geleden was hij in de aanbieding met 20% korting bij Kruidvat. Best leuk, maar het kan beter! Dat bleek later ook zo te zijn, want afgelopen week bleken de Biodermal-zonneproducten 1+1 gratis bij Etos te zijn. Een beetje geduld kan dus absoluut geen kwaad! Overigens zijn niet alle aanbiedingen even gunstig, dus kijk goed of het wel genoeg scheelt. Zo kan een aanbieding van ‘2 flessen shampoo of conditioner voor 5 euro’ leuk klinken, maar als ze gewoon al €2,60 per stuk kosten heeft het weinig zin. Niet getreurd, want meestal komt er snel een betere aanbieding voorbij!

Niet iedereen is er dol op, maar ik gebruik overal waar het kan een klantenkaart. Aan de ene kant is zo’n kaart een manier om de klant meer te laten kopen, maar ze kunnen ook prima in je voordeel werken. Zo probeer ik de voordelen van mijn The Body Shop-kaart altijd tot het uiterste te rekken en ook Kruidvat heeft sinds kort een handige voordeelkaart waarbij je punten spaart die je later weer kan inwisselen voor kortingen. Houd er overigens wel rekening mee dat je bij sommige winkels moet betalen voor zo’n kaart (zoals bij The Body Shop of Douglas) en dat het alleen handig is als je er ook echt veel gebruik van zal maken. Ik denk dat ik binnenkort de kaarten van de meest bekende winkels op een rijtje zet!

Kijk verder dan de drogist! Het ligt misschien niet voor de hand, maar vaak zijn merken als Nivea, Dove en andere bekende merken in de aanbieding bij de supermarkt. Ook winkels als Wibra en Zeeman kopen regelmatig restpartijen cosmetica op (zoals douchegels en bodylotions) en uiteraard kan je bij Action ook zeer goed terecht voor allerlei producten. Ze hebben dan misschien wel een buitenlands label, maar verder is er niks mis mee.

Het is echt niet moeilijk om te besparen op beauty-producten en het is ook nog eens leuk (vind ik dan). Zo blijft er weer wat extra’s over voor dat ene luxe-product waar je al zo lang naar uitkijkt! Of het is gewoon een fijne manier om je geld beter te besteden, zeker wanneer je zakgeld hebt of net als ik student bent. Dit waren in elk geval mijn beste beauty-bespaar-tips. Wat zijn jouw beste tips om geld te besparen op beauty-producten?

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Leuk artikel! Ik koop mijn make-up enzo eigenlijk altijd ook in de korting. Bespaard je toch wel geld (:

 2. Wat een goede tips. Ik ben het zeker met je eens, het hoeft allemaal niet duur te zijn.

  Voor meiden die dicht bij de Duitse grens wonen is een bezoekje aan de DM ook zeer zeker je tijd waard. Hier is alles erg goedkoop doordat ze in Duitsland minder belasting hoeven te betalen.

 3. Dit doe ik ook altijd! Niet zozeer bij beautyproducten, omdat mijn moeder dat gewoon koopt. Maar bij make-up wel..

 4. Helemaal mee eens! Soms denk je ‘Wow het is in de aanbieding en dan scheelt het slechts €0,20 … Ik moet trouwens maar eens een beauty no-buy gaan houden, ik heb echt te veel spullen!

 5. Goede tips zeg! Ben nu bezig met een no-buy, maar het is echt slechte planning want Essence en Catrice gaan nu opruimen. Aan de andere kant: als ik die producten echt nodig heb had ik ze al wel eerder gekocht.

 6. Ik heb precies hetzelfde; waarom zou ik veel geld voor iets betalen als het toch wel een keer in de aanbieding komt?
  Zo heb ik van l’Oreal Elvive eens 3 potten haarmasker, een conditioner, een shampoo en een haarspray gekocht voor maar 12 euro. (2 voor 4 actie!)
  Heb ik mooi even een voorraadje en kan ik toch fijne producten gebruiken die ik normaal te duur vind om te kopen.

  Toch is dat ook weer een nadeel want heel mijn kast staat vol met nieuwe spullen, haha..

 7. Wat een handige tips! die ga ik zeker eens toepassen!

 8. goede tips dit! ik ga ook wat kritischer zijn tegenover kortingen denk ik!

 9. Vergeet ook de 25% kortings zakken vann DA niet die je eens in de zoveel tijd in de brievenbus krijgt 🙂

  1. Dat zijn van die aanbiedingen die per winkel verschillen (de meeste DA's zijn franchise), dus die zijn helaas niet van toepassing op iedereen. De DA's die ik ken hebben die aanbieding in elk geval nooit! Helaas…

 10. Marijke zegt:

  En vergeet de Op=op shops niet. Speciale winkels met 3 voor 10 en dat soort dingen. Haarlak, Shampoo, haarmaskers en zelfs reinigingsproducten een stuk goedkoper. Vaak wel met onleesbare Poolse tekst maar dat maakt vrij weinig uit 🙂

 11. ik wacht bijna altijd op kortingen als 50%, met minder neem ik vaak al niet genoegen 😛
  ik woon in Delft en op de markt is er iemand die l’oreal glossjes verkoopt voor 3 euro (maar wel de echte kwaliteit), en er is een winkel waar de producten vaak bv in het spaans staan, maar soms zelfs goedkoper dan dat je 50% korting krijgt bij de drogisterij, ook nog goedkoper dan bij de zeeman of wibra. heel handig en kostenbesparend 😀

 12. Karolin zegt:

  Erg handige tips ! Ik heb jammer genoeg het ’talent’ om vaak producten te kopen die dan pas de week nadien in de aanbieding staan, wel vervelend ! Misschien moet ik maar eens wat meer geduld opbrengen hihi 😉
  Van de Kruidvat klantenkaart heb ik nog nooit gehoord, zou die ook bestaan in België ?

 13. Ebay regelmatig checken is ook soms interessant. Ik gebruik bv de colossal van Maybelline en die bestel ik altijd via Ebay (ook in het bruin wat in België moeilijk te vinden is). Ik koop hem bij een Amerikaanse seller en zelfs met leverkosten bij is het nog goedkoper dan bij bv Kruidvat 🙂

  1. Klopt, dat is ook een fijne manier om bepaalde producten veel goedkoper te kopen!

 14. Super artikel en ik ben sinds kort ook maar lid van ’t kruidvat geworden want met dat kruidvat kaartje krijg ik korting en regelmatig mails met goeie kortings artikelen en codes 🙂 helemaal goed!

 15. Isabelle zegt:

  Leuk en handig artikel!

 16. Leuk om te lezen en duidelijk geschreven! 🙂

 17. Heel fijn artikel! 🙂

 18. Leuk artikel! De meeste dingen die je beschrijft doe ik ook allemaal.

 19. Marcella zegt:

  Dit is echt heel handig, aangezien ik niet zo goed met geld om ga. 😛 Maar ik ga nu toch een jaar geen makeup meer kopen ( ik hoop dat ik het volhoud) Weet jij trouwens of ze mac strobe cream ook in counters verkopen of alleen in de prostore? En hoe duur die is? Hij lijkt me heel mooi.

  1. Ook bij counters, ik heb er een artikel over geschreven, daarin staat meer informatie 🙂

 20. Super handig, en goed bedagt om hier een artikeltje over te maken, tank you!! <3

 21. Super handig artikel! Maar ik vond het juist zo irritant dat bij etos bij een 1+1 gratis aanbieding altijd het goedkoopste product gratis was. Is dat veranderd dan ofzo? Want dat herinner ik mij nog altijd. Dat vond ik altijd het verschil tussen kruidvat en etos..

  1. Voor zover ik weet is het inderdaad anders nu! Meestal staat het ook nog in de kleiner lettertjes in de folder, maar je kan het natuurlijk ook nog even navragen als je twijfelt. Ik heb ik elk geval al meerdere malen (ook nog recent) op die manier gebruik gemaakt van aanbiedingen!

 22. Handig artikel! Ik heb ook veel kortingskaarten/klantenkaarten. Waarom zou je dat niet doen, als je toch heel veel winkelt bij de desbetreffende winkel? 🙂

  1. Geloof het of niet, maar er zijn zoveel mensen die het liever niet doen! Waarschijnlijk willen ze niet aan een winkel 'vast zitten' of hebben ze gewoon een hekel aan te veel pasjes in hun portemonnee 😉

 23. handig artikel 🙂
  leuk geschreven
  x

 24. Ik koop verzorgingsproducten zoals shampoo en douchegel ook altijd met korting. Als TBS sale heeft sla ik daar ook veel in. Ik gebruik altijd mascara van Maybelline en die koop ik ook altijd met 1 + 1 acties. Als ik even krap zit ga ik naar de Action, want daar kost alles al helemaal niets.

 25. Ik wist helemaal niet dat Kruidvat zo’n voordeelkaart had! Moet ik echt eens aanschaffen!

  1. Doen! En hij is gratis, dus dat is helemaal fijn 😉

 26. Vooral dat “slim inspelen op de manier waarop kassa’s kortingen verwerken” stuk is echt een gouden tip. Ik heb het zelf ook al vaker gebruikt omdat het prima werkt!!

 27. Fine write, We are checking back often to find refreshes.

 28. Bij Kruidvat en Trekpleister staat er dat ze op dinsdag ingaan, maar gaan ook gewoon op maandag in. Op dinsdag zijn namelijk nog niet alle aanbiedingen enzo in de winkel gezet

 29. leuk artikel, zo heb ik de spaarkaart van de ic paris en niet die van de douglas want die van de ix paris is gratis en bij douglas moet je betalen voor zo’n kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.